Şimdi Ara

Milli Mermi Üretim Hattı! Yılmaz Savunma Sanayi ile Saha Expo 2024'te!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saha Expo 2024'te Yılmaz Savunma Sanayi standını ziyaret ederek mermi üretim hattının bir bölümünü yakından inceledik. Şirket yetkilileriyle yaptığımız röportajda, mermilerin üretim aşamalarını, Türkiye'nin buradaki rolünü ve Yılmaz Savunma Sanayinin katkılarını ele aldık.

Videoda, mühimmatın bileşenlerinin bu makineye gelene kadar pek çok aşamadan geçtiği ve bunlardan en önemlilerinin kovan ve çekirdek üretim hatları olduğu vurgulandı. Bileşenler bu hatlardan geçtikten sonra barut dolum makinasına geliyor ve burada kovan, barut ve çekirdeğin birleşimi yapılıyor.

Mermi üretiminde hatasızlığın önemi üzerinde durularak, %100'e yakın bir doğrulukta hatasız üretim yapılması gerektiği belirtildi. 80'lerden beri makine sektöründe faaliyet gösteren şirket, 2017 yılından itibaren savunma sanayinin millileştirilmesi hamlesiyle mühimmat üretim tesisleri konusunda da aktif rol almaya başlamış.

Yılmaz Savunma'nın ürettiği makinelerin Orta Doğu, Afrika ve Güney Amerika gibi ülkelere ihraç edildiği ve yurt dışından da yoğun talep gördüğü, ülkelerin kendi mermilerini kendilerinin üretmek istedikleri ve şirketin bu konuda onlara yardımcı olduğu aktarıldı. 

• Bu yerli milli propagandası ile kaç milyon kişi ayartıldı, eğlendirildi, yutturuldu kim bilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Haha hihi. Bir savaş çıksın bakalım, yine böyle sırıtır mısın? Kendi kendine yetebilen ülkeler her zaman öndedir. Öte yandan bu konuyu suistimal edenlere de gereken cevabı veriyoruz. Ama toptan bir yaklaşımla bu şekilde olmaz.

• Muhalif olmak için minimum alt bir zekâ gerekiyor. Yoksa eleştirdiklerinizden farkınız kalmaz.

• Yaa yıl olmuş 2024 sen bunu 30 sene önce yapsan övün be kardeşim dalga mı geciyorsunuz adamlar bizden 100 sene ilerde

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Türkiye birçok alanda bir hiçtir. Otomotiv, inşaat (özellikle inşaatte hiçin de altında eksidedir, bakınız yeni ancak çarpık yerleşimler), teknik, spor...

Spor alanında bir hiç olduğumuz Paris 2024 olimpiyatlarında görüldü. Hiç altın madalya.

Teknikte bir hiçiz. Daha kaldırım yapmayı beceremeyen koskoca bir ülke.

Marmarada yandaşlara para musluğu amaçlı 3 köprü bir tünel yapıldı. Hepsi 100% yabancı tasarım, Çanakkale köprüsü dışında tümü %100 yabancı üretim. Çanakkale'de de üretimin en kabası %50 oranında yerli firmalara verildi, tasarım (köprülerde en önemlidir) yine 100% yabancı.

Otomotiv için de cok konuşmaya gerek yok, Japonya, Avrupa, Amerika gibi dünyaya satılan, tüm tasarımı Türkiye'de yapılan marka var mı yok. Hiç.

Durum böyleyken sen "savaş cıksın bi kendi kendine yetebilen ülkeyiz" diyorsun

En azından savunma sanayisinde çabalayanlar var. Senin gibi zihniyetlilerin telsizleri nerelerinde patlıyor gördük geçen. Boşuna uzun yazmışsın, sabahtan akşama kadar zıpla, haksızsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 31 Ekim 2024; 00:02:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Telsiz patlamış. yandaş global medyada her çıkan bilgiye Lapin balığı gibi atlayan bir BOP partisi destekçisi daha.

Savunma endüstrisi diye bir tapınak yaratmışsınız boş yapıyorsunuz.

Not: Türkiye hemen her alanda bir hiç. Burada lafım, Türkiyeye değil ! Lafım 22 yıldır egemen mantaliteye.

"BOP partisi destekçisi" mi? 🤣 Neyse zıplamaya devam et, şu an karşımda sanki çocuk hırçınlığı var. Onlar da böyle abartıp ileri geri konuşurlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.