Arkadaşlar merhaba, uzun zaman (10 yıl) sonra tekrar bir mini itx toplamaya karar verdim ama öyle ütopik bir sistem değil de yine 10 yıl kullanabileceğim bir güncelleme yapmak istiyorum. bu sefer 3080 suprim ya da 3070ti suprim ile destekleyeceğim. eski sistem de ekran kartı yoktu. aklımdaki anakart, - Asus rog strix b760-i - intel i7-13700K - ram ? bilmiyorum ne seçeceğimi anakart 7600 mhz ddr5 destekliyor. - ekran kartı suprim 3070ti ya da 3080 - sıvı soğutucu - minimal bir kasa alternatif de olabilir piyasada bulabileceğim bir mini itx anakart cpu konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim saygılar |
Mini ITX anakart - cpu - ram desteği gerekiyor
-
-
Ram için corsair markasını önebilirim, zamanında ben de kullanmıştım. Intel tercih etme sebebiniz özel mi? AMD işlemcileri baya performanslı şu an, en azından söylenen öyle, windows sistem kullanmadığım için çok fazla içerisinde değilim artık, AMD işlemcileri araştırmanızı tavsiye ederim.
Kasa olarak, thermaltake core v1, sharkoon qb one, silverstone sugo vs gibi güzel modeller olabilir, ben kullanmadım ama yorumları videoları vs okudum izledim, çokta beğendiğim kasalar, rgb seviyorsanız bu tarz modelleri de var. Hem yer kaplamıyor hem de minimal ve sade tasarımları var.
Dediğim gibi uzak kaldım biraz, ama ekran kartını biraz daha arttırabilirsiniz, 4... serisine geçmek daha doğru gibi, 3... serisi 2020 çıkışlı sanırım, çok eski değili de 10 yıl götürür mü bilemem hocam.
10 yıl baya uzun bir süre, bütçeyi sonuna kadar kullanmak sizi rahat ettirecektir.
-
Hocam selamlar, forumda mini itx konusu var. Oraya da yazarsanız itx konusunda bilgisi arkadaşlar yorumda bulunabilirler. -
amd olmaz değil ama karşılıkları ne onu tam çözemedim açıkcası
saygılar
-
Sizin yerinizde olsaydım, uzun süre kullanım da düşünüyorsam, kesinlikle AM5 platformunu seçerdim. İntel'de daha yükseltme şansına sahip olmayacaksın.
Kendim böyle bir şey oluştursaydım, bu parçaları alırdım. Tek tek uyumlu olup olmadığına kontrol ettim. Kasa normal PSU boyutu desteklediğinden SFX güç kaynağı arama derdiniz olmayacak. Linkleri ve resimlerini tek tek paylaşıyorum. Sistemi daha minimalist ve modern göstermesi için beyaz bir tema seçtim.
CPU olarak 7800x3d alabilirsiniz. Ekran kartı elinizde mevcut mu tam anlayamadım? Soğutma işini de size bırakıyorum. Sizin yerinizde olsaydım beyaz kule tipi bir soğutucu düşünürdüm.
Umarım sistemi toplayıp, bize de bir görüntüsünü paylaşırsınız.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CFYHHPPV/ref=ox_sc_saved_image_2?smid=&th=1
https://www.sinerji.gen.tr/asus-prime-ap201-tempered-glass-beyaz-usb-32-matx-mini-tower-kasa-p-46125
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sempron 3200 -- 16 Ekim 2024; 9:41:15 >
-
Arkadaş cevap vermiş, önerdiği parçalarda iyidir, AM5 mantıklı olacaktır, intel sürekli soket yapısı değiştirip duruyor, AM5 platformunda sadece işlemci değiştirerek devam edebilme şansınız var, ama Intel bu durum çok olası görünmüyor.
-
değerli zamanınız ve bilgileriniz için teşekkür ederim
Amd ye ön yargım yok amd bir sistem de kurabilirim. ama işlemci biraz pahalı geldi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X