Şimdi Ara

MİELE S8310 2200W BORDO elektrikli süpürge incelemesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
22
Favori
28.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda cihazın ses seviyesi ve çekiş gücü çok merak konusu oldu. bu yüzden Detaylı bir video paylaşmakta fayda görüyorum.

Cihazı ilk önce 2. Sonra 4.(sessiz kademe) Daha sonra 6. Kademede çalıştırdım

Başlığın halıya Sürtünme sesini baz alarak cihazın ses seviyesini tahmin edebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 25 Ocak 2015; 18:37:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• konuyu hortlatacağım ama bu üründen alacağım

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/MIELE-S-8310-2200-W-Toz-Torbal%C4%B1-Elektrikli-S%C3%BCp%C3%BCrge-Bordo,103452,465739,1097491.html?langId=-14

lakin sitede 2 yıl garanti diyor bunu 5 yıl yapmak için halen toz torbasımı almak lazım.nasıl öğrenebilirim
  • kalpsiz23 K kullanıcısına yanıt
    Ek garanti için 4 kutu torba almalısınız. Onun dışında media Markt ta ek garanti Satıyor ama o sanırım mielenin kedi garantisi değil.

• nereden alınır bu torba yardımcı olursanız sevinirim
  • kalpsiz23 K kullanıcısına yanıt
    Torba media marktta miele servislerinde ve miele online shop ta bulunuyor.

• Beyler 1- Süpürgeyi sıfır alınca içinde torbası ve filtreleri oluyor mu?

2-miele shoptan alınan 4 torba paketli set var 140 tl ye. Bu setin içinde torba dışındaki filtrelerden kaçar adet veriliyor bilginiz var mı?

3-bu super/karbon air clean filtre'nin ne kadar zamanda değişmesi gerekiyor ve fiyatı nedir? Bir sitede kdv dahil 65 tl gibi bir fiyat çıkartıyor, tek bulabildiğim o benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarick06 -- 20 Mart 2015; 11:10:08 >
  • tarick06 kullanıcısına yanıt
    süpürgeyi sıfır aldığında içinde bir torba ve filtreleri oluyor hocam. satın aldığın toz torbası paketlerinde de 4 tane torba ve filtre oluyor, her paketi bitirdiğinde filtreleri de değiştirmen tavsiye edilmiş, artık sana kalmış biraz da ne zaman değiştireceğin.
  • Bende gün itibariyle aranıza katılmış bulunmaktayım,ilk defa deneneceği için tüm evi ben süpürdüm,genelde 6.ncı max kademede kullandım,ileriki zamanlarda 4.kademe yeterli gelir kanımca,çekiş dersen usorıgındb yi aratmıyor,toz torbası zaten bayağı bir kalın,evde astım hastası olmadığı için filtreleme özelliği gayet yeterli,halının durumuna ve sizin hızlı süpürmenize bağlı olarak tek ellede süpürüyorsanız bazen atlama yapıyor her güçlü çekişli süpürgede olduğu gibi,bu demek değilki süpürge yaramaz,eğer halınız inceyse max güçtede kullanıyorsanız haliyle halıyı gücünden dolayı kaldırdığı için bazan atlayabiliyor buda normal bir olaydır,max güçde teferruatlı bir termizlik yaptığım için bundan sonra 4 kademe yeterli gelir diyorum dolayısıyla atlama vs yapmaz derim,forumda hergün temizlik yapanlarda toz torbası 2 ay gittiğini okudum,bizim gibi 2 günde bir temizlik yapılan bir evde 3-4 ay gitse yılda 1 paket torba seti işimi görür gibi geliyor,set torbasının içinde 4 toz torbası 1 adetde filtre mevcut fiyat olarakda buradaki bayii 35 tl dedi,sözü fazla uzatmadan genel olarak memnunum diyebilirim,alacak kişilerede tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: legolas192

süpürgeyi sıfır aldığında içinde bir torba ve filtreleri oluyor hocam. satın aldığın toz torbası paketlerinde de 4 tane torba ve filtre oluyor, her paketi bitirdiğinde filtreleri de değiştirmen tavsiye edilmiş, artık sana kalmış biraz da ne zaman değiştireceğin.

