Merhabalar ustalarım national geografic te görmüştüm bi similasyonda yatay U şeklinde bir mıknatısın ortasında dönen bir pim vardı ve bu pim dönmesi nedeniyle ampüle enerji üretiyordu.Daha sonradan tekrar bakmak istedim ama bulamadım.Sorum ise mıknatısın ortasında bu pim ampüle nasıl bağlanabilir yani nasıl temas edebilir enerji aktarımı için?.Sanırım kablo ya da kablolarda vardı ama ondanda emin değilim.Şimdiden teşekkür ederim.
mıknatıs pimi döndürürken pimdeki enerjide ampülü yakıyordu fakat kablolarla yapılsa kablo pime ve ampule bağlandığında pim dönünce kabloda dönmezmi şekli aynı öyleydi fakat bunda ampül yanıyordu.Bu sistemle ampul nasıl yakılır yani o pim ampüle nasıl bi düzenle enerji verebilir ?
bak 2. resimdeki yuvarlak sekili voltmetre olarak düsünürsek onun yerine ampul baglarsan yanar fakat akım alternatif akım olacagından led gibi dogru akımla calısan ampülleri yakamazsın led zaten diyottur gerci neyse benim kusurum oda
quote:
Orijinalden alıntı: Vainamoinen
bak 2. resimdeki yuvarlak sekili voltmetre olarak düsünürsek onun yerine ampul baglarsan yanar fakat akım alternatif akım olacagından led gibi dogru akımla calısan ampülleri yakamazsın led zaten diyottur gerci neyse benim kusurum oda
peki asıl sorum kablo ile pim ve ampulü bağlarsak pim döndüğünde kablo da dönmezmi
simdi sen nasıl bise izledin tam bilmedigim icin cok acık bi cevap veremiyorum ama illa döndürerek elde etmeye calısma önemli olan o mıknatısın cevresindeki manyetik alan cizgilerini kesmen ileri geri oynatarakta akım elde edebilirsin.yok döndürcem dersen artık bilyalı bi pimle falan kabloları birlestirirsen olurmu acaba diye düsünüyorum olmasına olurda onlarda direnc görevi görür sonuc olarak ya cok abazan bi akım elde etmen gerekir yada cok ufak boyutlarda düzenlemen gerekir o bilyaları