Şimdi Ara

Mimarlık için laptop önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba mimarlık için laptop arıyorum. Fiyat Max 80k önerilerinize açığım.

Bu iki ürün arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim?

Birde sizce bu fiyatlara daha iyi laptoplar alabilir miyim yada aynı özellikleri daha düşük fiyata alabilir miyim?

Teşekkürler.

www.hepsiburada.com
    Asus ROG Strix G16 G614JI-N3127 Intel Core i7 13650HX 16GB Fiyatı
    https://app.hb.biz/2uxbKrddIH17

• corleone1928 C kullanıcısına yanıt
    Intel 13. ve 14. nesiller saatli bomba. AMD zaten mobil islemcilerde cok acayip isler yapti ille x86 alacaksan.

Isine yariyorsa apple tavsiye ederim ama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    65w ve üstü masaüstü işlemcilere özel bir sorundu ve güncellemeleri zaten geldi bir sorun yoj, yanlış yönlendirmeyin. intel resmi konu linki.

Kullanacağınız uygulamalar Mac te destekleniyorsa alınabilir.

• SailorTurkey kullanıcısına yanıt

yok mac kesinlikle istemiyorum sadece attığım ürünler arasında kararsız kaldım

www.hepsiburada.com
    Hp Omen 17-DB0019NT A44QQEA Amd Ryzen 7-8845HS 32GB Ram 1tb Fiyatı
    https://app.hb.biz/1rXe7qiBQJIb

birde şu bilgisayar ile de kıyaslıyorum aradaki fiyat farkıda çok hangisini tercih etmeliyim bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corleone1928 -- 11 Ocak 2025; 13:19:28 >
    Gamers Nexusyoutube
    Intel's Biggest Failure in Years: Confirmed Oxidation & Excessive Voltage
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=OVdmK1UGzGs

Ciddi ciddi her şey ortaya cıkana kadar ortada bir sorun yokmuş gibi açıklamalar yapmış olan intel'in resmi açıklamalarına mı güveneceksin?

Ortada birbirinden bağımsız iki sorun var
    -"Via" oksidasyonu
    -Yüksek gerilim

Intel yüksek gerilim işini çözebilir mikrokod patchleriyle. Zaten mobi işlemciler bundan etkilenmedi. Oksidasyon sıkıntısı ama bütün 13 ve 14lerde meydana gelmiş olabilen bir sıkıntı.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    intel garantileri 2 yıl uzattı, satış adedini sorun adediyle kıyaslarsanız bu sorunu yaşama ihtimalinizin güncelleme olmasa dahi çok çok düşük olduğunu görürsünüz. Ayrıca Laptop işlemcisinde yok diye kendiniz de söylüyorsunuz. Konuyu açan arkadaş laptop soruyor zaten.

Laptop islemcisinde olmayan asiri yoksek VID sikintisi, vialardaki oksitlenme butun islemcilerde var, daha dogrusu dekstop-laptop falan fark etmeden ayni cihazlarla ayni yerde uretilmis butun islemcilerde cikabiliyor. Herkes farkli seyler soylemekle beraber 10 islemcinin en az 3u saatli bomba bu oksitlenme sikintisindan oturu. Intel'in rekor kayiplari falan var ya her yerde konusulan, iste onun altinda da firmanin tam olarak ne oldugundan olasyin patlamasindan neredeyse 2 yil once haberi olup konuyu yatirimcilara bildirmemis olmasi var. Tuketiciyi gectim bak yatirimci. Ilk basta da RMA taleplerini reddediyordu mesela.

Level1techs diye bir kanal var, oradaki eleman bu oksitlenme sorunu ortaya cikmadan 2 ay falan once VID sikintisindan baska duzeltilemeyecek bir sikinti daha oldugu yonunde kuvvetli verileri oldugunu soylemisti mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 11 Ocak 2025; 19:16:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mimarlık için laptop
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Render için aliyorsan min 64 gb ram ve min 12 gb ekran kartli sistem öneririm farki hissedersin,kardeşime sirf 16 ram yetersizliği yüzünden kasa toplamiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.hepsiburada.com
    MSI VECTOR 16 HX A13VHG-495TR Intel Core i7 13700HX 16GB 1TB Fiyatı
    https://app.hb.biz/m4zrvjCJEwTZ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.