Şimdi Ara

MİLESTONE LASTİK NASILDIR? YORUM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
352.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar kardesim.Lastigi aldin mi acaba?Aldiysan memnun musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 Ford Courier aracımızda kullanıyoruz, bu lastiği 200tl ye alabiliyorken diğerleri 400tl idi, aradaki fark uçurum gibi olunca bu milstone markasını tercih ettik.
    Olumsuz bir tarafı yok, fiyatına göre kullanılabilir. Hatta yol tutuşu kuru zeminde baya iyi.
    Sadece geçen hafta sol ön lastikte iç taraftan tam ortasından yarık oluşmaya başlamış, garanti kapsamında değiştircez eksper gelip bakacak dediler, ne gelen var ne giden. Benim anladığım lastiğin değerleri, yol tutuşu sertliği vs. diğer lastiklerle eşdeğer olsada, kalitesi yok. Uzun ömürlülük ve sağlamlıktan sınıfta kalıyor.
  • uzun süre petlas kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım. hatta 3 yıl yaz kış önde kış lastiği kullandık kalkışta daha iyi tutunuyor diye şuan da hepsi petlas 4 tane de kış lastiği alacağım starmaxx ile desenleri aynı fiyatları arasında da 10 lira var. gidip nokian gibi bir lastik almadıktan sonra petlasın falan diğerlerinden çok farklı olacağını düşünmüyorum. millet olarak marka takıntımız var her konuda.
  • Şikayetvar'da, daha 1 yıllık Petlasların yanaktan şerit halinde çatladığını gördükten sonra kendisinin de yan markasının da yanına dahi yaklaşmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.McRae -- 3 Ocak 2018; 11:10:24 >
  • Merhabalar arkadaşlar.2011 model ford connect aracım var.yaklaşık üç aydır bende.daha önce de aynı marka model aracım vardı. Ama bu arabada sevmediğim birşey var. Çok gürültülü km si eski aracımın yarısı kadar az araba çok bakımlı çok düzenli ama dümdüz yolda bile rahatsız edici.lastikçi bi kuzenim var bir gün onunla yolculuk yaptık.arabam çok gürültülü değil mi kuzen dedim. Bana dedi ki aracın tek sıkıntısı lastikleri.üzerinde milestone 195 65 15 lastik vardı.lastiklerim dördü de aracı aldığım kişi sıfır taktırdı öyle verdi aracı.. müsait bir günde kuzen deneme amaçlı arabama 4 tane lassa çıkma lastik taktı. Sanki o araba gitti başka bi araba geldi.öyle bi keyifli oldu ki anlatamam.deneme yaptıktan sonra kuzenden 4 adet LASSA GREENWAYS aldım.dördünü 700 tlye aldım. Eski lastiklerimi de birini stepne yaptım diğerlerini evin bodrumuna attım.gürültü dışında bir eksi yanını görmedim

• Astra j magdurusunuz galiba.

• İki kat pahalı ithal lastik alıp 5 sene inatla bineceğine yarı fiyata bu lastiği alıp 2.5 senede bir değiştir derim. Lastik dediğin meretin ömrü belli zaten. Ömrünün sonunda bütün lastiklerin performansı düşer, sertleşir çünkü. Yağmur kanal desenleri gidince suyu atamadığı için araç yerden kesilir. Milestone gayet kaliteli bir lastiktir. Takan arkadaşlarım çok memnun kaldılar. Orta sertliktedir. Bu yüzden nispeten sıcak olan ve yağışı bol illerimiz için uygundur. Lastik seçimi yaparken nerede bu aracı çoğunlukla kullanacağınıza dikkat edin. Erzurum ile Antalya'ya aynı marka aynı desen tavsiye edilmez. Forumda bu işi çok bilenler marka üzerinden düz vites tavsiye veriyorlar. Bayilere hiç sormayın onlar da ellerinde stokta ne var ise o lastiği dünyanın en iyisi diye överler. Lastik seçerken bulunduğunuz yerin hava, zemin, yol ve yağış durumunu göze alın. Buna göre marka, model ve desen seçin. Bir lastiğin pahalı olması kaliteli olduğu anlamına gelmez. İthal lastikler taşıma masrafı, tedarik zincirinin uzun olması ve kar payı, vergilendirme sebepleri ile pahalıdırlar. Yerli lastiklerin hiçbirisi kalitesiz değildir. Dünyanın en kaliteli lastikleri kauçuğun anavatanı olan uzakdoğu lastikleridir. Avrupa lastiklerinde kauçuk oranı düşüktür. Bu dezavantajı hamurda kullandıkları sentetik malzemeler ile yok etmeye çalışırlar. Sessizlikleri bu sebepledir. Yola çok fazla yapışmazlar. Ama lastiğin geleneksel ana hammaddesinden ödün verirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: fotbes

Cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Aracım chevrolet cruze 2012 AT WTTC EDİTİON PLUS..

