|
MINING YAPILAN EKRAN KARTI ALINIR MI? (10. sayfa)
-
-
Valla gülünecekşey kendi karacehaletinizdir kardeş.
Kör kütük savunduğumu iddia ediyorsunuz. Nedir kör kütük olarak savunduğum nokta? Buyur söyleyin. Şu dediğiniz olay teknik olarak yanlış diyin. Şu bilgi doğru değil diyin. Diyebiliyor musunuz? Yukarda bir sürü bilgi verdik. Hiç bir yerine mi kulp takamıyorsunuz yani?
"Miningde 3 ay kullanmak oyun oynayarak kullandığın yıllar kadar eskitir kartı" demişsiniz. Biriniz de adam olsun şu sözünün arkasında dursun yahu. Böyle bir tarafından sallamasın, BEDAVA diye sıkmasın. Buyur iddiaya girelim, öğrenci misin $10 koyabilecek paran var mı bu sözünün arkasına? YOK. Neden? Çünkü itiraf ediyorsun BİLMEDİĞİNİ cahil kardeş. Daha öğrenmemişsin işin teknik kısmını. Bak itiraf ediyorsun, "teknik bilgim olmadan sallıyorum" diyorsun. Ben yüksek lisans da yaptım bilgisayar mühendisliğinde. Donanımım da kuvvetlidir. Teknik bilgim olarak söylüyorum ve var diyip geçmiyorum, olayın ayrıntısını da veriyorum, nedeni ile niçini ile. Bunlara güvenerek söylediğiniz yanlış diyorum. Siz neye dayanarak bu iddiada bulunuyorsunuz? Transistör şu kadar kullanımda aşınıyor de. P/N baz geçişlerinde elektron deliği doluyor da ondan de. Bir şey söyle. Yok söyleyemiyorsun. "Ekran kartlarının çeşitli bozulma senaryolarına şahit olmak" nedir? hiç bir anlamı olmayan, kendini deneyimli göstermek için kurulmuş bir cümle... Bilgi vermeden bak ben çok tecrübeliyim kasıntısı. Bizim de elimiz kendi ekran kartımızı "tamir" edebilecek kadar havya tutuyor kardeş. Deneyime gelirse o konuda benle aşık atabileceğinizi hiç zannetmiyorum.
Hayır şu karacehalete bakar mısınız yahu? Hem daha üniversiteye yeni başlamış bilgisayar mühendisi öğrencisi olduğunu, teknik bilgisin olmadığını söylüyor, hemde bu bilgisizliği ve bu cehaleti ile herhangi bir somut kanıt veya en basitinden bir teori dahi ileri süremeden konusunda yüksek lisans yapmış birisinin bilgilerini ve hayatını gözden geçirmesini tavsiye ediyor.
Kardeş, sen boşuna okuma. Okusan da anlayacak yeterli kapasiten yok çünkü. Yukardaki arkadaşın bahsettiği kuruyan elektrolitik kapasitörler gibi sığan daralmış senin. N'apsan kâr etmez bu saatten sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EUA_ -- 22 Haziran 2020; 16:47:21 >
-
birader kalın yazıyla kara cahil,fakir filan yazarak hakaretler ediyosun. bi de upuzun yazılar yazıyosun ben neden okuyayım ki o hakaretleri içeren koca bir metni? bak başta gülüyodum hakarete devam ediyosun kes sesini otur artık.quote:
Orijinalden alıntı: _EUA_
Kör kütük savunduğumu iddia ediyorsunuz. Nedir kör kütük olarak savunduğum nokta? Buyur söyleyin. Şu dediğiniz olay teknik olarak yanlış diyin. Şu bilgi doğru değil diyin. Diyebiliyor musunuz? Yukarda bir sürü bilgi verdik. Hiç bir yerine mi kulp takamıyorsunuz yani?
