Şimdi Ara

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
55
Favori
146.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir de sizden derin dondurucu tavsiyeai alsam olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merzey18 M kullanıcısına yanıt
    hiç anlamam
  • Tamam teşekkürler

• Mitrovic kullanıcısına yanıt
    şu an zorlaştırıp süpürge ile 16 lı toz torbası setinin (şeffaf plastik kutudaki "konfor" paketi olanı)
    aynı yerden alınma şartını getirdiler.
    Gereksiz 300-500 TL ek maliyet demek. hiç uğraşmayın. Normal garantisi yeter bence. Boşuna pahalı yerlerden almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 18 Şubat 2020; 1:27:8 >
  • Trendyol iyi mi 1800civarı

• alimurat34 A kullanıcısına yanıt
    Hocam siz derindondurucan anlıyor musun z

• Merhaba
    Ben de miele cx1 cat and dog kırmızı modelini almayı düşünüyorum ama sitelerden olumsuz birkaç yorum yapan okudum aklım karıştı kullanan yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
    1. Turbo başlığı temizlemesi çok zormuş hatta işlemeymiş
    2.demir boru kısmı kısaymış heryere yetişmiyormuş
    3.halılarda turbolu diğer zeminlerde diğer başlığı kullanmak gerekiyormuş ve geçişler zor oluyormuş dysonda böyle birşey yokmuş
    4.birde dysonda çam parçaları ve un kum gibi cisimleri cekmeyin deniyor mielede de aynı şekilde mi acaba

• Rumeliza R kullanıcısına yanıt
    1. Hayır; 15 dakika sürer. (6 ayda 1 yeter)

2. Teleskopik borulu, kablo + boru; erişim çapı : 10 metre. Komşunun evini süpürmeyecekseniz yeter.

3. Pek çok makinada turbo başlık yok; bunda ekstra var (ayrıca alınmaya kalkılsa 700 TL değerinde; piyasanın en iyisi). Standart başlıkla halıyı max güçte süpürmek çok zordur çünkü standart başlık max güçte halıya yapışır, vantuzlar. Turbo başlık halıyı döverek temizler; seslidir ama daha rahat kayar ve en az 3-4 kat daha iyi temizler. Dysonda böyle bir şey yokmuş :) çünkü dysonın turbo başlıklı modellerinde başka başlık türü yok. Aynı başlığın sert zemin modu var. Bu anlamda meielenin standart başlığı sert zeminde, dysonın turbolu başlığının fırçaları çekilmiş halinden daha iyi ve daha güçlü süpürür. Turbo başlık sert zeminde de kullanılır belki ama boşuna fırçayı yıpratırsınız, yazıktır. Turbo fırça yer, vantuzlamayacağından, standart başlık kadar yüksek vakum yapmaz. Çok anlamıyorsanız özet geçeyim; hikaye bunlar, Miele cat&dog'lar sevyesinde (malzeme kalitesi, aksesuarlar, dayanıklılık, performans toplamı açısından) piyasada süpürge yok.

4. Bütün torbasız süpürgelerde hemen hemen aynı risk vardır. Ama yapısı ve tasarımı gereği, bu açıdan en narini Dyson dır. Cam, çivi, sivri kenarlı sert cisim v.s. girdi mi canını okuyabilir 4 bin TL lik Dysonın. Gerek de yok. Çok daha altındaki bir fiyata 20 yıllık kullanıma göre tasarlanmış mieleyi alın, başka markayı aratmaz.

Zamanınız varsa çok daha ayrıntılı bilgi için:

(Bu mesajın altında, "turbo başlık" dahil önemli miele soruları için de likler var. Genelde bazı sorular TORBALI Miele için ama toz haznes dışındaki motor, turbo başlık "STB 305-5" ve aksesuarlar aynı. Sadece CX1'in standart başlığı daha yeni tip)

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/138300173

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat34 -- 22 Şubat 2020; 13:21:25 >

• Çok teşekkür ederim turbo başlık sanki her supurmede temizlenecek sanmistim☺
    şu kısmını tam anlayamadim cam kırıkları olduğu zaman supurge ile çekim yapılamayacak mi eğer öyle ise c3 almak daha mi mantikli
    Mielenin standart başlığında hem sert zemin hem hali modu var mi
    Birde hepsiburada vb sitelerde fiyatlar çok daha uygun oralardan almak daha mantıklı görünüyor bir farkı olmaz degilmi
    Miele indirim zamanları belli dönemlerde mi oluyor henüz yakalayamadım da

Ben zaten C3 aldım. Hem ne çektiği hiç önemli değil hem de tozu çöpe boşaltmak, bence iğrenç bir iş.
    Ben hiç istemiyorum evimde.
    O yüzden yılda 75 TL (1 kutusunda 4 tane var, 1 yıl yetiyor) miele torba (11 katmanlı, 4,5 lt lik kocaman) masrafına hiç bakmam.
    Süpürgeyi yıkamak/temizlemek bence çok saçma.

Hem C3'ün ilk alım maliyeti neredeyse 1000 TL daha ucuz CX1 e göre.

İllede torbasız diyenler için en iyi seçenek CX1.
    Ama bana göre süpürge dediğin torbalı olmalı.
    Öyle her 15 günde bir temizlemen gerekmemeli.
    3 ayda 1, torbayı çıkarıp, tozu görmeden, koklamadan çöpe atmak daha modern değil mi ?

