Şimdi Ara

Mikrofon cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
66.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://r_apidshare.com/files/124097807/c__305_z__305_rt__305_.wav
    arkadaslar mikrofonlu kulaklık kullanıorum. ben ses kaydı yaptıgımda hep cızırtı cıkıyor , lütfen yardım edin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mikrofon Cızırtı Giderme Kılavuzu

Mikrofonlarda cızırtı sorunu yaygın bir durumdur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunla karşılaşıyorsanız, mikrofon cızırtı giderme adımlarını izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.

Mikrofondan Cızırtı Gelmesinin Nedenleri

• Çevresel Gürültü: Yüksek sesler veya rüzgar gibi çevresel gürültü, mikrofon cızırtısına neden olabilir.
    • Yetersiz Kablo Bağlantısı: Gevşek veya hasarlı kablo bağlantıları, mikrofonun düzgün çalışmamasına ve cızırtıya neden olabilir.
    • Bozuk Mikrofon: Mikrofonun kendisi bozuksa, cızırtı yapabilir.
    • Bilgisayardaki Elektromanyetik Girişim: Bilgisayarlar ve diğer elektronik cihazlar, mikrofonlarda cızırtıya neden olabilecek elektromanyetik girişim yayabilir.
    • Ses Kartı Sorunları: Ses kartı bozuk veya güncel değilse, mikrofon sorunlarına yol açabilir.

Mikrofondaki Cızırtı Nasıl Giderilir

• Çevresel Gürültüyü Azaltın: Cızırtıya neden olabilecek çevresel gürültüyü mümkün olduğunca azaltın.
    • Kablo Bağlantılarını Kontrol Edin: Mikrofon kablosunun her iki ucunda da sıkı ve hasarsız şekilde bağlı olduğundan emin olun.
    • Mikrofonu Test Edin: Mikrofonun başka bir cihazda (örneğin başka bir bilgisayar veya akıllı telefon) çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Mikrondan cızırtı gelmiyorsa, sorun diğer cihazda olabilir.
    • Elektromanyetik Girişimi Giderin: Mikrofonu bilgisayar ve diğer elektronik cihazlardan uzak tutun.
    • Ses Kartı Sürücülerini Güncelleyin: Ses kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Güncel olmayan sürücüler, mikrofon sorunlarına neden olabilir.
    • Mikrofonu Değiştirin: Diğer adımları denedikten sonra da sorun devam ediyorsa, mikrofonu değiştirmeniz gerekebilir.

Kulaklık Mikrofonu Cızırtı Yapıyor

Kulaklık mikrofonu cızırtı yapıyorsa, yukarıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Ek olarak, aşağıdaki ipuçlarını da deneyebilirsiniz:

• Kulaklık kablosunu kontrol edin ve hasar olup olmadığını inceleyin.
    • Kulaklıkları başka bir cihazda test edin.
    • Kulaklıkların jakını temizleyin.

Mikrofon cızırtı sorunu devam ediyorsa, profesyonel bir teknisyenden yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle seni kutlamak istiyorum, örnek bir konu açmışsın:

1) Konu başlığı kısa ve net
    2) Derdini kısa ve öz anlatmışsın
    3) Örnek vermişsin ki çoğu kişi bir SS bile koymuyor

Tebrik ve teşekkür ederim.

Cevaba gelince: Yüklediğin dosyayı inceledim ama sıradan "fon gürültüsü" dışında bir cızırtı duyamadım. "ummmmmmmmmmmmm" gibi kesintisiz bir ses var cızırtı dediğin oysa ona "fon gürültüsü" denir ve kaydı ses yalıtımlı bir odada profesyonel sistemlerle yapmadığın sürece o ses olur. O uğultunun büyük kısmı bilgisayardan geliyor zaten. Zaten stüdyolarda bilgisayar, mikser gibi uğultı tıkırtı yapabilecek ekipmanlar bir odada, mikrofon, enstürmanlar gibi aletlerse ses yalıtımlı diğer bir odada olur, arada cam vardır.

Uğultuyu bir miktar azaltmak için ses yazılımında "noise surpression" gibi bir seçenek varsa bunu kullanabilirsin.

