Şimdi Ara

Mimar için PC Önerileriniz Neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır kullandığım bilgisayarımı yenileyeceğim. Meslek gereği bilirsiniz çok fazla bilgisayar açık kalır, kullandığımız 3D programlar sayesinde bilgisayar aşırı biçimde hıza ihtiyaç duyar aynı anda birkaç tane program açık olması gerekir çok ısınır vs vs...
    AMD mi İntel mi ikisini arasında da kaldım valla...
    Özellikle ekran kartının en iyisi olması gerek. ekran kartında 128 ile 256 mb arasında fark yok deniyor bu doğrumu?

monitörü 19" LG alacağım onun haricinde siz olsaydınız nasıl birşey toplardınız kendinize. benimle paylaşırsanız sevinirim. Gördüğünüz üzere 5 yılda bir değişiyoruz bilgisayarı yine 5 yıl idare etmesi gerek ve benim kafam çok karışık... yardımlarınızı bekliyorum...

fiyat 1000$ etrafında olacak. birde hiç oyun oynamıyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 90doksun -- 29 Ocak 2005, 22:05:56 >

• amd tavsiye ederim.256mb ile 128 mb hafızalı ekran kartlarında çokta performans farkı yok. sen işlemcisi iyi olan bol ram bir bilgisayar alacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeanuReeves

amd tavsiye ederim.256mb ile 128 mb hafızalı ekran kartlarında çokta performans farkı yok. sen işlemcisi iyi olan bol ram bir bilgisayar alacaksın.
    ne kadar para ayırabileceğiniz göre sistem çok değişkenlik gösterir. Ben yine de yardımcı olmaya çalışayım.

En az 512ddr veya ddr2 ram

sata almak size bağlı ama en azından 8mb cache 'i olan bir hdd. (bence samsung) Belleği size kalmış ama ben 120gb alın derim çünkü 80-120 arası fiyat farkı az. gerçi fiyat görecelidir, neyse

alacağınız ekran kartının ise chipseti en az 128bit olsun. belleği 128mb üstü oldukça çokda önemli değil. (önerim Asus 9550GE)

Ankart ve cpu ikilisine bütçenize göre karar verirsiniz.

Şimdiden güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChRoNoSR -- 29 Ocak 2005, 22:00:22 >

• quote:

amd tavsiye ederim.256mb ile 128 mb hafızalı ekran kartlarında çokta performans farkı yok. sen işlemcisi iyi olan bol ram bir bilgisayar alacaksın.
    Yeni nesil AMD ler (64 bit) cool and quite özelliği sayesinde cok az ısınıyor.Hele winchester çekirdekliler (90 nm çekirdek) rekor düzeyde az güc tüketiyomuş.3-30 watt arasında ki bu cok düşük bi düzey.Yeni İntel işlemciler ise eskiden olduğunun aksine cok fazla ısınıyolar.939 pinli bi AMD işlemci al bence.

3D uygulamaların cok olduğu ve aynı anda cok fazla program calıştırdığın için RAM miktarının yüksek olması lazım.Benim tavsiyem 2*512 MB.

Ekran kartında da eğer orta düzey bi ekran kartı alcaksan 128 MB yeter sana.256 MB böyle kartlar için göz boyamadır bence.
  • quote:

Merhaba benim de bilgisayarım seninkinin yaptığı işleri yapıyor, gün boyu da açık...

3dMax, SolidWorks, Catia, Mechanical Desktop, ProEngineer gibi programları kullanacaksın sanırım...

Benim tercihim herzamanki gibi AMD olacktır sana tavsiye olarak... Ama kesinlikle AMD 939 bir işlemci almalısın kanımca... Ekran kartı olarak dediğin gibi 128 MB yada 256 MB olmasından çok, üzerindeki VGA Ram lerinin iyi olması gereklidir... Zaten ayrı bir topic açıp ekran kartı sorarsan daha çok yardımcı oluruz sana

Gerçi ekran kartının performansını zaten parasıyla da ölçebilirsin, pahalı olan herzaman daha iyidir, biz burda istede bazı ucuz ekran kartlarını o/c yapacak arkadaşlar için öneryoruz...Yoksa sen gidipte 80-90 dolarlık bir kart alma sakın! 6800 GT gibi kartlara bakmalısın... Hatta ben performans istiyorum dersen SLI özellikli bir anakart alıp 2 ekran kartı birden takabilirsin

Ve ve ve en önemlilerinden birisi olarak iyi ramlere ihtiyacın var, birde dual chanel özellikli olmaları lazım tabii

Ben sana Twinmos 1 GB 533 Mhz ramlerden öneririm, ama dediğim gibi bu parçalar için sen bir liste yapıp topic aç, biz sana hangisi olur, hangisini başka bir parçayla değiştirmen gerek söyleriz OK

• quote:

Orijinalden alıntı: _uMaY_

Merhaba benim de bilgisayarım seninkinin yaptığı işleri yapıyor, gün boyu da açık...

