Şimdi Ara

Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
54
Favori
38.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elite 110 gördüğün gibi baya kısa (28cm) kasa o yüzden ben özellikle kısa olan zotac gtx970 kullandım. Elite 130 da böyle bi problem yok 40 cm olduğu için uzun kart kullanabiliyosun.
  • @panama

Kullanım amacı ve bütçenizi belirtirseniz bakalım çeşitli alternatiflere.
  • panama P kullanıcısına yanıt
    Merhaba silverstone gd09'un yüksekliği 15cm. Kasayı gd09 alırsanız amd r9 280 gibi 27cm'lik uzun ekran kartlarını rahatlıkla takabilirsiniz. R9 280'ler yaklaşık 650tl civarı.

Diğer türlü mitx bir kasaya bu güçte bir ekran kartı takmak istediğinizde nvdia 960 mini gibi bir kart takmanız lazım. O zaman da fiyat 1000tl civarlarına çıkıyor diye biliyorum.

Ayrıca bu yatay kasalar AVR ile çok daha uyumlu bir görüntü oluşturuyor. Bu sebeple thermaltake v1 gibi bir kasanın görüntü olarak çok da uyumlu olacağını düşünmüyorum.

Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

@panama

Kullanım amacı ve bütçenizi belirtirseniz bakalım çeşitli alternatiflere.

Merhaba ,

Eski pc çok fazla fan sesi çıkarttığı ve performansı azaldığı için, değiştiriyorum
    Kullanım amacı film seyretmek diye yola çıktım ama sonra HTPC ye karar verdim, konu yeni pc olunca oyunda oynamayı planlıyorum
    Mevcutta sistem avr üzerinden projeksiyon ve tv ye bağlayacağım. Tv ünitemin raf boyu 21 cm ona uygun bir uzunluğa sahip kasa tercihimdir
    Bütçem 1500 max 2000 ,beklentim mevcutta filmin yanında ,uçak motoru gibi olan kasa sesinin azalması ve oyun oynayabilecek bir sistem .
    eski kasada 600w coolermaster psu var ama sanırım kasaya entegre bunu kullanabilirmiyim, eski kasadan belki HDD ve DVD oynatıcıyı alırım

Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Merhaba silverstone gd09'un yüksekliği 15cm. Kasayı gd09 alırsanız amd r9 280 gibi 27cm'lik uzun ekran kartlarını rahatlıkla takabilirsiniz. R9 280'ler yaklaşık 650tl civarı.

Diğer türlü mitx bir kasaya bu güçte bir ekran kartı takmak istediğinizde nvdia 960 mini gibi bir kart takmanız lazım. O zaman da fiyat 1000tl civarlarına çıkıyor diye biliyorum.

Ayrıca bu yatay kasalar AVR ile çok daha uyumlu bir görüntü oluşturuyor. Bu sebeple thermaltake v1 gibi bir kasanın görüntü olarak çok da uyumlu olacağını düşünmüyorum.

Hocam belirttiğiniz kasa baştan beri aklımda ama ikisi fiyatı çok yukarı taşıyor .

İyi de mitx kasa kurunca elinizdeki güç kaynağı modüler olmadığı için kurulum çok zor olur. Ve de fazlalık kablolar ciddi karmaşa yaratır. Pc toplama işlerinden çok anlamadığınızı söylediğiniz için sizin için çok zor olacağını düşünüyorum. Bu sebeple bir de modüler psu almak zorunda kalabilirsiniz. Benim bildiğim en ucuz modüler psu'lar 250tl civarında. Yani mitx kasa toplamak ile gd09 + r9 280'lı bir sistem kurmak aynı paraya gelir diye düşünüyorum.

Bunun dışında yukarıda skywalker arkadaşın dediği gibi önü ızgaralı bir kasada bir süre sonra toz birikmesinden dolayı görüntü çirkinleşmesi durumu da olabilir. Bunu da göz önünde bulundurmanızda yarar var.

• quote:

İyi de mitx kasa kurunca elinizdeki güç kaynağı modüler olmadığı için kurulum çok zor olur. Ve de fazlalık kablolar ciddi karmaşa yaratır. Pc toplama işlerinden çok anlamadığınızı söylediğiniz için sizin için çok zor olacağını düşünüyorum. Bu sebeple bir de modüler psu almak zorunda kalabilirsiniz. Benim bildiğim en ucuz modüler psu'lar 250tl civarında. Yani mitx kasa toplamak ile gd09 + r9 280'lı bir sistem kurmak aynı paraya gelir diye düşünüyorum.

