Şimdi Ara

Mikrotik Üzerinden Sabit İp Vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim bir sorunum var konuyu bilen arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.

Sorunum ise şu; bir adsl hattını mikrotik aracılığı ile kontrol edip birden fazla kullanıcıya internet sağlamak istiyorum. Fakat istediğim ise her kullanıcıya ayrı ayrı sabit ip verebilmek.Böyle birşey mümkün müdür değil midir? Kendi düşüncem ise şu; bir hat ile sadece 1 sabit ip verebiliriz her sabit ip için ayrı hat gerekir. Sizlerden yardımlarınızı bekliyorum. Lütfen bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

• ne alakası var arkadaş.
    bir dış ip var bir iç ip var.
    dış ip senin dış dünyayla haberleşmeni sağlar, her hat için bir tanedir.
    iç ip içerideki cihazların birbiriyle haberleşmesini sağlar, istediğin kadar verirsin (teknik olarak sınırlı tabii)
    senin cihazlara vereceğin iç ip dir. Ancak bilgi seviyen gördüğüm kadarıyla bunun için yeterli değil, mikrotik de zor bir cihazdır. destek al bununla ilgili.
  • Mikrotikin detaylı bir cihaz olduğunu biliyorum uyarınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizide anlıyorum benim isteğim her kullanıcıya ayrı ayrı dış ip verebilmek böyle birşey mümkün müdür? Örnek veriyorum her kullanıcının evinde güvenlik kamerası var bu kullanıcılar internet üzerinden evlerini izleyebilecekler mi?

İlginize teşekkür ederim.
  • her kullanıcı evlerindeki interneti tabii ki izleyebilir. bunun için her bilgisayar için dış ip ye ihtiyacınız yok.
    tam olarak neden ayrı ayrı dış ip ye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz?
  • Evlerindeki interneti değil evlerindeki kameraları uzaktan izleyebilirler mi ?

Asıl sormak istediğim şu; bir kullanıcı evinde sabit ip sayesinde uzaktan kumanda edebileceği bir cihazı evinde değilken dışarıdan kontrol edebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurcanyener

Evlerindeki interneti değil evlerindeki kameraları uzaktan izleyebilirler mi ?

Asıl sormak istediğim şu; bir kullanıcı evinde sabit ip sayesinde uzaktan kumanda edebileceği bir cihazı evinde değilken dışarıdan kontrol edebilir mi?

her kamera için ayrı port tanımlarsınız sorun çözülür ama ben olsam vermem upload netinizi mahveder..
    örnek dış ip : 78.187.75.33:8000
    78.187.75.33:80001 gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DHCP Server bölümünden leases sekmesine girerek dhcp client in aldığı ip yi make static diyerek MAC adresi üzerinden sabitlemek mümkün. İçerdeki kameraları dışarıdan izleme noktasında ise doğru yöntem mikrotik tarafında bir vpn server kurup (çok güvenli olmasa da en kolay kullanılan pptp) önce bu servera bağlanmak, arkasından kamera takip uygulamasını başlatarak lokal ipleri sorgulatmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VPN ile ip yönlendirme...
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence dışarıya port açma mikrotik cihazının içine pptp server oluştur ve dışarıdan VPN tünel ile kendi ağına dahil olup izle en güzel çözümde budur başkaları portu bulup dvr cihazına erişemez ayrıca güvenilir ağ üzerinde izlemiş olursun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.