Şimdi Ara

Mining için topladığım sistem- MSI GTX 1080 Ti Armor (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
16
Favori
32.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: loveboy85

1-2 aya kalmaz çok kişi yada firmalar fişi çeker. Evde tek ekran kartı olanlar bile bu işi yapıyor :) boş duracağına 3-5 kuruş getirsin mantığıyla. Bakalım benim icin simdilik 25$ civarı fena rakam degil dolar kurunu düsününce 90 tl yapıyor günlük ama bu işe elektrik parası ödeyerek girenler için durum biraz vahim :) kartlarını boşuna yorduklarına değmeyecek.

Neredeyse kart basi 3.5a indi. Nicehash alternatiflerini iyice arastirma vakti geldi. Siz bence 2. Sistem icin acele etmeyin. Gunluk 5 dolar alti gelire yapilacak is değil. Girdiğin riske değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha da dusecek arkadaslar. Bu iş şuan ayağa düşmüş vaziyette. Anlayanda anlamayan da bilende bilmeyende yapiyor. 2 aya kalmaz 2$a düser 1080ti'ler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Daha da dusecek arkadaslar. Bu iş şuan ayağa düşmüş vaziyette. Anlayanda anlamayan da bilende bilmeyende yapiyor. 2 aya kalmaz 2$a düser 1080ti'ler.

O kadarda değil. O zaman bu işin fabrikasını kuranı bile kurtarmaz.Piyasaya yüksek miktarda 2.el ekran kartı girdiğinde bu işten en çok etkilenen kart üreticileri olur. Şuan mevcut geliri beğenmeyenler sistemde çıktıkça veya alt coinlere talep arttıkça gelirler toparlayacaktır. Ama çok fazla hayale kapılmamak lazım. Çok büyük bir değişiklik olmadığı sürece 7dolar üstü hayal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

quote:

Daha da dusecek arkadaslar. Bu iş şuan ayağa düşmüş vaziyette. Anlayanda anlamayan da bilende bilmeyende yapiyor. 2 aya kalmaz 2$a düser 1080ti'ler.

O kadarda değil. O zaman bu işin fabrikasını kuranı bile kurtarmaz.Piyasaya yüksek miktarda 2.el ekran kartı girdiğinde bu işten en çok etkilenen kart üreticileri olur. Şuan mevcut geliri beğenmeyenler sistemde çıktıkça veya alt coinlere talep arttıkça gelirler toparlayacaktır. Ama çok fazla hayale kapılmamak lazım. Çok büyük bir değişiklik olmadığı sürece 7dolar üstü hayal.

Hiç zannetmiyorum Şöyle ki zaten teknoloji artışına bağlı olarak zorluk otomatik artıyor. Her jenerasyonda %40 civarı hız artışı var. Onuda geçtik konu sahibi arkadaş gibi bedava elektrik kulanan adam kartlar 1$ getirse bile kazabiir. 5$ alır. 5 tane 1080ti için biz 5$ elektrik harcıyoruz zaten.

Bu arada bu beklenmeyen bir şey değil geçen haftaki mesjlarıma bakarsanız avrupalı miningciler sparişleri iptal ediyorlar yazmıştım. Onlar bir hafta önceden öngördü düşüşü. Spariş iptallerinden dolayı kart piyasasında negatif yönlü fiyatlama var. mesela 3 gün önce 1600 liradan sıfır rx570 satılıyordu türkiyede bir sitede.

Durum analizi olarak son 1 ayda %43 değer kaybı yaşadık ve düşüş durmayacak ancak düşüş yavaşlayacak demek makul olur. Ancak en düşük ROİ 1 yılın çok üzerinde olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: vesaire86

quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

quote:

Hiç zannetmiyorum Şöyle ki zaten teknoloji artışına bağlı olarak zorluk otomatik artıyor. Her jenerasyonda %40 civarı hız artışı var. Onuda geçtik konu sahibi arkadaş gibi bedava elektrik kulanan adam kartlar 1$ getirse bile kazabiir. 5$ alır. 5 tane 1080ti için biz 5$ elektrik harcıyoruz zaten.

