Bildirim
Mining için topladığım sistem- MSI GTX 1080 Ti Armor (8. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Tr de fiyatlar bir süre öncesine kadar bu kadar yüksek değildi hocam.Standart referans modeller 3.2 k ya kadar bulunabiliyor gaming x gibi özel soğutmalı modeller ise 3.5 k çeşitli indirimlerle 3 k ya kadar alınabiliyordu.Son dönemde kartların genelinde bir fiyat yükselmesi söz konusu yoksa 1080 Tİ alanların bir çoğu şu anki fiyatlardan kart almamışlardı.Şu andada alınmaz gerçi :) -
Sizin aldığınız fiyatlar amazonda bile yok. Amazonda da ufaktan 1080ti stok sıkıntısı başlamış. -
-
Benim aklıma enerji girişi olarak sadece nehir akarsu ya da güneşi bol olan bir iklimden solar panel ile faydalanmak gelir hep..
enerji tüketimine para vermezsen gerisi çok rahat olur. -
Enerjiye para vermiyorum hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
-
Yakında cortlar o 1080 ti'lar, armor modeli en dandik pcb ve heatsink kullanılan 1080 ti modelidir. -
Kartlar çok sıcak. Power limiti düşürdün mü? Ben power limiti %80e düşürüp ramleri 500mhz oc yapsam dahi bir kaç derece düşüyor. Sen oc yapmadan dene bakalım ne olacak. -
Dostum msi armorlarda zero frozr var fanları 60 derece civarlarına kadar çalıştırmıyor daha üzerinde ise çok fan döndürmüyor. tavsiyem msi afterburner kurup fan kontrolünü kullanıcı ayarlı yapıp fan devirlerini yükseltmeniz. 70 derece civarlarını geçmesin 86 derece çok yüksek değer.
ayrıca başka mesajınızda gpu1 in daha az değer verdiğini yazmıştınız. gpu1 ekran kartından mı görüntü çıkışı alıyorsunuz. ona bir bakın birde kartların güç limitlerine harcadıkları güçlere tek tek bakın msi afterburnerdan. -
Şuan bu rakamlar oc siz hali. Fanları manuel olarak %90 a getireyim mi?
Evet görüntü çıkışını o karttan alıyorum.
-
Görüntü çıkışını o karttan aldığı için performans düşüklüğü yapıyor sanırım. bunu çözmenin çeşitli yolları var. ben kendi sistemimdeki çözümümü anlatayım belki denersiniz memnun kalırsınız.
sizin sistemde de bendekinde de anakartta onboard görüntü çıkışı var işlemci üzerindeki gpu yu kullanıp ekrana görüntü veriyorum bu sayede ekran kartları kazmak dışında yorulmuyorlar bende onboard ekran kartı ile pc yi kullanabiliyorum, video oynatıyorum, nette geziniyorum, işlerimi hallediyorum hatta kardeşime CS go bile oynattım :D kazma hızında düşme olmadı.
öncelikle hem anakart üzerindeki görüntü çıkışına bir kablo takıp monitöre bağlıyoruz hemde ekran kartlarından birinin çıkışına(iki monitör veya iki çıkışlı monitör olması gerekiyor) daha sonra biosa girip ekran kartını IGP seçiyoruz kaydedip çıkıyoruz. sonra onboard gpu ya bağlı ekrandan masaüstü sağ tık görüntü ayarlarından bu ekranları genişlet yapıyoruz. kullandığımız monitörü ana ekranım yap diyoruz. sonra diğer ekranı kapatıyoruz ve kullandığımız monitörden devam ediyoruz. ekran kartındaki kabloyu çıkardığımızda rx 570 lerde ekran kartları uykuya geçiyor. nvidia da durum nedir bilmiyorum. birde ekran kartını monitör takılıymış gibi kandıran aparatlar var bunla iki monitöre gerek yok.
yapması biraz zor gibi ama tek bilgisayarda hem kazı hem iş yapacaklar için güzel bir uygulama.
-
Dediginiz gibi ayarladım +520 mhz de memory clock ayarını artırdım. Güc kullanımını %84 e düsürdüm ve suan en sıcak kart 71-72 derece. Amaaa 290Mh/s olan kazım işlemi 240Mh/s düştü. Hele program Gpu 1 için 18mh/s diyor. Görüntüyü o karttan alıyorum diye bu kadar düsük olması normal degil bence. Pci-e cıkısları ile ilgisi olabilir mi?
gücü düşürüp clock arttırdığınızda sapıtabiliyor. tüm ayarları normale alıp sadece fan arttırın deneyin. deneye deneye siz bulacaksınız en optimal ayarları. sistemden sisteme karttan karta çok fark oluyor. görüntü aldığınız kartı değiştirip deneyin isterseniz gpu0 dan alın görüntüyü yine gpu1 düşükse farklı şeyler deneyin.
70 derece civarı ve altında tutup kartı karta zarar vermeyecek ve ömrünü kısa sürede bitirmeyecek kadar overclock yapıp stabilite ve maksimum hashrate i yakaladığınızda orada kalın. -
bu ekran kartı firmalarının bu mining olayını desteklemesi lazım valla. iyi para kırıyorlar bu sayede. -
Şuan bu şekilde 75 dereceyi görüyor maksimum. Güc kullanımı %84 te. Sıcaklık normal gibi yani 75 derece bu tarz kartlar icin fazla olmasa gerek. Bişey olursada 3 yıl garantisi var veririz garantiye heralde ooo sen mining yapmışsın garanti dışıdır demezler. Ama bayramdan sonra alacağım sistemde gaming x kullanacagım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X