Şimdi Ara

Milli Savunma Sistemleri Projelerimiz 'Atak, Anka, Milgem, Göktürk-2, Altay' Bölüm:1 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
7
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunların yapıldığı dönemin iktidarını sev sevme,söv sövme ama gelipte bu milli gururlarımızı en ufak şekilde eleştiriyorsan tescilli vatan hainisin o kadar.

• Video güzel hazırlanmış, tebrik ederim.
  • Ürettiğin ürünü dış ülkelere ihraç etme durumunda karşına direk duvar örülecek. Tıpkı T-129 projesinde motorun menşei ülkesi Amerika'nın önümüze ördüğü gibi. Adam bu ürünü benim motorum üzerindeyken satamazsın, söküp te satacaksın dediği an elinde bir el bombası gibi patladığını duyarsın o ürünün... Motorsuz helikopter mi satılır ?
  • Sayın Mesut Çevik yapmış olduğunuz gerçekten çok güzel. Savunma sanayi alanın da bu tip bilgilendirici bir video çok güzel olmuş.

Videoda bazı yanlış bilgiler var. ATAK ihalesin ilk olarak 1997 sonuçlandı ihaleyi AH-1Z King Cobra helikopteri kazandı. İhaleyi kazanan tarafla müzakere başlandı biz kısaca %80 civarı helikopteri Türkiye'de üretmesini istedik ama müzakereler sonuçsuz kaldı. İhalede diğer adaylarla görüştük bunlar A1239 İtalya, Tiger Fransa , Güney Afrika bir firma ve Erdeğon (Rusya tarafından geliştirilecek proje ismi) Rusya bunlar 1999-2000 arası geçekleşti, en sona yine A129 ile yanlış hatırlamıyorsam Rusya kaldı. Tabi bu dönemde gerçekleşen deprem ve ekonomik krizler sonucu ATAK projesi bir kaç proje daha donduruldu. 2005 yılında eski ihale iptal edildi yeniden ATAK ihalesi açıldı bundan sonra 2007 yılında ihale sonuçlandı A129 baz alınarak T129 ATAK geliştirilmesi karar alın.

Video belirtiğiniz ABD apache helikopteri vermemesi yada vermek istemesi değil tam tersi ABD bizi apache helikopteri satmak için uğraştı ilk ihalenin iptal olmasının nedeni de ABD apache helikopteri ısrarı. ATAK projesi başından beri yerli olarak geliştirilmesi hedeflenen bir projeydi.Yani ATAK projesi apache helikopteri verilmediği için başlatılmadı. Bunun dememin nedeni videonun ATAK kısmını izlerken insan da bu tip bir algı oluşuyor. Bu yüzden bunu belirtmek istedim. Hatta 2011 yılında ABD Super Kobra helikopteri almak istediğimizde yine apache helikopterini önerdiler.

Genel olarak video değerlendirirsek çok güzel olmuş. Savunma sanayi kısmında hap gibi kısa öz bilgiler gerçekten insanları bilgilendirici.

Değinmek istediğim bir kısım bu konu şimdiye kadar yazılanları okudum insanlarımız gerçekten uçlarda yaşıyor, Savunma Sanayimiz gerçekten sağlam adımlarla ilerliyor ne atılan adımları boş görmek nede aşırı büyütmemek lazım. İnsanlar okumadan fikir sahibi oluyor bir üye çıkmış 1936 üretilen uçakla ilgili NATO standardı yakalayamadığı için iptal edilmiş demiş NATO ne zaman kuruldu haberi de yok.

Ekleme uydular sizin elindeki gibi kameralar gibi değildir, fotoğrafları kendi özel sensörleri sayesinde elde ederler. Kamera ile casus uydu herhalde en son 1970'de kulanılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismlckrgl -- 22 Kasım 2014; 4:28:30 >

• realy078 kullanıcısına yanıt
    Bir kaç alanda yanlış bilgi sahibisin yanlışlara gelirsek.

GÖKTÜRK: uydular sizin elindeki gibi kameralar gibi değildir, fotoğrafları kendi özel sensörleri sayesinde elde ederler. Kamera ile casus uydu herhalde en son 1970'de kullanılmıştır. Uydunun Çin'den yada başka ülkeden gönderilmesi ekonomik bir konudur siyasi değil. Bu açıdan bakarsak ABD'de şuan Rusya üzerinden uydularını gönderiyor.

ATAK: İhalede pek çok kazanım sağlandı yerli görev bilgisayarı bunlardan en önemlisidir. A129 ile ATAK birbirine benzeselerde farklıdırlar ATAK tamamen TSK isteklerine göre geliştirildi.

Diğer konularda değinmiyorum çünkü siyasi tartışma yada mastürbasyon yapmak değil amacım. Savunma sanayi alanına ilgi duyan arkadaşlarwww.trmilitary.com
    takip edebilir trmilitary ortamı farklıdır uyarıyım genel olarak okumaya odaklanırsanız savunma sanayi konusunda daha fazla bilgi edinirsiniz.

