Şimdi Ara

Microsoft'un yazılım lisanslama sistemi kırıldı: Ömür boyu etkinleştirme sağlandı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
4
Favori
6.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir olan bir şeydi zaten, neden yeniymis gibi haber yapılıyor. Perma HW lisanslama, Office için ise ohook yöntemi kullanılıyordu. Windows için olan donanıma kazılı lisanslama çok uzun süredir, ohook ise yaklaşık 2 yıldır var. İkisini de massgrave icat etmedi, sadece araçlarına eklediler.

Donanım Haberin editör kalitesi gitgide düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoloji bilgini 68 -- 4 Aralık 2024; 12:48:48 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyorsunuz. Yazılımın hwid yöntemi kms yoluyla etkinlestirmiyor. Bildiğin retail yani perekende key oluyor ve formatla bile silinmiyor. Kms formatla silinen bir yöntem zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknoloji bilgini 68

Yanlış biliyorsunuz. Yazılımın hwid yöntemi kms yoluyla etkinlestirmiyor. Bildiğin retail yani perekende key oluyor ve formatla bile silinmiyor. Kms formatla silinen bir yöntem zaten.

KMS filan bunlar zaten sende değil o pakedi satın alan kurumlarda kuruludur ( yerel kms zaten kurumsaldaki sistemi de bireysel kullanıma korsanca sunulmasıdır zaten ) ... Oradakiler isterse mevcut binlerce onbinlerce satın aldıkları keyleri tek bir seferde geçersiz kıldırıp yenilerini sıfırdan oluşturabilir. Sen sanıyorsun ki kms siz ama sen yapmıyorsun kurumda yapılıyor yani binlerce alınan yerde... KMS var ama sen retail key sanıyorsun.

Retail nedir bilmiyorsun . Retail denilen perakende kutulu satılan ürün anahtarlılara denir.

• microsoft güzel tiyatro oynuyor, kendi kodlarını kendileri kırıyorlar, amaç windows ve office'in daha fazla yayılması.

• nasıl?

Ben de senelerdir EDU anahtarlari kullaniyorum, bu konuyu biraz anlatir misin bana? Ne gibi tasarruflari var benim verilerim uzerinde?

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Bulut tabanlı yedeklemelerde kota ve ilerde değiştirme kaldırma silme hatta BitLocker kurtarma bilgileri sizde olmaz . Bilgi işleme gidilmelidir fiziksel olarak veya şansınız varsa e-posta ile .

Sözleşmeleri kimse tam okumaz MS sözleşmelerini kolaylıkla değiştirebilir .

Tüm bunlar kiralama gibi hatta sahip olmadığınızı hatırlatır.

Ürün anahtarları geçersiz olabilir. Buna Bilgi İşlem dekiler ve dolayısıyla üni yönetimi ( rektörlük vs ) ilen de yapılabilir. Ya da üniversiteler fesih edebilir mevcut lisanslar anında otomatik birden geçersiz de olur.

Birçoğu Google altyapısına geçiyor maliyet odaklıdır. Ya da abonelik türü kapsamı azaltılıyor.

İlk aklıma şuan gelenler bunlar.

• furkangunes04 kullanıcısına yanıt
    Onun önü kapatıldı ancak format atana kadar lisans oluyor.

Ben telefonla MSa sormustum lisans sizin istediginiz gibi kullanabilirsiniz, enterprise ama destek yok demislerdi. Su an mesela 2025 datacenter da kullaniyorum ben egitim lisansiyla azuredan gelme, onda hic edu falan diye ayri bir sku da yok dogrudan 2025 datacenter

Bitlocker anahtari olayini arasirmam lazim ama cok acayip bir sey bu dogruysa

• erensunay E kullanıcısına yanıt
    Dediğinizde haklı olabilirsiniz, ancak çok popüler firmalar da pirupak değil. Google'dan Microsoft'a birçok firma, verilerinizi işliyor haberiniz yok. Bunun tarihteki en büyük örneği Cambridge Skandalıdır. Sizden habersiz verilerinizi satıyorlar.
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt

Herkes torrentten indiriyorya zaten crack veya patch atıyor

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Bilmiyordum yani kullanabiliyor olması iyiymiş... Ben de ileride kullanırım hakkım nede olsa ... SKU lar aynısı olsa gerek... Akademik Abonelik benim bahsettiğim. Bir ara merak edip bakmıştım öyle öğrendim. Abonelik tabanlı elbette toplu sözleşmeli idi.

Azure den ben de Windows işletim sistemleri ( server datacenter aynısı da dagil hepsine ayrı bana özel eşsiz ürün anahtarları bende de var Ofis 365 de dahil. Aradan geçen zamanla mezuniyet sonrası olsa gerek birçok şey üniversitece kısıtlandırıldı. Eposta dahil aktif ama kullanım gb lardan sanırım 100MB filan oldu. Artık eklentisiz metinlerle linklerle yazışırım ihtiyacım akademik e-posta adresimle olursa tabi ... Yazılım geliştiricilerine tanınmış ekstra teşvik Amerikan Dolarları tanınmıştı da ... Bunların hiçbirini kullanmadım akıbeti şuan nedir onu da bilmiyorum belki de kısıtlanmıştır...

• he bir akıllı hacker aynen. yıllardınız kaçınız windows için para ödediniz ki? böyle bir işletim sistemi oluşturan microsoft sizce ücretsiz kullanımı kesinlikle yasaklamak istese hacker mackerla çözülür mü? yorumlarda bir de iyi olmuş falan yazmışlar :D aynen hacker kırmış microsoft çaresiz
  • Kmspico ;
    "E biz boşuna mı burdayız babayiğit? "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 4 Aralık 2024; 21:28:58 >
    Anahtarlarını kaydet başka bir yere...
    2025 datacenterı xeon 6148, 192G RAM ve 2xA4000 uzerıne kurdum AI takılıyorum mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 4 Aralık 2024; 21:33:8 >
  • Windows u zaten kalıcı olarak lisanslıyordu. Format atsanda lisans internete bağlanınca otomatik alıyordu. Office ide yaptılarsa oooo
  • yenimi haberiniz oldu?
  • Linux Mint veya Pardus filan kullanın geçin, bu ne 40 tane tilki kovalayacaksın da Office aktif edeceksin de. Bizim zamanımızda Office 2007 vardı yapıyodun geçiyodun. Kim uğraşcak bu kadar şeyle.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.