Şimdi Ara

Microsoft'un yazılım lisanslama sistemi kırıldı: Ömür boyu etkinleştirme sağlandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
3
Favori
7.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft'un yazılım lisanslama sistemi kırıldı: Ömür boyu etkinleştirme sağlandı!
    Massgrave, Microsoft’un yazılım lisanslama korumasını neredeyse tamamen kırdıklarını iddia ediyor. Yeni yöntem, neredeyse tüm windows ve Office sürümlerini kalıcı olarak etkinleştirmeye olanak tanıyor.

Hackerlar, Windows ve Office için orijinal lisanslama modelinin temelini oluşturan neredeyse tüm koruma şemasını başarıyla aştıklarını paylaştı. Oldukça etkili olarak tanımlanan bu yeni kırma yönteminin önümüzdeki aylarda herkese açıklanması bekleniyor.

Ayrıca Bkz.Apple'dan yapay zeka altyapısını hackleyen bilgisayar korsanlarına 1 milyon dolar ödül

Hackerlar: Windows/Office korsanlığındaki en büyük atılım

Saldırının ayrıca, Windows 10 kullanıcılarının Ekim 2025'teki resmi destek sonu tarihinden sonra ücretsiz güvenlik yamalarına erişebilmelerini sağlayarak Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) programına bağlı lisansları da etkinleştirebileceği bildiriliyor. Bu yeni yöntem, üçüncü taraf dosya yüklemeleri veya sistem dosyalarında değişiklik gerektirmediği için hem etkili hem de kolay bir yöntem olarak gösteriliyor.

MAS (Microsoft Etkinleştirme Scriptleri) projesi, şu anda modern Windows ve Office sürümlerinin orijinal olmayan kopyalarını etkinleştirmek için tasarlanmış çeşitli araçlar sağlıyor. Birkaç geliştirici bu yerleşik korsanlık teknolojisinin iyileştirilmesine katkıda bulunmuş olsa da, yeni yöntemle ilgili ayrıntılar hala yetersiz. Reddit'te, hackerlar kısmi bir açıklama sunarak yöntemin hala geliştirilme aşamasında olduğunu ve henüz tamamlanmadığını belirtti.

Geçici çözümler ve hack'ler uzun zamandır var. En popüler olanı; Windows 8 veya sonraki sürümlerini veya Office'i etkinleştirmek için kullanılan PowerShell komutu. Çözümün yaratıcıları artık bunu daha fazla Windows ve Office ürününe genişletmenin yollarını bulduklarını iddia ediyorlar. Massgrave, Microsoft yazılımlarını etkinleştirmek için tasarlanmış oldukça etkili betikler oluşturmasıyla bilinen önemli bir grup. Bu araçlar oldukça popüler, yakın gelecekte daha da yaygın bir şekilde kullanılması bekleniyor.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/105785-mas-developers-achieve-major-breakthrough-windows-office-cracking.html

• Hackerlik öldü resmen dedigim zamanda böyle haberler umutlandiriyor, para göz firmalardan usandik eskiden bir şey çıktığında ertesi gün crackli hali çıkardı şimdi ortalikta bu güvenliği aşabilecek insanlar ya satın alındı ya da işi bıraktı .. Ekonomik dengesizlikler dünyanın öbür ucunda ki insani mahrum birakiyorsa hackerlik ölmemeli yaşamalı ve gelişmelidir
  • İyi olmuş çok pahalı ve ödediğimiz paraya rağmen hala zamanı doldu diye para istiyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hackerlik öldü resmen dedigim zamanda böyle haberler umutlandiriyor, para göz firmalardan usandik eskiden bir şey çıktığında ertesi gün crackli hali çıkardı şimdi ortalikta bu güvenliği aşabilecek insanlar ya satın alındı ya da işi bıraktı .. Ekonomik dengesizlikler dünyanın öbür ucunda ki insani mahrum birakiyorsa hackerlik ölmemeli yaşamalı ve gelişmelidir

• belki de böyle yıllardır 10 dolara lisansları sattılar çaktırmadan.

• Nasıl yapılıyormuş deneseydik 😅

• Ev kullanıcısını ilgilendiren birşey değil bence, zaten 2-3 dolara volume lisans dolu piyasada.

Alıyorsun anakart değişmedikçe ömür boyu kullanıyosun, virüslü ne idüğü belirsiz hack toollarla cracklerle de uğraşmıyorsun.

Office tarafında zaten anakart değişse de önemli değil.

• Vain kullanıcısına yanıt
    Nasıl oldu bilmiyorum ama ben de 3-4 sene önce ikinci el anakart almıştım onun sayesinde orj windows 10'um olmuştu. Üstüne bilgisayarı değiştirdim (anakart, işlemci ram Vs) ve maille eşleşti. Şu an hala o şekilde kullanıyorum. Hatta ucuz diye key satın aldım kullanmadım kaldı öyle. 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 3 Aralık 2024; 19:58:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aylardır vardı bu yeni bir şey değil. ofis de oluyor ayrıca

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hackerlerin eline atlamaya lüzum yok. 20-30 liraya zaten ömür boyu resmi lisans alınabiliyor. Tenezzül etmemek lazım.

• Yıllardır var zaten bu. Office/Windows hepsini çok güzel yapıyor yani

• MS'un gözü yaşlı. :))

• Vain kullanıcısına yanıt
    o keyler 200-250 tl. 2-3 dolara nerede var ?

• 2024 yılında haber değeri var mı diye sormadan edemedim.

• Yapın yapın, sonra o işletim sisteminin yüklü olduğu bilgisayardan bankalarınıza giriş yapı, tanıdıklarınız da yapsın. Yapın yapın, hiçbir şey olmaz ya nolcak? En fazla ne olabilir ki demeden yapın:) Hatta menkul kıyametler borsasında işlem yapın, kripto alım satım yapın, rahatsınız nasıl olsa, ne gerek var orijinal ürüne. Haaaadi hayırlı hırsızlıklar.

• ti7800 kullanıcısına yanıt
    Ben yıllar önce 1 TL ye almıştım hala çalışıyor :)

• erensunay E kullanıcısına yanıt

4 senedir massgravein aktivatoruyle kullaniyorum bir sey olmadi daha. zaten acik kaynak merak eden girer bakar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu zamandır yükseltme ile 8 10 ve 11 de açık vardı. Windows mağazasın da windows sürümleri bedava alınabiliyordu. Her aktivasyon Microsoftun datasinda tutuluyor. Bu şekilde olanlar iptal edilebilir. Zannımca Microsoft bunlara bilerek izin veriyor. Çünkü müşteri ve kullanıcı çokluğu arz talep getiriyor. Nasıl android bedava gibi gözüken bir yazılım olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DR.ROOT -- 3 Aralık 2024; 21:59:29 >
  • MertKayaTR M kullanıcısına yanıt

Hiçbir üçüncü parti yazılım olmadan? Nerede vardı bana özelden paylaşır mısınız.

• İnsanlar emeklerin karşılığını verip alacak zenginlikte olmalı, zira bu yazılımları oluşturmak için harcanan emekleri karşılıksız elde etmekte hırsızlıktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Reborned kullanıcısına yanıt

aylardır değil yıllardır var... massgrave diye arat google'dan.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.