Şimdi Ara

Milli işletim sistemi Pardus tekrar ayağa kaldırıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
8.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep eleştirmek yerine yeri geldiğinde destek olmak lazım. Millileşmek adına güzel bir hamle. Daha da iyi yerlere getirilir inşallah.

• Hayır bi teknoloji sitesinin haberlerinin yarısı nasıl a haber kadar milli ve rte içerebilir şaşırıyorum artık. 10 yıldır takip ederim şu forumu artık iyice komikleşti haberler editörler filan. Alternatifi çıktığı gibi bi daha girmem. Çıkmasada daha fazla dayanamam heralde.
  • Milli İşletim Sistemi kelimesine bende karşıyım
    kaynak kodları veya paketlerin %99 u opensource kaynaklardan geliyor iken
    %1 lik kısım ise içerde kendimize göre modifiye edip işe göre eklenen veya değiştirilen menüler.. aslında onlarda dışardan alınmış

şimdi..
    birçok ülke.. başlangıç da almanya.. akabinde fransa vs vs... linux ü modifiye ederek yine devlet sektöründe kullanıldığını herkes biliyor sanırım..
    dolayısı ile devlet desteği ile bizimde bazı şeyleri modifiye etmemizde fayda var
    sene 94-95 de... askeriye de bol miktarda unix server lar vardı. halen de çok fazla olduğuna inanıyorum.. birçok askeri yazılımcı halen devam ediyor. ister ast ister kurmay bölümünde olsun oldukça teknik eleman barındırıyor.. ve dış kaynak kullansa bile kendi personeli ile çözmeye çalışıyor idi.. bunların bir kısmı bahsi geçtiği gibi fetö cü elemanlardan da vardı ama diğer grup veya klasik asker vatandaşımız da vardı.. (bu ayrımı kasdi yaptım)

kendi içlerinde güvenli protokoller ile iletişim sağlayıp askeir konularda data transferi yapılıyor idi..
    linux ise TSK ya bireysel kullanıcılardan fazla olduğunu ve daha erken girdiğini düşünüyorum.. burada konuya yazan birçok kişi bu olaylar olurken daha portakal bile değillerdi.. dolayısı ile ülkemizde aslında *nix kullanımı eski denebilir.

sorun şu
    alıştığımız maddi zorluklar... ve yazılımcı olsun teknik destek elemanları olsun... ve bunlar ile iş yapmak isteyen bireysel/firma çalışanları az para çok iş yaptırma peşinde iken.. yazılımcı veya teknik elemanlar ise az iş çok para peşinde olunca ülkemizde windows daha çabuk yaygın hale geldi.
    open source ülkemizde maalesef yok denecek seviyede dir.
    delphi ile uğraşırken oldukça fazla open source eklenti bulurdum. aynı şekilde diğer yazılımlar içinde. hint nufusu ve geçim kaynakları imkanları bizden çok az olmasına rağmen.. bir hintli yazılımcılığını isbat için çok uzun süre gayret ediyor. ki ben hintlilere genelde ÇAPSIZ derim. bunu da isteyene özelde isbat ederim. ama adamların bu yönleri güzeldir. yazılım konusunda çok ucuza hazırlayıp daha sonra da size çok uzun süre destek veriyorlar idi.. son dönemde bu azalmış olsa bile.
    ben smf ye eklenti yazdırdım.. elemanın ilk istediği para.. sonra da ftp bilgilerim.. neden dedim.. ben kurcam.. iyide diğer eklentiler gibi istediğimde ekleme çıkartmayı ben yapmak istiyom.. yok onla uğraşamam.. kurar geçerim.. neyse kurdu.. sonra bi baktım.. ki zaten parayı vermiş idik... istediğimde yasaklı kelimler idi... ben yazaklı kelime eklemek için ftp den girip php yi sürekli modifiye etmem gerekiyor.. oda yetmezmiş gibi adam yasaklı kelimeleri herkese gösteriyor
    dedim ya sen ne yapıyon.. resmen hırsıza yol göstermektir bunun adı..
    işine gelirse dedi.. ben bu şekilde istemediğim düzeltmesini veya para iadesini isteyince de beni smf forumundan banladı... başka kullanıcı açıp durumu yeniden yazdım. yine banladı..
    dolayısı ile bizdeki yazılımcı mantığı bu.. olması gerekeni değil.. kendisinin yapabildiğini farklı şekilde satma peşinde
    başka birine execute yazdırmak istedim.. adam bana beim istediğime benzer ama alakasız iş yapan bir yazılımı satmaya çalıştı.. başkası istemiş yazmış.. adam parası için bahene uydururken elinde kalmış.. bana kakalamaya çalışıyor idi... istediğim tüm özellikler olmayan yazılımı

şimdi ülkemizde hala bu mantık devam ediyor.. dolayısı ile de opensource veya linux ülkemizde çok fazla ilerlemiyor.

