Şimdi Ara

MİELE S8310 2200W BORDO elektrikli süpürge incelemesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
22
Favori
28.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 aydan fazla oldu ve toz torbasını yeni değiştirdim. artık baya bir dolmuş tabi. biraz da ben zorlamak istedim nereye kadar gider diyerekten. miele'nin dediği gibi 3 ay ideal süre sanırım. merak eden arkadaşlara yardımcı olur belki ben de şüpheliydim alırken 3 ay gider mi diye ama 96 metrekare bir evdeyim ve gitti daha büyük bir evi bile normal şartlar altında 3 ay idare eder bana kalırsa.
  • legolas192 kullanıcısına yanıt
    Torbayı değiştirdiğinizde motor öncesi fitreye baktınızmı? Toz varmıydı? Ben torba haznesini ilk torbada çok açtığım için kaçak olup motor öncesi filtrede toz birikmişti. Torba ise 2,5 ayda doldu ve hazneden zor çıkardım iyice haznenin şeklini almıştı doluluktan. Torba değiştirince cihaz baya hafifledi :) bizim evimiz 165 metre kare ve kapı pencere açık olduğu içinde toz çok çıkar buna rağmen iyi dayandı torba. Emiş gücü elbette düşmüştü bir miktar. Dolu torbayla 6. Kademede aldığım gücü boş torbayla 4. Kademede alabildim. Burdan emiş gücü düşüşü hakkında çıkarım yapabilirsiniz. Bu arada cihazın kablosu çok hafif dalgalı gibi. Ben bunu tam soğumadan sarmaya bağlıyorum. Sizin cihazınızın kablosundada böyle dalgalanma varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabloda şu an için bahsettiğiniz gibi bir sıkıntı yok, sanırım dediğiniz gibi ısınmadan,soğumadan kaynaklı. Ben de uzun süre kullandım ve aynen dediğiniz gibi haznenin şeklini almıştı tamamen torba artık ve son iki üç süpürmede de emiş gücü biraz düşmüştü haliyle motor önü filtrede de bir sıkıntı yoktu, muhtemelen siz çok açıp kurcaladığınız için bu şekilde olmuştur. toz torbaları gerçekten oldukça iyi bir filtrasyon sağlıyor. torba değişiminden sonra cihaz bayağı bir hafifledi gerçekten yine 4. kademede gayet düzgün işini yapıyor.
  • Merhaba

Kardeşime bir süpürge alacağız.
    Bende dyson dc32 olmasına rağmen dyson aldırmayacağım.
    Çok araştırdım.
    En son 3-4 model kaldı.
    Miele 8310-8320 favorimdi.
    Ancak yabancı forumlarda active air filtrenin kafesinin hatalı tasarımı nedeniyle zamanla filtrenin yerinden oynadığı ve makineyi çalışmaz duruma getirdiği yazıyor.
    Miele ise bunu kabul etmiyor ve yeni fitre takılmasını öneriyor. Yabancı ülkelerdeki fiyatı bizim parayla 100-200 tl arası değişiyormuş bu filtrenin. Ancak ne varki bu değişim bir çözüm olmuyormuş. Yeni filtre de yerinden oynuyormuş. Bu nedenle makinesini kullanamayan önemli sayıda şikayetçi gördüm

Bu konuda bahsedilen boru çatlağını da görünce daha da moralim bozuldu. Siz kullananlardan ricam bu active air filtrenin yerinden oynamasının mümkünatı halkında bilgi verebilir misiniz? Eğer böyle bir tasarım hatası varsa üzülerek Electrolux modellerine bakacağım.

Teşekkürler

Cevabınız için teşekkürler. Ilk torbada daha neyin ne olduğunu bilmediğim için neredeyse her kullanımda açıp filtreleri kontrol ediyordum. Bu sever bu hatayı yapmayacağım :) siz kullanırken hortum kablo sarma tuşuna çarpıpta kabloyu toplamaya başlıyormu? Ilk başlarda ben çok sık yaşadım bu durumu çok sinirimi bozuyordu. Bende artık bir elimle sapı tutarken diğer elimle hortumu tutuyorum çarpmasın diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 19 Temmuz 2014; 18:59:57 >
  • bytepire B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar söylediğiniz 8320 cat&dog modeli bu modelde 8310 a ek olarak turbo fırça ve active air clean filtre var. Bahsettiğiniz filtrenin yuvadan çıkma olayını hiç duymadım ki bu imkansız gibi birşey. Çünkü filtre yuvasına bakarsanız filtreyi taktıktan sonra birde üstüne hazne kapağı sıkıca kapanıyor. Filtre yuvasından çıksa bile hazne kapağı bunu engeller. Kaldı ki 8310 da bulunan air clean filtre yerinden çıkmaz çünkü gözenekleri hepa filtre kadar küçük olmadığı için motor çıkış havasında bir basınç yaratmaz. Filtre çıkması durumu ancak hepa kullanıldığında filtre iyice tıkanıp yüksek basınç yarattığı zaman olabilir. Ki hepa filtrede bu kadar tıkanmadan değiştirilmelidir. Yinede içinize sinmiyorsa mediamarkta gidip inceleyebilirsiniz :)