"Miningde 3 ay kullanmak oyun oynayarak kullandığın yıllar kadar eskitir kartı" demişsiniz. Biriniz de adam olsun şu sözünün arkasında dursun yahu. Böyle bir tarafından sallamasın, BEDAVA diye sıkmasın. Buyur iddiaya girelim, öğrenci misin $10 koyabilecek paran var mı bu sözünün arkasına? YOK. Neden? Çünkü itiraf ediyorsun BİLMEDİĞİNİ cahil kardeş. Daha öğrenmemişsin işin teknik kısmını. Bak itiraf ediyorsun, "teknik bilgim olmadan sallıyorum" diyorsun. Ben yüksek lisans da yaptım bilgisayar mühendisliğinde. Donanımım da kuvvetlidir. Teknik bilgim olarak söylüyorum ve var diyip geçmiyorum, olayın ayrıntısını da veriyorum, nedeni ile niçini ile. Bunlara güvenerek söylediğiniz yanlış diyorum. Siz neye dayanarak bu iddiada bulunuyorsunuz? Transistör şu kadar kullanımda aşınıyor de. P/N baz geçişlerinde elektron deliği doluyor da ondan de. Bir şey söyle. Yok söyleyemiyorsun. "Ekran kartlarının çeşitli bozulma senaryolarına şahit olmak" nedir? hiç bir anlamı olmayan, kendini deneyimli göstermek için kurulmuş bir cümle... Bilgi vermeden bak ben çok tecrübeliyim kasıntısı. Bizim de elimiz kendi ekran kartımızı "tamir" edebilecek kadar havya tutuyor kardeş. Deneyime gelirse o konuda benle aşık atabileceğinizi hiç zannetmiyorum.
Hayır şu karacehalete bakar mısınız yahu? Hem daha üniversiteye yeni başlamış bilgisayar mühendisi öğrencisi olduğunu, teknik bilgisin olmadığını söylüyor, hemde bu bilgisizliği ve bu cehaleti ile herhangi bir somut kanıt veya en basitinden bir teori dahi ileri süremeden konusunda yüksek lisans yapmış birisinin bilgilerini ve hayatını gözden geçirmesini tavsiye ediyor.
Kardeş, sen boşuna okuma. Okusan da anlayacak yeterli kapasiten yok çünkü. Yukardaki arkadaşın bahsettiği kuruyan elektrolitik kapasitörler gibi sığan daralmış senin. N'apsan kâr etmez bu saatten sonra.
-
trollük de bir yere kadar hadi troll olmadığını varsayarsak, sana o diplomayı verende kabahat malesef. bak yoluna.quote:
Orijinalden alıntı: _EUA_
-
Asus öyle yapıyorsa tabiki vardır bir bildiği 1989'da kurulmuş sonuçta bilgi birikimi de 2.el mining çıkması kart satmaya çalışan ve 100 dolara ihtiyacı olan bir mühendisten fazladır sanırım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hakaret değil, gerçeğin tespiti. Teknik bilgim yok diyen sensin. KARACAHİL olduğun konuda niye ahkam kesmeye kalkıyorsun o zaman? O kadar yazıyı niye okuyayım diyor bir de. Haklısın bir yerde, okusan da anlamayacaksın ki. Belki de okuman yazman da yok.
Trollük hakarettir. Çünkü gerçekle alakası yok. Troll diye senin gibi karacahil olduğu konuda bilip bilmeden sallayana, atıp tutana derler aslında. Hadi git yoluna daha fazla rezil olma burada. -
Asus öyle yapıyorsa bir bildiği vardır demek....
Bak yukarda elektrolitiği kurumuş arkadaşın attığı, MODFET'i bozulan/yanan, yuvası olmasına rağmen yeterince MOSFET takılmayan ekran kartına bak, üzerinde ne yazıyor ASUS mu yazıyor acaba.... 1989 da kurulmamışmıydı bu şirket? Neden boş MOSFET slotu koymuşlar ki? Tasarım mı değişmiş son anda? Neden yanmış o ekran kartı? ASUS "bilememiş" mi?
Yoksa "piyasanın şartlarına" uyum sağlamak için her türlü "kırpmayı" yapan bir firma haline mi gelmiş?
$100 a ihtiyacı olan mühendis... Hımmm. Valla siz kendinize yakıştırıyor olabilirsiniz ama ben "hayvanlar gibi hisleri ile hiç bir bilgisi olmadan hareket etmeyi, söz söylemeyi" kendime yakıştırmıyorum. Benim söylediğim şeylerin, iddialarımın ilmi açıklamaları da burada girebileceğim detayına kadar yukarda var.