Agresif kullanmıyorum hiçbir zaman.. Gerekmedikçe sürat yapmıyorum. Ama tabii lastik dediğin aracı ve sizi taşıyan önemli bir unsur..
    Bütçe sıkıntısı olmasa böyle bir ikileme bile girmezdim.

Ama en azından bu konuda tecrübeleri paylaşarak, GOOGLE'da "MİLESTONE NASILDIR" diye yazan insanlara da buradan bir faydamız olur.
    Ben çünkü hiçbir yerde hiçbir fikir edinemedim. Ne olduğu belirsiz bir marka..

Bir önceki aracımda KUMHO vardı memnundum.
    Belki lastik başına 50 tl fazla verip, KUMHO KH17 alabilirim.

Bazen insanın hayat şartları 50 tlyi bile hesaplamaya zorluyor ama sonuçta yazan arkadaşlar da haklı..
    Can taşıyor o lastikler..
    2016 c4 e taktik. Cok iyi.

Cok yumusak bir lastik.

Ses falan yok.

Birdaha olsa gene aliroz milestone.

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    adama tavsiye veriyorsun verdiğin markada aynı fabrikanın malı kalite farkı aramayın petlas 10 tane üstünde lastik markasını aynı fabrikada üretiyor

www.abdulkadirozcan.com.tr
    AKO Grup – Türkiye'nin Yükselen Gücü
    http://www.abdulkadirozcan.com.tr/markalarimiz_52.html
    adama tavsiye veriyorsun verdiğin markada aynı fabrikanın malı kalite farkı aramayın petlas 10 tane üstünde lastik markasını aynı fabrikada üretiyor

www.abdulkadirozcan.com.tr
    AKO Grup – Türkiye'nin Yükselen Gücü
    http://www.abdulkadirozcan.com.tr/markalarimiz_52.html
  • ozkanercan12 O kullanıcısına yanıt
    Link paylaşmanız gerek yok. Bu konuda yeterince bilgim var Petlası iyi bilirim. Aynı firma çeşitli marka isimleri adı altında farklı kaliteleri lastikler üretebilir. Öyle olmasaydı marka her sınıfta tek model üretirdi. Tavsiye benim tavsiyem beni bağlar başka tavsiyeniz varsa buyrun siz tavsiyede bulunun.

İyi forumlar

• ozkanercan12 O kullanıcısına yanıt
    Link paylaşmanız gerek yok. Bu konuda yeterince bilgim var Petlası iyi bilirim. Aynı firma çeşitli marka isimleri adı altında farklı kaliteleri lastikler üretebilir. Öyle olmasaydı marka her sınıfta tek model üretirdi. Tavsiye benim tavsiyem beni bağlar başka tavsiyeniz varsa buyrun siz tavsiyede bulunun.

İyi forumlar

firmalar birden çok marka ile piyasada denge ve rekabet ortamı yaratmaya çalışıyor bu yeni dünya düzeni yeni bir ticaret oyunudur her sektör artık böyle işliyor kalite farkı söylemleri bunlarda şehir efsanesi gibi bişey oldu iki lastikte aynı kalite ve güvenlik testlerinden geçiyor sonuç aynı ama fiyat farklı
  • Sıfır olarak aldığımız petlas düz yolda yan tarafından yarıldı,şikayet var sitesine girip benim gibi yüzlerce örnek görebilirsiniz,hep yandan yarılıyor,petlas bu kadar kalitesizken yan sanayisini varın siz düşünün,sevdiklerinizi düşünüyorsanız uzak durun,olumlu yorum yapanlarada inanmayın beş para etmez.

• bu gün 16 janttan 18 e geçtim ve 235 40 18 milestone lastik aldım daha doğrusu biraz zorlandım çünki aldığım yer ısrarla bunu önerdi ve jantla birlikte almak istediğim için hepsinin bi yerde olmasını istedim.
    Bir kaç saat önce aracı sürdüğümde diğer lastiklere göre sesin bariz arttığını söyleyebilirim. belki taban genişledi diye böyledir bilmiyorum ama 16 jantken böyle ses yoktu eminim. Diğer lastikler michelin'di.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 11 Eylül 2018; 20:13:6 >
  • Bu sene lastik fiyatları ve İstanbul'da çok sert kış koşulları olmaması sebebiyle 215/55/R16 modelini aldım. Aşırı derece ses çıkartan bir lastik. Kusuru bu diyebilirim. Bugün hafif karlıydı. İş yolunda ara sokaklar hafif karlı buz pistine dönmüştü. Çoğu kişi çıkamadı. Tabi bunda kış lastiklerini kullanmamaları ana sebep. İlk denememde biri önüme kırdı ve durmak zorunda kaldım. Durunca gidemedim, patinaj çekti. Geri geri gidip, yavaştan devam edince sorunsuz şekilde çıktım. Diğer karlı ve buzlu yollarda sektirmedi :)

