anlayışın mı kıt ? benim cevap verdiğim mesaja baksana. herif savunmada %80 yerli demiş ben ona cevaben yazdım. üstelik KAAN uçağının koltuğu, iniş takımları, motoru yabancı. ama bunun dışında üstündeki eyleyiciler, oksijen üretim sistemi, elektrik üretim sistemi vb gibi yabancı aksam da bulunur. bu yazdıklarım zaten uçağın maliyetinin %70 i falandır. geri kalanı kabuk-radar-gösterge paneli-yakıt tankı-yazılım vs. ayrıca ben KAAN'ın yerlilik oranı %5'i geçmez demedim, hava kuvvetlerinde yerlilik oranı %5'i geçmez yazdım. yazılanları idrak edin! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 21 Şubat 2024; 14:23:0 > |
Milli muharip uçak KAAN ilk uçuşunu yaptı (6. sayfa)
-
-
Utanmak mı? Kim?
-
İniş takımınıda yerli firma üretiyor kardeşim, motorunuda üreteceğiz. uçağın seri üretiminde yurt dışından alacağımız tek asset fırlatma koltuğu olacak. araştırmadan işkembeden atıp tutmayın
-
umarım üretiriz.
üretmeyelim mi dedim?
benim yazdıklarım tamamıyla
bir kişinin savunma sanayindeki yerlilik oranının %80'i bulduğuna dair yaptığı PROPGANDA'yı çürütmeye dair
nesnel tespitler.
bizim toplum yapıldı-uçtu deyince sanki bundan 10 filo tedarik edilmiş zannediyor.
daha bunun en az 5 yıl testleri sürecek...
ondan sonra birinci parti belki 12 tane alınacak, daha sonra iyileştirmeler yapılacak vs...
uzmanlar bile söylüyor KAAN uçağının hava kuvvetlerinde operasyonel adetli olarak 2035'i bulacağını...
-
- Cumhurbaşkanı Erdoğan:
"Türkiye, kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir eşiği daha geride bıraktı. Milli Muharip Uçağımız KAAN bu sabah ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Şu gördüğünüz KAAN'ı "Yapamazlar" demişlerdi. Kalorifer peteğine benziyor diyenlere rağmen KAAN bugün göklerle buluştu. Kaan'ımızın diğer testlerini de hızla tamamlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
-
Hocam bu ortamı oluşturan bizzat uzun adam zaten.
Ev sahibi-kiracı mevzusu gibi milleti birbirine sarar, en son kim kime dolanmış ve nolmuş belli değil :D bunu özellikle milli damara dokunan konularda çok daha kolayca yapabiliyorlar.
Sonuç, gerçek sorunlar unutuldu, 2 tarafta kendini haklı buldu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eğer bir anda f-35 programına kabul edilirsek bu programı sonlandırdık demektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
boş konuşuyorsunuz. bu ülke de her zaman savunma sanayi vardı, şimdi de var gelecekte de olacak ama hiçbir hükümet biz şunu yaptık diye konuyu siyasi hale getirmiyordu. mevzuya siyaset bulaşınca inandırıcılığını yitiriyor.
-
Yerli ve milli uçağımızın yapımında;
Sayın Cumhurbaşkanımız, Savunma Sanayi Başkanımız/Başkanlarımız, mühendislerimizden, teknisyenlerimizden, çaycısına varınca kadar, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ülkemize daha büyük hizmetler davasında Allah yollarını açık etsin.
-
Eskiden 1 varsa şuan 10 var bunu azıcık takip etmek yeterli. İnandırıcılığını yitirmesi problem değil ama ayrı ayrı 100 ayrı şeye ilk başta inanmamışsınızdır anlarım, ama bari hepsi gerçekleşmesine rağmen 101.ye inanın bi zahmet değil mi ?
Eskiden bu kadar karşı olan mı vardı ortada ? Bi taraf her projeye iftira atıp onun üzerinden kara propaganda yaparsa öteki tarafta yapınca boy boy sergiler.
Burada düşünülmesi gereken şey bir savaş uçağının kimlerin zoruna neden gidiyor olması. 6 yıl oldu neredeyse f35 projesinden çıkartılmamamız ama ne hikmetse F16 viper onayı geldikten sonra tekrar gündeme geliyor, sebebini o zaman da yazdım. Bu tipler f35 verilmemesini değil, F16 ve mühimmat verilmesini kaldıramıyor demiştim.
Yani arabasından telsize, tabancasından , uçağına kadar herkes size her şeyi çocuğa anlatır gibi anlatıp inandırmak zorunda değil. İnanmıyorsanız o zaman sessizce gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine bakın sonra yorum yapın. Kendiniz ile dalga geçirtiyorsunuz ve sizin gibiler asıl bunlara oy kazandırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedPyro -- 21 Şubat 2024; 14:46:52 >
-
"MMU'da fırlatma koltuğu ve motor haricinde herşey yerli ve milli ama siz %5 i geçmez diye bir safsata ortaya koymuşsunuz. kabullenin Türkiye sizler istemesenizde başaracak."
