Şimdi Ara

migros ta çalışmak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
7
Favori
172.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tolgabc

Bir soru sorduk, az okuyun be.
    quote:

Orijinalden alıntı: tolgabc

part time işler genellikle öğleden sonra mı oluyor, 2. öğretimler için migroslarda çalışma olanağı yok mu?

Farketmiyo o eğer adam öğleden sonrasına part time eleman aldysa öğlden ôncesinede gerek yani dimi :-) ama çevremdeki arkadaşlardan 2.öğretm olanlar daha rahat iş buluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorusu olanlar bu mesajı alıntılasın Migros'ta 8.ayımı Pazartesi itibariyle doldurdum öğrenciyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jurishan

Sorusu olanlar bu mesajı alıntılasın Migros'ta 8.ayımı Pazartesi itibariyle doldurdum öğrenciyim.

Hocam internet başvurularına geri dönüş oluyor mu?Şubeye gidip form mu doldurmak gerekir iş girişi için?

Full time mesai saatleri nasıl? Fazla mesaiye kalmanı istiyorlar mı? kalırsanda bi getirisi var mı izin günü veya para olarak?

Biraz maaşlardan ve koşullardan bahseder misin,yeni bi gelişme var mı?Mesela carrefour express in 3 ayda bir çift maaş olayı kalkmıs.
  • quote:

Sorusu olanlar bu mesajı alıntılasın Migros'ta 8.ayımı Pazartesi itibariyle doldurdum öğrenciyim.

Dün benden evrakları tamamlamamı istediler aynı gün içinde götürdüm biz sizi arıycaz dediler.Ne zaman arayacaklar acaba Ben bu sözü hiç sevmedim "Biz sizi arıycaz"
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_Thcc

quote:

Dün benden evrakları tamamlamamı istediler aynı gün içinde götürdüm biz sizi arıycaz dediler.Ne zaman arayacaklar acaba Ben bu sözü hiç sevmedim "Biz sizi arıycaz"

1-2 hafta içinde muhtemelen eğitim grubu oluşmasını bekliyorlardır. Onun için öyle demişlerdir. Ne demek istediğimi akşam işten dönünce anlatırım.

@Raimond hocam şimdi çıkmam lazım akşam güzelcene detaylı bir mesaj yazarım buraya.

• Ne yaptığımı bende anlatayım faydalı olsun.İlk başta kariyer.net üzerinden Migros yazarak arama yaptırdım bulunduğum şehirdeki tüm Migros ilanlarına önyazı ekleyerek başvuru yaptım.Ardından migrosun kendi sitesindeki
    Bu linkte ; http://www.migroskurumsal.com/ilanliste.aspx?t=1&IcerikID=53
    yer alan ilanlara da başvurdum.

Bir iki gün içinde mağazaya form doldurmaya çağırdılar.Gittim formu doldurdum sonra görüşmek için odaya çağırdılar biraz konuştuk baya olumlu geçti.Ardından tamamlamam gereken evrak listesi verdiler.Evrakları erken teslim edersem cuma günü başlayacak kasiyer eğitimine katılabileceğimi söylediler.Aynı gün içerisinde tamamlayıp götürdüm.Evrakları teslim ederken de biz sizi arayacağız dediler.Bana çelişkili geldi ve aklımı karıştırdı.Sanırım evraklarımı kontrol ettikten sonra bana dönecekler.Yada form doldururken yazmış olduğum referanslarda bir sıkıntı çıkmış olabilir yada daha önceden çalıştığım işyerleri ile daha görüşmediler diye düşünüyorum.

• Beyler migrosu boşverin internetten yapabileceğimiz iş fikri olan varsa koyalım 2000 er tl küçükten başlayalım. Ciddiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHzgn

Beyler migrosu boşverin internetten yapabileceğimiz iş fikri olan varsa koyalım 2000 er tl küçükten başlayalım. Ciddiyim

Cidden şöyle E-Ticaret yapacak arkadaşlar yok mu ya :)
    Bu işlerde parada önemli değil ,Adamlar 58 liraya altın suyuna batırılmış demir satıyorlar bkz. Tektaş
    http://58lira.com

• Öncelikle belirteyim internet başvurularına dönüş oluyor ama içiniz rahat etsin istiyorsanız gidip şubeye de başvurabilirisiniz ki oranın müdürüyle hem tanışmış olursunuz hem de eğer sizi severse o şubede işe başlarsınız.

