|
Milli muharip uçak KAAN’ın tedarik zincirinde sorunlar yaşanıyor
-
-
Tedarik sıkıntısı dedikleri de Amerikan'ın F-16 parçalarını hala göndermemesi.
Önce F-16 parçalarını al ondan sonra İsveç'in üyeliğine onay ver.
Bunlar önce onay veriyor sonra Amerika'ın sözünü tutmasını bekliyor. ;)
Fıkra bu kadar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 24 Temmuz 2024; 18:7:19 >
-
Haberi okumadın galiba. "Demiroğlu, titanyum ile döküm ve dövme parçalarla ilgili tedarik zinciri sorunlarının önemli üretim gecikmelerine neden olduğunu bildirdi."
-
tolga özbek abiden dinlemiştim ihalar için TEi TB3'lerle seri üretim olarak programa başlanacak yani yeni model iha'lar direkt yerli motor,
kızılelma'da durum farklı şuan ukraynadan alınan motorla çalışıyor baykar 300 milyon dolar üzerinde bir yatırımla uçağın motorunuda biz yapacağız dedi
kaan'da durum şuan ukrayna ile yapılacak anlaşamaya bağlı ukrayna bu teknolojiyi vermek istemiyor anladığım kadarıyla, tei'nin denediği bir motor var lakin istenen güçte değil
baykar jet motor işini yerli olarak 4 yıl içinde çözeceğiz diyor
özetle kurum ve özel kurum bu motor işini çözmeye çalışıyor baykar yerlilik oranını yükseltmeye ,
tei grubu geliştirmeye devam edelim lakin uçağı envantere hızlıca sokmak için ilk partiyi ukraynadan temin edelim düşüncesindeler
kaan'ı uçurduklarında kullanılan motor f110 abd menşeili
kızılelma'yı uçurduklarında ukraynalı şirketten alınan motorla uçmuştu
aselsan uçuş sistemleri (aviyonik )üzerinde çalışıyor bu kalemde yerli olursa 4-5 sene içinde hepsi yerli olacak inş.
roketsan'ın maşallahı var bu tarz uçakların (abd'li muadillerinin benzerlerini) hava-hava hava-yer bombalarını neredeyse bir kaç eksikle üretmiş vaziyette nazar değmesin devamda ediyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 24 Temmuz 2024; 19:8:40 >
-
1 milyar dolar yatırımla %100 yerli ve milli 5.ci nesil savaş uçağı...
Ben bu palavrayı 7x24 sıkana şaşırmıyorum..buna kanan enayilere şaşırıyorum..bu enayiler ülkenin kaderini belirliyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Temmuz 2024; 19:36:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biden F-35 için kapı açmıştı şimdi de KAANdaki aksaklık. Bir şeylerin yolunu yapıyor gibiler...
-
Maalesef ukraynanın ne elinde ne kabiliyetine Kaan ın isteklerini karşılayacak bir motor yok. En büyüğü kızılelmadaki 322f.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu haberden sonra donanımhaber e ‘vatan hayini’ diyecek davarlar bekleniyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sanırım bu sevinç narası. yaşasın KAAN gecikiyormuş
-
baktım şimdi doğru bi çin'de var onlarda f110'u tamamen kopyala yapıştır yapmışlar. bi ara temel kotil kaan için bizdeki tei motorlardan 2 adet koyabiliriz demişti ne kadar etkili olur bilemiyorum. her şartta bize uçak veya motor vermeyecekler. hele savaş durumunda bu uçaklar tamamen uzaktan kumandalı bomba olur. .eldeki f16 'lar 2040 'a kadar gider diyorlar bence toplum olarak çok umutsuz ve teslim olmuş ruh halindeyiz bu iyi bişey değil. f35'leri alsak bile dost-düşman tanımı senin elinde değil. bunu ön şart koşuyorlar değiştiremessiniz diyorlar hatta f35'ler için yurtdışı operasyonda kullanamassın şartı vardı eldeki önceki satın alımlarda satış sözleşmesindeki boşluktan dolayı şuanki f16'lar yerli yazılım. benim derdim olayları damat'a sallayıp kolaya kaçanlarla cevabım sana değil tr'de konulara partiler üzerinden bakmayan 70'li yıllardan kalma gerici kafalara sen tei'deki mühendise bu iş olmaz dersen olmaz zaten senin inanmadığın şeye adam niye ömrünü versin
-
Yarı iletken üretim tesisine ihtiyacımız var, 12-14nm risk v mimarili işlemciler üretip kritik sektörlerde kritik bilgisayarlarda kullanmaya başlamalıyız.
-
Kanacak bir durum yok. Fail olsa bile mühendislik bazlı proje yapılıyor nihayetinde. Mühendislik fakültesindeki en başarılı öğrencilerin en büyük hayali bu tür şirketlerde bu tür projelerde çalışmak. En kötü ne olabilir ki? Ben de mühendisim. Girdiğim firma hızlı tüketim ürünleri satıyor. Mühendislik olarak topluma katkım yok gibi. Küçümsemeden destekleyin, ölmezsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 24 Temmuz 2024; 20:50:16 > -
bunlar metalurji bilgisi ile yapılan süper alaşımlar diye biliyorum.
teimetal.comhttps://teimetal.com -
ölürler sakın
-
okuması olmayan anlatsan anlamayan adamlar kardeşim.
