Şimdi Ara

MikroC vs. CCS PIC C

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Daha önceden bu konu açıldı mı bilmiyorum,umarım açılmamıştır.

Adam akıllı bir şekilde PIC çalışmak istiyorum epeydir ara vermiştim. Başlıkta da görüldüü gibi MikroC ve CCS PIC C programlarının,
    avantaj ve dezavantajlarını öğrenmek istiyorum. Hangi programla kendimi geliştireyim?.Daha önce MikroC kullanmıştım ama detaylı bir bilgim olduğu söylenemez.
    Bana bu konuda detaylı bir bilgi verirseniz sevinirim. Nede olsa pahalı yazılımlar tam karar vermek istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Dip not: Bahsi geçmeyen fakat bu iki programdan daha avantajlı bir başka program varsa belirtmeden geçmeyiniz.

• Ilk baslarda PICBasic kullandim, sonrasinda PIC C'ye gectim. En son olarak mikroC'ye gectim.. PIC C ve mikroC arasinda performans olarak buyuk fark olacagini sanmiyorum. Ancak mikroC kutuphane bakimindan daha guzel. Gerci PIC C'de kutuphaneler fena degil. Nasil bir uygulama gelistirmeyi dusunuyorsunuz?
  • @serkanc

Aslına bakarsanız uzun zamandır PIC ile ilgili hiçbir uygulamada bulunmadım. Öncelikle bilgilerimi tazelemek ve programcılığımı geliştirmek istiyorum. Ancak kullnadığım yazılımın geçerli bir yazılım olmasını istiyorum ki yıllar boyunca değiştirmek zorunda kalmayayım. Yazılımların fiyat-performansıda önemli diyebilirim. Aslında belirttiğim iki programında demo versiyonları sanırım 2k Rom ve 2 Bank a kadar kullanım izni veriyor. Ancak dediğim gibi uzun zamandır uğraşmadığım bir alanda siz üstadların değerli bilgileri önemli benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byaku

@serkanc

Aslına bakarsanız uzun zamandır PIC ile ilgili hiçbir uygulamada bulunmadım. Öncelikle bilgilerimi tazelemek ve programcılığımı geliştirmek istiyorum. Ancak kullnadığım yazılımın geçerli bir yazılım olmasını istiyorum ki yıllar boyunca değiştirmek zorunda kalmayayım. Yazılımların fiyat-performansıda önemli diyebilirim. Aslında belirttiğim iki programında demo versiyonları sanırım 2k Rom ve 2 Bank a kadar kullanım izni veriyor. Ancak dediğim gibi uzun zamandır uğraşmadığım bir alanda siz üstadların değerli bilgileri önemli benim için.

Şimdi mikroC yazılımı da PIC C'de 18F serisi için sorunsuz olarak kod üretebiliyor, sizin dediğiniz kısıtlama demo versiyonlar için geçerli olması gerekiyor ?
    Birçok güncelleme eğer satın alırsanız ücretsiz olarak verilir zaten...
    Örneğin GLCD ile ilgili bir uygulama yapmayı düşünürseniz veya ethernet modülü ekleyecekseniz hazır komutlar var.
    Burda performans olarak da bence ikisi de C dili olarak gayet iyi ancak PIC C'de header dosyalarina mudahele edebilirsiniz, mikroC'de ise komut halinde olduklari icin birsey yapamazsiniz.
    mikroC ile usb bootloader olayi da yapilamiyor..

• Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. PIC C kullanıcıya daha fazla yetki veriyor anladığım kadarı ile.
    İnternette bu konu üzerine araştırma yaparken microchip firmasının HI-TECH firmasını satın aldığını öğrendim.
    Bulduğum kaynakta HI-TECH C nin bu nedenle diğer dillerden daha avantajlı olduğundan bahsediyordu.
    HI-TECH C hakkında pek bir bilgim yok rica etsem bu konu hakkında da bilgi verebilirmisiniz?. Şimdiden teşekkür ederim.
  • Hi-Tech iyi, ya da mcc18 kullanabilirsiniz. Genelde microchip tarafindan verilen butun ornekler mcc18 ile derlenebiliyor. Ornegin ben bootloader'i onunla compile ediyorum. Ethernet projesi icin de yayinlanan ornek kodlari var, gercekten cok guzel ama fazlasiyla karmasik. Hitech'i kullanarak da C'de program yazabilirsiniz, ancak seri port haberlesmesi icin cok ugrasmaniz gerekir. O yuzden hazir kutuphanesi olan programlara yonelmek daha dogru. 2 satirli bir lcd ekrana yazi yazdiracam diye ugrasmak insani sogutur bu isten.
  • Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.Henüz tam karar verememiş olsamda, vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda hareket edeceğim.
  • Sanirim yeterince yardimci olamadim, kod yazarken birsey lazim olursa daha cok yardimci olabilecegime inaniyorum. :) Kolay gelsin size.
  • Serdar Çiçek in CCS C için yazılmış bir kitabı var.Al,oku,uygula,incele ve sen karar ver
  • www.beti.com.tr
    Resimler Doc_File 38 Pdf için bir şey bulunamadı
    http://www.beti.com.tr/resimler/doc_file/38.pdf

Bu sayfadan da mikroC icin olan kitabin icerigini gorebilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

Sanirim yeterince yardimci olamadim, kod yazarken birsey lazim olursa daha cok yardimci olabilecegime inaniyorum. :) Kolay gelsin size.

Çok teşekkür ederim, kod yazma aşamasında takılacağım çok yer olacağını düşünüyorum. Takıldığım yerlerde bilgilerinizden yararlanmayı isterim elbette.
  • J60 icin mikroC'de ornek kodlar var onlari denediniz mi ?gerci 97J60'a oluyor mu bilmem. Bir inceleyin isterseniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.