Bunun dışında yukarıda skywalker arkadaşın dediği gibi önü ızgaralı bir kasada bir süre sonra toz birikmesinden dolayı görüntü çirkinleşmesi durumu da olabilir. Bunu da göz önünde bulundurmanızda yarar var.

Toplama işini bilgisayarcıya yaptıracağım o yüzden sığaraa problem olmaz. Kalite olarak silverstone çok daha iyi ama coolermaster 130 modeli alternatif eğer kartlar vs sığara ise iyi bir alternatif olabilir

SilverStone Grandia Serisi GD09 600W 80+ Bronze HTPC ATX Kasa - 454TL
    Gigabyte GA-B85M-D3H Intel 1150 Soket DDR3 USB3 SATA3 mATX Anakart (Haswell) - 319TL
    Intel Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - 373TL
    Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit PC Belleği (CMZ8GX3M2A1600C9) - 234TL
    VTX R9-280 3GB 384BIT GDDR5 X-EDITION V2 2xMINIDP/HDMI/DVI-D (3GBD5-2DHXE) - 658TL

Toplam : 2038TL / Teknobiyotik.com

Eski kasadaki HDD ' yi de buna takarsanız, sorunsuz sisteminiz olmuş olur.
  • Arkadaşın elinde cm 600w güç kaynağı var zaten. Htpc bölümünde konuşmuştuk, oradan biliyorum. Bu sebeple aynı kasanın güç kaynağı olmayan versiyonu 290tl. Yani oradan 165 tl kar edebilir.

Ayrıca anakartı da h81 serisinden bir tane seçerek oradan da ortalama 100 tl de oradan kar eder.

Bu sayede işlemciyi i5 4460 yapar. Yine de üstüne para kalır.

Elindeki anakart, işlemci ve ekran kartını da satıp oradan da 250-300 tl alsa yeni sistem toplamda 1600-1700tl'ye gelir. Ve bu şekilde daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

• Üstadlar günaydın,

Değerli görüşleriniz içim teşekkürler, öncelikle kasayı açtım 600w güç kaynağı mevcut kasanın güç kaynağı,modeli cooler master rp 600 pcap bu önerdiğiniz sisteme yeterli gelir mı
    Benim de tercihim @turuncu55 üstadın belirttiği gibi işlemcinin yüksek olması olur
    Sayın @Chris Brown üstadım h81 modelinde herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım bana büyük fark yaratır mı önerdiğiniz sistemde
    Son olarak her ikinizde silverstone önerdiğiniz için artık boynumuz kıldan ince ama :) , cooler master elite 130 da büyük bir kasa gibi, ikisinin kalitesi tartışılmaz ama bu parçalar ona sığar mı?
    Toplama işi için kendim alıp civardaki bir bilgisayarcıya monte ettirmeyi düşünüyorum, ikinci bir alternatifim araştırırken inventus diye bir şirket gördüm daha pahalı gibi ama kalitesine herkes ok vermiş
    Bu hususta öneriniz ne olur

• @panama

İstediğiniz bileşenlerin tamamı yok inventusta yoksa sistemi zaten inventustan yazardım. Yukarıda önerimi belirttim ben gerisi size kalmış artık. Şimdiden hayırlı olsun.

@turuncu55

Söyledikleriniz tabiki uygulanabilir, mantıksızda olmaz. Lakin işlemciyi i5 yapmak yerine sisteme SSD eklemek, çok daha mantıklı olur. i3 yeterli olacaktır sisteme ama bütçe elveriyorsa i5+SSD şeklinde sonuçlandırılması en güzeli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

@panama

İstediğiniz bileşenlerin tamamı yok inventusta yoksa sistemi zaten inventustan yazardım. Yukarıda önerimi belirttim ben gerisi size kalmış artık. Şimdiden hayırlı olsun.

@turuncu55

Söyledikleriniz tabiki uygulanabilir, mantıksızda olmaz. Lakin işlemciyi i5 yapmak yerine sisteme SSD eklemek, çok daha mantıklı olur. i3 yeterli olacaktır sisteme ama bütçe elveriyorsa i5+SSD şeklinde sonuçlandırılması en güzeli olur.

Teşekkür ederim, belki inventus a mail atıp stok vs olmayanlar için geri dönüş isterim
    Ssd konusunda acemiyim, sabit diskin yanına mı almam gerekir ? Marka önerinizi alabilirmiyim

• Açıkçası Panama arkadaş aldığı sistemi uzun süre kullanan bir kişi. Bu sebeple işlemciyi en başta i5 yapmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Ne tarz oyunlar oynar bilmiyorum ama gta5 ve witcher 3 gibi yeni çıkacak birçok oyun 4 çekirdek kullanacak ve bu sebeple i3 yerine i5 işlemci almak performans ve uzun ömürlülük anlamında çok daha garanti olur.