-
Binlerce parçası olan bir araç için tedarik zincirinde şu aşamada sorun çıkması bana göre sorun değil, makul olmak gerekirse bu denli projede böyle sorunlar hep ilkleri yaşıyor olmamızdan kaynaklı, zamanla aşılacak şeyler.
En başta üzerinde planlanan motor emanet gibi bir şey, almaya çalıştığımız ukrayna motorunda hem nazlanma var belki de kesinlikle vermeyecekler hem de kendi ürettiğimiz motorun en üst versiyonu dahi yeterli değilken bu dertler biliniyorken sanki seri üretime geçmişte sıkıntı çıkmış gibi bakılmaması lazım.
Diğer yerli adı altında yürütülen projelerde benzer sıkıntılar olabilir/olacaktır. biraz insaflı olup gavur gibi yerici konuşmamak lazım.
Daha önce yerli uçak deyince atıp tutan düdük makarnalar yerin dibine girmiş olması gerekirken hala sıkılmadan utanmadan kaan altına yorum yazabiliyorlar gavur gibiler. :))) onları engelleyip geçmek gözlerimizi dinlendirmek adına iyi hareket olabilir.
Haberde titanium döküm denmiş ki yabancı kaldığımız kalite sorunları olabilecek zorlu bir üretim tekniğinden bahsediyoruz.
-
Karton gibi duruyor. Her gün benzer haberler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hee mukavva
Emin ol öyledir.
Bir erken seçim olsun bir filo bile olur Uçar.
Haberi okumadın galiba. "Demiroğlu, titanyum ile döküm ve dövme parçalarla ilgili tedarik zinciri sorunlarının önemli üretim gecikmelerine neden olduğunu bildirdi."
|
Kanacak bir durum yok. Fail olsa bile mühendislik bazlı proje yapılıyor nihayetinde. Mühendislik fakültesindeki en başarılı öğrencilerin en büyük hayali bu tür şirketlerde bu tür projelerde çalışmak. En kötü ne olabilir ki? Ben de mühendisim. Girdiğim firma hızlı tüketim ürünleri satıyor. Mühendislik olarak topluma katkım yok gibi. Küçümsemeden destekleyin, ölmezsiniz. |
tolga özbek abiden dinlemiştim ihalar için TEi TB3'lerle seri üretim olarak programa başlanacak yani yeni model iha'lar direkt yerli motor, kızılelma'da durum farklı şuan ukraynadan alınan motorla çalışıyor baykar 300 milyon dolar üzerinde bir yatırımla uçağın motorunuda biz yapacağız dedi kaan'da durum şuan ukrayna ile yapılacak anlaşamaya bağlı ukrayna bu teknolojiyi vermek istemiyor anladığım kadarıyla, tei'nin denediği bir motor var lakin istenen güçte değil baykar jet motor işini yerli olarak 4 yıl içinde çözeceğiz diyor özetle kurum ve özel kurum bu motor işini çözmeye çalışıyor baykar yerlilik oranını yükseltmeye , tei grubu geliştirmeye devam edelim lakin uçağı envantere hızlıca sokmak için ilk partiyi ukraynadan temin edelim düşüncesindeler kaan'ı uçurduklarında kullanılan motor f110 abd menşeili kızılelma'yı uçurduklarında ukraynalı şirketten alınan motorla uçmuştu aselsan uçuş sistemleri (aviyonik )üzerinde çalışıyor bu kalemde yerli olursa 4-5 sene içinde hepsi yerli olacak inş. roketsan'ın maşallahı var bu tarz uçakların (abd'li muadillerinin benzerlerini) hava-hava hava-yer bombalarını neredeyse bir kaç eksikle üretmiş vaziyette nazar değmesin devamda ediyorlar |
1 milyar dolar yatırımla %100 yerli ve milli 5.ci nesil savaş uçağı...
Ben bu palavrayı 7x24 sıkana şaşırmıyorum..buna kanan enayilere şaşırıyorum..bu enayiler ülkenin kaderini belirliyor.. |
Tedarik sıkıntısı dedikleri de Amerikan'ın F-16 parçalarını hala göndermemesi.
Önce F-16 parçalarını al ondan sonra İsveç'in üyeliğine onay ver. Bunlar önce onay veriyor sonra Amerika'ın sözünü tutmasını bekliyor. ;) Fıkra bu kadar... |
Maalesef ukraynanın ne elinde ne kabiliyetine Kaan ın isteklerini karşılayacak bir motor yok. En büyüğü kızılelmadaki 322f.
|
Yarı iletken üretim tesisine ihtiyacımız var, 12-14nm risk v mimarili işlemciler üretip kritik sektörlerde kritik bilgisayarlarda kullanmaya başlamalıyız.
|
Biden F-35 için kapı açmıştı şimdi de KAANdaki aksaklık. Bir şeylerin yolunu yapıyor gibiler...
|
Bu haberden sonra donanımhaber e ‘vatan hayini’ diyecek davarlar bekleniyor.
|
Benzer içerikler
- gizli hesap görme
- instagram müzik ekleme sorunu
- uygulama indirmeden karekod okutma
- telefonu webcam olarak kullanma
- iphone film izleme programı ücretsiz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X