Şimdi Ara

Mini ITX sistem toplama yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kasa Coolermaster ELİTE 130 Mİni-ITX yada SILVERSTONE Grandia (SST-GD08B)
    psu CX SERİSİ 80PLUS 600W
    anakart msi Z87I
    ekran kartı Gigabyte Nvidia GeForce GTX 750ti
    ram Kingston HyperX Beast 16GB(2x8GB) DDR3 2400MHz
    işlemci Core i7 4770 Soket 1150 3.4GHz 8MB

böyle bir şey düşünüyorum yıllar oldu sistem toplamayalı baya değişmiş herşey çok zorlandım...arkadaşlar bu sistemin eksiği yada yalnışlıkları var mı? ne önerirsiniz? Oyunlarla pek aram yok.Amaç oyun pcsi değil ama teknolojik olarak çok da geri kalsın istemiyorum.

• Onder_A79 kullanıcısına yanıt
    Bütçe :) ???
  • 2500 TL max. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onder_A79 -- 7 Nisan 2014; 19:16:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onder_A79

kasa Coolermaster ELİTE 130 Mİni-ITX yada SILVERSTONE Grandia (SST-GD08B)
    anakart msi Z87I

böyle bir şey düşünüyorum yıllar oldu sistem toplamayalı baya değişmiş herşey çok zorlandım...arkadaşlar bu sistemin eksiği yada yalnışlıkları var mı? ne önerirsiniz? Oyunlarla pek aram yok.Amaç oyun pcsi değil ama teknolojik olarak çok da geri kalsın istemiyorum.

oyun oynamayacaksanız topladığınız sistem psu dışında mantıklı gözüküyor. PSU'yu 450 watt civarında alırsanız daha mantıklı olur. Oyun oynayacaksanız asus 760 directcumini var. Onu önerebilirim.

Bu arada oyun oynamayacaksanız sistemi hangi amaçla kullanacaksınız? Çünkü topladığınız sistemin içindeki işlemci üst seviye bir işlemci. Gereksiz para vermeyin diye diyorum. i3'ler bile günlük kullanım için önerilmeyen işlemciler. Ayrıca genel açıdan performansı arttırmak istiyorsanız ssd alın derim ben.

• quote:

kasa Coolermaster ELİTE 130 Mİni-ITX yada SILVERSTONE Grandia (SST-GD08B)
    anakart msi Z87I

quote:

kasa Coolermaster ELÄ°TE 130 MÄ°ni-ITX yada SILVERSTONE Grandia (SST-GD08B)
    psu CX SERÄ°SÄ° 80PLUS 600W
    anakart msi Z87I
    iÅŸlemci Core i7 4770 Soket 1150 3.4GHz 8MB

Ä°ÅŸlemci: Ä°ntel i7 4770 Soket 1150

Anakart: Gigabyte H87N-WiFi Soket 1150

RAM: Kingston 4 GB HyperX Black DDR3 1600 MHz CL9 1.5V (2 ADET)

Ekran Kartı: Sapphire R9 270 OC GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.2

Hard Disk: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: Kingston 120 GB HyperX 3K SATA 3.0 (510 MB O. / 555 MB Y.)

PSU: High Power 750 Watt 80+ Bronze (12V Kanalı 675 Watt)

http://www.btmagaza.com/HPG-750BR-H12S-750W-80Plus-Bronze-56A-12V-Guc-Kaynagi,PR-15804.html

Kasa: Cooler Master Elite 130 Mini ITX Siyah

http://www.vatanbilgisayar.com/elite-130-mini-itx-siyah-kasa.html (%30 indirimle 140 lira)

TOPLAM: 2490 lira.. Sinerji Bilgisayar..http://www.sinerji.gen.tr/iletisim Buyur kardeÅŸim, güncel, performanslı, istediÄŸin zaman sorunsuz tüm oyunları da oynayabileceğin, çok uzun bir süre kullanabileceğin güzel bir sistem..

• Onder_A79 kullanıcısına yanıt
    Dostum htpc kullanan biri olarak öncelikle kasa konusuna karar vermeniz gerekiyor.

