Şimdi Ara

Milli piyade tüfeği MPT-76 seri üretime başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
1
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haberden ibaret, bir şey yapıldığı yok diyenler vardı. Alın görün işte.
  • Silah sanayide iyi olduğumuz gibi teknoloji sektöründe de aynı enerjiyi yansıtmamız gerekli.Bazı şirketlerimiz kasa tasarlayıp (belki onu bile hazır sipariş ile yapıyorlar ) Çin'de yaptıracaklarına,bazı komponantleri ar-ge yaparak geliştirmeleri ve lisans sahibi olmaları gerekli.

• tepiyor falan diyorsunuz da silah her türlü şarta karşı tam dayanıklı ayrıca tüm parçaları ayrılabiliyor, mühendisliği iyi bu silahın.

• quote:

silaha en yoğun talep ABD’den gelmiş durumda.

Abd. bu silahı neden almak istiyor acaba ?
    daha iyisini yapamıyor demeyin sakın
    acaba terör örgütleri için falan mı istiyor ?
  • Bayrak asan yok mu?

• işid,el nusra bunu beğendi.
  • Üretilsin de artık askerlerimizin elinde görelim, hala G3 kullanıyoruz. Bize bunun gibi 7.62 fakat G3 gibi tutukluk yapmayacak silahlar lazım.
  • Military Arms Channel in videosu o kadar zamandır duruyo bi kişide çıkıp türkçe altyazıyı yapmıyor. Bari buraya koyuyorsunuz videoyu bi türkçeye çevirin. Ne dediğini anlamıyoruz.

• Arkadaşlar ülkemizde üretilen silahları inceleyen yerli programlar var. 2-3 hafta önce TRT belgeselde jng90'nın incelemesini izlemiştim. Nasıl üretilir , nasıl test edilir tarzında bir incelemeydi. Atış testi falan yapıyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

Bf1 de görmek gurur verici olur

Bf1'de 1. dünya savaşı olduğu için göremeyiz, fakat BF5'te göreceğimize inanıyorum ben. Bf3 ve Bf4'te JNG 90 Sniper (Keskin nişancı tüfeği) vardı.
    Bf4'te sonradan patch geldi hatta, JNG 90 oyundaki en iyi sniper rifle oldu. Silahın tanıtımı ve duyulması açısından çok iyi oldu bence bu olay.
  • silah endüstrisi ihtiyaç duyduğu kötü adamları kendisi yaratıyor. Bu geleneksel ya da antik anlamda ifade edebileceğimiz güvensizlik halinin kasten uzatılmış ya da kötüye kullanılmış hali gibi. Dünya artık bilgi açısından yeterli düzeye gelmiş olmasına rağmen eskinin üretimden ve farkındalık yeterliliğinden çok daha yoksun zamanlardan daha fazla savaşa ölüme sahne oluyor. Bunun nedeni yukarıda söz ettiğim kötüye kullanma. Moderne ekonomi kapitalist anlayışın gerektirdiği bir yöntem. 2. dünya savaşının galipleri bütün müttefiklere silah satarak zengin olmuş yahudi silah tüccarlarıdır. Almanya'daki yahudileri öldüren silahlar dahil. Silah artık üretilmesin kimse silahlar yüzünden ölmesin. Dünya kötü bir yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

silaha en yoğun talep ABD’den gelmiş durumda.

Abd. bu silahı neden almak istiyor acaba ?
    daha iyisini yapamıyor demeyin sakın
    acaba terör örgütleri için falan mı istiyor ?

Yapamıyor değil bu tip silahların tasarımı önemlidir , bu tasarımı bu şekilde akıl edecek bir mühendisiniz çıkmadıysa isterse ABD olsun elinden bir şey gelmez.

Aynı zamanda uzun namlulu silahların girdiği testlerin hepsini geçen tek silah olması mühendisliğin ne derece iyi olduğunu gösteriyor bununla beraber bugüne kadar ABD, İsrail gibi ülkelerin neden bugüne kadar bütün testleri geçebilen bir silah yapamadığını da sorgulamak gerekiyor.

Ayrıca ABD vatandaşı olan kişinin silahı incelemesinden MPT-76'nın piyasa da ki birçok silahtan iyi yanları alınarak tekrar kendimize göre geliştirilerek karma bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Benim de gözlemlediğim kadarı ile bu dipçiğin açılabilir ve döndürülebilir olması mükemmel bir şey.Ayrıca silah kurmasının sessiz olması sadece gece operasyonların da değil rehine , baskın , kapalı alan gibi yerlerde susturucu ile birlikte çok işe yaracak özellik.

Yani silah tek tip için özelleştirilmemiş , kısa , orta menzil için şu anda sahip olabileceğiniz en iyi silah diyebilirim rahatlıkla .M4 , M16 falan MPT-76'nın yanında hikaye gibi kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: streetwolf

MPT 76 (Piyade Tüfeği) - JNG 90(Sniper) - UST 15(Pompalı) hepsi alanında dünyada ses getirip adından bahsettirdi. Bu ülkenin evlatları mühendislerimizden razıdır Allah ta onlardan razı olsun.

UTS 15 bol bol hoolywood filmlerinde boy gösteriyor. en son izlediklerim arasında jurasic world ve deadpool filmleride de görünüyor UST 15.

• Knisath kullanıcısına yanıt
    inşallah öyledir ,ben Abd. deyince durup biraz düşünmeden edemiyorum :)
    eğer tanıtım yapan adam çok güçlü değilse özellikle seri atım konusunda çok başarılı gibi
    çok fazla tepme yapmıyor sanki
    gerçi her durumda o rezil g3 den iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Bayrak asan yok mu?

Hemen hocam, unutmuşum
    Bu mesaja eklenen görseller:

Milli piyade tüfeği MPT-76 seri üretime başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

Bf1 de görmek gurur verici olur

Ciddi soylemedin degil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest_1999

hindistan marsa koloni kuruyor

Hindistan önce trenlerinin üzerindeki koloniyi bi yerleştirsin.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Milli piyade tüfeği MPT-76 seri üretime başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumlarabak -- 13 Mayıs 2016; 21:06:08 >

• İsteyince neler yapılabiliyor. İstemezük deyince hiçbir şey olmaz, olmuyor.
    Allah razı olsun emeği geçenlerden. Vatana millete hayırlı olsun. Allah daha iyilerini yapmayı da nasip etsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest_1999

hindistan marsa koloni kuruyor

Hindistan ilk önce kendi bokunu temizlesin (gerçek manada).
  • Grip ve bipod olması çok iyi.Atış talimi yaparken, özellikle uzun boylu olanlar çok zorlanıyor.O kum torbalarından az çekmemiştim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.