< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Millet bu arabaları nasıl alıyor ? (3. sayfa)

-
-
Ben onu demiyorum, senin valide hanım, hem düğüne, hem ceyize, cok masraf etmistir diyorum
-
5 bilezik istendi. Ailem onu yapabildi hanım su yolunu istemişti düğün günü süpriz yapıp onuda aldık. Beyaz eşyaları aldım taksit taksit ödedim. Ankastre set aldım taksit taksit ödedim. Mobilya yatak odası yemek odası 40k tuttu onuda babam nakit verdi evi toparladık yerleştirdik girdik oturduk. İncik cincik ince kıl tüy şeylere kafayı yormadık. 10 kere gidip gelmeler olmadı 1 kere aileler tanıştı ilk biz sonra onlar geldi 3.ye bohça nişan yapıldı. 3 senedir evliyiz 50günlük bide sıpamız oldu Allah'a şükür kendi yağımızda kavrulup gidiyoruz türkiye şartlarında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araba ev almak için ailenden taşşşşaklı maddi yardım gerekiyor istersen baş mühendis ol ayda 100k para kazan. Bu ülkenin şuanki gayrimenkul vasıta fiyatlarıyla ve mevcut faiz oranlarıyla mal mülk edinmek HAYAL. Kimse kendini kandırmasın eve çift maaş girmiyorsa düğün ( mobilyasından tut düğünün her türlü giderine varıncaya ) ailenden destek görmediysen evlenemezsin bile. İşin çocuk yapma kısmına girmiyorum daha ev araba ve düğün olmaz eğer ailenden maddi ( en az %50 si tüm giderlerinin ) karşılanmadığı taktirde hiçbirşeyin sahibi olamazsın şuanki ekonomik model tablosunda ülkemizin en acı gerçeği ne yazık ki.
-
Eksik falan anlatmıyorsan, demek ki sana insaflı aile denk gelmiş, Türkiye'de adamı var ya böyle yolarlar.. Üffff nasıl yolarlar hem de..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2025; 18:6:14 > -
Kızının iyiliğini isteyen yolmaz sonuçta o paları gene o ev ödeyecek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O yüzden zaten araçtan alınan vergilerin tamamının toplu taşımaya aktarılması gerektiğini yazdım.
Eğer vergiler inip de araç sayısı %50 artarsa aynı külfet bu sefere araç kullanırken yaşanacak. Park yeri bulmak işkence haline gelecek.
-
Yolamayacakları adama da kız vermezler ama yolmalık adam ararlar..
-
İlk aracımı 2014 yılında, 1997 model Renault 19 aldım. O zaman, şuan ki para birimine çevirecek olursam, 7.500 TL civarına almıştım. Herhalde, sonra 1 yıl içinde 9.500 TL civarına satmıştım.
Sonra 2005 model Laguna aldım, 25.000 TL civarına aldım, kaza vs. oldu, 27.000 TL civarına sattım.
Sonra, 2017 yılında 2016 model 1.2 TSİ Skoda Rapid aldım, sıfır, 56.000 TL’ye.
2019 yılında 100.000 TL’ye sıfır Corolla aldım, 2022 yılında 290.000 TL’ye sattım.
Corolla sattıktan sonra 2022’de sıfır Bayon Elite aldım, 390.000 TL’ye.
2022 Bayon’u bu yılın başında 1.024.000 TL’ye satıp, 1.290.000 TL’ye yine sıfır Bayon aldım.
Böyle uzun uzun yazma sebebim, 2014 yılında araba almamdan dolayı elimde bir sermaye var.
Yukarıdaki geçmişim olmasa ve ticaretle uğraşmasam, maalesef araç almak zor gözüküyor.
Zamanında 7.500 TL’ye aldığım Renault 19, şuan 200-300.000 TL ediyor.
Şimdiki nesilin tek suçu, hayata geç başlıyor olmaları. Ticaretle uğraşmadığın ve elinde sermayen yoksa, sıfırdan iyi bir araba almak maalesef çok zor.
Ev konusuna girmiyorum bile, babam 12 senetle ev alırdı, faiz yok, bir şey yok. Şimdi ev almak iste, bakalım nasıl alacaksın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Şubat 2025; 18:25:56 >
-
Sorun dediğin gibi geç başlamaları + adam 10 sene ev mi ödücem gezerim yerim kirada otururum diyor. Canlı canlı şu kelimeyi ağzından duydugum her insana nefret demeyelimde acımdan ölüyorum dese dönüp bakmam. Ve ya bazen haberlerde çok değil 50 60 yaşında adamlar ağlıyor açım geçinemiyorum diye. 60 yaşına gelmiş mal mülk sahibi olalamış insan acırım abi heleki istanbul gibi bir yerde oturupta bunu diyenlere.
-
2020 yılına kadar belki böyle bir durum vardı, ev kiraları ucuzdu, ev alınabilir seviyedeydi, kiralar ucuz olduğu için ev almayan, kira da yaşayan insanlar oldu mutlaka. Bu nesil zaten pişmanlık yaşıyordur, imkanı olup almayan.
Ama 2020 yılından sonra enflasyon ile ev, araba, her şeyin fiyatı uçuşa geçmeye başladı. Benim 2019 yılında 100.000 TL’ye aldığım araca köpek gibi binip, 2022 yılında 3 yaşındaki arabayı 290.000 TL’ye, piyasa fiyatı altında satmam ülkemiz için büyük bir fiyasko.
