Şimdi Ara

Milli 5G baz istasyonundan ilk sinyal alındı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarifeyle ne alakası var la. Tarifeleri geçiriyorlar diye baz istasyonu yapan mühendisler istifa edip organik tarıma mı geçsin? Şikayeti yanlış yere yapıyorsunuz. Muhatabımız BTK ve bakanlık. İktidar yani. Devleti yönetenler halkına bu kadar zulmediyor diye bir şeyler başaran mühendislerin suçu ne? Adamların işi üretmek ve onu başarmışlar. Şikayetinizi iktidara yapacaksınız. Konusu bile var forumda, Cimer'e yazdık o kadar, siz de yazın erinmeyin.

• dolar olmuş coni moni millet aç sen 5 g diyorsun....

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    abonelik/ sözleşme ve operatör nedir ?

vdfn 16gb 1000dk 1000sms ( vdfn çarknda var ) vergi dahil 125 TL veriyorum

yeni teklif 13gb 1000dk 1000sms x3 ay 150 TL kalan X9 ay 200 TL

vodafonepay ile daha da ucuza gelebilir yıllık ortalama .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu fahiş fiyatların sebebi bumu acaba. Alt yapı maliyetini milletten çıkarmak istiyorlar sanırım. Zira 210 liralık faturam aynı paketi 600 liraya çıkarması hayra alâmet değil. Maalesef başkada alternatifim olmadığı için de kullanmak zorunda kalıyorum.

• gun kullanıcısına yanıt
    Aynı fiyata daha çok GB vermezler, enflasyon böyle iken arkasına bir çok şeyi saklamak çok kolay oluyor.

Zamanla da etki etse şöyle bir gerçek var. Gelişmelerin baş döndürdücü hızda gerçekleştiği bu zamanlarda Türk şirket ve proje yöneticileri yeterince vizyoner değil. Bu sebeple bu tarz geliştirmelere zamanında değil, çok çok geç başlıyorlar. Bunu Türkiye'de üretilen telefonlarda bile görüyoruz, değil baz istasyonları...

Dolayısıyla kabul edilebilir gecikmenin ötesine geçiyor, maliyetler artıyor ve bu maliyetler sürekli son tüketicilere yansıtılmak durumunda kalınıyor. Teknokloji geliştirmeyi vizyon sahibi olarak görüyorlar, hayır bu görüş eskide kaldı artık. Geliştiricilerden çevik olmasını bekleyen yöneticiler çevik değil en başta!

• Artık yerli ve milli denilince durup düşünür olduk..

• 01.0.1.2026 tarihinde daha aktif olunucak diyolar.Daha tarifeler kol böreği kadar.3 aylik 400 ile başlamiştim sonra 600 gecen günlerde 3 aylik 1000 fiyat aldim.Turkcell bölgelere özel tarife vardi da ona geciş yaptim.5G biraksinlar tarifelere el atsinlar yoksa 5G kazik olucak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Kotalar değişmez sadece hızı değişir her zaman ki gibi. Ben 5g teknolojisinin türkiye'de kullanılmayacağından bahsediyorum. O doktorların ameliyatı 5g'yle falan filan yapması ıvır zıvır hikayeleri.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    yani makarna fiyatlarını konuşmamız lazım demek istiyorsun. açlık başına vurmuş olmalı. inşallah Makarna fiyatları düşerde aç karnın doyar.

• MilesTeg M kullanıcısına yanıt

Umarım stand alone olarak gelir mmWave nin Türkiye’ye geleceği hiç sanmiyorum zaten daha Avrupa’ya bile gelmedi.

• O milli 5G baz istasyonunun direğini de halka... heralde yurt dışından ithal ediyorlardır diyeyim.

Yahu öyle namussuz bir ortam var ki... Yurt dışında telefonlar kapatılır bilirsiniz çünkü yurt dışında roaming çok pahalıdır. Operatörlerden yurt dışı için özel ek paketler alınır hatta ki onlar da çok pahalıdır... Gel gelelim, geçen bir haber gördüm; Çinden yurt dışı roaming paketi alıp Türkiye'de kullandığınızda, Türkiye'den bizim paket alıp kullanmamızdan daha da ucuza geliyormuş. Nasıl yani? Arkadaşlar buna yuh çüş oha diyemiyorum artık. Bu artık GSM operatörlerinin halkı alenen soymasıdır. Hatta hükünet de bu işe göz yumuyor ise, o da bu işin içindedir diye düşünüyorum ben.