Bir de düzgün 4 çekirdekli bir işlemci çok uzun süre iş görür. Amd phenom 2 955 yada intel 2500 gibi işlemciler 5 senelik işlemciler olmasına rağmen hala iş görüyor. Arkadaşın çok fazla parça değiştirmeyin ve bu işlerden çok anlamayan biri olduğunu göz önünde bulundurunca i5 işlemci bir kez daha mantıklı geliyor.

Ssd ise oyun bilgisayarında olmazsa olmaz bir parça değil. Evde 2 Pc var ve htpc olanda ssd var. Ama Pc açıldıktan sonra çok ahım şahım bir fark yaşanmıyor. Ama açılma süreleri arasında dağlar kadar fark var. Ssd bu anlamda çok büyük fark yaratıyor :-)

Yine de ssd sonradan kolayca eklenebileceği için ve oyun performansına doğrudan etkisi olmayacağı için ilk etapta ssd almak için işlemciyi i3'e düşürmek bence mantıklı olmaz. Ki arkadaş e8300 gibi bir işlemciden i5'e geçince hız açısından yeterince tatmin olacaktır. :-)

Bunun dışında silverstone kasa diğer cooler master kasaya göre çok daha kalitelidir. Aradaki 100tl'lik farka değecektir ve de silverstone çok daha şık bir kasa. Ve de silverstone kasayı satan Teknobiyotik 20$'lık bir ücret karşılığında bütün parçaları montajlayıp gönderiyor. Bu bağlamda biraz daha pahalı olsa da tüm parçaları Teknobiyotik'ten almak da mantıklı bir çözüm olur.

Bu arada mitx sistem konusunu baya bir baltalamış olduk. Arkadaşlar kusura bakmasın.

• quote:

Açıkçası Panama arkadaş aldığı sistemi uzun süre kullanan bir kişi. Bu sebeple işlemciyi en başta i5 yapmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Ne tarz oyunlar oynar bilmiyorum ama gta5 ve witcher 3 gibi yeni çıkacak birçok oyun 4 çekirdek kullanacak ve bu sebeple i3 yerine i5 işlemci almak performans ve uzun ömürlülük anlamında çok daha garanti olur.

Bir de düzgün 4 çekirdekli bir işlemci çok uzun süre iş görür. Amd phenom 2 955 yada intel 2500 gibi işlemciler 5 senelik işlemciler olmasına rağmen hala iş görüyor. Arkadaşın çok fazla parça değiştirmeyin ve bu işlerden çok anlamayan biri olduğunu göz önünde bulundurunca i5 işlemci bir kez daha mantıklı geliyor.

Ssd ise oyun bilgisayarında olmazsa olmaz bir parça değil. Evde 2 Pc var ve htpc olanda ssd var. Ama Pc açıldıktan sonra çok ahım şahım bir fark yaşanmıyor. Ama açılma süreleri arasında dağlar kadar fark var. Ssd bu anlamda çok büyük fark yaratıyor :-)

Yine de ssd sonradan kolayca eklenebileceği için ve oyun performansına doğrudan etkisi olmayacağı için ilk etapta ssd almak için işlemciyi i3'e düşürmek bence mantıklı olmaz. Ki arkadaş e8300 gibi bir işlemciden i5'e geçince hız açısından yeterince tatmin olacaktır. :-)

Bunun dışında silverstone kasa diğer cooler master kasaya göre çok daha kalitelidir. Aradaki 100tl'lik farka değecektir ve de silverstone çok daha şık bir kasa. Ve de silverstone kasayı satan Teknobiyotik 20$'lık bir ücret karşılığında bütün parçaları montajlayıp gönderiyor. Bu bağlamda biraz daha pahalı olsa da tüm parçaları Teknobiyotik'ten almak da mantıklı bir çözüm olur.

Bu arada mitx sistem konusunu baya bir baltalamış olduk. Arkadaşlar kusura bakmasın.