hocam ben miele shopdan aldım orjinal torba 140 tl ye ama içinden 4 erli şekilde 4 kutu toz torbazı cıktı.toplamda 16 torba var sadece filtre filan cıkmadı ama kutu üzerinde 4+1+1 yazıyor. 4 torba artı filtre cıkması gerekmezmi.gerci sitesinde sadece torba diyor bişey analamdım bu işten
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensei111

Bende gün itibariyle aranıza katılmış bulunmaktayım,ilk defa deneneceği için tüm evi ben süpürdüm,genelde 6.ncı max kademede kullandım,ileriki zamanlarda 4.kademe yeterli gelir kanımca,çekiş dersen usorıgındb yi aratmıyor,toz torbası zaten bayağı bir kalın,evde astım hastası olmadığı için filtreleme özelliği gayet yeterli,halının durumuna ve sizin hızlı süpürmenize bağlı olarak tek ellede süpürüyorsanız bazen atlama yapıyor her güçlü çekişli süpürgede olduğu gibi,bu demek değilki süpürge yaramaz,eğer halınız inceyse max güçtede kullanıyorsanız haliyle halıyı gücünden dolayı kaldırdığı için bazan atlayabiliyor buda normal bir olaydır,max güçde teferruatlı bir termizlik yaptığım için bundan sonra 4 kademe yeterli gelir diyorum dolayısıyla atlama vs yapmaz derim,forumda hergün temizlik yapanlarda toz torbası 2 ay gittiğini okudum,bizim gibi 2 günde bir temizlik yapılan bir evde 3-4 ay gitse yılda 1 paket torba seti işimi görür gibi geliyor,set torbasının içinde 4 toz torbası 1 adetde filtre mevcut fiyat olarakda buradaki bayii 35 tl dedi,sözü fazla uzatmadan genel olarak memnunum diyebilirim,alacak kişilerede tavsiye ederim.

hocam miele shoptan garanti uzatmak için toz torbası aldım ama içlerinden filtre filan cıkmadı ayrıca garantiyide hala uzatmadılar müşteri hizmetlerini aramaktan gına geldi.

edit simdi diğer kutuları actım baktım onlarda filtreler mevcut.Şansıma 1 kutudan filtreler cıkmadı fabrikasyon hatası herhalde çünkü kutular fabrikadan orjinal kapalıydı.Garantiyide 1haftadır uzatacaklar toz torbası alırken beraberinde sertifikayı göndermelerini söyledim lakin yollamadılar halen.makinanın seri numarasını ve aldığım yerin faturasını istediler yolladım.Yarında yollamazlarsa pazartesi arayıp fırça atacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpsiz23 -- 21 Mart 2015; 4:01:53 >

• valla bana 2 yıl garanti yettiği için uğraşmak istemedim,kullananlar uzun zamandır kullandıklarını ve herhangi bir arıza durumuyla karşılaşmadıklarını söylüyorlar sonuçda alman malı garantisine güvenilir.Bu arada tr miele ile irtibat kurmak deveye hendek atlatmaktan daha zor,ALLAH kolaylık versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Ek garanti için 4 kutu torba almalısınız. Onun dışında media Markt ta ek garanti Satıyor ama o sanırım mielenin kedi garantisi değil.

Ben süpürgeyi ve ek garanti için almış olduğum yedek paketleri gittigidiyorda emekticaret isimli satıcıdan almıştım.

Garanti için miele tr ye mail attım. Faturanın ve cihazın seri numarasının fotosunu çekip mail attım sonra ek garanti bana posta ile geldi.

• Miele kullananlara sormak istediğim birşey var; medic air aldım bende; beyaz renkli, 2. kez kullandık, makinanın üstü ful toz oldu fotoyu yükledim, bu toz tepedeki filtreden geliyor sanırım bir de hepa filtresi zaman çubuğu 2. kullanımda direk yarıya geldi bunlar normal mi? aietin içinde daha alırken içinde verilen orjinal toırba ve filtre ve hepa var.

fotosunu yüklüyorum. Prek iyi görünmüyor ancak derdimi anlatabilir sanırım. Üstü böyle olduğu gibi tozla kaplı.
     MİELE S8310 2200W BORDO elektrikli süpürge incelemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: link_87