3dMax, SolidWorks, Catia, Mechanical Desktop, ProEngineer gibi programları kullanacaksın sanırım...

Benim tercihim herzamanki gibi AMD olacktır sana tavsiye olarak... Ama kesinlikle AMD 939 bir işlemci almalısın kanımca... Ekran kartı olarak dediğin gibi 128 MB yada 256 MB olmasından çok, üzerindeki VGA Ram lerinin iyi olması gereklidir... Zaten ayrı bir topic açıp ekran kartı sorarsan daha çok yardımcı oluruz sana

Gerçi ekran kartının performansını zaten parasıyla da ölçebilirsin, pahalı olan herzaman daha iyidir, biz burda istede bazı ucuz ekran kartlarını o/c yapacak arkadaşlar için öneryoruz...Yoksa sen gidipte 80-90 dolarlık bir kart alma sakın! 6800 GT gibi kartlara bakmalısın... Hatta ben performans istiyorum dersen SLI özellikli bir anakart alıp 2 ekran kartı birden takabilirsin

Ve ve ve en önemlilerinden birisi olarak iyi ramlere ihtiyacın var, birde dual chanel özellikli olmaları lazım tabii

Ben sana Twinmos 1 GB 533 Mhz ramlerden öneririm, ama dediğim gibi bu parçalar için sen bir liste yapıp topic aç, biz sana hangisi olur, hangisini başka bir parçayla değiştirmen gerek söyleriz OK

Alıntıları Göster
    eserburak a bazı konularda katılmıyorum.

SLI dan uzak durmaya calış.Hem cok sorunlu bi olay kafayı yersin bence.Hemde o kadar da performans artışı sağlamıyor.Hatta bazı oyunlarda performansı azaltıyor.Ve acaip pahalı.(Anakart,işlemci ve ekran kartının hepsinin cok mükemmel olması lazım.E o da para demek)

• quote:

Orijinalden alıntı: sentenced

SLI dan uzak durmaya calış.Hem cok sorunlu bi olay kafayı yersin bence.Hemde o kadar da performans artışı sağlamıyor.Hatta bazı oyunlarda performansı azaltıyor.Ve acaip pahalı.(Anakart,işlemci ve ekran kartının hepsinin cok mükemmel olması lazım.E o da para demek)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sentenced

ARKADAŞIM EĞER SLI SORUN ÇIKARAN BİR TEKNOLOJİ OLSAYDI SENDEN BENDEN ÇOK BU ÜRÜNÜ PİYASAYA SÜREN FİRMANIN MÜHENDİSLERİ ANLAR BUNU VE ÜRÜNE EKLEMEZLERDİ

AYRICA BAK KENDİN DEMİŞSİN MESAJINDA (Anakart,işlemci ve ekran kartının hepsinin cok mükemmel olması lazım.E o da para demek) DİYE... BENDE ARKADAŞA MÜKEMMEL BİR SİSTEM ÖNERMEYE ÇALIŞIYORUM 3D PERFORMANS İÇİN... AMA EKLEDİM ZATEN SEN PARÇALARI LİSTE YAPIP BURAYA KOY BİZ SANA ONA GÖRE TAVSİYEDE BULUNALIM DİYE DEĞİL Mİ!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    PARDON YAA ŞİMDİ DİKKAT ETTİM

EĞER 1000 $ AYIRDIYSAN SLI DAN VAZGEÇECEKSİN ÇÜNKÜ BU PARAYA SLI TOPLAMAN ZOR, TOPLASANDA DİĞER ÖZELLİKLER BERBAT OLUR...

