< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 2 Şubat 2015; 8:48:26 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 2 Şubat 2015; 8:48:26 > |
Merhaba,75 doğumlu, commodore 64 ve amiga kuşağından gelen, teknoloji düşkünü bir bayan olarak 2006 yılından beri apple dünyasındaydım.Halen de tüm işlerim için apple cihazlar kullanmaktayım fakat 13 yaşındaki oğlum sayesinde 2 yıl önce bir oyun masaüstü pc toplama olayına girdik.Kendim beceremiyeceğimi düşündüğüm için o tarihte tüm bileşenleri belirleyip satın aldığım firmaya toplattım.Sonrasında bu işi ben de yapabilir miyim acaba düşüncesi ile nette konu ile ilgili video,forum,inceleme ne varsa izledim ve okudum.Hatta klasörler halinde başlıklara göre arşivledim.Boş vakitlerimde tekrar tekrar videoları izledim.Özellikle son senelerde yaygınlaşan mini ITX kasaları çok beğeniyordum ve sonunda bu işi yapmaya karar verdim.Şubat ayı sonundan beri parçaları topluyorum.Bugün ekran kartım da gelince olayı sonlandırmış oldum.Resimleri de paylaşıyorum.
Bu işi ilk kez yapan biri olarak şunu diyebilirm ki; gerekli özen ve dikkat gösterilirse, çok da zor değil.Montajdan sonra bilgisayarı monitöre bağlayıp power tuşuna basıp sonrasında UEFI ekranının sorunsuz açıldığını görmek insanı çok mutlu ediyor :) Topladığım bu sistemde strateji ve simulasyon tarzında oyun oynancağı için ekran kartında üst düzey bişey seçmedim.Oğlumun sistemindeki asus 780Ti yi kendisine yeni ekran kartı alındığı zaman bu sisteme ekleyebilirim. Sistem Bileşenleri Asus Z170I Pro Gaming LGA1151 DDR4-M.2 mITX Intel i5-6600 (6. nesil Skylake) MSI GTX 960 GAMING 4G GTX960 Corsair Hydro 100i GTX Kingston HyperX Fury 16gb (2x8) 2400MHz DDR4 Kingston HyperX Savage 240gb Seasonic X-750 80+ Plus Gold 750W (SEA-X-750) Corsair Graphite 380T Windows 10 Home TR 32/64bit Kutu USB 3.0 1 by psleda, on Flickr 2 by psleda, on Flickr 6 by psleda, on Flickr 9 by psleda, on Flickr 10 by psleda, on Flickr 12 by psleda, on Flickr 11 by psleda, on Flickr 13 by psleda, on Flickr |
Mini İtxleri incelerken bu konuya gelmek , konuyu kendi açtığını sonradan farketmek. İftara daha 9saat 17dk filan var.
|
Masada çok az yer kaplayan ve performanstan ödün vermeyecek bir sistem toplamak için kasa arayışındaydım.
Silverstone Raven RVZ02B-W modelini araştırıp aldım.Modüler kablolu sfx psu kullandığım için kasa içinde çalışmak oldukça rahattı. Kasanın penecereli modelini mod yapmak için tercih ettim.Pcpartpickerda bir kullanıcı akrilik pencereler yerine delikli metal kullanmış.Bu sayede hava akımı da daha iyi hale geldi.Kasayı daha kolay taşımak için bu model ile uyumlu tutma sapını da amazon.de den sipariş verdim.O da gelince taşınabilir masaüstü olarak oldukça güçlü bir sisteme dönüşecek. Sistemdeki bileşenler; ASUS STRIX Z270i mini ITX Intel i7-7700K MSI GTX 1070 Quick Silver OC 8G Noctua NH L9i Kingston HyperX Fury 16gb (2x8) 2400MHz DDR4 Samsung 960 EVO M.2 NVME SSD 500gb Sandisk Ultra II 480GB Sata 3 SSD Corsair SF600 80+Gold Silverstone Raven RVZ02B-W mini ITX Corsair SF600 80+Gold PSU |
merhaba, konuya yeni denk geldim, güzel paylaşımlar yapılmış gerçekten.
ben de bir süredir mini bir oyun sistemi kurma çabasındaydım, ev dubleks olduğu için yukarda kendi odamda fps oynuyorum 144hz lazım oluyor, aşağıdaki ise re2 ve metro exodus oynuyorum, gamepad ile tv'de uzanarak rahat oluyor, ayrıca ofiste de ayda 2-3 gün lazım olduğu oluyor. kasayı nanokatalogtan 270tlye aldım 1 ayda geldi , kasa modeli kolink satellite plus, bu zamana kadar birçok kasa kullandım corsair ve tt ağırlıklı o yüzden kalite konusunda tecrübeliyim diyebilirim, kasa gerçekten çok kaliteli, öncelikle kasa alüminyum bu konu taşıma açısından inanılmaz önemli biliyorsunuz, bunun dışında microatx destekliyor fakat boyutları kesinlikle itx boyutlarında zaten tercih sebebim bu idi. bunun dışında kasa içi yerleşim disk montaj direkleri falan müthiş, hava akımı gayet yeterli. sistem bileşenleri; gpu hariç diğer parçalar çok eskiden kalma, 3770 rx580'i besleyebildiği için hiç masraf yapmadan kart ve kasa alarak devam ettim i7 3770 stok fan msi h61m-p20 asus dual rx580 corsair vs550 kasa incelemesi, kasa tamamen aynı sadece farklı marka adı altında satılıyor fason üretiyorlar bunlara sanırım, kaliteli diye bunu ekledim https://www.youtube.com/watch?v=D_Q351GMNhk kasa nanokatalog https://tinyurl.com/yxva5uod birkaç fotoğraf ekliyorum, ufaklıktan fırsat bulursam profla çekilmiş daha detaylı fotoğraflarda eklerim |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 1 Şubat 2015; 15:14:59 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |