< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Millet bu arabaları nasıl alıyor ? (2. sayfa)

-
-
Ülkeden soğuma sebeplerinden biri daha; aynı işi yapmanıza rağmen bilmediğimiz bir teknoloji veya AK bağlantı sayesinde "başkanlıkla uçuşa geçmiş insan modeli" örneği, bunlar konuşulmadığı sürece her şey boş...
Günü kurtarsın o gün de boşalsın bir de çıkıp AVM'lerde cafe'lerde adam diye dolaşsın yeter, bu ölü ruhlu yaşama da şükreder durur evrimsiz b*k parçası
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dediğin gibi araç fiyatı devletin vergi sistemi nedeniyle 20 kata kadar çıkabiliyor. Bunun çözümü vergilerin düşmesi ( özellikle ÖTV'nin kalkması ) ve emtiaya dayalı para sistemine gecilmesidir . Dolar ve Euro'ya geçemeyiz çünkü bizde o kadar dolar Euro yok bunun yerine ülkemizde üretilen altın kömür vs gibi emtialara karşılık para basabiliriz her paranın üzerinde ne kadar miktardaki emtiaya karşılık geldiği yazabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Taksi ücretleri düşük olursa araç alımı düşer . Mesela İstanbul'da 100 bin taxi olsa otomobil sayısı yarıya düşer trafikte aynı şekilde azalır . Fakat rant çevreleri tekelci anlayış buna izin vermiyor . Halk çoğunluk olmasına rağmen demokrasi ile bu çözülmüyor çünkü aday olanlarda rant sahibi müteahhit vs
Araçsız olmak, toplu taşıma kullanmak ayrı bir meziyet ve külfet, yorucu ve ayrıca pahalı. Ben ergenken 4 kişi olunca toplu taşımayı kurtarırdı, şimdi 2 kişi olunca toplu taşımadan ucuza geliyo.
Durağa yürümesi, araç beklemesi, toplu taşıma içerisindeki kaos, sonra inip diğer durağa gidip yine ikinci aracı beklemesi, birde bunun dönüşü, binmesi gitmesi gelmesi iş kadar yorucu, ulaşım ayrı bir işe dönüşüyo. Araçla gidip halledeceğin şey için tüm günü yiyosun trafiğe rağmen. Çoluk çocuk varsa zaten araçsız olmaz, olanların çektiklerini görüyoruz. Araç ihtiyaçtır, lüks değil
-
Gelirin miktarı değil birikim yapabilme imkanı önemli
sen kira verirsin o ailesinin yanında kira vermeden birikim yapar sen gider son çıkan ayponu alırsın o şayomi alır sen dışarıdan yemek yersin o evde kendi yapar
Malida ufaktan almaya baslar . Önce bir palio alir ordan onu satar Clio alır onun borcunu bitirir başkasını alır.
Aile desteği miras falan dışında Parayı kullanmayı bilince de oluyor. Yeterki nakit akışı olsun.
Ben şantiyede kalırken aynı işi yapanlar ilçede ev derdine düşüyor cebine giren para azalıyor rahatlık derdi oldugu icin. Sonuçta onun harcadığı kadar benim birikimin oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 24 Şubat 2025; 13:59:45 >
2009-10-11 iyiydi. 11 de her şeyi dahil 0 e220 yi 183 mü 184 mü neydi o fiyata almıştık.
Son 10-15 sene bir ülke ancak bu kadar kötü yönetilirin özeti.
Servet düşmanlığına gerek yok. Çalışıyor, üretiyor alıyorlar.
Ama elbette dürüstçe kazanç dışında elde edilen gelirle alanlar varsa onlarınki elbette haram olsun.
-
Kumarbaz por favor kendi kendine bela okudu.
-
2016 F30 320d 183 bine almıştım
Araba olmadan hastaneye bile gidilmiyor, randevun 4 se en az 1 saat önceden otobüse binmen lazımki yetişebilesin kaçırırsam randevuda kaçıyor üstüne otobüsteki doluluk izdiham da cabası araba şart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 24 Şubat 2025; 23:27:33 >
Yerli ve milli develerimiz varken gevur icatlarına özenmeniz üzücü.