SEN EKRAN KARTI OLARAK 6800 GT AL...
    İŞLEMCİ OLARAK 939 MİMARİSİNDE ARTIK 3000 Mİ OLUR 3200 MÜ OLUR SEN KARAR VERİRSİN PARANA GÖRE...
    RAM OLARAK TWİNMOS 2x512 MB 533 Mhz DUAL CHANEL ÖNERİMDİR...
    MONİTÖR OLAYINDA EĞER GÜN BOYU AÇIK BİR SİSTEMDE OTURACAKSAN SANA LCD AL DERİM ANCAK PARAN YETMEZ LCD ALIRSAN, O YÜZDEN LG DEĞİLDE PHİLİPS P5 SERİSİ BİR 19'' ALMAN HAYRINA OLACAKTIR EN İYİ CRT DE BANA GÖRE NEC TİR...

BENİM ÖNERİLERİM BUNLAR, AMA DEDİĞİM GİBİ SÜREKLİ BAŞINDA DURACAĞIN İÇİN 200 $ FAZLA VER VE 17'' BİR LCD AL ARKADAŞIM

• quote:

quote:

ARKADAŞIM EĞER SLI SORUN ÇIKARAN BİR TEKNOLOJİ OLSAYDI SENDEN BENDEN ÇOK BU ÜRÜNÜ PİYASAYA SÜREN FİRMANIN MÜHENDİSLERİ ANLAR BUNU VE ÜRÜNE EKLEMEZLERDİ

AYRICA BAK KENDİN DEMİŞSİN MESAJINDA (Anakart,işlemci ve ekran kartının hepsinin cok mükemmel olması lazım.E o da para demek) DİYE... BENDE ARKADAŞA MÜKEMMEL BİR SİSTEM ÖNERMEYE ÇALIŞIYORUM 3D PERFORMANS İÇİN... AMA EKLEDİM ZATEN SEN PARÇALARI LİSTE YAPIP BURAYA KOY BİZ SANA ONA GÖRE TAVSİYEDE BULUNALIM DİYE DEĞİL Mİ!

Alıntıları Göster
    İlla her yeni cıkan şeyin mükemmel olması şart değil.Bunun için o kadar donanım test sitesi var zaten.Ben bunları kafamdan uydurmuyorumwww.tomshardware.com.tr ye bak bi istersen.Adamlar o kadar test yapmış.

Ayrıca anakart üreticileri birbirleriyle rekabet etcem diye alel acele piyasaya anakart sürüyorlar.Daha önce piyasaya sürmek için yarış halindeler.(msi ve asus mesela) Sonra da sorunlar cıkıyor.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    AMD 64 BIT İŞLEMCİLERAMD-ATHLON 64 3000+ 939
    175.00 USD
    AMD 64 BIT ANAKARTLAR MSI-K8N NEO PLATINUM bu işlemciyle çalışırmı bilmiyorum
    104.00 USD
    BELLEK ( DDR SDRAM )HYNIX-512 MB 400 daha sonra ekleyeceğim 2. 512yi...
    78.00 USD
    HARD DİSK SÜRÜCÜLER MAXTOR-160 GB SATA NCQ
    107.00 USD
    EKRAN KARTLARI ASUS-128 MB 9600XT TVD
    168.00 USD
    MONİTÖRLER LG-F900B 19"
    255.00 USD
    KASA AOPEN-KA50DB
    55.00 USD
    FLOPPY DİSK SÜRÜCÜLER MITSUMI-FDD
    6.00 USD
    CD/DVD - YAZICILAR LG-DVD-RW
    80.00 USD
    KLAVYE MICROSOFT-SET SIYAH
    29.00 USD
    FAX MODEMLER SPEEDCOM-56K
    8.00 USD
    SES KARTLARI CREATIVE-4+1 DIGITAL
    17.00 USD

işlemci, harddisk, anakart ve ekran kartını kesinleştirmek istiyorum. hardisk bu kadar büyük olması hızı nasıl etkiler? bunun için alternatif varmı?

yardımlarınız için ayrıca çok çok teşekkürler arkadaşlar...

• Monitör konusunda CRT alacaksan illa bak şu na göz at...

http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=PHIL_MON_C109P40

Hakkındaki yorumları da okuyabilirsin
  • quote:

Monitör konusunda CRT alacaksan illa bak şu na göz at...

