düğmeye basıp ampul yakma yeteneğin üst seviyede, mütevazi yorum yapmışsın ama seni çok takdir ettim. sayende ampul çok parlak yanıyor. |
Milli muharip uçak KAAN’ın tedarik zincirinde sorunlar yaşanıyor (3. sayfa)

-
-
20 lik ampul ne kadar yanarsa işte...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ruslar bile motor teknolojisi konusunda sorunlu ve ömrü kısa motorlar üretebilirken Sovyet teknolojisi fabrikalarda ve savaş altında üretim yapmaya çalışan Ukrayna'nın motorları ne kadar işe yarar? Kaldı ki Ivchenko Progress'in müdürü Rus ajanı olduğu için tutuklanmamış mıydı?
F35 projesinden tekmeyi yemişken eski nesil F16lara 20 milyar doların üzerinde para akıtmak yerine KAAN'a ve yerli mühimmata bu bütçeyi aktarmıyorsak, ülkeyi yönetenler projeye inanmıyor ya da ABD'ye F35 kazığının üzerine daha fazla haraç ödemeye çalışıyorlar demektir.
-
hükümet f16 ve f35 satın alımlarına aktaracağı parayı diyelim ki yerli turbofan motor' u için aktardı . diyelimki bu para 30 milyar dolar bu işin garantisi yok ki motor tutmadı ne yapacaksın milli sermayeyi heba ettik mi deyeceksin vatandaş o zaman bu paraya filo kurardık diyebilir işkembeden kübra kolay dünyada 2 ülkenin ürettiği bir şey kolay değil. varsın seçim propagandasıda yapsın halk şuan bu konuda yoğunlaşmış vaziyette unutmayın ki bizim sihamızda yoktu ve özellikle tv'lerde bir ara bu konu acayip dillendirildi sonunda da dünyada bildiğim kadarıyla bomba atabilen siha üreten ülke sayısı 3-4 ' ken buna bizde eklendik hatta daha iyisi bizde akıncı ve tb3 unutmayın ki herşey bir maketle başladı adlı video'yu aşağı bırakıyorum o zamanda maketle terörist mi vurucaz diyenler vardı. bazı arkadaşlara motor olayı bu zamana kadar çözülmeliydiye kesinlikle katılıyorum. bu konu olsun yerli araba olsun milgem projelerindeki motorlar, atak helikopterindeki motor , yerli tank motoru olsun hala çözülmüş değil aslında bu projelerde girişimler var örneğin sallıyorum tank motoru için istenen 1500 beygir bmc 1000 beygir'ini yapabilmiş gibi
Baykar Technologiesyoutube
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın gece ve gündüz ihtiyacı olan yakın menzil keşif, gözetleme, hedef tespit faaliyetlerini gerçekleştirmesi maksadıyla 2005 yılında Mini İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi başlatılmıştır. Bu tipte bir hava aracı ile askerimizin kendi hayatını riske atmadan, bulunduğu bölgenin etrafının gözlemlenmesine imkân sağlayacak, sırtta taşınabilen, ihtiyaç duyulduğunda kolayca monte edilip uçurulabilen bir sistem geliştirilmesi hedeflenmiştir. Katılımcı yerli firmalardan kendi prototip sistemlerini uçuş gösterimleri ile tanıtılması istenmiştir. Bu kapsamda Baykar bünyesinde gövdesinden elektronik kontrol sistemlerine kadar milli ve özgün olarak prototip mini iha geliştirilmiştir. Halen Baykar'da teknik müdür olarak görev yapan Selçuk Bayraktar o dönemde Amerika'nın en prestijli mühendislik okullarından olan MIT'de (Massachusetts Institute of Technology) doktora çalışması kapsamında agresif manevra kabiliyetine sahip helikopterlerin uçuş kontrol sistemlerini geliştirmekteydi. 2005 Ekim ayında TAI tesislerinde gerçekleştirilen mini iha uçuş gösterimi için Türkiye'de bulunan Selçuk Bayraktar başarıyla tamamlanan uçuşların hemen akabinde bu duygusal konuşmayı gerçekleştirmiştir. Bu demo sonrasında 2006 Ekim tarihinde Baykar firmasından 19 Sistem Mini İHA (76 Uçak ve 38 YKİ) sipariş verilmiştir. Bu proje kapsamında geliştirilen yeni tip Bayraktar Mini İHA Sistemleri ilk olarak 2007 Aralık ayında başarılı geçen kabuller sonrasında aktif operasyonel kullanıma girmiştir. Bayraktar Mini İHA https://tr.wikipedia.org/wiki/Bayraktar_Mini_%C4%B0HAhttps://www.youtube.com/watch?v=FlEyq2DRdP4Baykar Technologiesyoutube
Bayraktar #AKINCI ✈️🐳🚀 MAM-T IIR/TV, MAM-C Akıllı Mühimmatlar ve TEBER Güdüm Kiti Atış Testleri 🎯 Tam İsabet / Bull’s Eye 📍 Tekirdağ / Çorlu #Baykar 🤝 @Roketsan MAM-T IIR/TV, MAM-C and TEBER Guidance Kit Firing Testshttps://www.youtube.com/watch?v=A6hmBfKvvpM
-
Demek ki varmış.
