Harbiden bu kafadan ben de istiyorum ya,forumda tanıştığım bi çocuk vardı gardiyanlık yapıyor ea 500k ile alan bir yerde okuyor,kapitalizmi övüyor ben çok zengin olacam,hastane kurucam seni de çalışanım yaparım diyordu,başka bir arkadaşım pdr mezunuydu özel okulda asgari ücrete çalışıyor o da çok zengin olucam diyordu Kapitalizm bu kadar kötü bir sistemken yaşamasının önemli bir nedeni de işte bu bence,senden umudunu almıyor,3 kuruş maaşa kölelik yapan adama sen zengin olacaksın çok çalış diyor,bir gün sen de o televizyondaki ünlüler gibi olacaksın diyor,bu umut işte bu insanlara yaşama gücü veriyor |
Millette ne umut var be
-
-
hayallerle yaşayanı gerçekler sever.
ben de doktora yapıp bilim adamı olacağım diyorum acaba çok mu hayalperest bir hedef. gerçi ben çalışıyorum, ortalamam 3.96 falan gelcek.
-
Yok iyi bir zekan varsa,azimliysen ders de çalışabiliyorsan olursun
Senin zengin olma ihtimalin de var,durumun zaten iyi ,baban çok güçlü her yerde sözünü geçirebilecek biri
Sermaye ve güç,zengin olmanın sırrı bu zaten.
-
çok zengin olma hedefim yok. olsam ne yapcam ki? olanlar yeter.
-
Kapitalizm umudu yaşattığı için var umut her geçen gün azalıyor sistem bir yerde tıkanır illaki zaman gösterecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
maaşlı çalışan köle
-
Beni siz delirttiniz evet
Evet, evet, siz, siz
Kırmızı ışıkta geçen şoförler
Ve boşverli türküler
Sahil yolundaki kazalar
Denize düşen şu uçak
Beyaz camda hayvanlar ve reklamlar
Yeşilçam'da baldır bacak
Evet, evet siz delirttiniz beni
Uçaklar, rüşvetler ve mobilyalar
Ve ahlak üstüne nutuklar
Günden güne ufalan ekmekler
Pasta yesin efendiler ama
Gaz tenekesi ile su kuyrukları
Ve bir başbuğun buyrukları
Başbuğun buyrukları
Evet, evet, evet
Siz delirttiniz beni, hiç kuşkum yok bundan eminim
Darılmaca yok ben bir deliyim ama beni siz delirttiniz
Beni siz delirttiniz
Gelin katılın siz de bize
Bizde herkese yer var
Dostlarım hep Napolyon, hepsi Sezar
Bol miktarda Hitler de çıkar
Hangi taşra tıptaysan bırakıver..
Ne alaka olm yani ne alaka
söyleyecek hiçbir sözün yok anca boş konuşuyorsun
-
Ne güzel işte umutla baksınlar yarınlara, tozpembe bir dünya görsünler. Benim gibi en kötü ihtimal x10 şeklinde bakınca ne oluyor sanki? Benim gibi baksalar capitalism yine çökmezdi, bu sefer umutla değil kamçıyla çalışırlardı sadece.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X