Şimdi Ara

10 yıllık Laptop için Windows Sürümü Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
12.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    10 yıllık 4 GB DDR2 667 mhz RAM Core2 Duo bilgisayarım var. 64 bit Windows 10 Enterprise sürümünde kasmalar olduğundan dolayı 32 bit sürüme geçsem memnun kalır mıyım? 3GB ram kullanılabilir olacağı için kafamda soru işareti bulunuyor.

Son oalrak Education, enterprise, Pro gibi sürümler arasında ram kullanımı açısından bir fark var mıdır? Varsa bu sürümleri değiştirmem olumlu bir katkı yapar mı?

Önerilerinizi varsa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SzolnoK -- 29 Mart 2020; 21:55:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

10 Yıllık Laptop İçin En Hafif Windows Sürümü Önerisi

10 yıllık bir laptop kullandığında, işletim sisteminin güncel sürümünü çalıştırmak sorunlara neden olabilir. Bu durumlarda, en hafif Windows sürümünü seçmek cihazının sorunsuz çalışması için çok önemlidir.

En Hafif Windows 10 Sürümü:

Windows 10'un en hafif sürümü Windows 10 IoT Enterprise'dır. Bu sürüm, gömülü sistemler ve düşük donanımlı cihazlar için tasarlanmıştır. Windows 10'un bu sürümü, daha az kaynak tüketir ve eski cihazlarda bile sorunsuz bir şekilde çalışır.

En Hafif Windows İşletim Sistemi:

10 yıllık bir laptop için en hafif Windows işletim sistemi Windows 7'dir. Windows 7, daha eski bir işletim sistemi olmasına rağmen, daha az sistem kaynağı gerektirir ve daha eski donanımlarda iyi çalışır.

Windows 10 Hafif Sürüm:

Windows 10'un hafif bir sürümü olan Windows 10 Lean'i de düşünebilirsin. Bu sürüm, gereksiz özellikleri kaldırır ve daha az kaynak tüketir. Ancak Windows 10 IoT Enterprise kadar hafif değildir.

Önerilen Sürüm:

10 yıllık bir laptop için en iyi Windows sürümü, Windows 10 IoT Enterprise'dır. Bu sürüm, en hafif seçenek olup, eski cihazlar için optimize edilmiştir. Windows 10 Lean de iyi bir seçenektir, ancak daha fazla özellik içerir ve biraz daha fazla kaynak tüketir.

Windows 7, daha eski bir işletim sistemi olduğu için güvenlik güncelleştirmeleri almayabilir. Bu nedenle, güvenlik senin için önemliyse Windows 10'un hafif bir sürümünü tercih etmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O makineye 64 bit 8.1 güzel gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşa katılıyorum. Windows 8.1 64 bit single language kurun.

• Win10 1703 kur rahatına bak

• Benimde böyle bi sıkıntım var. :) Kurduğunda yorum pazarsan sevinirim.
  • up
  • core2 duo hangi modeli?. Sizin sorun ramden degilde hdd hızından yada işlemciden dolayı.Görev yöneticisinden bakın hangisinin kullanımı fazla?

Windows 8.1 64 bit sürümü deneyin.Olmadı windows7 yada linux dagıtımlarına bakın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O makinenin bir üst versiyonu var bende, windows 8.1 çok iyi gider, ssd yoksa win 10 hangi sürüm olursa olsun çok fazla bekleme süresi var.

Win 8.1 kullanıyorum, defenderi sildim ve bazı masaüstü iyileştirmeleri yaptım, NTlite ile jet gibi hızlı pamuk kadar hafif bir windows hazırladım.

• Windows değil ama Lubuntu kullanabilirsiniz. Oldukça hafiftir. Film, müzik, ofis işlerini rahatlıkla yaparsınız.

• PrestigeMan kullanıcısına yanıt
    Windows 7, 8.1 ve 10 sürümlerinin tümünün 64 bitini denedim. Windows 10 32 bit denedim. Hepsinde de 1.6-1.7 GB arası RAM kullanımı var. Hiçbiri fark etmiyor. O yüzden de Win 10 64 bit kurdum yine ama Home versiyonu. Word gibi programları da 32 bit olarak hafif olsun diye kurdum hiçbir farkı yok. Chrome yerine 32 bit Chromium tabanlı Web browser kurdum. Daha iyi oldu.

