Şimdi Ara

Mining için topladığım sistem- MSI GTX 1080 Ti Armor (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
16
Favori
32.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kartların getirisinin artacağını pek sanmıyorum. bu işe girenlerin sayısı oldukça fazla, yeni kartlar çıktıkça dahada artacak. Bitcoinin değeri artsada kasmakta bir o kadar zor olacak. Karlar artarsa bu sefer miningde katlanarak artacak.
    Şöyle bir sıkıntım var. Benim PSU'da pek fazla soket kalmadı.
    1. sorum 1 tane vga ve 1 tane cpu slotum var 8 pinli bunların ikisini tek kart için kullansam sıkıntı çıkar mı ?
    2. 3 4 tanede 6 pin girişli sata soketi var. Bunları dünüştürücüyle ekran kartı için kullanabilirmiyim ?
  • Nicehash coinleri cumartesi cüzdana artıyor diyordunuz yarın onu test edicem. Kesinti ne kadar olacak öğrenince buraya yazarım. Ekstra birşey yapmam gerekiyor mu ? Otomatik cüzdana mı atıyor coini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

Niyeti boZdun yani hocam :) yalnız bu bagımlılık yapıyor 1. Rig tamamlanınca 2. Yi canın istiyor.

Biraz öyle oldu. 1600w psu var boşa gitmesin diye uğraşıyorum. Ocakta dolardan fena içerdeyim birde buradan patlarsam Avrupaya kaçıcam :)

edit: Sistemin toplam maliyeti: 20bin lira oluyor. Parçaların hepsini Türkiye'den alsam ekstra 6bin daha vermem gerekirdi. Amd kartlar piyasada olsa bu paraya 2 sistem rahat kurulur.

Merhaba hocam bende yeni bir sistem kurdum sistemin toplam maliyeti 14.500 lira tuttu görüşleriniz almak isterim.

Ekran kartları Msi gtx 1070 aero 8 gb .
    Tane olarak 2070 liraya geldi 6 adet alım yaptım .
    Tüm ürünleri ekran kartı, anakart vs Türkiye'den aldım sistemin maliyeti bu şekilde oldu.

Youtube da videolarda aynı kart ile 31 mh etc, 450-490 arası zcash kazıldığını gördüm.

Sistem ekran kartı ve maliyeti konusunda düşüncelerinizi öğrenebilir miyim.Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stabil123

quote:

quote:

Niyeti boZdun yani hocam :) yalnız bu bagımlılık yapıyor 1. Rig tamamlanınca 2. Yi canın istiyor.

Biraz öyle oldu. 1600w psu var boşa gitmesin diye uğraşıyorum. Ocakta dolardan fena içerdeyim birde buradan patlarsam Avrupaya kaçıcam :)

edit: Sistemin toplam maliyeti: 20bin lira oluyor. Parçaların hepsini Türkiye'den alsam ekstra 6bin daha vermem gerekirdi. Amd kartlar piyasada olsa bu paraya 2 sistem rahat kurulur.

Merhaba hocam bende yeni bir sistem kurdum sistemin toplam maliyeti 14.500 lira tuttu görüşleriniz almak isterim.

Tüm ürünleri ekran kartı, anakart vs Türkiye'den aldım sistemin maliyeti bu şekilde oldu.

Youtube da videolarda aynı kart ile 31 mh etc, 450-490 arası zcash kazıldığını gördüm.

Sistem ekran kartı ve maliyeti konusunda düşüncelerinizi öğrenebilir miyim.Teşekkürler.