yazılımcı diye geçinen paçoz lar çok fazla... dolayısı ile de bişiler yazdırmak isteyenler sorun yaşıyor.. bu arada kendini uyanık sananlar da fazla.. yani 1 özellik isteyip sonra bunu 10 özelliğe çıkartmaya ve daha az ara ödemek isteyenler ama sonuçda maalesef... çoğu kişi ne istedğini bilmiyor. sen daha iyisini yapınca da extra özellikleri daha az paraya çakmaya çalışıyor. bu türler olduğu sürece yukardaki olaylar ve yorumlar yineleyip durur

olayın dünü bugünü ve yarını var.
    fetö cülerin yaptıkları veya yapmadıkları konusunda eleştiri bende yaparım ama şuan ister istemez fetö grubu evet ülkemizde oldukça fazla yeri dejenere etmiştir. dolayısı ile de herhangi bir siyasinin bunu kendisini korumak için kullanması da normaldir.

biz konu olarak devlet tarafından adı pardus - pisi olan bir LİNUX çözümünün yeniden gündem olmasına sevinmeliyiz...

ha ben şu sıra arch serisine gözüm kaydı... deepin çok hoş ama maalesef Türkçe dil desteği kala sorunlu.. Dolayısı ile de Arch şimdilik gözdem

sizde size uygun bir seri bulun.. coder var ise.. sizde bişiler yapıp gönderin paylaşın.. Linux paylaşım oldukça daha da büyüyecek ve başarılı olacaktır.
    Penguen in rengi değil... penguen olması önemli... renginizi kendiniz seçin ama mutlaka penguen olun

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 26 Ekim 2017; 10:27:42 >

• fetü muhabbeti gerçekten baydı artık ayağınız takılsa fetöye atacaksınız suçu

• GANDIRILDIHHHH

• 2 senede bir pişirip pişirip önümüze sürüyorlar.... pardus bir çöptür... adam gibi bir işletim sistemi yazılacaksa oturulup bir ekip kurulup sıfırdan yazmak en doğrusu...

• Yine mi yahu, yerli milli. Off off, ayağa kealk eyyy milli yerli. Fetö herşeyi çökertmiş eyyyy kimki destek verdi ise yardım etti ise o suçlu değil eyyyy malak yandaşım benim.
  • Aynen nasıl yerliyse artık programlama dilide arapçaymış.
  • Çabuk kalktı dikkat edersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardus zaten bir nevi pisilinux (www.pisilinux.org) ile devam etti..

İlgi yok..
    Alaka yok..
    Bilen yok..
    Takip eden yok..

Linux mantalitesi gereği GÖNÜLLÜ katılımcılar ile ilerleyen "Devletlerin" sahip çıkmasına gerek bile olmaması gereken bir sistem ..

Buna oyun kuruluyor mu yeaaaaa ? (bizdeki linux anlayışı bu)

• Yazının içinde FETO kelimesi geçince iş siyallaştı tabi..ancak yorumları okuyunca feto nun nasıl bir yapı oldugunu daha milletin anlayamamıs olması uzucu...
    ilk olarak Feto 40 senedir devlet içinde yapılanan bir yapı demirel den ozal a,bulent ecevit e tabiki tayyip erdoğan a kadar bu donemdeki tum siyasilerden ciddi destek gormus bir olusum..Bu yapı din argumanını kullanmasına ragmen hatta ilk cıkısı turk islam dusuncesi idi, belli hedeflere ulaşmak için hersey serbest ve her turlu grupla bir şekilde bağ kurmuşlar bunun içinde kürt ve alevi stklar dahil...Hani bedduasında kim paralelse diyor ya...devlet fetodur dısındakiler paraleldir i ifade ediyor..gerçi pek yalanda da değilmiş hakkaten devleti nerdeyse onlar yonetiyormus..dolayısıyla son 40 senenin icraatlarda buyuk kısmında feto nun imzası var..gelelim bugune hiç bir sisyasi olusum fetoyle hiç bir bağım yok diyemez..acık acık olmasada geriden geriden siyasiler ve brokratlar beraber iş tuttular..ancak hukumet 2014 yılını milat kabul ederek ciddi bir temizliğe girişti..
    rakamlarda dahada artacak...
    – 49 bin 697 kişi tutuklu yargılanıyor.
    – 55 bin 495 kişi tutuksuz yarıglanıyor (Bu rakam Bakan Gül’den önce verilen resmi rakamlardan alınmıştır).
    – Tutuksuz ve tutuklu yargılananlar ile tutuklular toplandığında 105 bin 19 kişinin mahkemelerde yarğılandığı ortaya çıkıyor.
    – Tutukluların 7 bin 444’ü eski asker, 8 bin 628’i polis, 25’i vali, 75’i vali yardımcısı, 117’si kaymakam.
    – Eski Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay, HSK üyeleri dahil 2 bin 302 tutuklu hakim ve savcı varvar.
    – 37 bin 237 kişi adli kontrolle serbest.
    – 8 bin 997 yakalamalı şüpheli aranıyor.
    – 5 bin 911 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.
    – Devam eden 20 bin 9 soruşturma dosyası var. Yaklaşık 8 bin dava açıldı.
    – Darbe davalarındaki tutuklu sayısı 5 bin 230.
    – Darbeyle ilgili açılan dava sayısı 351.
    – Temmuz ayı resmi rakamlarına göre de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 142 bin 648 kişi kamudan ihraç edilmişti. Bunların 33 bin 506’sı görevine iade edildi. 109 bin 142 kişi darbe girişimi sonrası kamudaki işini kaybetti.
    -kapatılan feto kurumlarından kalan işsizleride unutmamk lazım..