öncelikle MMU değil KAAN diyelim artık çünkü MMU ne diyenler olabilir. ikincisi esas fırlatma koltuğu yerli. F35 projesinde biz yapıyorduk o koltuğu. dünyada bunu yapabilen 3 ülke varmış o zamanlar şimdi de uçup gitmemiştir bu sayı. bir f35 düştü geçenlerde bulamadılar halka sordular hani? uçan bilgisayar diyorlar hani? brick olmuş alet yukarıda hiçbir komutu almayınca pilot korkmuş atlamış yani o durumda çalışan tek parça bizim yaptığımız koltukmuş. en önemli parça eğer sürekli pilot yetiştirip durulmak istenmiyorsa. amerika f16'yı sattık diye f35'e geri almak istemiyorlar ki o uçak düştüğünden beri pişmanlar sadece koltuk için bile.
motor f16 dediler sonra f16 satışı sakata gelince eurofighter dediler sonra putin çıkıp biz su model satabiliriz deyince bunlar su motoru alıp kesip biçip aha size motor diye takacaklar herhalde bu f16 işi olmayacak gibi demiştim. ukrayna'dan dizel motor alıp geliştirip pd-170 diye şimdi bizim nato ülkelerine satmamız gibi rus teknolojisini. reverse engineering de ne dersen de ülkeler arasında şirketler gibi olmaz alırsın 20 30 milyar dolarlık bir şey ortada ürün bile yoktur belki S400 gibi ama birden füze roket haberleri arka arkaya gelir. KAAN'da motor falan takılıymış aralıkta isteseler uçururlarmış amma f16 işi olmadan da ayıp olmasın demişler lisans yani izin almak değil bu. f16 motorlarını kendisini lisans altında zaten üretiyoruz ama blok 70 değildi şimdi onların da yükseltme kitlerini alınca HÜR projesi için kullanabiliyor muymuşuz neymiş işte lisans de reverse eng. de ülkeler arasında olur o kadar de falan.
onlar da tb3'ü kopyaladı direkt ve biliyor muydunuz dün okudum texas'a obüs 155mm üretim hatları kurmuşuz. amerika ile aramız limoni idi ama isveç nato f16 meselesi sonrası adamlar bize cephane yaptırıyor neden çünkü artık o kadar iyi olmuşuz S400 parçalayınca ya da know how'unu alınca çaktırma şeklinde. rus teknolojisi elimizden geçip nato oldu. yoksa baykar o kemankeş füzesi falan nasıl yapacak? tabi sadece bu değil kanada'lı kamera firmasının ihalara yaptığı ambargo sonrası aselsan'ın yerlisini yapması da füze işini ayrı bir boyuta taşıdı. aselsan'ın yine tolun füzesi çok iyi ve ihraç ettik bunu ama sadece bir yere arabistan neden çünkü adamlar 3 milyar dolarlık akıncı üretim anlaşması yaptı. yani baykar iha yapıyor ama cephane devletten diyor o kemankeş'i kimseye satmadı diye biliyorum ben. ukrayna'ya tb2 hediye ettiler tanesi 5 milyon dolarlık ama cephanesini vermedi devlet tarafsızız biz diye. rusya da istedi ortak üretelim bu tb2 fenaymış diye ama onu da kabul etmedik yani biz amerika gibi gel vatandaş gel yapsak şimdi köşeydik.
omo s400 füze obüs top diye gelecek olan 12 yaşındaki kardeşlerimiz beni hiç uğraştırmasın camdan atlasın. cephane üretimi cephane üretimidir önemli olan özellik, kalite, üretim hızı ve fiyattır, ne çeşit olduğu önemli değil artık bir yerden sonra üretim tecrübenle mermilerinin bile peşine düşerler ki biz onda zaten iyiyiz. sonuçta S400 alımı çok hayırlı olmuştur umarım bu 23 milyar f16 pakedinin de hakkı verilir ve savunma sanayimize yeni ve iyi katkıları olur yani bizim için iyi para. sadece KAAN için değil yanında bir çok şey de aldık ve bu aslında dostlar pazarda görsün diye bir şey. birlikte çalışıyoruz lisans verdik üret ya senden kıymetli mi gibi yoksa amerika'nın bizim 23 milyar dolarımıza mı ihtiyacı var 34 trilyon dolar dış borç çeviriyor adamlar banka tahvili yani kağıt satarak. vermemeleri sıkıntıydı her türlü ama şimdi sarmaş dolaş olduk tesadüf değil bunlar.
www.trthaber.comTeksas’ta kurulan obüs hattı: ABD neden Türkiye’yi seçti?https://www.trthaber.com/haber/gundem/teksasta-kurulan-obus-hatti-abd-neden-turkiyeyi-secti-838764.html
-
Her şey yapılır yeterki para olsun. Bu işler çok pahalı ve zaman alan işler birden olmayacak ama kararlılıkla devam etmek gerek. Siyasete kurban etmemek gerek yoksa yazık olur. Siyasallaşırsa bu günkü iktidar gittiğinde arkadan gelenler bu projeleri siyasi çıkarları doğrultusunda aksatabilirler. Tedarik sisteminin bir çok firmaya yayılması gerekir yani buradan bir endüstri yaratılması gerekir işte o zaman siyasiler kolay kolay feda edemez bu gibi çalışmaları. Endüstri para kazanırsa çok daha iyilerini yapmak için yatırımda yapar. ABD nasıl bu kadar çok silah sistemi geliştiriyor işte böyle, üretimdeki tedarik zincirini o kadar tabana yayıyor ki büyük bir Endüstri ve insanlar için iş aş kapısı oluşuyor. Aynısını yapmak durumundayız yoksa bir gün biri gelir bu yapılanların hepsini çöpe atar geçer gider.
-
Herbokolog lar yine uçağı beğenmemiş. Normaldir, huysuzluk, eleştirmek ruhlarında var. Süper bir gelişme. İnşallah sahalardada görürüz.
-
siyaset üstü mesele.
çok çok çok iyi haber.
emeği geçenleri tebrik ederim. inşallah bu işlerin devamları da gelir.
çok sevinçliyim şahsen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X