Verdiğin değerlere baktım. Etc 3.05 dolar -- Zcash 3.61 dolar ve nicehash 3.69 dolar veriyor günlük. 6 kart 22.14 dolar şuanki kasma hızına göre güncel kurdan 77.5tl getirisi var. Bundan kesintileri ve elektrik ücretini kesmek gerek. Tam olarak bilmediğimden hesaba onu katmıyorum 14500/77.5 = 187 gün yapar. Geliriniz düşmediği sürece en az 187 gün sonra masrafınızı karşılarsınız. Benimkinin masrafını çıkarma süresi güncel değerlerden 183 gün. Elektrik farkınıda koyarsak kafa kafaya gelir.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin 8pin girişindeki delikler ekran kartınınkine uymaz hocam ve uysa bile işlemci ile ekran kartına verilen güç farklı oldugundan büyük sorunlar açabilir başınıza denememekte fayda var. Diğer sorunuz ise siz hicbirsey yapmadan ödemeyi cüzdanınıza göndermeleri lazım. Ben nicehash cüzdanı kullandıgım icin aktarmak icin talep giriyorum ondan sonra hesabıma aktarıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stabil123 S kullanıcısına yanıt
    Maalesef her kart en yüksek değerde kazma işlemi yapmıyor. Bugün Zcash denemesi yaptım 3 kartım 710sol/s kazarken diger iki kart 300sol/s ve 400sol/s kazıyordu. Eğer hepside 710sol/s hızında kazsaydı zcashe devam edecektim. Birde ekran kartlarımız dx12 destekliyor ama sadece win 10 da dx12 destegi var. Acaba diyorum dx in kazma işleminde ekran kartının performansı için bir etkisi var mıdır?? Win 10 yükleme yardımcısı indirdim 5gb a yakın paketi indirdi yeniden baslatılıp win 10 yüklenecek dedi açılırken geri eski sürümünüze dönülüyor deyip 8.1 e döndü. Mecbur iso indirip usb den kurulum yapıp öyle deneyecegim. Birde bu aralar equihash kazmaya basladı dikkat eden oldu mu?? Nicehash miner v2.0 alpha indirdim bütün algoritmalarda detaylı benchmark yaptırdıktan sonra decred ve equihash kazmaya başladı.

• quote:

Maalesef her kart en yüksek değerde kazma işlemi yapmıyor. Bugün Zcash denemesi yaptım 3 kartım 710sol/s kazarken diger iki kart 300sol/s ve 400sol/s kazıyordu. Eğer hepside 710sol/s hızında kazsaydı zcashe devam edecektim. Birde ekran kartlarımız dx12 destekliyor ama sadece win 10 da dx12 destegi var. Acaba diyorum dx in kazma işleminde ekran kartının performansı için bir etkisi var mıdır?? Win 10 yükleme yardımcısı indirdim 5gb a yakın paketi indirdi yeniden baslatılıp win 10 yüklenecek dedi açılırken geri eski sürümünüze dönülüyor deyip 8.1 e döndü. Mecbur iso indirip usb den kurulum yapıp öyle deneyecegim. Birde bu aralar equihash kazmaya basladı dikkat eden oldu mu?? Nicehash miner v2.0 alpha indirdim bütün algoritmalarda detaylı benchmark yaptırdıktan sonra decred ve equihash kazmaya başladı.

Gelirler baya dustu. Öglen 6.5dolar iken gece 4.3 dolara kadar indi.

Kazançlarınız bu şekil devam ederse zorluk arttığında roi süreniz çook uzayacaktır. Malum kullandığınız kartlar oldukça pahalı. Rx470 ucuzken roi süreleri2,5 aya kadar gerilemişti ama herkesin mininge saldırmasıyla hem ekran kartı fiyatları tavan yaptı hemde zorluk derecesi hızla artmaya başladı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim psu asağidaki gibi. 9tane vga slotu var 8 pinli 1 tanade boşta cpu slotu var oda 8 pinli. Ben psuya 5kart nasil baglarim? Nicehash hala coinleri gondermedi ...

Mining için topladığım sistem- MSI GTX 1080 Ti Armor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Molex kabloları yada sata kabloları 8pine dönüştürücüler var onlardan alabilirsin.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812400105

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 1 Temmuz 2017; 12:58:52 >

• Biraz arastiridim. Parayi cuzdana yollamak icin 1 hafta dolmasi lazimmis. 0.01-0.1 btc arasi kazanci cuzdana gonderirken %4 kesinti var. Normal nicehash hesabina yollarsa %2 kesinti. Btcturke yollarken % kac kesinti yapiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Molex kabloları yada sata kabloları 8pine dönüştürücüler var onlardan alabilirsin.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16812400105

Hocam ürünün yanında bir ucu 8 pin diğer ucu 6 pin olaran kablolarda var. Ama psu üzerinde 6 pinli yerlerde sata yazıyor. Orada gelen güç ekrankartı için yeterli olur mu ? Sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum. Ekstradan 1 tane 8pinli yer boş fakat ondada cpu yazıyor. Pek fazla anlamadığımdan ister istemez biraz tedirgin oldum.