2022 yılında 18 yaşına basmış bir gencin şansı yok maalesef. İster biriktirsin, ister hazır yemesin, ev almak bir hayal, arabayı belki alır ama adam üniversite okumuş, emek vermiş, çabalamış, gidip 2005 model bir Palio’yu binmek zorunda kalıyorsa, bu tamamen bu ülkenin suçu.
2022 yılından sonra 18 yaşına girmiş gençler tamamen şanssız, yapacakları hiçbir şey yok. Zamanında imkan varken mal alan, araba alanlar şu an rahat çünkü alacağını 2022’den önce aldı ama şu anki gençliğin böyle bir şansı olmadı.
Ben 31 yaşındayım, Görükle’de yatırım için ev almıştım 65.000 TL kredi ile, 79.000 TL civarına gelmişti ki o zaman en yüksekten çekmiştim, kredi çıkmadığı için. Sonra işimde kullanmak için 200.000 TL civarına sattım, şimdi aynı ev 1.500.000 TL’den aşağı değil, alma şansım yok, bir şeyimi satmadan.
Zamanında ucuz olduğu için almıştım ve şu an alamıyorum çünkü artık eski alım gücü yok.
indigo dergisi
Satılık ev fiyatları uçtu: Yıllık konut fiyat artışı raporuhttps://indigodergisi.com/2022/01/satilik-ev-fiyatlari-uctu-yillik-konut-fiyat-artisi-raporu/
-
Herkes milyonlarca lira borçlanmaya cesaret edemez. Benim dedem zengindi bayağı bir gayrimenkulümüz var simdi şu kadar demeyeyim gösteris gibi olur normal sartlarda ev bark sahibi olmak kolay degil ve borc bunun cözümü degil
Bak mesela ben o kadar malın sahibiyim faturalı kredi kartı kullanmıyorum banka kartı kullanıyorum borçtan hic hoslanmam mesela benim gibi adamlar zengin olsun fakir olsun borca girmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2025; 18:47:56 > -
Banka eve ipotek koymadan nasıl kredi veriyor? Borçlandığın evi nasıl satabiliyorsun? Sen borçlandığın evi sattın diyelim, borcunu da ödemedin, seni iceri atsalar bile banka parasını tahsil edemez.. Nasıl oluyor böyle? Bankaya başka bir teminat falan mı verdin? Herifler sağlam görmedikleri adamlara kredi kartı bile vermiyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2025; 18:57:49 > -
Araba aldım ev aldım yok evlendim diyenlerin çoğu aile yardımıyla hocam asıl piyango bizim gibi fukara çocuklarına vurdu ömür boyu kiraya çalışacaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz fazla abartmış o 100 K maaşla rahat ev alınır geçenlerde de birileri 45 K maaşla aç kalırsın diyorlardı bu forumdaki kafalar pırıl pırıl..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2025; 19:10:16 > -
Türkiyenin yarısı asgari ücret büyük bi kısmıda asgariden hallica alıyor şahsen benim 15 senelik maaş bi ev parası oda yemeden içmeden çalışırsam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 25 Şubat 2025; 19:10:52 >
Güzel özetlemişsin hocam. Bu arada bölgeyi iyi bildiğim için söylüyorum, Görükle piyasası iyice uçtu, kira amortismanı da 10 yıla kadar düştü. Parası olan yine almaya devam ediyor. Bir emlakçı çocuk var, her hafta 2-3 ev satıyor. Biz de sürünüyoruz diplomaları toplamamıza rağmen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oha be şu masraflara bak trde evlenen erkeği hemen kaz gibi yoluyorlar ama kız tarafına şu masrafın yarısını yap desen kem küm ederler sırf bu yüzden bile evlenilmez
Burada karşı apartmanın ve onun karşısındaki apartmanın sahibi tek kişi ayrıca herifin başka bir semtte yine kökten binası var. Her daireden kira topluyor ayrıca bir de dükkanı var mahallede vızır vızır satış yapıyor. Daha da çeşitli yerlerde bina dikilmelik arsaları olduğunu duydum. Binaları kendisi dikiyor dikip kiraya veriyor.. Tabii merso otomobili de var. 50 lira için benimle telefonda kavga etti..
Gerçi ben de biraz pintiyimdir fakat o derece değil. Paran oldukça harcamaya kıyamıyorsun, biriktirip daha büyük seyler satın almak istiyorsun, ufak ufak harcarsam alıskanlık olur daha cok harcarım psikolojisi olusuyor, parası olmayan züğürtler ise sürekli iphone alıyorlar ya da 1000 liralık mal varken 5000 liralık mal alıyorlar, nasılsa başka bir şeye biriktiremeyiz çek bir iphone diyorlar sonra dandroid kullananlar fakir yev falan diyorlar ahahahahahahahaha
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2025; 19:34:39 > -
Ben o yüzden zaten yabancı hanımla izdivaç ettim. Benden 3 kuruş bile para istemediler. Üstelik übermensch insanlarla akraba oldum. Türkiye'den biriyle evlenmek yolunmak demektir.. Çok fena yolarlar tüy bırakmazlar.. Yok çeyizdi, yok bilmem neydi, şunu al bunu al mahvolursun.. Kesinlikle yabancıyla evlen olmuyorsa bekar takıl. Hayatını söndürürler sırf para değil manevi olarak da bitersin.. Fakat yabancı dediysem de rus falan olmasın onlar da yiyicidir.. ALMAN ya da ingiliz abd'li tavsiye ederim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2025; 19:45:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X