Şimdi Ara

Mimarlık İçin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sene başlayacam bi sene hazırlık var şimdiden öğrenmem gereken programlar falan neler yardımcı olur musunuz

• up
  • AutoCAD Architecture ile başlayabilirsin, bir çok ihtiyacını karşılayacaktır.
    Benzer olarak sadece Autocad öğrenebilirsin, ancak diğer programın mimari yanı fazla olduğundan,
    daha farklı araçlar barındırıyor. Bunları öğrenirken, eğer 3D görselleştirmeye ilgi duyarsan;
    3D studio max, Cinema 4D önemli aktörlerdendir.

ArchiCAD ise çizim araçları içinde piyasada ilgi gören bir başka çizim programıdır.
    Kat planları, görünüşler, kesitler, elektrik, HVAC vs ne varsa bu programlarla çizim yapılabilir.

Benim zamanımda hiç bir çizim programı yoktu, lüks sınıfındaydı, elle az çizim yapmadım.
    Rotring'in 25 yıl öncesine ait gönyem ise halen duruyor, aynı şekilde rapido'lar da duruyor :)

Bu programları her şeyiyle öğrenmeye çalış; okulu bitirdiğinde çok lazım olacaktır. Ayrıca bilgisayar
    donanımlarından da anlamaya çalış. Plotter, geniş format yazıcılar, 3D printer'lar vs ne kadar
    parça varsa, bunların kullanımlarını, bağlantı şekillerini, ayarlarını, network bağlantılarını, program
    yüklenmesine ait detaylara kadar her şeyi öğrenmeye gayret et.

Autocad yüklemesini bile bilmeyen çok mimar gördüm, yazıcıdan baskı almayı, baskının detaylarını hiç
    bilmeyen bir sürü insanla tanıştım.

Yukarıdaki programların malzeme kütüphanelerini, hazır malzemeler (2D ve 3D) arşivini de oluşturmaya başla.
    Her zaman elinin altında bir kütüphanen olsun, çeşitli plug-in, script vs ne varsa bunları da bir bir toparlamaya başlarsın.

Kolay gelsin...

• Harris32 kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim çok teşekkürler yazdıkların için dikkate alacağım..
    şuan da bunlara başlamak için erken mi yoksa başlamalı mıyım.
    kütüphane dediğin pc ortamında mı?

autocad vs 3ds max programlarını indiremiyorum photoshop bilgim var az çok geliştirmeyi düşünüyorum ama diğer iki program ilk defa kullanacam ve indiremiyorum ya ücretli çıkıyor ya da linkleri falan kırık çıkıyor senin bildiğin bi yer falan var mı .

tekrar teşekkürler
  • ufak ısınma turlarına başlayabilirsin, photoshop bu programlar için şu anda sana
    gerekli değil. Photoshop çizim programı değil, mimari çizim için sana gerekmiyor.
    Kütüphaneler içinde acele etme, işin içine girdiğinde zaten ihtiyacın olacaktır, o zaman indirirsin.
    Zaten beraber okuduğun arkadaşlarından bolca alışveriş yaparsın.

Autocad ve diğerleri için açtığın bölümde zaten sana öneri verilmiş, autodesk'in sitesinde
    educational sürüm var ve 3 yıllık ücretsiz lisansla bunu kullanıyorsun. Oraya git, kayıt ol
    sonra da indirirsin. 3 yıl az bir süre değil, bunu değerlendir.

Bu ilgini çekmiyorsa; torrent'lerden bol virüslü, kırılmış, orası burası oynanmış bir sürü program
    bulursun. Biraz youtube video'su izlersen bunu öğrenirsin.

Bu programların kesinlikle ingilizce sürümlerini kullan, buna alış, okulunu bitirip yurtdışına gidersen,
    oralarsa sana Türkçe sürüm program hiç bir zaman fayda sağlamaz.

link varsa bildiğin atabilir misin
  • http://www.autodesk.com/education/free-software/autocad

yukarıdaki adrese giderek üye ol ve indir,
    3 yıl ücretsiz lisansa sahip olursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite için bilgisayar !!
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam bende 3.sınıfa geçtim mimarlıkta yalnız bazı korkularım oluşmaya başladı piyasada iş yok nasıl tutunacam kpss mi deneyim ne yapmalıyım kendimi neye göre hazırlamalıyım okul uzayacak gibi bu arada .
  • hangi okul? bu arada nasıl iş yok ya boşuna mı okuyacağız 5 sene
  • architect1 kullanıcısına yanıt
    birz öyle ktü okul okulla pek alakası yok bölümün odtü de olsa aynıı piyasada iş yok..
  • bence reviti öğrenmelisin.şuan mimarlık ofisinde stajdan yazıyorum.burda herkes revit kullanıyor.bende öğrenmiştim geçen sene.bütün ihtiyaçlarını karşılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milenyum12

birz öyle ktü okul okulla pek alakası yok bölümün odtü de olsa aynıı piyasada iş yok..

o kadar umutsuz konuşmamak gerek . gerekli çabayı ve girişimleri gösterdikten sonra neden iş bulunmasın ki.burada yoksa bile dil öğrenip yurtdışında çalışmaya başlar.tabi o kadar emek ve çabanın karşılığını alıyorlar mı, hayır ama zaten bunu bilerek seçtiniz bu bölümü
  • TcetveL kullanıcısına yanıt
    İş yok demeyim iş var adamda para var çevre var mütahitlik var sanada 1.5 bin aylıkla çalıştırıo emekler boşaçıkıyor yani çektiğin çileye değmiyor mimarlık gerçekten zor okurken çünkü.
  • pasaabey P kullanıcısına yanıt
    bu iş öylesine rahatsız edici ki; falanca şirkete gidiyorsun biz Revit kullanıcısı arıyoruz diyor; bunu bilmiyorsun gidip kursa kayıt oluyor
    veya kendin bir şeyler yapıyorsun. Tam belli bir seviyeye geliyorsun, bu seferde firma Architectural Desktop bilen birisini arıyor.
    Bunu öğreniyorsun, bu sefer de Autocad yeterli diyen çıkıyor. Aynı durum 3D yazılımlarda da geçiyor; bir sürü yazılım var.
    Onu öğren, bunu öğren diyene kadar yıllar geçiyor.

Reklam sektörü de aynı şekilde; Corel'de çizersin adamlar Illustrator ister, onu bitirirsin, Indesign isterler, o biter Photoshop ister.

Adamlar iş ilanı veriyor; aynen şöyle "Web Master aranıyor, donanım bilgisi olanlar tercih edilecektir", ya bu nedir böyle; siz 3 kişinin
    işini tek kişiye mi yaptıracaksınız?

Konu böyle uzuyor, tavsiyem; çok tercih edileni takip ederek buna yönelmektir. Türkiye'de emeğin karşılığı yok, iş tecrübesinin
    olmasının da hiç bir önemi yok. İşveren için tek kavram vardır, işi ucuza yaptırıp, karşısındaki kişiyi sömürmek, birkaç işi tek kişiye
    yaptırmaktır.

Asla gece mesaisine kalmak için kendinizi üzmeyin; hiç bir firma bu emeğin karşılığını vermiyor.

Herkese mutlu ve huzurlu çalışabileceği işyerleri diliyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.