-
Temel Kotil başarılı değildi. Görevden alınmada geç kalındı. Yeni gelen inşallah başarılı olur. KAAN hiç de gösterildiği gibi hazır falan değildi. HürJet'in uçuşu ona yüklenmişti, durumu idare etti. Adına prototip 0 denilerek geçiştirildi. Neyse ki üretilecek inşallah. Bu arada TF6000 / TF10000 motorlarında gözünde çok büyütenleri anlamıyorum. Yok TF10000 ile F22'den daha harika olacakmışız diyen kelli felli insanlar bile var, maalesef. Arkadaş iyi şeyler iyidir, iyi olmadığımız şeylerde yalana gerek yok. Henüz iyi değiliz demektir, önce kabul et.
-
Temel kotil her ihtimale karşı elimizde titanyum malzeme stok yaptık demisti geçmiş bir programda. Demek ki bu malzemeler kullanılmış, ama hangi platformda kullanıldı. İnanın konuşulan hiç bir şeyin değeri kalmıyor. Ters giden bişeyler var.
-
Bu beyanatı vererek hem kendi rahatladı hemde kapının önünde ardında bekleyenleri rahatlatı Oh şimdi yan gelip yatabilir çünkü bahaneyi yaratmış oldu.Bu arkadaşı sırf böyle söylemleri dile getirmesi için mi goreve getirdiler acaba.Derhal istifa etmeli.Yapamayan,beceremeyen bir dakika durmasın gitsin.
-
Çok yavaş ilerliyoruz.yunan simariyor.elimizi hızlı tutmalıyız ege elden gidecek.
-
Az zıkkımlansinlar bayraktar her yıl 2milyar dolar alıp bir şey yapmamak böyle bayraktar elin şeyiyle gerdeğe girerse böyle olur yerli domuzlar devran döner gerçeği görürsünüz nasıl bir çalmaktadır günün birinde siz Ana avrat sovceniz o zaman dersiniz ne kadar aptalmisiz
-
Herşeyde oldugu üzere buda hayal....Yok yerli şöyle uçak yapıyoruz yok şöyle uçuyor yok efendim F16 yı alıpda ne yapacağız .Hepside birer seçim propagandası bunu cahil halkada inanıyor.Daha sı aynı elektrikli traktörler gibi.
-
Su konusmalara yazilanlara bakın ya önce kendiniz milli olun 2028 de teslim edilecek f16 motoruyla 40 tane f16 için nasıl uğrasildi f16 motorluda olsa f16 dan kat kat üstün bi uçak imi tuğla üst üste koyamayacak insanlar elestiriyor yok gövde kolaymış yok bilmem neymis bırakın su particilik islerini yapilani destdkleyin bir kez de 3 cü havaalanı içinde denmeyen kalmadı ne oldu rekorlar kırıyor yerli tohum olduğunuzu düşünmüyorum Ömer Seyfettin in pic kitabini okuyun yapilanlara sevinemeyenlerin başka bir aciklamasi olacabilecegini düşünmüyorum mide bulandiriyorsunuz
-
İnek üretmej mi zor? Uçak üretmek mi?
-
Cek cak, cek cak, plavraya devam... Motor yapmak öyle kolay iş değil..
-
Ukrayna zelensky artık bu saatten sonra Türkiye'ye teknoloji veremez , ellerinden geldiği kadar projeyi engellemeye calisacaklardir.cunku artık çoktan batililarin ipin ucundalar
-
Kendi kandili yetmedi sira millete geldi kandır bakalım bizde ne kadar sevindik uçağımız olcak ABD ye esirlikden kurtuluyoruz diye yazık lar olsun İsrail Yunan yapmadı bunun yaptığı ni
-
Ardiç2020 operasyon bölgelerinde 24 saat uçan İHA deden yapmış belliki
-
Vay bee, aylardır bu uçak yerli değil, milli değil diye birtaraflarını yırtanlar anlaşılan yine seslerini vatandaşa da diğerlerine de duyuramamışlar. Motorları da bir takım aksamı da yurt d8şından al, sonra yerli diye cahil vatandaşa yuttur. Aynı tog araç gibi. Bunlara yerli deniyorsa eğer ben de arabım.
-
Bu ülkede ,bu ülkenin ekmeğini yiyipte bu ülkeye ihanet eden vatan hainleri oldugu sürece şu güzel ülkem Batı'nın baskısı altında kalmaya yarında çökmeye başlarlar.teknolojide ki gelişmeleri ,yapılan ları görmek istemeyenleri bir bir çıkartıp ülkeden dışa sürmedikçe bu düzen böyle gider.
-
Şuanki siyasi irade değişsin anyayı gonyayı görelim. Siyasiler ülkeden çok kendilerini yüceltmekten çok yalan dolana karışıyorlar değer mi siyaset için milleti ateşe atmaya?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X