Millet 2026 da 6G ye geçer, biz 5G'ye anca geçeriz. Ha baz istasyonunun milli olması kötü mü? Yooo, yapabiliyorsa olsun tabii de. Kaç yıl oldu. At ile deve değil ki bu cihazlar. Neden kullanıma girmedi? Bakın Bilg. Yük. Müh. olarak söylüyorum! Yaparsın hemen kullanıma sokarsın bu cihazları. Peki niye 2026 yılı diyorlar hâlâ hiç düşündünüz mü? Eee seçimler var da ondan. Bakın 5G getirdik diyip TV de göbek atacaklar, 4G geldiğinde yaptıkları gibi... Bir de 5Ghz frekanslarının satışından gelen parayla 3-5 aylık ekonomik rahatlama yaratırlarsa... tamamdır işte. Ama bu kafayla yönetildikten sonra 5G yarın gelse ne olur? 100kb periyot der GSM firmaları, 20GB lik paketin 2GB veri aktarmadan bitti derler! Çünkü GSM firmaları hakim durumu kötüye kullanıyor. Rekabet kurumu uyuyor. Yurt dışında millet evine internet almaz, sınırsız interneti vardır çünkü telefonunda.Onunlullanır. Burda sınırsız paket bile yok. Olan da hızı 10Mbit sınırlıdır heralde. Kablolu internet avrupanın en pahalısı ve en yavaşı. Neden? Yatırım yok da ondan. İstanbul'un göbeğinde fiber bağlamıyorlar mahallede olduğu halde. Yeni yapılan apartmanlara veriyor Telekom sadece. Heralde müteahhitten rüşvet almak için bu uygulama. Çünkü biz başvuru yapınca bölgenizde yok diyorlar. Ulan yan apartmanda var yalancılar, nasıl yok?

Uzun lafın kısası; balık baştan kokuyor. Ülkede rüşvet, torpil, adam kayırmacılık öyle düzeyde ki, artık karaya ak, aka kara deniyor. 2024 Türkiye "güzellik" kraliçesinin güzelliği ortada iken; Görüyorsunuz. Daha da konuşmuyorum...

• Yaklaşık 10 sene önce elin oğlu bunları geliştirmiş bilmem kaç senedir de tüm halkına açıp kullandırıyor Bizde ise ocak 2026 deniyor O da planlaması Ülkede zamanı tutan başarılı planlama olmadığı için siz onu ocak 2027 diyin gitsin

• 3G yi daha doğru dürüst alamıyoruz 5g yi nasıl alıcaz ?

• bence güzel gelişme kesinlikle bu tarz inovasyonlara daha çok önem vermesi gerekir Tr nin

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    4.5G diye birşey olmadığını biliyorsun değil mi birilerinin bir yerinden uydurması artık açın gözlerinizi biraz araştırın.

• chnvat C kullanıcısına yanıt

4G nin hızı 100 Mbps

4.5G nin hızı 300 Mbps

100 Mbps yerine 300 Mbps ye geçilmesi yerinde bir karar. istersen senin dediğin gibi 4.5G diye bir şey olmasın, itiraz etmem. benim için somut değerler önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 24 Eylül 2024; 11:54:56 >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt

Turkcell'in 40GB internet, 2500 dk, 500 SMS paketi var ve aylık 750 TL istiyorlar.

Ben Mega+ 85GB paketini kullanıyorum. 40GB internet, 45GB sosyal medya, 2000 dk, 500 SMS var. Aylık 800 TL.

• chnvat C kullanıcısına yanıt

Uydurma demek doğru değil pek. LTE-A için sanırım Huawei'nin ilk kullanmaya başladığı bir terim. Şuan da 5.5G diyor Huawei mesela.

• 2010'dan beri çalışıyoruz demişler

Daha yerler bunun ekmeğini.

Abiler 2020'de TR'de geçeceğiz diyorlardı. Tabi utanma olmadığından her sene seneye diyip alkış almaya devam ediyorlar.

Milli 5G baz istasyonundan ilk sinyal alındı
  • 1.4 gigabayt hız görmüşlerse 12 Gbit falan hız veriyor demek ki. ??

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.