< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SzolnoK -- 29 Mart 2020; 21:55:54 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
10 Yıllık Laptop İçin En Hafif Windows Sürümü Önerisi
10 yıllık bir laptop kullandığında, işletim sisteminin güncel sürümünü çalıştırmak sorunlara neden olabilir. Bu durumlarda, en hafif Windows sürümünü seçmek cihazının sorunsuz çalışması için çok önemlidir.
En Hafif Windows 10 Sürümü:
Windows 10'un en hafif sürümü Windows 10 IoT Enterprise'dır. Bu sürüm, gömülü sistemler ve düşük donanımlı cihazlar için tasarlanmıştır. Windows 10'un bu sürümü, daha az kaynak tüketir ve eski cihazlarda bile sorunsuz bir şekilde çalışır.
En Hafif Windows İşletim Sistemi:
10 yıllık bir laptop için en hafif Windows işletim sistemi Windows 7'dir. Windows 7, daha eski bir işletim sistemi olmasına rağmen, daha az sistem kaynağı gerektirir ve daha eski donanımlarda iyi çalışır.
Windows 10 Hafif Sürüm:
Windows 10'un hafif bir sürümü olan Windows 10 Lean'i de düşünebilirsin. Bu sürüm, gereksiz özellikleri kaldırır ve daha az kaynak tüketir. Ancak Windows 10 IoT Enterprise kadar hafif değildir.
Önerilen Sürüm:
10 yıllık bir laptop için en iyi Windows sürümü, Windows 10 IoT Enterprise'dır. Bu sürüm, en hafif seçenek olup, eski cihazlar için optimize edilmiştir. Windows 10 Lean de iyi bir seçenektir, ancak daha fazla özellik içerir ve biraz daha fazla kaynak tüketir.
Windows 7, daha eski bir işletim sistemi olduğu için güvenlik güncelleştirmeleri almayabilir. Bu nedenle, güvenlik senin için önemliyse Windows 10'un hafif bir sürümünü tercih etmelisin.