• alembizim kullanıcısına yanıt
    Modeli hatırlamıyorum ama işlemci kullanımı %15-25 arası boşta iken. Sorun RAM den kaynaklanıyor 667 mhz olması da sorun olabilir.

• zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    Bende bu işlemleri Win 10 da yaptım. Gereksiz uygulamaları burada sıcak fırsatlar da yayınlanan bir Program ile kaldırdım. Arkaplan biraz rahatladı. Format sonrası optimizasyon şart imiş.

• SzolnoK kullanıcısına yanıt
    Evet gerçekten dokunmak gerekiyor arka plana, kuş kadar hafif olmasa da sistem bayağı rahatlıyor, Hdd ile mi kullanıyorsunuz Windows 10'u, paylaşılan programın adı nedir acaba?

• zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    SSD ile kullanıyorum

Bahsettiğim Program bu:https://forum.donanimhaber.com/privacy-protector-for-windows-10-ucretsiz-lisans--142628832

Ama bu tarz programların hepsi aynı işi görür diye düşünüyorum.

• windows 10
    Acaba hem ayrıntılı, derin hem basit olanı hangisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackandwhite23 -- 9 Nisan 2020; 11:19:50 >
  • 1333 mhz, 8 gb ram ve i7 5500U işlemcili kısmen eski bi bilgisayarım var.

Windows 10 un tüm sürümlerini denememe rağmen hepsinde fps drop yaşıyordum. Oyunu çok oynamadığım için ilk başta dikkate almadım ancak sonradan youtube videolarını 1080p görüntü kalitesine aldığımda da takıla takıla ilerlediğini gördüm. Kısacası w10 hiçbir sürüm olmadı, hepsinde performans kaybı yaşadım. Enterprise sürümden, kendi hazırladığım özel windows 10 sürümüne kadar.

Windows 8 i de pek beğenmediğim için direkt olarak win 7 ultimate sürümüne geçtim. Bazı driverlerı bulmak sıkıntı, bazıları çakışıyordu ama en sonunda hallettim. Şu an pc iyi durumda. İmkanın varsa 7 sürümlerini bi dene bence

Çok teşekkür ederim, Dws lite kullanıyordum bunları da kullanacağım.

• Aslında sürümler arasında özellik farkları var. Mesela Pro dağıtımı domaine katılabilir bir dağıtımdır, Home dağıtımında bunu yapamazsınız gibi. Win 7 sürümünde starter, home basic, ultimate gibi dağıtımlar arasında grafik farkı vardı tabi. Bence siz Windows 7 Home Basic deneyin.

Performans için bilgisayarın özelliklerine girince solda gelişmiş sistem ayarları sekmesi var. Ona tıklayıp performans sekmesinden en iyi performans seçeneğini seçerseniz nispeten daha memnun kalırsınız.

Maalesef bu zamanda SSD kullanmayan tüm bilgisayarlar performans sorunu yaşar. Bütçeniz varsa Uygun bir fiyata 250 GB civarı bir SSD alın ve istediğiniz sürüm Windows kurun. Farkı göreceksiniz. Harddiskler kullanıldıkça çok fazla performans kaybı yaşayabiliyor.
  • Hocam benim 10 yıllık masaüstü ilk toplandığında (2010) canavar gibiydi, birşeye tıkladığında milisaniyeler içinde açıyordu. Ancak şuan sistemin açılması 2 3 dakika sürüyor tarayıcının açılması 15 20 saniye asgari sürüyor, dosya yöneticisinde takılmalar oluyor. Böyle şeyler yaşadığımda hep harddiski kontrol ediyorum ve kullanımı hep 100de. Yani sorun HDD'de. SSd istiyor sistemler.
    SSD ŞART!

Edit// Sisteme format 2 hafta önce atıldı. Ona rağmen böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoqartık -- 9 Nisan 2020; 12:33:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.