Miele kullananlara sormak istediğim birşey var; medic air aldım bende; beyaz renkli, 2. kez kullandık, makinanın üstü ful toz oldu fotoyu yükledim, bu toz tepedeki filtreden geliyor sanırım bir de hepa filtresi zaman çubuğu 2. kullanımda direk yarıya geldi bunlar normal mi? aietin içinde daha alırken içinde verilen orjinal toırba ve filtre ve hepa var.

fotosunu yüklüyorum. Prek iyi görünmüyor ancak derdimi anlatabilir sanırım. Üstü böyle olduğu gibi tozla kaplı.
     MİELE S8310 2200W BORDO elektrikli süpürge incelemesi

Aynı olay bende de oluyor. Benim de dikkatimi çekti.

Neden olsuğunu tam bilmiyorum ama filtrenin kılcal keçelerine benzettim ben. Yüksek hava akışından dolayı olabilir ya da başka bi şeyden.

• Arkadaşlar, süpürge başlığının çatlama problemi kafamı karıştırdığı için haftasonu araştırma yaparken dikkat edeyim dedim teşhir ürünlere. Mediamarkt Ankara/Forum AVM deki teşhir ürünün de başlığında aynı çatlaktan vardı. Ama Mediamarkt Kentpark'dakinde çatlak yoktu. Ama anladığım kadarıyla tüm ürünlerde o kısmda fabrika üretim tekniğinden dolayı bir zayıflık var. Makine çok sağlam olmasına karşın başlığı güven veremedi.

Başlıkların halıya yapışma, zorlama olayını da tek tek uzun uzun test ettim. Miele S8, Electrolux Ultra Silencer, Rowenta'nın 2200Watt lık 650 TL lik modeli (ismini hatırlamıyorum), Nilfisk Power modellerine baktım reyon aralarındaki ince halıfleksimsi malzeme üstünde. Hemen hemen hepsi max güçte zorluyor. Güçlü makineler sonuçta, yağ gibi kayıp gitmesini beklemek hata olur. İçlerinde en rahatı çok az bir farkla Nilfisk'ti sanırım.

Bir de reyondaki görevli Electrolüx ve rowenta'nın sessiz model yapmak için motoru yalıttıklarını, dolayısıyla bunun uzun vadede motoru çok yıpratacağını söyledi. İşin uzmanı Miele , Nilfisk gibi süpürge markalarının sessizlik için bu kadar yırtınmamasının sebebinin bu olduğunu söyledi. Özellikle Nilfisk'te torbasız bir model bile yok, Miele'i hatırlamıyorum ama...

Ek olarak torba hacminin büyük olması, kullanış ve pratiklik açısından avantaj sunarken, makine performansı ve motor ömrü için dezavantaj. Küçük ve sık değiştirilen torbalar, hem sağlık hem de motor verimliliği için daha mantıklı geliyor bana.

• Herkese merhaba.
    Ben de baktım, araştırdım ve şu 4 model arasında kaldım.

1) ELECTROLUX JETMAXX JMANIMAL 300 TL
    2) Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB 550 TL
    3) Philips FC9194 500 TL
    4) MIELE S 8310 600 TL

ELECTROLUX JETMAXX JMANIMAL; Hepa 12 filtreli, turbo başlığı var, 2200 watt, torba hacmi 3,5lt, ses düzeyi: ?, çalışma yarıçapı 11m.

Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB; Hepa 12 filtreli, Areo Pro 3in1 başlığı var (turbo yok), 1800 watt, torba hacmi 5lt, ses düzeyi: 65db., çalışma yarıçapı 12m.

Philips FC9194; Hepa 13 filtreli, turbo başlığı var, 2200 watt, torba hacmi 5lt, ses düzeyi: 79db., çalışma yarıçapı 11m.

MIELE S 8310; Super Air Clean filtresi var, toz torbası katmanlı, 2200 watt, torba hacmi 4,6lt, ses düzeyi: 69db. çalışma yarıçapı 11m.

Aslında ben, son 3 süpürge arasında kalmıştım. Ama ELECTROLUX JETMAXX JMANIMAL'ı görünce, aradaki fiyat farkına değer mi diye düşünüyorum.
    Çünkü diğerleriyle arasında neredeyse 2 kat fiyat farkı var.
    Özellikleri açısından karşılaştırdığımda çok fark yok gibi geldi bana. Malzeme kalitesi açısından belki biraz vardır.

