Şimdi Ara

Milyonlarca Android kullanıcısının verilerini toplayan yazılım ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Milyonlarca Android kullanıcısının verilerini toplayan yazılım ortaya çıktı

Akıllı telefon kullanıcılarının 5 milyar seviyesine yaklaşması ve bunun 3 milyar civarının Android tarafında olması siber saldırganlar yanında istihbarat kurumlarının da dikkatini çekiyor. Bu hafta ilginç bir yazılım ortaya çıktı. 

Milyonlarca cihazda var

ABD ulusal güvenlik ajansları için siber istihbarat çözümleri geliştiren Measurement Systems girişimine ait bir yazılım geliştirme aracının hava durumundan radar uygulamalarına ve dua uygulamalarına kadar pek çok uygulamada yer aldığı tespit edilmiş. 

Ayrıca Bkz.Yine bir kripto para platformuna siber saldırı oldu

MS girişimi geliştiricilere bu aracın kullanımı için ödeme yapıyor. Kullanıcının mail adresi, telefon numarası ve hassas GPS konumu gibi veriler toplanırken geliştiricilere de bir kontrol paneli üzerinden çeşitli metrikler sağlanıyor. Girişim geliştiricilere operatörler ve finans servisleri adına çalıştığını ifade etmiş. 

Aracın yaklaşık 60 milyon cihazda kullanıldığı tahmin ediliyor. MS girişimi iddiaları reddetse de haberin duyulmasının ardından yazılım aracı veri toplamayı durdurmuş. Google pek çok uygulamayı mağazadan kaldırmış ancak halen  bu aracı taşıyan uygulamalar olduğu ifade ediliyor. 

Kaynak:https://www.engadget.com/google-pulls-apps-that-harvested-data-from-millions-of-users-084515744.html

• Bu tür olaylar bitmez bitmeyecek. Sadece merak ettiğim konu Google androide ne zaman çağ atlatacak yani daha sert katı daha az özgür ve stabil. Gerçi mümkün olsaydı çoktan yapardı diye düşünüyorum diğer yandan yani o yüzden bu tür olaylar bitmez bitmeyecek görünüyor.
    En kötüsü de kullanıcı olarak kendi güvenliğimiz için ne kadar çok tedbir alsak ne kadar çok bilinçli olsakta çabalar boşa gittiğini görüyor olmak üzücü.
    Kötü niyetli kişi-ler ilk hedefinde android ve Windows üzerinden zarar verme çabaları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 7 Nisan 2022; 18:18:53 >
  • İster Android ister iOS Güvenlik için belki tambir çözüm olmasada telefona her birşeyi yüklemek yani seçici olmak gerek diye düşünüyorum

İnsanın merakı kimi zaman başına iş açabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 7 Nisan 2022; 18:24:20 >
  • dışarıdan apk yüklenmesi engellense aslında büyük oranda engellenir ama gel gör ki bazı kişiler sıf dışarıdan uygulama yüklediği için android cihaz kullanıyor. (olayın magaza uygulamasından olduğunu gördüm ben genel olarak söyledim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 8 Nisan 2022; 4:53:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.