Bu arada bu beklenmeyen bir şey değil geçen haftaki mesjlarıma bakarsanız avrupalı miningciler sparişleri iptal ediyorlar yazmıştım. Onlar bir hafta önceden öngördü düşüşü. Spariş iptallerinden dolayı kart piyasasında negatif yönlü fiyatlama var. mesela 3 gün önce 1600 liradan sıfır rx570 satılıyordu türkiyede bir sitede.

Durum analizi olarak son 1 ayda %43 değer kaybı yaşadık ve düşüş durmayacak ancak düşüş yavaşlayacak demek makul olur. Ancak en düşük ROİ 1 yılın çok üzerinde olacaktır.

Kart fiyatları düşüyor demek için küresel boyutta bakmak gerekir. Bunun için amazon fiyatlarına baktığımızda ben 1080ti'ı 710 euroya 20 gün once aldım. 10 gün önce 800 euroya çıktı. Şuan 830 euro. Gigabyte GeForce GTX 1080TI 10gün önce 720euro iken şuan 899 euro. 787 euro aldı 1080ti yok. 1080ti şuan en güçlü kart. AMD vega mimariside bu kartın üstüne çıkamayacağı kesin gibi. NVDIA bu durumda yeni bir kart çıkaracağını sanmıyorum, en son kartını 4 ay önce çıkarmışken. Eğerki AMD f/p oranı yüksek bir kart çıkarırsa ve stok sıkıntısı olmazsa o zaman mining piyasasında ciddi bir etki bırakabilir. Şuanki gelirlerdeki düsüslerle mininge giriş artış hızı azalmıştır.
    Dediğiniz gibi şuan için gelirler düşüyor olabilir fakat bir yerden sonra ciddi toparlamalar olabilir. Ağustostan sonra bitcoin'in 4000dolar beklentisi var. Bu fiyata doğru yol aldığında piyasada biraz daha canlanacak. Alt coinlere olan talepler artacak. Talep artınca bizim gelirlerde toparlanma olacak. Bunların hiç biri gerçekleşmeyede bilir, zamanla görücez.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    1080ti ın normal fiyatı 700 avro zaten. Siz fiyat dalgalanmasından etkilenmeden almışsınız. Şu an 786 avro görüyorum amazonda. Ancak benim bahsettiğim zaten iç pazar.

İnşallah yanılırım ancak bu işlerde pek yanıldığım olmamıştır. Benim öngörüm belli ben bitcoin de su an bir dalgalanma beklemiyorum özellikle de 2800 dolar üzerini. Kaldı ki şu an bitcoin dalgalanmasından ziyade arz çok yüksek hash kısmında. Özellikle equihash in %20 değer kaybetmesiyle son kalan kale ethereum. Eğer ethereum tepe taklak olursa (şu an 65 tera hash ile en çok kazılan altcoin kendisi) durum coin mining için çok sancılı olur. Yaklaşık 3 milyon ekran kartının diğer altcoinlerin getirisini ne kadar etkileyeceğini varın siz düşünün.
  • Üşenmedim baştan sona kadar okudum acaba riske girip girsem mi şu işe dedim. Yok arkadaş web'e devam.. Girişimci arkadaşlarada şahsi fikrim ise gidin bi sigortalı işe çalışın 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vesaire86

quote:

Orijinalden alıntı: Xarchen

yorumlara bakıyorumda gpu ile BTC kazma işi bitti diyor arkadaşlar ama nicehash'in mantığını bilmedikleri için konuşup durmuşlar. sığ düşünmeyin bu işi sadece blockları çözmek olarak algılamayın. birçok şirket güçlü sistemlerde bişeyleri deneme ihtiyacı duyuyor. nicehash bir havuz oluşturup bunu satıyor boşta kalırsa eğer sistemi alt coinde kazar bunu bize tek tek açıklamıyor biz sadece gpu gücünü satıyoruz nicehashe o ne yapmak isterse onu yapıyor. bize sadece ödemeyi BTC olarak yapıyor. direk BTC ödüyor diye BTC kazıyor düşüncesine sahip insanları azıcık araştırmaya davet ediyorum.