Bildiğim kadarıyla; Sata yazan çıkışda 12v kanalını kullandığı için herhangi bir sorun oluşturmaz ve toplam kapasiteden yer. 12v kanalından kaç watt çıkış veriyor psu'nuzdan kontrol edip karar verebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olduysa 3-4 saat içinde mining geliri %40 kadar azaldı. ROİ süresi çok yükseldi dendiği gibi. Yeni yatırım yapma planımı iptal ettim bekliyorum bakalım. BU arada zcash düştüğünden neredeyse tüm minerlar ether kazıyor gibi duruyor. Ether zorluğu hızlıca yükseliyor son 1.5 aydır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vesaire86

Ne olduysa 3-4 saat içinde mining geliri %40 kadar azaldı. ROİ süresi çok yükseldi dendiği gibi. Yeni yatırım yapma planımı iptal ettim bekliyorum bakalım. BU arada zcash düştüğünden neredeyse tüm minerlar ether kazıyor gibi duruyor. Ether zorluğu hızlıca yükseliyor son 1.5 aydır.

Oh iyi iyi hocam çöp amd kartların fiyatı tavan yapmıştı güzel haber

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stabil123

quote:

quote:

Verdiğin değerlere baktım. Etc 3.05 dolar -- Zcash 3.61 dolar ve nicehash 3.69 dolar veriyor günlük. 6 kart 22.14 dolar şuanki kasma hızına göre güncel kurdan 77.5tl getirisi var. Bundan kesintileri ve elektrik ücretini kesmek gerek. Tam olarak bilmediğimden hesaba onu katmıyorum 14500/77.5 = 187 gün yapar. Geliriniz düşmediği sürece en az 187 gün sonra masrafınızı karşılarsınız. Benimkinin masrafını çıkarma süresi güncel değerlerden 183 gün. Elektrik farkınıda koyarsak kafa kafaya gelir.

Kaliteli psu lar ile yapklaşık 15 TL günlük elektrik gideri olur. 60 TL gibi net gelir şu anki zorluğa göre. Şu an 241 gün tahmini ROİ süresi. Bunu sürekli yükselen zorlukla birleştirirsen 350-370 günde sistemin kendini kurtarması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cann89

quote:

Ne olduysa 3-4 saat içinde mining geliri %40 kadar azaldı. ROİ süresi çok yükseldi dendiği gibi. Yeni yatırım yapma planımı iptal ettim bekliyorum bakalım. BU arada zcash düştüğünden neredeyse tüm minerlar ether kazıyor gibi duruyor. Ether zorluğu hızlıca yükseliyor son 1.5 aydır.

Dostum o dediğin ether düşerse olur. Sahibinden de tonla satılık rx470-480-570-580 görürsün bir anda.
    Ben az önce 3 günlük kazancım olan 0.0360603 btc mi btctürk hesabıma aktardım. 0.001 btc kesiyorlar. 1 saatte yine btctürk hesabıma geçti. Yalnız dünden beri pc yi calıstırmıyprum. Win 10 yükleme yardımcısı ile yükseltme yaptım ama yükseltirken hata verdi ve geri eski sürümünüze dönülüyor dedi. Ondan sonra makinayı acıyorum 5 dakika sonra pc donuyor hicbirsey tepki vermiyor. Ancak reset atarsam düzeliyor ve sonra acılınca yine donuyor. Simdi win 10 iso kalıbı indiriyorum temiz bir kurulum yapacagım. İki üc gün önce 5-6 defa elektrik gidip geldi umarım parça arızası olusmamıstır.

• quote:

Ben az önce 3 günlük kazancım olan 0.0360603 btc mi btctürk hesabıma aktardım. 0.001 btc kesiyorlar. 1 saatte yine btctürk hesabıma geçti. Yalnız dünden beri pc yi calıstırmıyprum. Win 10 yükleme yardımcısı ile yükseltme yaptım ama yükseltirken hata verdi ve geri eski sürümünüze dönülüyor dedi. Ondan sonra makinayı acıyorum 5 dakika sonra pc donuyor hicbirsey tepki vermiyor. Ancak reset atarsam düzeliyor ve sonra acılınca yine donuyor. Simdi win 10 iso kalıbı indiriyorum temiz bir kurulum yapacagım. İki üc gün önce 5-6 defa elektrik gidip geldi umarım parça arızası olusmamıstır.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mağdurumdamağdurum

• quote:

Orijinalden alıntı: cann89

quote:

Ether tarafında gelirler %30 daha inerse ufaktan 2. el kart satışları artmaya başlar. Çok sayıda 1 2 aylık mining için kullanılmış amd kartları piyasaya girdiğinde fiyatlar 400 500 tl e kadar düşer. Tabi bu dediklerim gelirlerin düşmesiyle alakalı. Bence daha fazla düşmez. NVIDIA ve AMD mining kartları çıkarmaya başladı bunlardan para kazanmadan mining olayı bitmez.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.