🐪🐪🐪
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanAga -- 25 Şubat 2025; 1:23:47 >
Nedeni belli değil mi ya yorumlarda bile dalga geçmeye çalışan insanlar olduk.. ? 80 bin tl ye aldığım araç şuan 700 800 bin tl olduysa ve millet almaya devam ediyorsa ezilen asgari ücretliye oluyor.. Onu geçtim aylık 50 - 60 bin tl alsan bile kiradaysan yine araba almak zor.. Valla kardeşim bak 80 bin tl ye aldığım aracı bırak 700e satsam inan üstüne 500-600 koyup sıfır araç almam.. ya 80e almışım 680e gidip sıfır araç almış olucam o bile fazla geliyor yahu almanyadaki arkadaşım 3bin euroya lüks mercedes aldı 2.el onu geçtim bak sırf inadım yüzünden almıyorum. Ben alırsam bu fiyatlara bu sefer kendimi suçlu hissedeceğim.. Bende bu fiyatlara destek vermiş olucam o yüzden almıyorum ama millet öyle değil ki kardeşim.. Hava atma peşinde..
Pazara gitmiyorum pestisit kanserojen parafinli yiceklerden meyvelerden insan sağlığını düşünmeyen toplum yüzünden.. Tanıdığım çiftçilerden gidip alıyorum sebzemi meyvemi.. Marketlere çok nadir uğrarım oda gerçekten indirim günlerinde 2 al 1 öde gibi.. Onun haricinde bu fiyatlara imkanı yok destek vermem.. Ama verenler yüzünden marketler zam zam yapıyor.. Arabada öyle kardeşim alanlar var fiyatlar bu şekilde.. Toplum olarak bilinçli değiliz kusura bakmasın kimse.. Emekli asgari ücretli özellikle çocuklarımız birşeylerin sahibi olmak için işyeri sahibi olması lazım.. Yoksa çok zor..
-
Iphone aldıkları icin olmuyor
-
Tanıdığın çiftçi böcek ilacı kullanmıyor mu mahsullerinde? Dua ile masallah ile mi yetistiriyor?
-
kendi bahçesinde topluyor öyle büyük bir tarla veya alanı yok marullar öyle pazardakiler gibi düzgün değil ilaç yerine sirke ve tuzlu sprey kullanıyorlar.. Bizzat bahçelerine gitmişliğim yardım etmişliğim var :) Mevsimlik sebze ağırlıklı daha çok
-
2017 ye kadar iyiydi.
2017 de ev kredisi çektim 0.69'dan şaka gibi geliyor şu an kulağa değil mi?
2018 de bir kredi daha çekip arabayı değiştirmiştim onunda faizi 0.89'du.
Şu an bankalar bırakın 0.89'u
1-2 arası faiz belirlesin bankada izdiham olur ben dahil.
Ben şu anki gençlere üzülüyorum.
Evi arabası yoksa işleri zor.
Hele ki karı koca çalışmıyorlarsa o daha zor.
Karı-koca çalışıp asgari ücret alıyorlarsa zaten evlenmesinler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evlendim düğün altınları ile anneden +2 bilezik ile anca 2006 model albea alabildim.
-
2017 de bende çektim kredi 0.55 di galiba yanlış hatırlamıyorsam 60k çektim 75k filan geri ödeme yaptım ozamanlar esenyurt dan almıştım evi. 10 senelik çektim 7 senesini kiracı ödedi cebimden para çıkmadı aylık kredi ödemesi 980₺. 1 sene ben ödüyorum son 2 senesi kaldı işte.
-
Annesi daire satmadan türk ile evlenebilen var mı? Ceyiz meyiz iyi gagalarlar altın paraları onun dörtte biri bile etmez..
Sen yabancı hanımla, özellikle Alman Überfraulein hanımla evlenseydin ceyiz parasına mercedes arabaya binerdin
Haksız mıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2025; 17:54:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X