Daha sözünün arkasında durabilecek kadar adam olamayan kişiler de kalkıp burada bana taş atmaya kalkmasın lütfen
Buyrun $100 ise $100, $1000 ise $1000, iddiaya girelim, bana kanıtlayın madenciliğin ne şekilde zarar verdiğini. Neden korkuyorsunuz ki?
-
Bu konuda detaylı bilgi için şöyle bir yazı mevcut, göz atabilirsiniz.
-
Alınır niçin alınmasın. Sıfırı baz aldigimizda 1 yıllık Mining yapılmış ekran kartını piyasa da abartı bir durum yok ise. Sıfırınin fiyatı baz alınıp 3de 1 fiyata alınabilir.
Bakın Mining yapanlara ellerinde olan kartların neredeyse tamamı garantilidir. Çünkü ellerinde bekletmezler. Arıza yapma olasılığı çok yüksektir. Ellerinde patlamasına karşın satar yeni kart alırlar.
Yurt dışından alınmış kartlardanda uzak durunuz Türkiye'de garantisi yoktur. Benim başıma geldi. Asus 1070ti garantiye gönderdik. Asus sitesinden bakınca garanti var fakat seri numarasindan yurt dışı ürün olduğu belli oluyor. Türkiye'de geçersiz dediler geri gönderdiler.
Hangi ülkeden alındıysa kart garanti sadece o ülkede geçerli. Yani global garanti diye bir şey yok bilginize.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: alizel
Alınır niçin alınmasın. Sıfırı baz aldigimizda 1 yıllık Mining yapılmış ekran kartını piyasa da abartı bir durum yok ise. Sıfırınin fiyatı baz alınıp 3de 1 fiyata alınabilir.
Bakın Mining yapanlara ellerinde olan kartların neredeyse tamamı garantilidir. Çünkü ellerinde bekletmezler. Arıza yapma olasılığı çok yüksektir. Ellerinde patlamasına karşın satar yeni kart alırlar.
Yurt dışından alınmış kartlardanda uzak durunuz Türkiye'de garantisi yoktur. Benim başıma geldi. Asus 1070ti garantiye gönderdik. Asus sitesinden bakınca garanti var fakat seri numarasindan yurt dışı ürün olduğu belli oluyor. Türkiye'de geçersiz dediler geri gönderdiler.
Hangi ülkeden alındıysa kart garanti sadece o ülkede geçerli. Yani global garanti diye bir şey yok bilginize.Aynen katılıyorum.Hiçbir miningci Garantisiz satmaz kartını. 1 yıl 2 yıl neyse kartın suyunu cıkarır. Garantisinin bitmesine yakında Sanki garanti bir işe yarayacakmış gibi Garantili kart diye itelemeye calısırlar. Madem kartın güzel mhsler veriyor verim alıyorsun? E garantiside var bozulsada sana tamir edip yada direk baskasıyla degisim yapıcaklar. E güzel kardeşim bu kart satılırmı? Altın yumurtlayan tavugu kesior adam resmen peki neden?? Cünkü oda biliyor kartın bozulma ihtimali okadar yüksekki ne yapıp edip elinden cıkarması gerek. Gerekirse aldıgı fiyatın 5te1'ine satar yinede satar tutmaz 2yıl kullandıgı kartı elinde. Zarar etme pahasına satar o derece yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 30 Eylül 2021; 15:47:30 >
-
yıllardır mining yapılmış kartlar bile sorunsuz çalışıyor bozulma ihtimalı öyle yüksek falan değil aksine bilinçsiz mining yapılmış kartlar (memory temp bakılmadan fanlar oto bırakılan bakımı yapılmayan) kartların sorun çıkartması çok muhtemel kart 40 50 derece çalışsa dahi bellek sıcaklıkları 100 leri bulabiliyor mining yapan kişi bunu düşünmüyor yeterli soğutmayı sağlamıyor bu da uzun vade de sıkıntı yaratıyor. Yani işini bilen adamdan mining yapılmış kart gayet de alınır ha firma mining yapılmış mi yapılmamış mı diye garantiyi de ayırt edemez eğer karta fiziksel temas, sıvı teması vs yok ise tüketici heyetine gidilir ise kartın sahibi haklı çıkar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X