Çünkü kasa, salonda tv yanında bir yerde duracaksa kasanın ebatları ve şekli çok önemli. Kasayı koymayı planladığınız yeri kafanızda netleştirin ve kasaya buna göre karar verin. Eğer benim ki gibi yatay bir göze yerleştirilecekse, yatay kasalar daha mantıklı olabilir.
    Bunun dışında htpc'yi kullanım amacınız da önemli. Eğer birçok hdd kullanıp, arşiv yapıp, bir nevi server gibi kullanacaksanız mini ıtx bir kasa seçmek saçma olacaktır. Bu sebeple kasayı tüm bu detayları göz önünde bulundurarak seçin, zaten bütçe yeterli olduğu için istediğiniz gibi bir sistemi kurmak çok zor olmayacaktır.

Eğer ATX anakart kullanmak ve de 7-8 adet hdd takmak gibi bir amacınız yok ise Silverstone GD08 gereksiz büyük ve pahalı bir kasa olur.
    Mesela ben GD08'e benzer olan Silverstone GD05 kasayı kullanıyorum. Normalde 2 adet hdd, destekliyor fakat DVD rom gözüne 2 adet daha hdd takılabiliyor. Benim bu kasayı tercih etme sebebim, AVR (ev sinema amfisi) ve merkez hoparlör ile uyumlu ve de sade bir görüntüsü olmasıydı. Ayrıca orta seviye bir ekran kartı da takılabiliyor olması da avantaj. Aşağıda benim sistemin fotosunu da görebilirsiniz.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd05-micro-atx-anakart-uyumlu-htpc-kasa.html

Aynı şekilde GD05'in bir büyüğü olan GD06'da tercih edilebilir. Onda da yanlış hatırlamıyorsam matx anakart ve 6 adet hdd desteği vardı.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd06b-htpc-siyah-kasa.html

Kasa olarak GD05, 06 yada 08 alacaksanız anakartın mini itx olmasına gerek yok. Daha kolay bulunan matx bir anakart ile sistem kurulabilir. Psu'da modüler tercih edilirse kolaylık olur. Bu kasalar için modüler psu şart değil ama olması daha iyi.

Yok arşiv ve de birçok hdd ile işim olmaz sadece tek hdd işimi görür diyorsanız o zaman mini ıtx küp kasalar tercih edilebilir. Zaten bu konuda sadece iki alternatif var. Biri CM Elite 130, diğeri de Silverstone Sugo 05. Silverstone özel sfx boyuttaki psu ile birlikte geliyor. Hatta forumda bu kasa ile sistem kuran bir arkadaşın başlığı vardı. CM'yi zaten biliyorsunuz.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-sugo-serisi-sg05bb-450watt-80-plus-bronz-sff-sfx-guc-kaynakli-mini-itx-performans-kasasi.html
    http://forum.donanimhaber.com/m_80969224/tm.htm

Sistemin parçalarına gelince
    -işlemci olarak i7, çok büyük müsriflik olur. i5 gayet yeterli, hele ki oyunu bile arada bir oynayacak biri için son derece gereksiz bir yatırım olur. Zaten oyunlarda bile i7 ile i5 arasındaki farkı anlamayacaksınız, normal kullanımda hiç anlamayacaksınız.
    -16 gb ram, yine aynı şekilde tamamen gereksiz. 8 gb şu an fazlası ile yeterli. Diğer oyun pc'imde 8gb ram var ve tüm güncel oyunlarda henüz 4gb'dan fazla kullanım görmedim. Rami 8gb yaparak aradaki farka 120gb ssd alınır, çok daha yüksek performans alınır.
    -Ekran kartı olarak Nvidia 760 ve AMD R7 270 üzeri yine lüks kaçar. Sizin için ideali AMD 7870 ve Nvdia 750 gibi olur.
    - Anakart olarak mitx kasa seçerseniz 1150 sokette benim bildiğim 2 adet seçenek var. matx'de seçenek çoktur, kasayı seçtikten sonra diğer arkadaşlar yardımcı olurlar, çünkü donanım kısmını çok sıkı takip etmiyorum.

Eğer üstüne para artarsa ve de analog bağlantı yapabileceğiniz bir ses sisteminiz var ise ses kartı alıp ses kalitesini arttırabilirsiniz. Yok ama sadece hdmi yoluyla bağlayabileceğiniz ekipmanlar var ise ses kartı almaya gerek yok.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Mini ITX sistem toplama yardım lütfen!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 8 Nisan 2014; 1:45:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.