Şimdi Ara

En yeni Windows 11 sürümü kısıtlamalar kolayca aşılarak 12 yıllık dizüstü PC'ye yüklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En yeni Windows 11 sürümü kısıtlamalar kolayca aşılarak 12 yıllık dizüstü PC'ye yüklendi
    Reddit kullanıcılarından biri 12 yıllık Acer Aspire 7740 dizüstü bilgisayarına en yeni Windows 11 22H2 işletim sistemini kurmayı başardı. Evet, tahmin edebileceğiniz üzere söz konusu bilgisayar Windows 11'i çalıştıracak gerekli teknik özelliklere sahip değil ancak özel bir yazılım bu sorunu aşmaya yardımcı oldu.

Ayrıca Bkz.Microsoft yanlışlıkla Windows'un yeni tasarımını gösterdi: macOS'a benzeyecek

Acer Aspire 7740 çift çekirdekli Intel Core i5-580M işlemci içeriyor ve TPM 2.0 modülü yok. Yani Windows 11'in resmi gereksinimlerini karşılamıyor. Ancak doğru yazılım kullanarak bu kısıtlamaları aşmak mümkün. Reddit kullanıcısı TPM/RAM/CPU gibi donanım sınırlamalarını atlamayı sağlayan Rufus 3.20'den yardım aldı.

En yeni Windows 11 sürümü kısıtlamalar kolayca aşılarak 12 yıllık dizüstü PC'ye yüklendi

Rufus kısıtlama dinlemiyor

Microsoft bildiğiniz üzere Windows 11'in TPM yani Güvenilir Platform Modülü desteği olmayan, düşük RAM'li ve eski işlemcilere sahip sistemlere kurulmasını engellemek için bir takım kısıtlamalar uyguluyor. Ancak Rufus'u kullanarak Windows 11 22H2'i çok eski bir bilgisayara bile kurabiliyorsunuz.

Geçtiğimiz Haziran ayında birçok eski masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcısı cihazlarına Windows 11 22H2 önizleme sürümünü yükleyebilmişti. Üstelik bu sistemler TPM 2.0 modülüne sahip değildi. Microsoft bu hatayı oldukça hızlı bir şekilde düzelterek işletim sisteminin desteklenmeyen sistemlere kurulmasının önüne geçti.

Kaynak:https://www.reddit.com/r/Windows11/comments/y40i1w/using_rufus_320_i_was_easily_able_to_install/

• İlk önce çip krizi diye pandemide fiyatları şişirdiler pandemi bitti fiyatlar bir türlü düşmedi şimdi ise yüksek fiyatlarla sırf donanım sattırmak için millete kısıtlama getirtiyorlar sonra diyorlar ki biz yeşili seviyoruz, küresel ısınmayı engelleyelim. Aynen kardeşim küresel ısınmayı yeni donanım sattırarak engelleyeceksin eski nesil çalışan cihazları çöp edip kullanılmaz halde bırakacaksın. Yeşili seviyorsunuz ama dolar yeşilini!

bilgisayar ortamı maalesef çok ağır yüklere bindi. sadece donanım değil, bilgisayar açıldığında girdiğimiz herşey ağırlaştı. en basitinden youtube'a girmek bile artık düşük seviye pc'ler için hayal. 4-5 yıl öncesine kadar 4k videoyu çatır çatır oynatan televizyon şuan 480p video oynatmakta çok zorlanıyor youtube'ta. pc'den chrome açıyorsun cpu bağırıyor. önceden tam ekrana şak diye geçen bilgisayarlar, şimdi 3-5 saniye bekliyor. güncelleme geldikçe ağırlaştılar. sözde sadelikten yanalar ama felaket cpu yiyolar. ssd'ler bile yetişemez oldu artık bunlara.