Birde savunma sanayi ile ilginen arkadaşlar www.siyahgribeyaz.com takip edebilir, blog yazarı gerçekten savunma sanayi alanın da çalışıyor ve gerçekten bilgi bir insandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismlckrgl -- 22 Kasım 2014; 4:25:13 >

• Çok güzel bir video olmuş, emeğiniz için teşekkürler.

Bazı arkadaşlar konuyu siyasete alet etmiş bence gereksiz.

Bencede çok güzel ve umut verici ve çok yüksek maaliyetli projeler ama geleceğe yönelik projeler.

Düşününkü bir cihaz alıyorsunuz bilmem kaç yıl sonra yenisini alıyorsunuz. tekrar ve tekrar bunun bir sonu yok. üretmemiz lazım, bunun içinde bir yerden başlamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

quote:

Orijinalden alıntı: oguzozan

Bu projeleri sonuna kadar destekliyorum, ayrica bu projelerin akp ile hicbir alakasi yok cami degil bunlar, savunma sanayi

cami yaptırma derneği ile karıştırıyor olmayasın?

bu ülke de projeler millidir ve devletindir ama o projeler kendisini yapabilecek bir siyasi irade yani hükumet gelene kadar sadece proje olarak bekler.

örnek;

marmaray projesi. daha önce planlanmış ama a4 kağıdında kalmış.

at binenin kılıç kuşananın...

İlgisi yok.

Akp ecevit'in ve önceki dönemlerin projelerini hacıladı.

Ecevit döneminde gerçekleştirilememesinin sebebi ekonomikti. Yapılan ambargolar yüzündendi.

Erdoğan'ın kendine ait tek projesi, bilimsellikten ve akıldan yoksun çılgın projesi olan "kanal istanbul" projesidir.

Bilmeden konuşmayalım. Manipüle etmeyelim.

Bende onu diyorum işte, Ecevit Döneminde niye para yoktu? Yoksa Erdoğan'ı görünce ülkeye para dolu gemiler mi gönderdiler?

Artık şunu kabul edin. Ecevit devleti çökertti, iflas ettirdi. Erdoğan yükseltti zengin etti.
    Hortumları kesen Erdoğan bunu bilin.

Manipüle eden ben Değilim. Artık gerçekleri görme vakti gelmedi mi?

Bende onu diyorum işte, Ecevit Döneminde niye para yoktu? Yoksa Erdoğan'ı görünce ülkeye para dolu gemiler mi gönderdiler?

Artık şunu kabul edin. Ecevit devleti çökertti, iflas ettirdi. Erdoğan yükseltti zengin etti.

Yükseltti mi? Asgari ücretle her ay evimize kırmızı et girebiliyodu bizim. Şimdi kiramızı zor ödüyoruz. Hani yükselme? Bir tek bize mi denk gelmedi?

Ecevit dönemini bilmiyorsun konuşuyorsun. Bu kadar cahil olma!

• quote:

Orijinalden alıntı: ismlckrgl

Bir kaç alanda yanlış bilgi sahibisin yanlışlara gelirsek.

GÖKTÜRK: uydular sizin elindeki gibi kameralar gibi değildir, fotoğrafları kendi özel sensörleri sayesinde elde ederler. Kamera ile casus uydu herhalde en son 1970'de kullanılmıştır. Uydunun Çin'den yada başka ülkeden gönderilmesi ekonomik bir konudur siyasi değil. Bu açıdan bakarsak ABD'de şuan Rusya üzerinden uydularını gönderiyor.

ATAK: İhalede pek çok kazanım sağlandı yerli görev bilgisayarı bunlardan en önemlisidir. A129 ile ATAK birbirine benzeselerde farklıdırlar ATAK tamamen TSK isteklerine göre geliştirildi.

Diğer konularda değinmiyorum çünkü siyasi tartışma yada mastürbasyon yapmak değil amacım. Savunma sanayi alanına ilgi duyan arkadaşlarwww.trmilitary.com
    takip edebilir trmilitary ortamı farklıdır uyarıyım genel olarak okumaya odaklanırsanız savunma sanayi konusunda daha fazla bilgi edinirsiniz.

Birde savunma sanayi ile ilginen arkadaşlar www.siyahgribeyaz.com takip edebilir, blog yazarı gerçekten savunma sanayi alanın da çalışıyor ve gerçekten bilgi bir insandır.

Bu üretilenlerin hiç birisi gerçek savaş ortamında o kadar yetersiz kalacak ki.

Taklit edip halkı kandırmaktan başka şeyler değil bunlar.

Siz de umut mastürbasyonu pompalayın durun halka.

Çok iyi çalışıyorsunuz.

Gereksiz yere siyasete çekmişiz. Orduya hükumetin abd ile yaptıkları ortada iken bu üretilen teknolojiler tamamen göstermeliktir.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Ben kimseye umut vermedim ne sizin abarttım nede diğerleri gibi hayallerde yüzdüm.

Siz neye dayanarak işe yaramaz diyosunuz. Lafla olsaydı bu işler. Bu konu bilgili değilsin bilgili de olmak zorunda değil ama bilmeden benim dediğim gibi olur demek saçma.

Verdiğim linklere bak az buçuk fikir sahibi olursun.