• asau kullanıcısına yanıt
    Konu bagciyi dovmek degil. Sizin gibi gram bilgisi olmayipta, olanlarin birseyler yapmasina b.k atmasi.

Belki bilgisayarina pardus bile kuracak kabiliyetin yokken onu yazanlara laf atiyosun oturdugun yerden.

Hakiki elestiri bu degildir. Madem bu adamlarin yaptigi sey milli degil o zaman sende cikarsin milli bi isletim sistemi yaparsin. Sonrada dersin oyle MILLI OLUNMAZ boyle MILLI OLUNUR!

• quote:

Orijinalden alıntı: asau

Yav arkadaş, milli işletim sistemi demeyin şuna. Linux ne zamandan beri milli oldu da haberimiz yok. Şunu doğru dürüst tanımlayın. Linux üzerinde yapılan bir çalışma bu. Milli işletim sistemi demek, Winows, Linux, Ios, Android gibi ayrı bir işletim sistemi geliştirmek demektir.

Çalışmayı desteklemek lazım, ama tanımı yanlış. Milli işletim sistemi yanıltıcı bir tanım. Linux işletim sistemidir adı. Pardus, işletim sistemi değildir. Linux üzerinde yerelleştirilmiş, özelleştirilmiş bir çalışmadır. Yani işletim sistemi Linuxdur, Pardus değil.

Linux bir işletim sistemi değildir, işletim sistemi çekirdeğidir. Ama yine de dediğiniz gibi Pardus da bir işletim sistemi değil bir dağıtımdır. Bu yüzden işletim sistemi diyemeyiz. Pardus milli bir linux dağıtımıdır. Göz boyamanın manası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyuce0 -- 26 Ekim 2017; 13:14:33 >

android de linux çekirdeği üzerine kurulu
    düzeltelim
  • Sene 2003-2004 falan, O dönem türkiyede linux pek yaygın değil. Gelecek Linux adı altında bir firma internet üzerinden satış yapıyor. Elimize Pardus live CD geçti. Red hat denedik, fedora denedik bi de buna bakalım dedik kullanıyoruz. Normal masaüstü işlemleri yaparken terminali açık unutmuşum. Bi baktım DEBUG amaçlı koydukları yazılar çıkıyor ben işlem yaptıkça. Masaüstü çözünürlüğü değiştiriyorum, terminalde çıkan yazı şöyle : "YARAAAAAAAAAAAAAAAA************************AAAAK" .
    Geçmiş zaman hatırlamıyorum ya DH de ya da PCnet vardı o dönem foruma yazdık, Tübitaktan resmi özür mektubu geldi. Keşke saklasaymışım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Php -- 26 Ekim 2017; 14:29:42 >
  • artenis kullanıcısına yanıt
    Fetoşu getirip hapse tıkmadıkça bunların hiçbir FETÖ ile savaş propagandasına inanmıyorum. İçeri attıkları adamların hiçbiri kendi savunmasını kamuya yapamadı. Hökümet içeri attı kesin doğrudur denilip sırtımızı dönüyoruz. FETÖ'nün başı belli ama boyun,kol,gövde yok. Hep ayakları içeri alıyorlar.
    Dünyada hangi suçun affedilmesi için "kandırıldık" demek yetiyor?
    Android de linux tabanlı güzel kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: javaprof

burası nasıl donanımhaber anlamıyorum burası teknoloji forumu değil mi haber teknolojiyle alakalı yorumlar siyasetle alakalı şu başlık redditte açılsa başka bir distro hakkında altındaki yorumlar kde gnome cinnamon xfce karşılaştırması olacakken burada siyasi partiler karşılaştırılmış bu ülkenin forum okuru da cahil.

Haberde hem fetö hem erdoğan geçiyor ne bekliyorsun ki
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    merak etme araştırmadan bir sey yazmam..tavisyem herkese zaten budur..
    ufak bir aramayla ecevit fettulah gülen ilşkisi arasında bir cok bilgi belge acıklama internette bulursun..
  • İşletim sistemi çok akıllı şöyle ki

Pardus USB yazdırın yüklemeye çalışın illede size CD-Rom Takın diyor ve devam edemiyorsunuz.
    Sövesiniz geliyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.