• İlk önce çip krizi diye pandemide fiyatları şişirdiler pandemi bitti fiyatlar bir türlü düşmedi şimdi ise yüksek fiyatlarla sırf donanım sattırmak için millete kısıtlama getirtiyorlar sonra diyorlar ki biz yeşili seviyoruz, küresel ısınmayı engelleyelim. Aynen kardeşim küresel ısınmayı yeni donanım sattırarak engelleyeceksin eski nesil çalışan cihazları çöp edip kullanılmaz halde bırakacaksın. Yeşili seviyorsunuz ama dolar yeşilini!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 18 Ekim 2022; 12:36:52 >
  • Lisanslı Windows 10 işletim sitemine sahibim. TPM yani Güvenilir Platform Modülü yüzünden Windows11'e geçiş yapamıyorum. Güncellemede görünüyor ama yapılan kısıtlama yüklemeye engel oluyor.

Ben, Rufus kullanarak Windows 11 yüklesem lisansım aktif olur mu? Nasıl yapabilirim.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler . . .

• 10 gündür win 11 kullanıyorum lisanslı bütün updateler yapılı halde ufak tefek optimizasyonlar mevcut.Sistemde 980 Pro Ssd olmasına rağmen anlık Micro stutteringler mevcut özellikle masaüstünde chorome da geziniriken bi anda arkada çalan spotifyda yada foobarda müzik dinlerken kendini gösteriyor.Windows 10 a bu gidişle geri döneceğim win 10 da yaşamadığım şeyleri win 11 de yaşıyorum :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus3441 -- 16 Ekim 2022; 16:32:14 >
  • ....sifsizlere niye ....sifsizsin diye sorulmaz. Ama tuzaklarına düşmemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 16 Ekim 2022; 16:33:53 >
  • Dinleri kapitalizm, peygamberleri Benjamin Franklin, kıbleleri FED

• Windows 10'a Windows 7 desteği bittikten sonra geçmiştim. Windows 11'de 2025, 2026'da falan geçerim herhal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sana lazım olanlar
    1-Usb bellek en az 8gb
    2-Windows 11 güncel iso dosyası
    3-Rufus yazılımı

Windows 11 iso'yu indirdikten sonra rufus ile usb ye yazdırırken soruyor zaten kısıtlamalar kaldırılsın mı diye, onaylıyorsun ve kendine yeni bir windows kuruyorsun.
    Kurulum aşamasında hangi Windows'u kuracağın sorulacağı için, format öncesi şu an sistemine yüklü olan sürüm, Windows 10/11 home, pro, single olup olmadığına dikkat etmen gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Modlu isolar var, çok rahatlıkla geçilebiliyor TPM şartı. Ben hala Windows 10 ile mutluyum.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Mantıklı

• para odaklı olmaları olağan arkadaşlar.ticari kuruluş neticesinde maksimum kar marjıyla çalışır.

• Rufus orjinal isoda bile soruyor kısıtlamaları kaldırayım mı diye kaldırıp usb yüklüyor

• hanahmet H kullanıcısına yanıt
    BIOS tan TPM açık mı? Bir kontrol edin. Eski sistemlerde kapalı oluyor.

• Microsofta göre Ryzen 5 1600 işlemci olarak eski🤣Bundan dolayı windows 11 yükleyemiyorum😂

• Rufus sayesinde tpmsiz eski bilgisayarda win11 kullanıyorum. İşlemcide desteklemiyor.. Ama tek bir kez bile hata ile karşılaşmadım. Ve güncelleme geliyor. Bu cpu ve tpm oyunu tamamen donanım satmak için var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elimdeki tek windows cihaz bir tablet. m3-7y30 işlemcili, tpm 2.0 modülü var. ama gel gör ki microsoft 8.nesilden itibaren destek verdiği için win11 kuramıyorum :)

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    AF versiyonu destekliyor,sorunsuzca kurulum yapmıştım eski işlemcimdi. AE(14nm) eski model olan desteklemiyor hocam.

• Microsoftu savunmuyorum ama burada atan tutanlar, bir punduna getirebilse 300k lik arabayı 200k ye alabilir ve aynı gün 310k ye satabilir. Gece kafasını yastığa koyar ve "Kısa günün karı." der. Samimiyetsiz bir bakış açısı bence: Adam karını değil sizi mi düşünecek.

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Biz onu neden düşünelim o zaman:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.