Ben de C3'ü interetten en ucuza bulduğum yerden aldım. Malı Miele Türkiye (Arap Faik) getirip tüm online satıcılara veriyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat34 -- 22 Şubat 2020; 14:56:39 >
  • C3 te turbo başlık gelmiyor yazılmıştı sanki. Suanki fiyatı da 1800 falan turbo başlığı da ekleyince cx1 ile aynı fiyat oluyor neredeyse yine de c3 mu daha mantikli

Model ismnde Cat&Dog ibaresi olan
    C3 ve CX1 (yani torbasız ve torbalı) mielelerde aynı STB 305-5 Turbo başlıktan var.

Yani
    Mielede turbo başlık set içinde gelen 2 model:

• TORBALI Miele Complete C3 Cat Dog PowerLine SGEF3 890 W Toz Torbalı Süpürge, 1.899 TL ( SGEF3 Satış Linki ),

• TORBASIZ Miele Blizzard CX1 Cat Dog PowerLine SKCF3 890 W Toz Torbasız Süpürge, 2.779 TL ( SKCF3 Satış Linki )

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge TestiMiele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat34 -- 22 Şubat 2020; 16:42:38 >

• Cam kırıklarını çekemiyoruz değil mi cx 1e doğru mu anladim

Özetle büyük parçaları çekmeyin ama küçükleri tabi ki çekin.

Hiç bir torbasız süpürge cam kırıklarını çekmek için güvenli değildir.
    Toz haznesine giren cam parçacıkları kolaylıkla motor öncesi filtreye takılıp kalabilir, belki de filtreye küçük de olsa zarar verebilir. O filtreyi de aşıp motorun dönüp havayı çeken pervanelerine zarar veremez kanaatindeyim.
    Sorun filtreye zarar vermesi ve zarar gören yerlerden zaman içerisinde toz kaçırma ihtimali.

Dyson ise tasarımı gereği daha bir hassas bu cam kırıkları ve keskin kenarlı metallere.

Toz torbalı süpürgelerde ise; torba basit ve çok inceyse veya daha da kötüsü kağıt ise cam parçaları kolayca torbayı delip motor öncesi filtreye doluşabilir.

Ama son yıllarda çıkan toz torbaları gitgide kalınlaştırılıyor. Bu da bu tür durumlarda işe yarar.

Mielenin toz torbaları ise zaten eskiden beri piyasanın açık ara en iyisi; çok katmanlı ve çok kalın. Cam, çivi v.s. ne çekerseniz çekin; sorun olmaz.

Miele Türkiyeyoutube
    HyClean3D Toz Torbası Tanıtım Filmi / Miele
    https://www.youtube.com/watch?v=vdq4ppDzX3w&feature=emb_logo

Ama

camı, çiviyi tamamen süpürgeyle almaya da çok gerek yok bence. Çok küçük parçaların haricindekilerin faraşla alınması çok daha mantıklı.

Geriye kalan çok küçük cam parçaları için,

Miele C3 toz torbalı varsa; düşünmenize gerek yok direkt çekin.
    Miele CX1 torbasız varsa; çok yüksek olmayan güçlerde çekin ve işlem biter bitmez; "filtre temizleme işlemi: Comfort Clean" tuşuna basın. Böylece "ters hava akımı" ile süpürge filtreye sıkışması muhtemel küçük parçacıkları geri toz haznesine atar.
    (mieleler 890 watt ve çok güçlü; camları çekerken sakın max. güçte çekip minik cam parçacıklarının filtreye ulaşma riskini arttırmayın.)

Miele Nilfisk Electrolux Usorigindb Philips 9194 Elektrikli Süpürge Testi

Miele dışındak torbasızlarda bu fonksiyon yok.
    Dyson zaten hava akışı ile küçük cam parçacıklarını haznede tutar belki teoride. Ama ordan kaçan için Dysonda yapacak bir şey olmaz. "Kısa vadede" küçük cam parçacıkları torbasız süpürgeye çok fazla zarar vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat34 -- 23 Şubat 2020; 15:24:1 >

• Çok çok tesekkur ediyorum

• Merhabalar,
    akakcenin gazabina ugrayip Cat Dog icin G N tip torba yerine FJM tip torba almisim.
    Takma aparati tam oturdu ancak torba biraz kucuk gibi. Sorun yaratir mi sizce? Supurge cekerken torbaya tam cekerse sorun olmaz diye dusunuyorum, torba ile hortumun birlestigi yer tam kapaniyorsa kullanacagim. Eger torbaya degil de motora cekerse sikinti olur. Sizce ne yapmaliyim?
  • Cave Johnson kullanıcısına yanıt
    Torbaların giriş kısmı aynı, sadece sizin aldığınız FJM torba 1 litre daha küçük: 3,5 lt.

Vacuum Warehouse - Miele Vacuum Dealeryoutube
    Miele FJM & GN Canister Bag Types and Changing Tips - Vacuum Warehouse
    https://www.youtube.com/watch?v=W_gUJlV3RSA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 17 Mart 2020; 17:21:57 >

• ezgin_kral E kullanıcısına yanıt
    Supurgeye bir zarari yok yani, tesekkur ederim.
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.