Şimdi Migros'un çalışma formatı şöyledir; haftada 6 gün part time günde 4 saat ve 1 gün full olduğunuzda 8,5 saat çalışırsınız veya haftada 4 gün part time ve 2 gün full time çalışıp 1 gün izin alabilirsiniz. Böyle format olmasının sebebi ise mağazanın ihtiyaçları çok değişken olmasındandır. Mesela ben kasiyerim ama işe ilk girdiğimde bir kasiyer yıllık izindeyken diğeride istifa ettiğinde ilk yazdığım format üzerinden 1 ay kadar çalışmıştım. Ama yeni girdiğinizde sizi deneme amaçlı ilk format üstünden 1-2 hafta çalıştırırlar çok kıl bir müdürünüz olmazsa.

Gelelim mesai ve izin mevzuusuna. Diyelim ki hem 5 gün part çalıştınız hem de 2 gün full çalıştınız. Burada mağaza size 1 gün borçlanır. Fazla mesai vermez. Bu izin hakkınızı yöneticileriniz yemeye çalışırsa yedirmeyin direk mağaza sendika sorumlusuna gidin olayı anlatın. Ki genelde böyle bir olay yaşanmaz ama yaşansa bile rahatlıkla gidip şikayet edebilirsiniz. Şikayetler çok ciddiye alınıyor Migros'ta. Herkesin sonuç olarak hesap verdiği birileri var.

Fazla mesai nasıl kazanılır? 2 şekilde kazanılır. Bunlar;
    1-) Resmi tatiller
    2-) Envanterler(geceleri yapılan mağaza sayımları)

Resmi tatillerde eğer 8,5 saat çalışırsanız 50 liraya yakın bir para alıyorsunuz o gün için. Bunun yanında normalde 1 günde izin hak ediyorsunuz. Ancak resmi tatillerde çalıştığınızda izin hak etmeniz için Migros'ta 1 yılınızı doldurmuş olmanız gerekiyor.

Gece sayımlarına gelecek olursak sıkıntılıdır genelde. Gidersiniz bir reyon verirler sayarsınız 4 saat mesai ücreti alırsınız onun için de yaklaşık 20 lira. Zaten yemek ve yol parasına veriyorsunuz o parayı. Ayrıca envanter sabaha kadar da sürse yine de 4 saat mesai ücreti veriyorlar.

Koşullara geleyim; eğer öğrenciyseniz ve bunu belgelerseniz her ayın 4'ünde 70 Tl yol parası ve 30 TL personel bonosu dediğimiz Migros'ta harcayabileceğiniz bir gıda çeki yatar size.

Her ayın 11'inde avans ödemeleri yatar.
    Her ayın 26'sında maaş ödemeleri yatar. Bu ikisi toplamı zaten maaşınız ediyor.

Gelelim 3 ayda bir ikramiye mevzuusuna. Migros'ta her 3 ayda bir ayın 26'sında çeyrek maaştan birazcık daha fazla bir ikramiye alıyorsunuz.

Sorusu olan varsa sorun cevaplıyayım.

• quote:

Öncelikle belirteyim internet başvurularına dönüş oluyor ama içiniz rahat etsin istiyorsanız gidip şubeye de başvurabilirisiniz ki oranın müdürüyle hem tanışmış olursunuz hem de eğer sizi severse o şubede işe başlarsınız.

Şimdi Migros'un çalışma formatı şöyledir; haftada 6 gün part time günde 4 saat ve 1 gün full olduğunuzda 8,5 saat çalışırsınız veya haftada 4 gün part time ve 2 gün full time çalışıp 1 gün izin alabilirsiniz. Böyle format olmasının sebebi ise mağazanın ihtiyaçları çok değişken olmasındandır. Mesela ben kasiyerim ama işe ilk girdiğimde bir kasiyer yıllık izindeyken diğeride istifa ettiğinde ilk yazdığım format üzerinden 1 ay kadar çalışmıştım. Ama yeni girdiğinizde sizi deneme amaçlı ilk format üstünden 1-2 hafta çalıştırırlar çok kıl bir müdürünüz olmazsa.

Gelelim mesai ve izin mevzuusuna. Diyelim ki hem 5 gün part çalıştınız hem de 2 gün full çalıştınız. Burada mağaza size 1 gün borçlanır. Fazla mesai vermez. Bu izin hakkınızı yöneticileriniz yemeye çalışırsa yedirmeyin direk mağaza sendika sorumlusuna gidin olayı anlatın. Ki genelde böyle bir olay yaşanmaz ama yaşansa bile rahatlıkla gidip şikayet edebilirsiniz. Şikayetler çok ciddiye alınıyor Migros'ta. Herkesin sonuç olarak hesap verdiği birileri var.

