Şimdi Ara

Milli 5G baz istasyonundan ilk sinyal alındı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

fatal comment...  

• Yeni 5g 5 şeritli otoyol gibi. Edirne'den Hakkari'ye giderken uçarak İstanbul'a götürüyor ama yakıtın bitiyor. Litrecik kotalarla bu kadar.

• Türk telekom baz istasyonun içi açılınca huawei yazısını görmeyelim de, 5g baz istasyonu görürsek içini açıp inceleme yapmak lazım!, 2g'ye kadar geriye dönük uyumlu üretilmeli!, milli yerli üretimse kanıtlanmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 24 Eylül 2024; 16:02:54 >
  • Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

İçini açtığımızda yazı falan görmeyiz de, görmesek de Huawei'si Ericsson'u Qualcomm'u bu işten her türlü kazanıyor. Ürettiğimiz cihazın kullanacağı teknolojinin patentleri için vs. yine para ödüyoruz bunlara. E bir de hammaddeyi daha az ve muhtemelen daha pahalıya alıp üretim yapıyoruz. Ne kadar ucuza geliyor bu cihazlar araştırılması lazım. Sonra bunlarıdaki özellikleri açmak için operatörler lisans ücretleri ödüyor. O ücretler ne durumda olacak... Bir ton masraf yapıp da 4G hızında 5G veren cihazlara maruz kalmasak iyi olur. Umarım gerçekten ortaya iyi bir şeyler koyuyorlardır. 4G performansı iyi bir yere denk gelmedim mesela Ulak kullanan. Umarım 5G'de iyi olur.

• byJuck kullanıcısına yanıt

ne güldüm varya, harbiden öyle vur vatandaşın sırtına nasıl olsa her şeye eyvallah.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

ok açın halinden anlamaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam performans eleştirisi'de yapacaktım, hadi boşver dedim, özellikle deprem olunca istasyon'lar yoğunluk'tan sebep tırtlıyor!, umarım yoğun işlem yapabilen 5g istasyon görürüz.

• 3 heykel dik anten diye ne gerek var bunlara Heykeli İcraat sananların olduğu ülkede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenerrrrr -- 25 Eylül 2024; 10:49:49 >
  • kraldostuz kullanıcısına yanıt

Niye kullanmak zorundasın operatörü değiştiriyorsun olup bitiyor, operatörler yeni gelenlere indirimli tarife uyguluyor

• bakır alt yapı ile ev interneti kullananlar buna güldü

• Hamaset, mide bulandiriyor.

• bu iş berat albayrağın salı pazartesinden iyi olacak çarşamba salıdan iyi olacak perşembe çarşambadan iyi olacak işine döndü

şimşek mquen in 2024 te enflasyon düşecek olmadı 2025 te oda olmadı 2026 dedi sonra baktı işin içinden çıkamıyor tarihi 2028 e çekti

işlerine döndü ve inanan da yok değil

• Bloody Roar B kullanıcısına yanıt

Teoride 5G çok çok yüksek kapasitelere sahip. Tek hız olarak değil, bir istasyona bağlanabilecek cihaz sayısı olarak da. Ama bunun için de 4G üstünden çalışan NSA şebekeleri değil, tamamen 5G çekirdeğinde çalışacak 3500 MHz N78 SA 5G şebekeleri falan lazım. Sonra bu istasyonlara fiber ya da yüksek kapasite radyolink bağlantılarının gelmesi lazım.

Depremdeki arama tarafındaki yoğunluk ise santral kapasiteleri ile ilgili. 2G, 3G teknolojilerinde bununla ilgili kartlar olurdu baz istasyonlarında, onların sayısı sınırlı olduğundan o zaman daha fazla sıkıntı olurdu. Şimdi VoLTE ile bu yük direk santrallerde olsa da santrallerin direk olarak tüm bölgenin aynı anda trafiğini taşıması hâlâ zor bir şey. Bilmiyorum şuanda operatörler ne durumda. 2019'daki Marmara sarsıntısında Turkcell ve Vodafone ile 10 dakikaya yakın arama yapamamıştık, 10 dakika sonra ulaşabilmeye başlamıştık. İnternet de kullanılmaz olmuştu o sürede. Benzer bir sarsıntı olmadan da anlayamayacağız durumu. Hoş, büyük depremde her şey tırt olacak orası kesin. Enerji kesilince kimse girilemeyen bölgelerdeki baz istasyonlarına jeneratör ve yakıt taşıyıp oraları çalıştıramayacak ve birbirlerine bağlı olan baz istasyonu düğümleri devre dışı kalıp geniş alanlar hizmetsiz kalacak.

• İsterse 128G çıksın kimseyi enterese etmiyor. 4,5G yi bile tam anlamıyla kullanamıyoruz 5G sanki bütün sorunlarımızı çözecek. Teknik alt yapısını araştırmadım 5G nin ama iletim mesafesi ve sinyal etkilenmesi 4g gibiyse eğer ne farkı olacak bizim için ?

Turkcell'e geçtim hayatımda bir değişiklik olur diye. İnanın Turk telekomdan gram farkı yok hatta TT arazide daha iyi çekiyormuş onu anladım. En azından uçak moduna al çık problemi yoktu TT de. Turkcell de hat bi kitleniyor tekrar sana bağlantı kiralamıyor baz istasyonu. Çeken yere gidince hala acil aramalarda kalıyor. Millet kullandığı telefona sövüyordu meğer turkcell'denmiş TT'den geçince anladım bunu.

4.5g çekmesine rağmen internete de giremiyorsun çoğu zaman.

Sorunlar silsilesi yani. Haaaaa bir de fiyatlandırma var tabi. Bu fiyatlarla 5g bizim neyimize agamm.

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt

Boş teneke gibisin onun için boş ses çıkıyor

• Fenerrrrr F kullanıcısına yanıt

Senin Atatürk ile ve kurduğu Cumhuriyet ile bir derdin mi var?

Forum yöneticileri ne iş yapıyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noluftu -- 25 Eylül 2024; 22:26:7 >
  • Fenerrrrr F kullanıcısına yanıt

22 senede ne yaptınız çöp tenekeleri??? ortada elle tutulacak ülke falanda bırakmadınız. gerici yobaz yallah afganistana...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.