Şimdi Ara

MİKROFON PROBLEMİ KAFAYI YEDİRTTİ... (Önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar denemediğim rom kalmadı, işin ilginci her yeni kernelde, yüklediğim her yeni rom da ses biraz iyileşiyor ya da hepten kötü oluyor... Ama iyileşme olsa da ses boğuk ve az gidiyor. Geçenlerde riske girdim dağıttım telefonu elektrik bandı ile gürültü engelleyici mikrofonu iptal ettim, diğer mikrofonunda üzerini dikkatlice temizledim, ancak hala sesim karşıya boğuk gidiyor. Volume+ ile tüm olasılıkları yazılımsal olarak denedim. Build.prob ile ilgili yapılabilecek yazan herşeyi denedim. Bazı MIUI romlarda olan Force / Mic tüm ayarlarını denedim. 10 gün içerisinde sadece deneme için 600 dk telefon görüşmesi yaptım.... (Her görüşme 20 sn civarı sürse toplamda yaklaşık 1800 defa kardeşimi aramışımdır. Artık oda bıktı "SESİM NASIL GELİYOR" sorusundan....)

Yazılımsal olarak bize yardımcı olan forumda bir çok arkadaş var, saolsunlar. Ama yazılımsal kesin bir çözüm o kadar araştırmama rağmen bulamadım. Bazı kişilerin bu gibi bir problemi yok, bazılarımızda da hep vardı halada var....
    Donanımsal olarakta bu işten anlayan var mı? Kafayı yedim telefonun mikrofonunu değiştireceğim ama başka bir telefonun mikrofonunu entegre edeceğim. Yedek parça nokia, samsung, iphone, htc ne olursa alıp bir tamircide bu işlemi gerçekleştirmek istiyorum.

Bu mikrofon yerine kullanabileceğim bir mikrofon bilen arkadaşlar var mı? Ya da nasıl öğrenebileceğimizi bilen birisi var mı??? Tam anlamıyorum ama bir kaç değere bakıp buna uyan bir mikrofon mutlaka bulunur diye düşünüyorum. OHM, AKIM IVIR ZIVIR...

Bir çok yabancı site araştırdım bu ses sorunundan baya bir muzdarip kişi var.
    Araştırmaya yardımcı olabilecek, artık bu konuya donanımsal olarak kesin bir çözüm getirebilir miyiz sizce??? Yardımlarınızı bekliyorum....

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osbournee -- 22 Mayıs 2012; 13:21:49 >

• Çalıştığım fabrika da bakım müdürü ile konuyu paylaştım, kendisi elektronik mühendisi. Mikrofonlarda herhangi bir çıkış değeri olmaz hemen hemen hepsi birbirine uyar evde çalışmayan bir telefonun varsa onun mikrofonunu getir leğimleyelim dedi. Bakalım bu hafta içi fırsat bulduğumda yaptırtacağım, eğer sizde araştırmaya ortak olursanız sevinirim...
  • dostum bence sorun yazılımsal bir şey şöyle düşün android 2.2 de böyle bir sorun yoktu ne zaman 2.3 e geçtik bu sorun baş gösterdi sen şimdi mikrofonu değiştirsen bile yazılım aynı olduğu için değişeceğini sanmam
  • Valla ne yapsam şaşırdım, artık iyice sıkıntı vermeye başladı. İPhone 2g var evde onun mikrofonu uyuyormuş. Bir de bağlantı yerlerinde ufak bir değişiklikle NOKİA n80 n73 mikrofonuda uyuyor. Yarından sonra arkadaş bir iki çeşit mikrofon getirecek bakalım. Hiç birşey yapmadan oturmak da istemiyorum artık en azından denedim olmadı derim... Telefonla konuşmak gerçekten azap haline geliyor.....

Mikrofon uyar da olursa da birçok kişiye çare olacak. Telefon gümlemez inş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: osbournee

Çalıştığım fabrika da bakım müdürü ile konuyu paylaştım, kendisi elektronik mühendisi. Mikrofonlarda herhangi bir çıkış değeri olmaz hemen hemen hepsi birbirine uyar evde çalışmayan bir telefonun varsa onun mikrofonunu getir leğimleyelim dedi. Bakalım bu hafta içi fırsat bulduğumda yaptırtacağım, eğer sizde araştırmaya ortak olursanız sevinirim...