Parasını verip lisansını aldığın ürün nasıl oluyorda çakma oluyor.

ATAK helikopteri Hürkuş neye göre hangi standart üretildi bunları açıklasana bana madem bu kadar bilgilisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismlckrgl -- 22 Kasım 2014; 6:32:02 >
  • Öncelikle video çok yararlı olmuş, teşekkür ederim. Öncelikli hedefler terör saldırısı olsa da heron'larla yaşadığımız problem bile bunların geliştirilmesi için yeterli bir neden. Yenilerini bekliyorum

• En baba proje F-35 Lightning II Kaç yıldır yalan oldu. . .
  • Telefon incelemeleri artık iyice baydı , bu şekilde farklı alanlarda incelemeleri daha sık görmek istiyoruz.
  • Cok güzel bir video olmuş devamını merakla bekliyorum mesut bey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu projeleri az çok bilen birisi olarak söylüyorum. Bu -13 yıllık- hükümete güvenmiyorum. Daha yakında sözde millileştireceğiz derken Aselsan hisselerini satma konusu geçti. Ondan önce Havelsan Gn.Md. hapse atıldı. Projelerde görevli asker de öyle. Öküz ölüp ortaklıkları bozulunca suçsuz insanlar -birkaç(!) şehit hariç- çıkabildiler. Ama atanacakları kadrolar dolduruldu bu arada. Şimdi de THK Başkanı tutuklandı. Halâ da TÜBİTAK, Aselsan, TAI vs. kurumların, üniversitelerin üzerinde büyük siyasi baskı, kadrolaşma çalışması var. Bilimsel çalışmaya, liyakata dayalı atama diye bir düşünce zaten yok uzun zamandır. Bu durumda bu projeler nasıl ilerleyecek?

Burada bir tek İsrail olayı istisna. Orada da Kıbrıs Barış Harekatından sonraki ambargoya benzer şekilde -mecburen- içeride bir çare aramaya başladılar.
  • sen kimsin de benim Türk.lük bilincimi sorguluyorsun, Atatürk.ün arkasına saklanıp yıllarca memlekte tek çivi çakmadınız gelmişsin burda boş boş konuşuyorsun.uçak,helikopter,füze yeni mi icad edildi de bugüne kadar üretmediniz.Bu memlekette işe yaramaz birileri varsa onlar da bu sözde Atatürkçüler.
    bu ülkede yaşamaya hakkım yok cevabını da pm.den veriyorum
  • Sonraki videolarda umarım Cruise füzemiz Som'a ayrıntılı şekilde yer verirsiniz. Bence en önemli silahlar bu tip silahlardır.
  • Etten püften krize giren,darbe yiyen ülke Türkiye. Şimdi ne askeri ne anarşisti ne medyası ne içerdekinin ne dışardakinin çabası ülkenin sırtını yere getiremiyor, çıkarlarımız doğrultusunda bağımsız karar alabilen bir ülkeyiz, bakınız ışid e karşı kara gücü olma meselesi, bakınız bütün batı rusya ambargo koyarken bizim özgürce karar alabilmemiz. İş adamının,batılının karşısında düğme ilikleyen değil,ahkam kesebilen liderlerimiz var. Ülkenin haysiyetini vakarsız din düşmanları temsil etmiyor artık. Kirayı zor ödeyen vatandaş şu dönemde 2 ev 1 araba sahibi olmuş,göbeği yağ bağlamış hala devleti yönetemeyenlere hayranlık duyuyo. " -Eskiden yoksulluk vardı ama her şey daha iyiydi ya" tabi tabi. Hükümeti amerikancılıkla suçlayanlar gezi olaylarında batının gerçek yüzünü göremediler mi(medyasıyla politikacısıyla )? Demiyorum ki dünyanıyı yönetiyoruz,hayır ama artık batıya muhtaç, piyon değiliz. En büyük göstergesi de şu milli teknolojilerimiz. Biraz insaflı eleştirin şu hükümeti ya?ayrıca Mesut abi,bu kadar kargaşanın etrafımızda dolaştığı bu günlerde yüzümüzü güldürdün, eksik olma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme_ali -- 22 Kasım 2014; 20:18:19 >

• gendarme_ali kullanıcısına yanıt
    Türkiye de Rusya'nın yaptığı gibi Yunanistan'a, Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'ne veya başka ülkenin topraklarını işgal etsin de görelim o saatten sonra Batı, Türkiye'nin karşısında düğme ilikliyor mu
  • Ben batï düğme ilikliyor demedim , liderlerimiz batılının karşısında ezilip bùzülmüyor dedim. Türkiye henüz Rusya Amerika kadar güçlü bir ülke değil ama bence bir avuç serserinin (ışid) suriyede yaptıklarını ırakta yaptıklarını görüp filistine suriyeye daha büyük destekler vermesi lazım. Şahsım adına soylüyorum bekara karı boşamak da kokay tabi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • video için tebrikler herkesin merak ettiği bir konu milli savunma.

emeklemeden koşmayı öğrenemezsiniz. bunlar güzel başlangıçlar. bu bir süreçtir. açtığınız işyeri ilk ayında süper kar elde etmez.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.