• acaba ses denetiminde olabilirmi sorun ?
  • ses kayıt seviyesi en düşük te tutmalsın.... birde ses denetimindeki ses ayarlarıyla ugras en aza indirirsin...
  • yeni ASUS M4A785TD-V EVO 785 G anakart aldım. ancak bende de böyle bir sorun var. sadece konuşurken cızırtı oluyor. anakartı dün aldım daha bu 1 ay garantiyle falan uğraşmak istemiyorum. bu yüzden değişim yaparlar mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: acheron

yeni ASUS M4A785TD-V EVO 785 G anakart aldım. ancak bende de böyle bir sorun var. sadece konuşurken cızırtı oluyor. anakartı dün aldım daha bu 1 ay garantiyle falan uğraşmak istemiyorum. bu yüzden değişim yaparlar mı acaba

merhaba

sorunun anakartan dolayı değil. problem realtek ses driverını kurduğun zaman driverın otomatik olarak mikrofon sesini arttırma özelliğini açması büyük ihtimal. iki şekilde kapatabilirsin.

1. yöntem:
    sağ köşedeki "realtek HD audio yöneticisini" aç. mikser kısmına geç, alttaki kaydet kısmında mikrofon sesi ayar kısmı vardır, volume ayar kısmının altında mavi bir kutucuk içinde iki nokta simgesi göreceksin üzerine geldiğinde gelişmiş yazısı çıkar, oraya tıkla ve "mikrofon arttırma" seçeneğini kapat.

2. yöntem
    ses denetimine gir. "seçenekler"'den "özelliklere" gel ve "karıştırıcı aygıt" olarak "realtek hd audio inputu seç", daha sonra tekrar seçeneklere tıkla ve gelişmiş denetimleri seç. bunları yaptıktan sonra mikrofon sesini ayarlama yerinin altında gelişmiş seçeneği çıkar, gelişmişe tıkla ve "mikrofon arttırma" yazan yeri devredışı bırak.

bu anlattığım iki yöntemde aynı işi yapmaktadır yani birini yağmışsan diğerini yapmana gerek yok. umarım problemin düzelir. kolay gelsin....

• Cızırtı dediğiniz kesintisiz uğultu ve ya zzzz.. şeklinde bir ses iste , dip ses denir ve bunu engellemeniz mümkün değildir genel olarak .Engellersenizde sesleri tam olarak kaydetmez bilgisayar . Stüdyo kayıt cihazlarında ise dip ses alan cihazlar vardır bunları bağladığınzda ses gider ama busefer enstrüman seslerini ve bassları tam olarak alamazsınız , yani bu ses sinir bozucu ama gerekli .

2. ihtimal mikrofon girişinde şase yapıyor olabilir , yada mikrofonun giriş ucu bozulmuş/deforme olmuş olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoparlör cızırtısı
    3 yıl önce açıldı
    mikrofon cızırtı problemi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkes cevabı yazmış. Ayarları yaparsan biraz daha düzelir ama cızırtı kalır. Bunun için başka bir mic alman gerekir. Bir bilgisayarcı'ya git cızırtı yapmayan mic al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DenizSens

Herkes cevabı yazmış. Ayarları yaparsan biraz daha düzelir ama cızırtı kalır. Bunun için başka bir mic alman gerekir. Bir bilgisayarcı'ya git cızırtı yapmayan mic al.

2 Mart 2010; 11:41:54

• yav benim laptop Samsung R538 İ3 işlemcili.Mikrofondan ses kaydı yaptığım zaman cızırtı meydana geliyor ne yapmam lazım ?
  • Sorunun asıl sebebi ayarlardaki kalite değişikliği.
    Denetim Masası\Donanım ve Ses Ses Aygıtlarını Yönet Kayıt sekmesi mikrofon sağ tık özellikler Gelişmiş sekmesi en düşüğe getirin veya ortanca kaliteye sorun çözülür.
  • bende de böyle bir problem ortaya çıktı nasıl çözebilirim logitech g230 ve asus xonar dgx var. lütfen yardım edin
  • ses kayıt seviyesi en düşük te tutmalsın.... birde ses denetimindeki ses ayarlarıyla ugras en aza indirirsin..
  • kablosunda sorun olabilir yada giriş yerinde
  • logitech g230 aynı durum devam ediyor

kayıt arka planda ssssssssssssssss sesi var sürekli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.