Benzer sorunları bende yaşıyorum ama her romda değil.. En az sizin kadar araştırma yapmışımdır, birçok Rom, ayar, sürücü, kernel vs. denedim, forumdaki üstadlardan yardım aldım, çıkardığım sonuç: "sorun donanımsal değil"
    bu nedenle mikrofon takma işine girmeyin, onun yerine ikinci mikrofonu çıkarttırın daha iyi :)

2.2 versiyonlarda, yani resmi olanlarda dahil 32 kernel Rom'larda mikrofon sorunum yok.

Bende sadece 2.3.5 tabanlı official yada custom rom'larda bu sorun baş gösteriyor..
    Örneğin tüm B5XX serisi Huawei kökenli Romlar, 35 kernel Miui ve CM7'ler, yani neredeyse tüm 35 kerneller'de bu sorun var.

35 kernelde Bu durumun tek istisnası Dzo'nun ICS'si ve aurora tabanlı Rom'lar..
    Her nasılsa bu Romlarda mikrofon mükemmel çalışıyor..(ics kurarsanız ses ayarlarındaki extra mikrofon ayarlarını test edin)

Bence her ihtimale karşın Terra'nın 3 kez üst üste kurulum yöntemiyle temiz B163 yada benzeri 2.2 tabanlı romlara dönüş yapın.
    Veya ICS'yi temiz bir kurulumla tekrar deneyin...

• arkadaşlar sizler gibi bende denemedik rom bırakmadım sırf bu ses sorunu yüzünden.hatta kvkya bile gönderdim ama yazılım atıp göndermiş ş.refsizler. 2.2 resmi dahil tüm romlarda sıkıntı var yani sorun donanımsal, sadece ICS de çok az farkediyo ama yine yeterli sayılmaz. çareyi kulaklık kullanmakta buldum. kulaklığın mikrofonu çok net ses veriyor. zaten sorun donanımsal olmasa kulaklıkla da iyi ses alışverişi yapılmazdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netfaruk -- 22 Mayıs 2012; 19:58:12 >
  • ben bu ses problemi yüzünden anakartı bile değiştirttim ama değişen bişey yok.

herkeste farklı farklı ideos x5 telefon var.
    benim telefonum orjinal romlarda ve .32 kernel olanlarda ve ics custom romlarda ses sorunu çıkartıyor. şu ana kadar en az ses problemini .35 cm7 ve .35 miui romlarda yaşadım. cm7 ve miui de ses yüksek geliyor ve yüksek gidiyor ama berrak değil. karşımdaki kişi hızlı konuşuyorsa dediklerini tam anlayamıyorum aynı şey karşıdaki kişi içinde geçerli.

garantin devam ediyorsa kvk ya ver ve yazılım yükemeyi kesinlikle istemediğini değişim istediğini belirt. işte o zaman anakartı değiştiriyorlar. belki düzgün bir anakarta denk gelebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç Bir Klavye Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorun psikolojik... çaresi yok :))
  • Valla sorun huweai kendisinde duvara at diyo kör şeytanda az parada vermedik verdiğim para gözümün önüne geliyor.
    Ben elektronik öğretmeniyim mikrofonlar arasında fark direnç açısından yoktur.
    Fark üreten firmanın kullandığı teknoloji ile alakalı olabilir. Yani bu firmanın toplama iş yaptığını hepimiz biliyoruz. Belkide bazı mikrofonlar diğerlerinden çok daha sorunlu olabilir. E sende bu telefonu gözden çıkarmışsın yani açıp lehim yapmaya giden dönüşü olmayan yola girmişsin e ozaman bizde sana destek oluruz.
    Bence iphone mikrofonu eğer ebat olarak uyarsa önce onu dene iphone dandik mikrofon ürettirmez.

peki ben bu sorun için ne yaptım.
    bikere hala 2.2 de yim 2.3.5 e çok çok stabil olmaıkça geçmek ki bu stabillik sesle de doğru orantılı.
    Teli bende açtım arka mikrofonun üstündekileri falan temizleyip bantladım. Alt mikrofonun üstünüde temizledim Şuan sesim gayet iyi gittiği için bu sorun şu an benim rafta.
    2.35 ile çok uzun zaman geçirmediğim .için senin sorunun romdan mı bilemem. Ama sen diyosanki
    2.2 de terramino elite x dede sorunlu.
    mikrofonu bantladım sorunlu diyosan.
    yukarıda arkadaşında dediği gibi.
    1 Arka mikrofonu sök kullanmıyosun nasılsa.
    2 Alt mikrofonu değiştir.

Sana kolay gelsin arkadaşım.

• benzer sıkıntı bendede var. telefonun anakartı yeni değişti sesim karşıya boğuk gidiyormuş. bir sürü rom denedim, sanırım en iyisi ıcs tabanlı romlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.