Şimdi Ara

Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
54
Favori
38.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Darkın 8 yuvalı kasası 1000 TL ve disk içi transferde çok hızlı değil. Ben kasamı 610 TL ye topladım.(300TL kasa 310TL port multiplier)

@aoguz

http://www.teknobiyotik.com/depolama/hdd-kutu-disk-kutusu/silverstone-ds380-12xhdd-destekli-usb-3-0-mini-itx-nas-kasasi.html

Bu kasaya bakmanı tavsiye ederim. İşini baya kolaylaştırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 15 Mart 2015; 21:58:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yimust
    Darkın 8 yuvalı kasası 1000 TL ve disk içi transferde çok hızlı değil. Ben kasamı 610 TL ye topladım.(300TL kasa 310TL port multiplier)
    @aoguz

http://www.teknobiyotik.com/depolama/hdd-kutu-disk-kutusu/silverstone-ds380-12xhdd-destekli-usb-3-0-mini-itx-nas-kasasi.html

Bu kasaya bakmanı tavsiye ederim. İşini baya kolaylaştırır.

@yimust Ama SilverStone kasa hem biraz büyük, hem de 580 TL. 150-160 TL fiyatı ile Cooler Master 110 işimi görecek gibi duruyor:

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6536

Picopsu için de riske girmekten başka çare yok gibi. Yarın ebay'den sipariş edeceğim, 1 ayda anca gelir. Sorun çıkarsa ucuzundan, fazla güçlü olmayan, sessiz bir normal PSU ararım artık.

• aoguz A kullanıcısına yanıt
    Fiyata birşey diyemem ama emin ol çok büyük değiller. Nas kuracaksan çok HDD çok mutluluk :D
  • mini itx sistemi kurmayı düşünüyorum ben de, düşündüğüm sistemi yazayım yorumlarsanız sevinirim.

İşlemci: Intel® Core™ i5-4670K Processor (6M Cache, up to 3.80 GHz)
    Anakart:http://tr.msi.com/product/mb/Z97I_AC.html#hero-overview
    Ekran Kartı: Nvidia Geforce GTX 660 (OEM) (Mevcut)
    Ram: Team Zeus Red 8GB (2 x 4GB) 1600Mhz DDR3 Ram (Mevcut)
    SSD: TEAM Dark L3 2.5" 240GB SATAIII 7mm SSD
    PSU:http://www.amazon.com/Silverstone-Tek-Modular-Lengthened-SX500-LG/dp/B00SD9IORQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1426771253&sr=8-1&keywords=sfx+500w
    Kasa: Silverstone Raven RVZ01B USB 3.0 Mini ITX Bilgisayar Kasası (Siyah)

düşündüğüm sistem bu

• Kasayı ülkede bulmak zor açıkçası.
  • Raven i teknobiyotik getiriyor fiyati 97 dolar+ kdv sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görmeyenler için yukarıya.
  • Merhabalar.
    Geçenlerde mini-itx sistem toplayacağımdan bahsetmiştim paramı tamamladım fakat hiçbir parçayı bulamıyorum vatancomputer ve gold bilgisayara gittim fakat ellerinde AMD uyumlu mini-itx bir anakart yok nerelerden bulabilirim.

Birde AMD A10 7850 işlemci ve Powercolor R9 270X ekran kartıyla sorunsuz oyun oynayabilirmiyim ve bunlara uyumlu bulabileceğim bir anakart önerirmisiniz ?
  • Selam beyler yeni bi mini itx sistem oluşturdum. Parça tercihim şöyle oldu belki size de yardımcı olur.
    Özellikle güçlü bi ekran kartı almak isteyipte mini itx kasaya sığdırma durumu olan arkadaşlar tercih ettiğim ekran kartını kullanabilir. elite 110 un içine rahatça takabiliyorsunuz. Ekran kartını seçerken zotac la Gigabyte GV-N970IXOC-4GD arasında kalmıştım zotac çift fanlı olduğu için onu seçtim.
    Genel itibariyle sessiz bi makine oldu memnun kaldım.

INTEL I5-4440 3.1GHZ 6MB CACHE S1150
    ASUS H81I-PLUS 2XDDR3 4XSATA S+V+GL S1150
    8 GB DDR3 1600MHZ KINGSTON HYPERX SAVAGE RAM
    128GB CORSAIR FORCE GT SSD
    2 TB SEAGATE 7200RPM HDD
    COOLERMASTER ELİTE 110 http://www.coolermaster.com/case/mini-itx-elite-series/elite110/
    ZOTAC GTX970 ZT-90101-10P 4GB 256BIT http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814500362
    EVGA KE-100-B1-0600-KR B SERISI 600W 80+

• @smudge

Hayırlı olsun mutlaka fotoğrafları paylaşın.

