Devletle kıyaslarsan hangi okula denk? Hacettepe, odtu? |
Millet partiye gidiyor ben evde ders çalışıyorum (2. sayfa)
-
-
hiçbiriyle değil, diğer top tier okulların calculus sorularını çözüyorum, bizimki çok daha zor. aynı eforla diğer top okullarda kesin 4.00 yapardım. eng ve türkçe yüzünden 4.00'ı kaçırdım. yapabileceğimin de en iyisini yaptım yani. neyse.
-
gerçekten ya ben de aynı fikirdeyim, sosyalleşmenin kafelerde barlarda saatlerce oturup saçma sapan konularda muhabbet edilmesinden ibaret olarak görülmesini anlamlandıramıyorum. sonra gelip diyorlar e başka yapacak bir şey yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir de tek dertleri bu sadece puahahahha. Adam yks bilmem kaç sıralama yapmış diyor ki "abi x bölüme girersem iyi sosyal hayatım olur mu yaa"
Ulan zındık anan baban sana 4 sene partide karı kız peşinde koş diye mi para ödedi o kadar dershanelere 😂😂😂😂 Sosyalleşme dediğin 3-5 (en fazla) doğru düzgün adamakıllı insanla yapılır.
Zaten bu içip içip partileyen tiplerin ileriki hayatı da pek parlak olmuyor orası kesin 😂😂😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bilkent'e gitsem biraz tatmin edici olurdu demek dersler, aşırı basit diye kaç defa okulu bırakmayı düşündüm o yüzden uyarıyorum forumda insanları; top tier dışiında gitmeyin mümkünse diye. Öğrenci partilemesin demiyorum ama partileyen de bir zahmet dersten kalsın, herkesin geçeceği düzeyde ders işlemeye, sınav yapmaya gerek yok.
-
Bilkent EE senlik bölümmüş o zaman, ama bu sefer de zorluğa söverdin
ben her hafta cuma günü yalnız veya arkadaşlarla sağda solda içerim. sadece ders ile de olmaz. ilk defa bu cuma ders çalıştım o da geceye yetiştirilmesi gereken ödev vardı diye.
-
EE bana göre değil, bilgisayar olur ancak. EE'nin kadrosu iyi stranford phdli hocalar... Bilmiyorum yani sırf hoca kalitesi yüzünden çekilebilir belki. Bir tanıdık bilkent EE bitirmişti, epey sorun yaşamıştı zorluğundan ama şimdi iyi yerde.
Haftasonu ders çalışmadan okumak biraz CTIS lüksü, bilgisayar veya ee okusaydınız bu kadar rahat olmazdı, sadece fizik olmaması bile büyük rahatlık ilk sene için.
-
sadece cuma çalışmıyorum. cumartesi ve pazar rutin 8 saat. sonraki dönemler ileri seviye math ve stat dersleri ile doldurcam gerçi zorluk bakımından bi EE etmez yine. ilk 2 sene ctis zor, son 2 sene bir şey yok doğru düzgün. o boşluğu da ek derslerle, research ile vs. doldurmayı düşünüyorum.
-
Söyle söyleyeyim, bilgisayarın en zor dersleri EE tarzı dersler oluyor. Devre tasarımı, Computer Organization, Operating Systems, Signals and Systems tarzı dersler zor geliyor öğrencilere, o yüzden EE zordur yani tahmin edebiliyorum.
Biraz ne sevdiğinizle de alakalı, mesela ben matematik okurdum ama fizik okuyamazdım. Okulu sevmek de önemli, yaptığı şeyin bir değeri olduğunu görmek istiyor insan; herkesin yapamadığı bir şeyi yapmak bir başarı hissi de verir insana, herkesin yaptığı şeyi yapmanın bir anlamı olmuyor. Beni epey soğuttu okul mesela akademiden, bir daha hayatımda 90 IQ tiplerin hoca olabildiği bir yere ayak basmak istemiyorum, gider bakkal dükkanı açarım daha iyi.
-
hocam ben de senin gibi düşünüyordum, herkesin yapamadığı fark yaratan cutting-edge işler için akademide olmanız lazım. yani araştırmaya ve bilime önem veren yerlerde olmalı bu. isviçre, almanya, ingiltere ve abd'deki iyi okullar olmalı. google gibi büyük firmalardaki research based işler phdlilere rezerve edilmiş durumda. yoksa ben de birkaç ay öncesine kadar asla doktora ile işim olmaz diyordum.
-
O paragrafa tam puan vermeyen hoca utansın!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sana attığım yazı en düşük 8/10 aldığım yazı idi. içme dökme ve bilinç akışı halini almış dedi. yani "derdini bana anlatma, düzgün bir deneme yazısı yaz" minvalinde konuştu. sonra o yazıyı iç dökmeden ziyade daha rasyonel ruhsuz bir şekilde yazdım 9.5 verdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X