Abi fikir açısından yazıyorum; bir arkadaşa alıcaz bunu:

İşlemci: AMD ATHLON 64 3000+ (1.8 GHz) 64 BIT S939
    Anakart: MSI K8N NEO2 PLATINUM
    Ekran Kartı: MSI 128MB 6600GT 128 Bit
    Monitör : 17 PHILIPS 107X53
    Ram: 2 X 512 MB DDRAM 400 MHZ 3200 (TWINMOS DUAL DDR KIT)
    Hdd: 120GB SEAGATE 7200 SERIAL ATA 8MB NCQ ST3120827AS
    Aksesuarlar : LG CD Writer + Microsoft (Klavye + Mouse) + PHILIPS - MMS430G 2.1 KANAL HOPARLOR + Toz Örtüsü +FLoppy Disk + 450W Aopen Güç Kaynağı + Örtü + 56K fax-modem

• quote:

Orijinalden alıntı: 90doksun

AMD 64 BIT İŞLEMCİLERAMD-ATHLON 64 3000+ 939
    175.00 USD
    AMD 64 BIT ANAKARTLAR MSI-K8N NEO PLATINUM bu işlemciyle çalışırmı bilmiyorum
    104.00 USD
    BELLEK ( DDR SDRAM )HYNIX-512 MB 400 daha sonra ekleyeceğim 2. 512yi...
    78.00 USD
    HARD DİSK SÜRÜCÜLER MAXTOR-160 GB SATA NCQ
    107.00 USD
    EKRAN KARTLARI ASUS-128 MB 9600XT TVD
    168.00 USD
    MONİTÖRLER LG-F900B 19"
    255.00 USD
    KASA AOPEN-KA50DB
    55.00 USD
    FLOPPY DİSK SÜRÜCÜLER MITSUMI-FDD
    6.00 USD
    CD/DVD - YAZICILAR LG-DVD-RW
    80.00 USD
    KLAVYE MICROSOFT-SET SIYAH
    29.00 USD
    FAX MODEMLER SPEEDCOM-56K
    8.00 USD
    SES KARTLARI CREATIVE-4+1 DIGITAL
    17.00 USD

işlemci, harddisk, anakart ve ekran kartını kesinleştirmek istiyorum. hardisk bu kadar büyük olması hızı nasıl etkiler? bunun için alternatif varmı?

yardımlarınız için ayrıca çok çok teşekkürler arkadaşlar...

Alıntıları Göster
    Harddisk için iki tane SATA lı aynı özelliklere sahip harddisk al ve RAİD yap.Böylece harddisklerin cok hızlı olur.Cok büyük olmasın para yetmez dersen 2*Samsung 80 GB SATA al

ATHLON 64 3000+ 939 iyi bi seçim.

MSI-K8N NEO2 PLATINUM o işlemciyle calışır.Cok da güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sentenced -- 29 Ocak 2005, 22:38:46 >

• quote:

DÜŞÜNDÜĞÜN PARÇALARI ŞİMDİ FARKETTİM...

HEPSİNİ İYİ SEÇMİŞSİN.... AMA BİR KERE O MAXTOR HDD Yİ KALDIR ORADAN VE YERİNE SEAGATE MARKA KOY (FORUMDA HERKES SANA AYNISINI SÖYLEYECEKTİR...)

BİRDE DAHA ÖNCE 2 KERE KULLANDIK İKİSİNDE DE LG CD-RW SORUN ÇIKARDI... BİZDE ŞU AN ASUS QuieTrack CD-RW KULLANMAYA BAŞLADIK ÇOK ŞÜKÜR HALA İLK GÜNKİ GİBİ YAZIYOR...

BEN SANA 1 MESAJ ÖNCE PHİLİPS ÖNERDİM AMA O SENİN BÜTÇENE UYMUYOR GÖRÜNÜŞE GÖRE... LG DE İDARE EDER O ZAMAN SENİ....

SON OLARAK DA EKRAN KARTINI 9600XT TVD DEĞİL DE ATI@RADEON X600PRO 256 MB 3D HIZLANDIRICILI AL... ARASINDA 20$ OYNUYOR SADECE!!!!