Fazla mesai nasıl kazanılır? 2 şekilde kazanılır. Bunlar;
    1-) Resmi tatiller
    2-) Envanterler(geceleri yapılan mağaza sayımları)

Resmi tatillerde eğer 8,5 saat çalışırsanız 50 liraya yakın bir para alıyorsunuz o gün için. Bunun yanında normalde 1 günde izin hak ediyorsunuz. Ancak resmi tatillerde çalıştığınızda izin hak etmeniz için Migros'ta 1 yılınızı doldurmuş olmanız gerekiyor.

Gece sayımlarına gelecek olursak sıkıntılıdır genelde. Gidersiniz bir reyon verirler sayarsınız 4 saat mesai ücreti alırsınız onun için de yaklaşık 20 lira. Zaten yemek ve yol parasına veriyorsunuz o parayı. Ayrıca envanter sabaha kadar da sürse yine de 4 saat mesai ücreti veriyorlar.

Koşullara geleyim; eğer öğrenciyseniz ve bunu belgelerseniz her ayın 4'ünde 70 Tl yol parası ve 30 TL personel bonosu dediğimiz Migros'ta harcayabileceğiniz bir gıda çeki yatar size.

Her ayın 11'inde avans ödemeleri yatar.
    Her ayın 26'sında maaş ödemeleri yatar. Bu ikisi toplamı zaten maaşınız ediyor.

Gelelim 3 ayda bir ikramiye mevzuusuna. Migros'ta her 3 ayda bir ayın 26'sında çeyrek maaştan birazcık daha fazla bir ikramiye alıyorsunuz.

Sorusu olan varsa sorun cevaplıyayım.

Hocam bugün kasiyerlik eğitimine gittim kafam karıştı başta birazda gözüm korktu açıkcası :) silme süpürme öğrendik biraz, sanırım nakit alışverişi sorunsuz halledebilirim şuan Kesiyerlik mi daha iyi yoksa reyon elemanlığımı sence ? Ben kasiyer olarak başladım ama reyon elemanı olmak istiyorum böyle bir imkanım var mı ?
    Birde bu konu ile ilgili dikkat etmem gereken noktaları öğrenmek istiyorum.

• quote:

Hocam kaç yaşından itibaren alıyorlar migrosa ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHApprentice

quote:

Hocam kaç yaşından itibaren alıyorlar migrosa ?

18
  • Arkadaşlar benimle görüşme yapmışlardı tezgahtar olarak alacaklarmış da tezgahtar ne iş yapar acaba ?
  • Gsigos G kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Gsigos

Arkadaşlar benimle görüşme yapmışlardı tezgahtar olarak alacaklarmış da tezgahtar ne iş yapar acaba ?

Full Time mı Part Time mı hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dunk4life -- 19 Haziran 2013; 23:00:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dunk4life

quote:

Arkadaşlar benimle görüşme yapmışlardı tezgahtar olarak alacaklarmış da tezgahtar ne iş yapar acaba ?

Full Time
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssihirbazzz

migros için iş başvurusu yapmıştım.ve cvp geldi sanrım sorun çıkmassa haftaya başlıayacağım.
    işimin reyon düzeni ve o reyondan sorumlsun diye anlatttı sadce.
    burlarda çalışan yada bilgisi olan varmı? daha önce buna benzer bi yerde çalışmadım.

Bende nisanda başvuru yaptım ama hala cevap gelmedi :( şanslısın hayırlı olsun :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dunk4life

quote:

Full Time

1-2 reyon verilir sana.O reyondan sen sorumlu oluyorsun.Reyon düzeni,reyona mal vurmak,sipariş,reyonun deposunun düzeni vs.. Ayrıca satış elemanı olmaya bakın hocam daha rahat tezgahtarlara göre.Satış elemanları no food a bakıyor.Tezgahtarlarda iş bitmez.Sürekli ordan oraya koşarsın.Birde mağaza yoğun olursa yandın.

• dunk4life kullanıcısına yanıt
    Satış elemanı ne iş yapıyor ki ? Hem sürekli reyonlarda değişim olmaz ki bence zor değildir.
  • dunk4life kullanıcısına yanıt
    Başvuruyu nereden yaptın ? Hem kariyer.net'ten yap, hem de migros'un sitesinden yap insan kaynakları kısmından.
    Ama tabi küçük bir şehirdeysen ihtiyaç olmadığından aramayabilirler.
    Beni başvurduktan bir gün sonra aradılar. Sonraki gün mülakata gittim.
    Sonraki gün kabul edildiniz belgeleri fakslayın dediler. Ama 2 gün oldu daha aramadılar.
  • 3 aylık çalıştırırlarmı ki?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.