Merhaba, aslında benim gibi yeni kasa kuracaklar arkadaşlara da yok gösterici bilgiler , ama konu bütünlüğü için ben açtığım konudan veya özelden danışırım size, son şeklini aldığında ki , kasa anakart ram ve ekran kartı tamam gibi :) son bir kez danışırım
    Sadece teknohiyotik veya inventus dan alırsam , eski parçaları güç kaynağı dahil kullanamayacağız. Bu bakımdan Herşeyi sıfırdan yapmam gerekecek. Yada hepsini farklı yerlerden alıp montaj için bir bilgisayarcıya gideceğim
    Tekrar yorumlarınız için teşekkürler iyi pazarlar

• mini itx sistemleri epeydir takipteydim ama hep bir çekincem oldu son zamanlarda popülerlikleri ve bileşen ( anakart kasa vs, ) imkanları artınca kararımı değiştirdim yavaş yavaş toplamaya başladım sistemin genel özellikleri kabaca şu şekilde ;

msi z97i gaming ack
    intel i7 4790k
    ram???
    marka olarak netleştirmedim ama gtx970 ekran kartı
    corsair force ls 240gb ssd
    corsair obsidian 250d
    corsair h100i
    corsair cx600m psu

kasa, anakart, psu , sıvı soğutma, ssd gibi bileşenleri toparladım işlemci, ram ve vga için biraz daha bekleyeceğim malum tutar biraz yüksek. ürünler ulaştıkça build log tarzı konu açıp incelemelerini paylaşacağım... yalnız ram konusunda baya kararsız kaldım 2x4gb mı yoksa 2x8gb tercih etmeliyim? 16 gb derseniz de corsair vengeance pro 2133mhz cl11 ve crucial tracer cl8 1600mhz bu ikiliden hangisi tercih edilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 12 Nisan 2015; 16:47:12 >

• Hocam merhabalar, çok güzel bir başlık olmuş. Ellerinize sağlık.

Benimde sizden bir ricam olacaktı. Bir arkadaşıma sistem toplamayı düşünüyoruz, kendisine mini-itx ve micro-atx sistemlerden, küçük ebatlardaki kasalardan biraz bahsettim onunda hoşuna gitti. Şimdi amacımız ARMA3 (ilk önceliğimiz) ve GTA 5 oynayabilecek sıkıntı yaşamayacağımız 1500-1800 tl. bütçeye kurabileceğimiz sadece kasadan oluşacak bir sistem oluşturabilmek. Sistemi internet üzerinden sipariş verebiliriz, başka şansımız yok ve mümkünse montajını yaptırabileceğimiz bir yer olması çok iyi olur. İntel veya AMD farketmez. Sistemde SSD olmasının hiç bir önemi yok, mekanik hdd yeterli. Söz konusu oyunlar maximum 23-24 inç 1080p bir monitörde oynanacak. Söz konusu özelliklerde siz ve tüm değerli arkadaşlar tarafından mini-itx/micro-atx bir sistem tavsiyesinde bulunursanız çok sevinirim. İyi akşamlar.

• @s1Lv3r

Bellek :

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6520

Ekran Kartı :

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6810

olabilir. Hayırlı olsun güzel sistem olmuş.

@xcage46

COOLER MASTER RC-110-KKN2 CM Elite 110 Mini-ITX Mesh Panel USB3.0 Güç kaynaksız Kasa - 159TL
    ASUS H81I-PLUS INTEL H81, DDR3, LGA1150, SATA6Gb/s, USB3.0, D-SUB, DVI - 268TL
    INTEL Core i3-4150 3.50GHz, 4MB L3, çift kanal DDR3, 22nm, LGA1150 - 379TL
    WESTERNDIGITAL WD10EZEX Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk - 183TL
    CORSAIR CML8GX3M2A1600C9 VENGEANCE LP DDR3-1600Mhz CL9 8GB (2x4GB) - 266TL
    ASUS R7260X-OC-2GD5 Radeon R7 260X, PCI-E16 3.0, 2GB/128bit GDDR5, 2xDVI - 410TL
    ZALMAN ZM600-LX 600LX 600W Güç kaynağı - 186TL

TOPLAM : 1851TL / İnventus Bilgisayar

• R9 290 gibi büyük bir ekran kartını böyle küçük kasaya koyma şansımız nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darrenjonas

R9 290 gibi büyük bir ekran kartını böyle küçük kasaya koyma şansımız nedir ?

Coolermaster elite 130 bu kasaya tam boy ekran kartı koyabilirsiniz

• ilgin için teşekkürler ekran kartını tercihim benimde galax'dan yana olacak hem boyutları itibariyle sisteme daha uygun hemde bütçeme ram'i son ana kadar saklıcam sanırım elime bir miktar para geçecek ay sonuna doğru olursa 16gb alırım daha arkama bakmam gelmesse linkteki ramlerle sistemi toplayacağım
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.