Şimdi Ara

Mint CTRL ALT F1 Siyah Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Mint'in son sürümünü kurdum ama grafik driverımı kurmak için MDM'yi durdurabilmek için CTRL ALT F1 ile sanal konsol moduna geçmem gerekiyormuş sanırım. CTRL ALT F1 yaptığımda simsiyah boş bir ekranla karşılaşıyorum. CTRL ALT F7 yaptığımda ise normal masaüstüme geri dönüyorum.

Atladığım bir şey mi var yoksa bir sorun mu var anlayamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

• forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=59&t=117643

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Temel_Linux_komutlar%C4%B1

"Birçok Linux dağıtımı açılışla birlikte altı standart terminal açar. Bunlar tamamen birbirinden bağımsızdırlar ve eş zamanlı çalışırlar. Yani birinde bir işlem yapılmaya devam ederken bir diğerine geçip başka bir işleme başlayabilirsiniz.
    Ctrl + Alt + F7, daha önceden açmış olduğunuz sonra CTRL + Alt + F1 ile çıktığınız X oturumuna geri döner. Burada önemli nokta bunun altı konsollu bir sistemde geçerli olmasıdır. Eğer sisteminizde dört konsol varsa büyük ihtimalle bu işin tuşu F7 değil F5 olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Temel_Linux_komutlar%C4%B1

"Birçok Linux dağıtımı açılışla birlikte altı standart terminal açar. Bunlar tamamen birbirinden bağımsızdırlar ve eş zamanlı çalışırlar. Yani birinde bir işlem yapılmaya devam ederken bir diğerine geçip başka bir işleme başlayabilirsiniz.
    Ctrl + Alt + F7, daha önceden açmış olduğunuz sonra CTRL + Alt + F1 ile çıktığınız X oturumuna geri döner. Burada önemli nokta bunun altı konsollu bir sistemde geçerli olmasıdır. Eğer sisteminizde dört konsol varsa büyük ihtimalle bu işin tuşu F7 değil F5 olacaktır.

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim ama sanırım okumamışsınız benim postu

• Mesajı okudum da siyah boş ekrandan kastınızın konsol olduğunu sandım o yüzden cevapladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M u c K

Merhabalar ;

Bugün Mint'in son sürümünü kurdum ama grafik driverımı kurmak için MDM'yi durdurabilmek için CTRL ALT F1 ile sanal konsol moduna geçmem gerekiyormuş sanırım. CTRL ALT F1 yaptığımda simsiyah boş bir ekranla karşılaşıyorum. CTRL ALT F7 yaptığımda ise normal masaüstüme geri dönüyorum.

Atladığım bir şey mi var yoksa bir sorun mu var anlayamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

CTRL+ALT+F1 'den F12 'ye kadar bütün terminalleri dene. Hangisi açıksa ordan işlem yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 17 Mart 2015; 2:52:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.