< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mini Cooper Countryman S almayı düşünüyorum, tavsiyeleriniz? (2. sayfa)
-
-
arkadaşlar slm
konuyu hortlatıyorum ama hazır açılmış başlık varken yenisini açmayım dedim. countryman 1.6S all4 almayı düşünüyorum ancak görüyorum ki konuda hep erkek adam mini coopera biner mi binmez mi o tartırışmış. bunun haricinde görüş belirtecek varsa duymak isterim. kronik sorunları var mı? 50-60 bin km yi geçmemiş cooper arıyorum çevresinde satmaya niyeti olan var mı.
-
Bende var.
Tam da dediğin "countryman 1.6S all4"
Uzun yolda da şehir içinde de gayet kullanışlı, yalnız konforlu diyemem, oldukça sert bir araç. Yol tutuş bilhassa fevkalade, aracın yerden yüksek olduğunu bilmeden binip sürseniz şaşırırsınız. Direksiyon tepkileri çok net, nereye çevirirseniz oraya gidiyor, bu segmentte hiçbir araçta bulamayacağınız bir özellik.
İç mekan kalitesi standart C-HB ayarında (araç B segment premium, unutmamak lazım), parçaların çoğu sert plastik. Buna rağmen hiçbir kayda değer trim sesi yok araçta. 100 kmh sonrası A sütunu ve camlardan ses alır, buna çare yok, segment gerçeği. Belki A sütununu ekstra yalıtım keçesi vs. ekleterek çözebilirsiniz ama bence değmez.
Ses sistemi sınıf standartlarının üstünde, bir önceki aracımda Focal olduğu için bana yavan geliyor ama yine de ilk kez binen birkaç arkadaşımdan övgü aldı.
Yakıt yine segment ölçeğinde bence korkunç fazla, gaza yumurta koyup kullansanız 9 litreden aşağı mümkün değil yakmaz. Uzun yolda 7 litre civarı yakar, hız limitlerine riayet ederek kullanımda. Eğer gaza gelen biriyseniz şehir içi 12, şehirlerarası 8'den aşağı düşmez. Depo 45 litre civarında olması lazım, kabaca şehir içi durmadan benzin almaya hazır olun.
Motor standart THP zaten, aynı yıllarda kullanılan üniteler ile benzer sorunlara sahip; o-ringler, yağ soğutma problemleri vs. soğuk motor ile kesinlikle gazlamamak gerek. Haricinde bildiğim bir kronik sorun yok.
Son not, erkeklik ispatını Mini Cooper sürmeyle bağdaştıranlar saçmalıyor. Mini hem tarzı hem de parası olan insan arabasıdır, bu konuda da bu fiyat bandında rakibi yoktur.
-
cevabınız için teşekkürler hocam, baya detaylı yazmışsınız saolun.
düşünmeye ve aramaya devam edicem. fiyatlardaki şişkinlik malum, ilanlarda gereğinden fazla yazılmış bence.hoş bu şekilde satamazlar kolay kolayına.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X