HATTA EKRAN KARTI İÇİN LİNK DE VERİYORUMhttp://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=PHIL_MON_C109P40

DEDİKLERİMİ UYGULA BENCE PİŞMAN OLMAYACAĞINA AYNI İŞİ YAPAN BİRİ OLARAK GARANTİ VERİRİM

• quote:

İyi bir ekran kartı istiyorsan 3DLabs ın WildCat serisinden bir kart öneririm,biraz pahalıdır ama profesyoneller için mükemmeldir

• quote:

Harddisk için iki tane SATA lı aynı özelliklere sahip harddisk al ve RAİD yap.Böylece harddisklerin cok hızlı olur.Cok büyük olmasın para yetmez dersen 2*Samsung 80 GB SATA al

Alıntıları Göster
    quote:

raid olduğu vakit kapasite yraıya düşmüyormu?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    RAID de kapasite yarıya düşmez.Ama hız % 70-80 seviyesinde artabilir.

Ve benim bildiğim kadarıyla X600 serisi AGP için cıkmadı.Sadece PCI express olarak cıktı.O anakartta( MSI-K8N NEO2 PLATINUM) PCI express desteği yok.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 90doksun

quote:

HAYIR RAİD OLUNCA KAPASİTE YARIYA DÜŞMÜYOR

TABİİ BU SENİN YAPTIĞIN RAİD ÖZELLİĞİNE BAĞLI, YANİ RAİD 3 TÜRLÜ YAPILABİLİR...

1)TAM PERFORMANS İÇİN RAİD, SANIRIM BU RAİD 0 VEYA RAİD 1'Dİ; BUNDA KAPASİTE 2 TANE 120 GB TAKARSAN TEK BİR 120 GB GÖRECEĞİNDEN YARIYA DÜŞMÜŞ OLUR, HIZ EN FAZLA BU RAİD YAPILANDIRMASINDADIR, FAKAT HDD LERİN BİRİNDE SORUN ÇIKARSA BİLGİLER UÇUP GİDER... O YÜZDEN SÜREKLİ DEPOLAMAYI GEREKTİRİR VE EV KULLANICILARINA ÖNERİLİR

2) HEM HIZLI HEMDE GÜVENLİ BİR RAİD ÇEŞİDİ DAHA VAR, ONDA BİLGİLER 2 HARDDİSKEDE YAZILIR AMA 2 TANE 120 GB TAKTIĞINDA 240 GB KULLANIR, YARIYA DÜŞMEZ KAPASİTE... DAHA GÜVENLİDİR, AMA RAİD 0 KADAR HIZLI DEĞİLDİR

BU RAİD KONUSUNDA BİZ BİR TOPİC AÇMIŞTIK GEÇENLERDE ONU ARAYIP OKUYABİLİRSİN

• quote:

HEPSİNİ İYİ SEÇMİŞSİN.... AMA BİR KERE O MAXTOR HDD Yİ KALDIR ORADAN VE YERİNE SEAGATE MARKA KOY (FORUMDA HERKES SANA AYNISINI SÖYLEYECEKTİR...)

BİRDE DAHA ÖNCE 2 KERE KULLANDIK İKİSİNDE DE LG CD-RW SORUN ÇIKARDI... BİZDE ŞU AN ASUS QuieTrack CD-RW KULLANMAYA BAŞLADIK ÇOK ŞÜKÜR HALA İLK GÜNKİ GİBİ YAZIYOR...

BEN SANA 1 MESAJ ÖNCE PHİLİPS ÖNERDİM AMA O SENİN BÜTÇENE UYMUYOR GÖRÜNÜŞE GÖRE... LG DE İDARE EDER O ZAMAN SENİ....

SON OLARAK DA EKRAN KARTINI 9600XT TVD DEĞİL DE ATI@RADEON X600PRO 256 MB 3D HIZLANDIRICILI AL... ARASINDA 20$ OYNUYOR SADECE!!!!

HATTA EKRAN KARTI İÇİN LİNK DE VERİYORUMhttp://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=PHIL_MON_C109P40

DEDİKLERİMİ UYGULA BENCE PİŞMAN OLMAYACAĞINA AYNI İŞİ YAPAN BİRİ OLARAK GARANTİ VERİRİM

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eserburak

sağol dostum uyarılarını dikkate aldım ve değiştim konfügürasyonu. ekran kartı için link yanlış ama ben buldum haklısın öyle yapayım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eserburak

sağol dostum uyarılarını dikkate aldım ve değiştim konfügürasyonu. ekran kartı için link yanlış ama ben buldum haklısın öyle yapayım.

Alıntıları Göster
    EVET YAA PARDON LİNK YANLIŞ OLMUŞ CİDDEN

http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=RX600-Pro-PCIE

BU DOĞRUSU... HAYIRLI OLSUN ŞİMDİDEN...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.