Yabancı forumlardaki şikayetleri daha doğrusu Youtube'a video koyan miele servislerini bende gördüm. Servise giden modeller genelde s5-s6 serisi cihazlar S8 serisinden hiç arızalanan görmedim. Sizin söylediğiniz modeller s8 serisinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 19 Temmuz 2014; 19:18:57 >

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    ben de birkaç kez yaşadım, çalışır haldeyken olunca insan biraz tırsıyor ama gerçekten birden kabloyu toplamaya başlıyor. uzun zamandır yaşamadım ama bu sıkıntıyı ve sizin gibi bir çözüm de düşünmemiştim açıkçası, hortumu da tutmak gibi, bana şans eseri oldu gibi gelmişti, ki uzun süredir de olmuyor bir sıkıntı.
    Bende uzun zamandır yaşamadım ama ben yinede hortum uzun olduğu için sağa sola savrulmasın diye bir elimlede hortumu tutuyorum daha kontrollü geliyor. Ilk zamanlarda bu birden sarma olayı çok sık olduğu için keşke mekanizma diğer süpürgeler gibi basılı tutarak sarsaydı diyordum. Ama bunun da havası bir başka bir kere basıyorsunuz kendi kendine sarıyor tüm kabloyu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 19 Temmuz 2014; 19:07:30 >
  • 10 gün sonra bizim makineye de 4 ay olacak torba değişmedik.Göstergeye görede tahmini 1 ay daha gider boşta %50 kırmızı.Hazneyi hiç açmadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ad3m -- 23 Temmuz 2014; 4:34:07 >
  • Biz de bugün aldık bu ürünü iyi yapmış mıyız? Aslında sessiz olduğu için electrolux ultrasilencer alacaktık ama çekiş gücü zayıf geldi biz de bunu aldık. Mediamarkt'taki görevli alaetin üstünde tepindi bildiğiniz sağa sola vurdu çarptı hiç bir şey olmadı. İşte daha önce araştırmadığımız işin biraz pahalıya geldi. Umarım uzun yıllar götürür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lithium

Biz de bugün aldık bu ürünü iyi yapmış mıyız? Aslında sessiz olduğu için electrolux ultrasilencer alacaktık ama çekiş gücü zayıf geldi biz de bunu aldık. Mediamarkt'taki görevli alaetin üstünde tepindi bildiğiniz sağa sola vurdu çarptı hiç bir şey olmadı. İşte daha önce araştırmadığımız işin biraz pahalıya geldi. Umarım uzun yıllar götürür.

hayırlı olsun hocam kaça aldınız süpürgeyi ?
  • Lithium kullanıcısına yanıt
    Eğer aradığınız en önemli özellik sessizlikse miele electrolux kadar sessiz değil. Çalışırken motor sesini duyarsınız ama bu ses cihazın çalıştığı odadan dışarı çıkacak kadar veya komşuların duyabileceği bir ses değil. Sizi rahatsız ederse başlıktan çıkan hava sesi rahatsız eder. Ki bu ses motor sesini bastırıyor zaten. Ama başlık halıya yapışınca hiç bir rahatsız edici ses yapmıyor. Kullanım süresine gelince bu marka 20 yıl kullanım ömrüne göre üretim yapıyor. Benim seçimin o yüzden miele oldu. Ben çok vurup çarparım da :)

siz taminimce ultra silencer energy modelini denediniz. Çünkü usorigin modeli nin emiş gücü miele den aşağı kalır değil.

bu arada cihazı ne kadara aldınız. Son günlerde fiyatlar yine yükselmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 20 Ağustos 2014; 11:20:27 >
  • Merhaba, aşağıdaki listede önermiş olduğunuz modeller dahilinde hangi ürünü tavsiye edersiniz?
    Bütçem en fazla 750 TL.

Temizlemesi ve çekiş gücü iyi,
    Hepa 13 filtreli,
    Sesiz çalışan,
    Kaliteli,
    Ergonomik kullanımı kolay bir ürün almak istiyorum.

Not: Turbo başlık uyumlu olursa daha iyi olur.