@gürjz

Sİstemi aldınız mı hocam ?
  • Daha Almadım bütün parçaları tamamen bulduğumda alıcam.
  • Buyrun fotolar.
     Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler] Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler] Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler] Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler] Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler] Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler]

• Mini ATX bir sistem kurmayı planlıyorum , tv ünitesine koyacağım için mevcut cooler master modeller uzunluk nedeniyle olmuyor. Bu bakımdan yatay modelleri tercih edeceğim, silverstone harici bir alternatif bulamadım .öncelikle kasa alternatifi ne olabilir.

Forumdan bazı arkadaşlarında yardımı ile bir noktaya getirdim görüşlerinizi rica ederim

ANAKART : Gigabyte GA -H81M-S2PV
    İŞLEMCİ : İntel Core İ5-4460
    Ram : kingston 4*2 ddr 3 ram
    Ekran Kartı : Asus r7-260x ( Bu kasaya bu ekran kartı sığar mı ) , R9 280 çok mu üst seviye olur
    Kasa : Silverstone SST-ML03B
    PSU : 600w PSU yeter mi ? Model olarak Öneriniz ne olur

Alternatif olarak AMD A10-7850 soket tabanlı bir model çıkarttım ama AMD çok tercih etmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: panama

Mini ATX bir sistem kurmayı planlıyorum , tv ünitesine koyacağım için mevcut cooler master modeller uzunluk nedeniyle olmuyor. Bu bakımdan yatay modelleri tercih edeceğim, silverstone harici bir alternatif bulamadım .öncelikle kasa alternatifi ne olabilir.

Forumdan bazı arkadaşlarında yardımı ile bir noktaya getirdim görüşlerinizi rica ederim

ANAKART : Gigabyte GA -H81M-S2PV
    İŞLEMCİ : İntel Core İ5-4460
    Ram : kingston 4*2 ddr 3 ram
    Ekran Kartı : Asus r7-260x ( Bu kasaya bu ekran kartı sığar mı ) , R9 280 çok mu üst seviye olur
    Kasa : Silverstone SST-ML03B
    PSU : 600w PSU yeter mi ? Model olarak Öneriniz ne olur

Alternatif olarak AMD A10-7850 soket tabanlı bir model çıkarttım ama AMD çok tercih etmiyorum

selamlar.
    Silverstone SST-ML03B bu kasa low profile ekran kartlarıyla uyumludur yani seçeceğiniz ekran kartının low profile olması gerek. Üst seviye kartlarda genelde lp modeller olmuyor. Seçtiğiniz r7-260x bu kasaya sığmaz.
    600 watt kaliteli bi power çok rahat işinizi görür.

• Tavsiyem önü mesh yani ızgara tasarımında olan tip kasaları tercih etmeyin. Bir süre sonra fandan dolayı fanın çevresindeki o kısım toz topluyor dışarıdan çirkin bir görüntü oluşuyor.
  • Teşekkürler yorumlar için , benim özellikle bu modeli önermenin nedeni yatay konumu ile TV ünitesine sığması idi. Ama böyle birimkan yok ise sizin bir öneriniz olabilir mi ?
    Silverstone GD 05 yada 09 için de böyle bir ihtimal olabilir mi ?

saygılarımla
  • quote:

Teşekkürler yorumlar için , benim özellikle bu modeli önermenin nedeni yatay konumu ile TV ünitesine sığması idi. Ama böyle birimkan yok ise sizin bir öneriniz olabilir mi ?

saygılarımla

silverstone GD 05 yada 09 da normal kart kullanabilirsiniz ama onlar biraz yüksektirler tv ünitenize sığarlarmı bilmem. ölçülerini öğrenmeden temin etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smudge

quote:

Teşekkürler yorumlar için , benim özellikle bu modeli önermenin nedeni yatay konumu ile TV ünitesine sığması idi. Ama böyle birimkan yok ise sizin bir öneriniz olabilir mi ?

saygılarımla

silverstone GD 05 yada 09 da normal kart kullanabilirsiniz ama onlar biraz yüksektirler tv ünitenize sığarlarmı bilmem. ölçülerini öğrenmeden temin etmeyin.

Selamlar , GD09'a baktım 20 cm benim TV ünitesi yaklaşık 24 cm bu bakımdan yeterli olabilir ama fiyat olarak coolermaster ile arasında çok fark var.
    Cooler master'da normal ekran kartı kullanamazmıyım ?

• bikaç mesaj üstte benim sistemin fotoğrafları var incele istersen.
     Mini İTX Sistem Toplama REHBERİ [Adım Adım Montaj+İncelemeler]
  • Sizin ekran kartınız da büyük bir ekran kartı o zaman , cooler master 110-130 aldığımda sorunum çözülüyor
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.