Bir de, şu turbo başlık meselesi var. Okuduklarımdan çıkardığım sonuca göre turbo başlık, kedi-köpek kılının yanında, süpürgenin yere yapışıp süpürememe sorununu da önlüyor herhalde. Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB'nin başlığı Areo Pro 3in1 olarak geçiyor. Yani bu başlığın turbo özelliği de mi var?
    İlla gerekli mi bu başlık yukarıdaki süpürgelere baktığımızda? Yani turbo olsa daha mı iyi süpürür?

Ayrıca, philipste AirFlow Max adında hava akışını en üst düzeye çıkardıklarını, dolayısıyla torbanın dolması durumunda bile en yüksek emişi sağladıklarını iddia ettikleri bir teknoloji var. Şimdi bu emiş gücü meselesi önemli. Torba dolmaya başladığında (dolunca değil dikkatinizi çekerim) emiş gücü giderek azalıyorsa problem. bu 4 makine açısından emiş gücü kriterini nasıl değerlendirmek lazım? Yani miele'de de, philipste de, elektrolux'te de aynı mıdır?

Sizlerin bu konudaki tavsiyesi ne olur?

• S8310 satın almak için uygun bir yer aramaktayım.

MediaMarkt - 599 TL
    Gittigidiyor - 599 TL (Ürün outlet, mesaj ile sordum ambalaj hasarlı dediler) - 50 TL puan = 550 TL. Çek vs ile ~500 civarına mal edilebilir. Ancak outlet olması düşündürüyor.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/miele-s-8310-bordo-b-urun-miele-outlet-165310342

Gittigidiyor - başka bir satıcı - 699 TL - 5 yıl garantili olduğunu yazmış.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/miele-s-8310-elektrikli-supurge-179082808

1-2 gün içerisinde almam lazım. Daha uygun fiyat bulabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

S8310 satın almak için uygun bir yer aramaktayım.

MediaMarkt - 599 TL
    Gittigidiyor - 599 TL (Ürün outlet, mesaj ile sordum ambalaj hasarlı dediler) - 50 TL puan = 550 TL. Çek vs ile ~500 civarına mal edilebilir. Ancak outlet olması düşündürüyor.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/miele-s-8310-bordo-b-urun-miele-outlet-165310342

Gittigidiyor - başka bir satıcı - 699 TL - 5 yıl garantili olduğunu yazmış.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/miele-s-8310-elektrikli-supurge-179082808

1-2 gün içerisinde almam lazım. Daha uygun fiyat bulabilir miyim?

Ürünü mediamarkt tan alabilirsiniz ben ordan almıştım sorun çıkmadı. Garanti ve fiyata bence hiç takılmayın çünkü 20 yıl kullanım ömrünü veren tek süpürgedir miele. Verdiğiniz parayı çok verdim yerine 20 yıl çalışacak süpürge aldım olarak düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 12 Ağustos 2015; 11:53:28 >

• selamlar acil almanız gerekiyorsa sanırım daha uyguna bulmanız mümkün olmayacaktır, garanti ve fiyat konusunda kenan bey'e katılıyorum, üründen ilk aldığımız kadar memnunuz hala, daha uzun süre de öyle olacağını tahmin ediyoruz. iştecep kampanyası vardı sanırım mediamarkt için 1000tl'ye 100 tl'lik bir çek ya da kod veriyordu, sıcak fırsatlardan bakabilirsiniz. garanti uzatımı için 4 paket toz torbası satın alsanız bir de başka bir ihtiyacınızı eklerseniz yakalarsınız güzel bir fiyat diye düşünüyorum. outlet üründense sıfırı tercih edin kafanız rahat olsun, arada çok bir fiyat farkı olmayacak çünkü.
  • Merhaba,

Ben de Miele veya Electronics alacağım.

Şu anda fiyat aynı olmakla birlikte
    Miele Compact C2 hepa filtreli S8310 hepa filtresiz. Kablo boyu, manuel kullanım vs dışında bir farkları var mı? Hepa filtre tercih etsek daha iyi olmaz mı?

İkincisi Electrolux Jetmaxxlar 300 civarında... Onlar nasıl?

Tavsiye eder misiniz?

Tşkler
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.