|
MİELE S8310 2200W BORDO elektrikli süpürge incelemesi (19. sayfa)
-
-
-
turbo başlık çok rahat gerçekten,halıda çok rahat hareket ettiği için insan şüpheye düşüyor ama airteq/ecoteq gibi vakumlayıp çekiyordur dimi kiri pisi?
teşekkürler -
Turbo başlık; eski/yeni herhangi bir standart başlıktan çok çok daha iyi temizler halıyı. Mukayese edilemez.
Zaten sizin Cat&Dog taki turbo başlık da yeni modeldir üstelik. Stb305 mielenin üst model elektriksiz turbo fırçasıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimurat34 -- 15 Ekim 2018; 15:45:59 > -
evet yeni elektriksiz turbo başlık , o kadar beğendimki makineyi kaldırmadım bile ortada duruyor, devamlı süpürüyorum sağı solu:)) -
Hocam makinanız hayırlı olsun. Ben de elektrolux kullanıyorum ve geçenlerde ben de turbo başlık aldım. Fırçalara baktım da bana yumuşak geldi millete nasıl? Şöyle düşündüm o yumuşaklıkla halıyı yeterli güçte dövebilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler,fırçayı incelemedim ama bakarım, çekiş gücü yüksek olduğu için kabartıp vakumladığını düşünüyorum. Çok sert olması iyi olmaz zaten halıları o şiddetle parçalar yoksa:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncel123 -- 16 Ekim 2018; 10:29:39 > -
-
Büyük ihtimal mielede kullanılan plastik türü ; ABS olabilir. Düşük bir ihtimal de PP 5 dir diye tahmin ediyorum.
İlk seçenek olarak bunu al :
https://urun.n11.com/cift-tarafli-bant/404-plastik-celik-yapistirici-cift-karisimli-1kalite-16-gr-P79114858
veya bunu
Güzelce yapıştır en az 1 gün bekle. Tekrar aynı yerden kırılırsa bu sefer bunu dene :
https://www.n11.com/yapi-market-ve-bahce/nalburiye-ve-hirdavat/hizli-yapistirici
Merak edenlere ek bilgi;
plastiği plastiğe yapıştırmanın şahı budur:
PET/PETE hariç geri kalan 7 farklı plastiği birbirine yapıştırabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 22 Aralık 2020; 10:29:56 >
-
Selamlar 5 yıl önce aldığım süpürgem çalışmıyor tamirci motoru gitmiş dedi servis 1900 lira fiyat çıkardı başına böyle bir durum gelen var mi ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Geçmiş olsun. Motorun komple yanması çok çok olasılık dışı. Benim tahminim:
motor içindeki
küçük güç kartı tozla kaplanıp kısa devre yapmıştır veya
Triyak denen küçük güç ayar yarı iletkeni yanmıştır.
Ben olsam kendim söker
her şeyi temizleyip çalıştırmayı dener,
olmazsa aşağıdaki videoadaki triyak denen parçayı bulur,
o parçayı çıkartır
değiştirirdim.
Ya da çıkardıktan sonra aynı triyakı internet/elektronik tamircilerinde arayıp değiştirebilirsiniz.
Böyle motorlarda,
motorların kendi sargılarından önce %99 gücü ayarlayan yarı iletken elemenlar (çoğunlukla triyak) yanar.
Genelde çok ucuz bir parçadır.
(not: parça değişiminden önce iç temizlik denenmelidir. Aşağıdaki videoya gelen yorumlardan biri:
Çok yardımcı oldu, teşekkürler.
Benzer bir sorun yaşadım, vakumumu parçalara ayırdım, kutuplardaki voltajı motora test ettim ve normal olduğunu görünce sorunun motorda olduğunu anladım.
PCB'ye (PCB: elektronik kart, gücü ayarlayan elektronik kart, üzerinde küçük dirençler, kapasitörler, triyak olan kart) vardığımda, cihazın diğer iç kısımları gibi ince bir tozla kaplıydı
Her neyse, tüm motor bileşenlerine basınçlı hava kullanarak iyi bir temizlik verdim, yeniden monte ettim ve şimdi mükemmel çalışıyor.
Bu yorumu size teşekkür etmek ve aynı zamanda diğer izleyicilere PCB'yi değiştirmeleri gerekmeyebileceğini söylemek için yazıyorum.)
Bu olayın tam videosu:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 23 Aralık 2020; 3:0:15 >
-
Merhaba, bizim de Miele C3 makinemiz toz kaçırmaya başladı. Bizimkiler orijinal olmayan toz torbası almış ondandır diye orijinalini aldım, filtrelerini değiştirdim, tekrar toz kaçırıp kaçırmadığını henüz bilmiyorum ancak garip ses gelmeye devam ediyor.
Evdekiler, toz kaçırsa da süpürmeye devam edince makine garip ses çıkarmaya başlamış. Aslında çekim gücünde sorun yok gibi ancak garip ses çıkarıyor. Ayrıca yüksek çekişte bazen duman ya da toz gibi bir şey çıkıyor. Çok anlamam bu işlerden ama, acaba içini açabilir miyim, tozu vs temizlesem düzelir mi, rica etsem yardımcı olur musunuz ? -
Kalitesiz torba kullanıldığı için motorun olduğu bölmeye toz/pislik girmiş olabilir. Ben olsam, yukarıdaki mesajda paylaştığım videodaki adımları takip ederek açıp, temizler ve geri kapatırdım. Bu konuda el becerinize güveniyorsanız yapın derim.
-
Teşekkür ederim. Açıp temizlemeyi deneyeceğim. 👍 -
-
Sorunu çözdüm. Benzer sorun yaşayan olursa; toz torbasını taktığımız mavi yerin ayakları üstte olması gerekiyor. Nasıl olduysa evdekiler toz torbasını değiştirirken aşağıya doğru bastırmışlar. Dolayısıyla çekim esnasında torbayla boru arasında boşluk olduğu için, tozun bir kısmı torbaya, bir kısmı süpürgenin içerisine doluyor. -
Merhaba,
Bizim de 6 yıllık makine dün bozuldu. Toz torbası orjinal kullanıldı. Hepa filtre çin işi ürünler kullandım.
İçini açtım yanık göremedim. Kablodan şüpheleniyorum. Yanımda ölçü aleti yok şu anda.
Kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde motor kablosunun ucuna kadar elektrik geliyor. Ancak burada şöyle ilginç bir durum var. Fişi çevirip prize takarsam kontrol kaleminde ışık yanıyor. Çevirip tekrar takınca ışık yanmıyor.
Led ışıklar hiç bir şekilde yanmıyor.
Siz tamiri yaptırmış mıydınız?
Benzer bir sıkıntı ile karşılaşan olmuş muydu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Takip...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Takip..,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X