Hım bitmiyor diyorsun demek. Sen şimdi nicehash 1-2 ay sonra da aynı getiriyi verir demeye getiriyorsun? Bunun taahüdünü ver bana bu gün 20 bin liralık rig siparişi vericem. Veremiyorsan da boş boş konuşma kardeşim. İnsanlar bu tarz yorumları okuyup ciddiye alıyor binlerce lira bağlıyor bu işlere çoğu borca giriyor, umut tacirliği yapmayın. Riski belli iki saat sonra altcoinler %50 değer kaybederse yada bu coinlere ait miner cihazı çıkarsa hiçbir işe yaramaz elimizdeki sistemler. Elektrik maliyetini kurtaramaz. Bu olmayacak bir şey değil 10 gün önce yaşadık gördük bir gecede %30 getirimiz düştü. Şu an nicehash i de ayakta tutan altcoinler. Yoksa ayda yılda biri hash gücü kiralayıp hesaplama yapacak 1-2 $ getirecek diye kimse 24 saat makinasını açık tutmaz. Bunun aksine bir datanız varsa paylaşın bizde bilgilenelim.

ama hocam neden sana taahhüt versin ki, neden senin yapacağın işin sorumluluğunu alsın ki ? söylediğin mantıklı mı ? Peki seni taahhüt verirse o arkadaşa kazandığından kar payı vercekmisin ? sen bunu taahhüt ediyormusun ?

• Hocam ben fikirlere saygı duyuyorum ama benim kızdığım özellikle bilgi sahibi olmayan insanlara mining işinin çok karlı ve kolay garanti gelirli bir iş olarak anlatılması yani bilgi kirliliği. Orda da belirtmişim zaten amacım bir hevesle gidip borca girmesin insanlar, riski görsün analizini yapsın sonra gireceklerse girsinler.

Bu arada

1080Tİ 4$
    1070 2.7$
    1060 1.9$ a dayanmış. Düşüş devam ediyor halen.
  • Mining çakılıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canlee89

Mining çakılıyor

Çakılması daha iyi, şimdi herkes gtx 1080'e yükleniyor, ancak gelecek nesil ekran kartları pascal teknolojisi ile çıkacağı için ve eşsiz bir kart olacağı için muhtemelen ilk yıl 15 dolar civarı getirecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 9 Temmuz 2017; 14:47:41 >
  • çakılsın arkadaşlar, ekran kartları fiyatı uçmuş, miningciler yüzünden millet oyun oynayamayacak
  • vesaire86 kullanıcısına yanıt
    Ne demek lazım ; Hayırlısı be gülüm
  • eveet arkadaşlar 1080 ti an itibariyle 3$ düşmüştür :D dalgalanma oluyoe bi 5$ bi 4$ oluyor ama şuan 3.09 $ :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

eveet arkadaşlar 1080 ti an itibariyle 3$ düşmüştür :D dalgalanma oluyoe bi 5$ bi 4$ oluyor ama şuan 3.09 $ :))

Zcash ne kadar getiriyor acaba ?
  • 1 ay önce 1060 günlük 3.5 $ getiriyordu. 😁

1 Ay önce 1080ti 8$ dan fazla veriyordu :)
    Bu seviyede bile 1 tane 1080 Ti (3500TL'den alındığı kabul edilerek) 8 ayda maliyetini çıkartıyor.
    Her ne kadar şu an sanal para birimlerinde düşüş olsa da kazıp bekleten için sonrası oldukça karlı olabilir.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Hesapta hata var gibi 8 ayda çıkaramaz.

Hocam kabaca 8 ay işte.

4 USD/gün= 14,4TL
    30 Gün= 432TL
    8 ay = 3456TL

Alım fiyatını 3500TL olarak kabul ettiğimi yazmıştım. Şu an diğer kart fiyatları gibi 1080Ti kart fiyatı da yükseldi.

Kalkıp da 4000TL ve üzerine alınırsa tabi ki o süre de uzar.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.