1. Electrolux Ultra Silencer USORIGINDB 1800 W
    2. Nilfisk Power Allergy
    3. Miele s8310 + Hepa 13 SF HA 50 Filtre
  • valla mediamarkt a gittim direk lacivert üzerine turuncu olan electrolux a baktım. Yanında bir de mor olan vardı başka bir model midir bilmem ama emiş gücü az geldi. Süpürgeyi 650 tl+ 4 torba ile beraber 780'e aldık. Torbaları +3 yıl garanti için aldık.
  • hayırlı olsun güle güle kullanın
  • Herkese merhabalar. Konu sahibi olarak bir güncelleme yapmam gerektiğini ve 5 aylık kullanım sonrası görüşlerimi yeniden bildirmem gerektiğini düşünüyorum. Bu gün ikinci kez torba değişimi yaptım ve eklemem gereken en önemli eksik şu. Torba iyice doldukça içindeki basınç artıyor ve ağız kısmındaki conta az miktarda sızıntı yapmaya başlıyor. Buradan kaçan tozlar ve saç kılları motor öncesi filtrede birikiyor. Çok az miktarda da airclean filtreye kaçıyor. Bunun dışında cihazdan hala çok memnunum. 2 ayda bir 10 dakikalık bir bakım yetiyor. Ben bu bakımı torba değişimi filtre ve hazne temizliği olarak yapıyorum. Tabi bu bakım esnasında diğer süpürgeyi kullanıyorum. Evinde 2. Bir süpürge olmayanlar için bu bakım zor olabilir.

MİELE S8310 2200W BORDO elektrikli süpürge incelemesi MİELE S8310 2200W BORDO elektrikli süpürge incelemesi
     MİELE S8310 2200W BORDO elektrikli süpürge incelemesi MİELE S8310 2200W BORDO elektrikli süpürge incelemesi

Torba tutucu çerçevedeki rakamları merak edenler olabilir. Torba değişim sürecini takip edebilmek için değişim tarihini yazıyorum

Filtrenin bu halde olmasına eksi yön olarak bakacak kişiler olabilir. Bu filtrenin 2 aylık hali. 2 ayda neredeyse her gün kullanıldı. Ve 2 kez De genel derin temizlik yapıldı. Yukarıda da belirttiğim gibi 2 ayda bir 10 dakika süren bir bakım yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 31 Ağustos 2014; 19:06:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Herkese merhabalar. Konu sahibi olarak bir güncelleme yapmam gerektiğini ve 5 aylık kullanım sonrası görüşlerimi yeniden bildirmem gerektiğini düşünüyorum. Bu gün ikinci kez torba değişimi yaptım ve eklemem gereken en önemli eksik şu. Torba iyice doldukça içindeki basınç artıyor ve ağız kısmındaki conta az miktarda sızıntı yapmaya başlıyor. Buradan kaçan tozlar ve saç kılları motor öncesi filtrede birikiyor. Çok az miktarda da airclean filtreye kaçıyor. Bunun dışında cihazdan hala çok memnunum. 2 ayda bir 10 dakikalık bir bakım yetiyor. Ben bu bakımı torba değişimi filtre ve hazne temizliği olarak yapıyorum. Tabi bu bakım esnasında diğer süpürgeyi kullanıyorum. Evinde 2. Bir süpürge olmayanlar için bu bakım zor olabilir.

Torba tutucu çerçevedeki rakamları merak edenler olabilir. Torba değişim sürecini takip edebilmek için değişim tarihini yazıyorum

Filtrenin bu halde olmasına eksi yön olarak bakacak kişiler olabilir. Bu filtrenin 2 aylık hali. 2 ayda neredeyse her gün kullanıldı. Ve 2 kez De genel derin temizlik yapıldı. Yukarılarda belirttiğim gibi 2 ayda bir 10 dakika süren bir bakım yetiyor.

Elektrik süpürgesinin hortumlarının metal aksamlarını kontrol eder misiniz? 2 aylık süpürgenin hortumları yer yer küflenmeye başlamış.
    Ne suya değme ne de bi yere yaslama yaptım. Kenarında takılı durdu.

• bireysel.emeklilik B kullanıcısına yanıt
    Hortum derken boruyumu kastediyorsunuz? Hortumda pas-küf oluşturacak bir parça yok çünkü. Bendeki cihazın borusu bu açıdan tertemiz sadece çarpmalara bağlı ufak tefek ezikler çizikler var. Süpürgenizin soğuk bir yerde saklıyorsanız kullanmaya başladığınızda borunun üzerinde nem yoğuşabilir ki bu durumdada paslanmaması lazım boru paslanmaması Çelik çünkü. Bahsettiğiniz lekeleri silmeyi deneyin belki çıkabilir. @bireysel.emeklilik

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Pardon boru diyecektim. Daha net görülebilmesi için foto yüklüyorum. Bir de ordan inceleyin. Silmeye çalıştım çıkmadı.

• bireysel.emeklilik B kullanıcısına yanıt
    Lekeler birşey sıçrayıp pas yapmış gibi duruyor. Temizlik esnasında kimyasal temizlik ürünü sıçrayıp bu lekeleri yapmış olabilirmi? Birde bulaşık süngerinin yeşil tarafına çift döküp boruyu ovmayı deneyin. Boruyu yukarı aşağı değilde süngeri boruya sarıp sağa sola çevirerek ovun. Yani borudaki halkasal çizgilere paralel olacak şekilde ovun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 1 Eylül 2014; 12:37:55 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.