|
Bildirim
Yatiyoz feto, kalkiyoz feto, kafami saga ceviriyom feto sola ceviriyom feto. Yerde camura basiyorum ayagimi kaldirip bakiyorum, feto.. İnek sut vermiyor, sebebi feto.. Ne fetoymus lan vay anasini ya...
![]() ![]() ![]() |
Bir tanede benden gelsin
![]() "Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla" talimatsız iş yapmazlar zaten |
Linux işletim sistemi değil işletim sisteminin çekirdeğidir. Pardus tam manasıyla bir işletim sistemidir. Sizin İos dediğiniz işletim sisteminin çekirdeğide linux. Komik olmayın
|
Yerli diyorlar bide utanmadan
![]() |
Linux Kernel
Android İşletim Sistemi Forum Donanimhaber Cahil |
Milli İşletim Sistemi kelimesine bende karşıyım
kaynak kodları veya paketlerin %99 u opensource kaynaklardan geliyor iken %1 lik kısım ise içerde kendimize göre modifiye edip işe göre eklenen veya değiştirilen menüler.. aslında onlarda dışardan alınmış şimdi.. birçok ülke.. başlangıç da almanya.. akabinde fransa vs vs... linux ü modifiye ederek yine devlet sektöründe kullanıldığını herkes biliyor sanırım.. dolayısı ile devlet desteği ile bizimde bazı şeyleri modifiye etmemizde fayda var sene 94-95 de... askeriye de bol miktarda unix server lar vardı. halen de çok fazla olduğuna inanıyorum.. birçok askeri yazılımcı halen devam ediyor. ister ast ister kurmay bölümünde olsun oldukça teknik eleman barındırıyor.. ve dış kaynak kullansa bile kendi personeli ile çözmeye çalışıyor idi.. bunların bir kısmı bahsi geçtiği gibi fetö cü elemanlardan da vardı ama diğer grup veya klasik asker vatandaşımız da vardı.. (bu ayrımı kasdi yaptım) kendi içlerinde güvenli protokoller ile iletişim sağlayıp askeir konularda data transferi yapılıyor idi.. linux ise TSK ya bireysel kullanıcılardan fazla olduğunu ve daha erken girdiğini düşünüyorum.. burada konuya yazan birçok kişi bu olaylar olurken daha portakal bile değillerdi.. dolayısı ile ülkemizde aslında *nix kullanımı eski denebilir. sorun şu alıştığımız maddi zorluklar... ve yazılımcı olsun teknik destek elemanları olsun... ve bunlar ile iş yapmak isteyen bireysel/firma çalışanları az para çok iş yaptırma peşinde iken.. yazılımcı veya teknik elemanlar ise az iş çok para peşinde olunca ülkemizde windows daha çabuk yaygın hale geldi. open source ülkemizde maalesef yok denecek seviyede dir. delphi ile uğraşırken oldukça fazla open source eklenti bulurdum. aynı şekilde diğer yazılımlar içinde. hint nufusu ve geçim kaynakları imkanları bizden çok az olmasına rağmen.. bir hintli yazılımcılığını isbat için çok uzun süre gayret ediyor. ki ben hintlilere genelde ÇAPSIZ derim. bunu da isteyene özelde isbat ederim. ama adamların bu yönleri güzeldir. yazılım konusunda çok ucuza hazırlayıp daha sonra da size çok uzun süre destek veriyorlar idi.. son dönemde bu azalmış olsa bile. ben smf ye eklenti yazdırdım.. elemanın ilk istediği para.. sonra da ftp bilgilerim.. neden dedim.. ben kurcam.. iyide diğer eklentiler gibi istediğimde ekleme çıkartmayı ben yapmak istiyom.. yok onla uğraşamam.. kurar geçerim.. neyse kurdu.. sonra bi baktım.. ki zaten parayı vermiş idik... istediğimde yasaklı kelimler idi... ben yazaklı kelime eklemek için ftp den girip php yi sürekli modifiye etmem gerekiyor.. oda yetmezmiş gibi adam yasaklı kelimeleri herkese gösteriyor dedim ya sen ne yapıyon.. resmen hırsıza yol göstermektir bunun adı.. işine gelirse dedi.. ben bu şekilde istemediğim düzeltmesini veya para iadesini isteyince de beni smf forumundan banladı... başka kullanıcı açıp durumu yeniden yazdım. yine banladı.. dolayısı ile bizdeki yazılımcı mantığı bu.. olması gerekeni değil.. kendisinin yapabildiğini farklı şekilde satma peşinde başka birine execute yazdırmak istedim.. adam bana beim istediğime benzer ama alakasız iş yapan bir yazılımı satmaya çalıştı.. başkası istemiş yazmış.. adam parası için bahene uydururken elinde kalmış.. bana kakalamaya çalışıyor idi... istediğim tüm özellikler olmayan yazılımı şimdi ülkemizde hala bu mantık devam ediyor.. dolayısı ile de opensource veya linux ülkemizde çok fazla ilerlemiyor. yazılımcı diye geçinen paçoz lar çok fazla... dolayısı ile de bişiler yazdırmak isteyenler sorun yaşıyor.. bu arada kendini uyanık sananlar da fazla.. yani 1 özellik isteyip sonra bunu 10 özelliğe çıkartmaya ve daha az ara ödemek isteyenler ama sonuçda maalesef... çoğu kişi ne istedğini bilmiyor. sen daha iyisini yapınca da extra özellikleri daha az paraya çakmaya çalışıyor. bu türler olduğu sürece yukardaki olaylar ve yorumlar yineleyip durur olayın dünü bugünü ve yarını var. fetö cülerin yaptıkları veya yapmadıkları konusunda eleştiri bende yaparım ama şuan ister istemez fetö grubu evet ülkemizde oldukça fazla yeri dejenere etmiştir. dolayısı ile de herhangi bir siyasinin bunu kendisini korumak için kullanması da normaldir. biz konu olarak devlet tarafından adı pardus - pisi olan bir LİNUX çözümünün yeniden gündem olmasına sevinmeliyiz... ha ben şu sıra arch serisine gözüm kaydı... deepin çok hoş ama maalesef Türkçe dil desteği kala sorunlu.. Dolayısı ile de Arch şimdilik gözdem sizde size uygun bir seri bulun.. coder var ise.. sizde bişiler yapıp gönderin paylaşın.. Linux paylaşım oldukça daha da büyüyecek ve başarılı olacaktır. Penguen in rengi değil... penguen olması önemli... renginizi kendiniz seçin ama mutlaka penguen olun selamlar |
android de linux çekirdeği üzerine kurulu
düzeltelim |
Linux bir işletim sistemi değildir, işletim sistemi çekirdeğidir. Ama yine de dediğiniz gibi Pardus da bir işletim sistemi değil bir dağıtımdır. Bu yüzden işletim sistemi diyemeyiz. Pardus milli bir linux dağıtımıdır. Göz boyamanın manası yok.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7697C2702 -- 25 Ekim 2017; 20:37:57 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ekim 2017; 21:14:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|