Performansını fiyatına göre beğendim açıkçası. Ama bütçeniz el veriyorsa ve zorlu kış şartlarındaki bir bölgede yaşıyorsanız, tavsiye etmem
  • MİLESTONE kullanmadım ama daha önce kimsenin tavsiye etmediği bir lastik olan maxxis aldım. Diğer lastiklerle arasında bir fark yaşamadım. Özellikle Antalya da yağmurlu havalarda gerçekten iyi bir performans sergiledi.
  • Lada Samara aracımıza 2017 senesinde bir takım yazlık ve bir takım kışlık olarak milestone lastiklerinden aldık. Ölçüler yazlıklar için 175/70/r13 ve kışlıklar için 165/70/r13. Fiyat olarak uygun lastikler, performansa gelecek olursak; yazlıklar şehiriçi şehir dışı her yolda kullanıldı. Premium markalar kadar sessiz değiller ama katlanılmaz bir ses de yok, en azından 90-2000 model aracı olanlar ve iddialı performanslı-spor sürüş karakteri olmayanlar rahatlıkla kullanabilirler. Yazlıklar ile en az 20000 km yapıldı 2019 ve 2020 sezonunda da kullanılacak diş derinliği ve kondüsyonu mevcut.

Şimdi gelelim kışlık lastiklerin performansına; ilk sezon (2017-2018) kışı Ankara'da geçirdi, geçen sene kar kıyamet pek olmadı Ankara'da. Gayet dozunda ve kontrollü hızlarda güven veren bir performansla o kışı atlattık. Bu sene ise Ardahan'da kullanıyorum aracı. Gün içinde -10 ve geceleri daha da aşağısını görüyor. Yerler en az iki parmak buz ve üzeri 15-20 cm arası kar olmak üzere değişiyor. Çevre iller arası yollar genelde karlı ve buzlu çoğu zamanda tipili. Durum böyleyken gözümü kırpmadan her yol, yokuş ve caddeden zorlanmadan çıkabiliyorum. Üstelik ebat ve ağırlık etkisiyle yolda ve virajlarda ne bir tedirgin edici kayma veya savrulma yaşamıyorum. Kısaca r13, r14 çaplı dar taban ebatlı lastiklerde eski 3-4 yıllık nokian, conti, michelin vs. zorlayacağınıza alın yeni bir takım f/p lastik (petlas grubunun kış performansı gayet uygun) hem güvenle sürün hem de en ufak yokuşta bayırda ve hatta Ardahan gibi yerde düzde pati çekip, kaymayın. Buraya geldiğimde bu markanın burada zorlanacağını düşünüyordum düşük fiyatına aldanarak ama kalite sadece yüksek fiyat ve marka ismi değilmiş bunu anladım. Bundan sonra her ebatta mutlaka petlas ve milestone şans vereceğim.

• 205 55 r16 2. Kışı. Gürültüsü fazla. Petlas snowmaster serisine göre daha yumuşak. Epeyde kar yağıyor. Uçup kacmadiginiz sürece gayet iyi. Normal asfaltta 170 180 km/s hızlarda da problem yaşamadım. Kışın kullanilan en iyi yaz lastiğinden iyi performansı olacağı aşikar.

Alın kullanın.

• Arkadaşlar 2015 yılından geçen seneye kadar 10 tane Falken ZİEX aldık ailecek
    Gayet memnunduk uygun fiyatlı ama 2017 yılında aldığım lastikler 2 seneden sonra lastik sertleşiyor yanakta çatlamalar oluyor 2015 olanları yeni çıkarttık içten çok iyi çatlamış
    Falken fiyatları ucunca MİLESTONE BLASTER a döndük ailecek 1 senede 10 tane aldık 4 araba toplam yeğenler abimler vs yeğenim 1 sene önce takti sorun yasamadi araba 2004 Xsara Aynı marka model başka araca da 4 tane takım aldık en son kendi arabamın 2015 falkenlerini değiştirdim 2 adet daha yeni taktım fikrim yok ama önce aldığımız 2 takımdan şikayet yok
    F/P lastik 215/55/17 ebat Petlas 450 Falken 450 Milestone 320 tl
    PETLAS alıp 5 sene kullanmaya ugrasana kadar 320 TL den Milestone alirin 3.5 sene kullanırım patlasa yarışa canım yanmaz en azından kaliteli lastik kadar yanmaz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.