Şimdi Ara

Minyon skorum berbat ötesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde altın elodayım ama sorun nasıl o eloda kalıyorum tek bi hero ile 1 milyon ustalık skorum var artık nerde ne kadar hasar vuracağımı falan bildiğimden birde harita kontrolüm iyi olduğundan demir, bronz, silver elodan rahatça sıyrılıyorum taşıyorum o elolarda. Fakat sorun altın elodan sonra başlıyor. Benim minyon skorum o kadar berbat ki demir liginde oynadığım hesapta bile en kötü skora sahip ben oluyorum. Dakika 15'de 50-60 minyon, dakika 20'de şansım varsa 100 minyon anca alabiliyorum.

Şimdi kime sorsam son vuruş yap diyor. Adam lane'i üstüme itince kule altında kalıyor minyonlar diyorum, o zaman daha basit 2 kule 1 sen vur diyor. Abi yok öyle bi dünya. Arkadan gelen dost minyonlar hasar verdiği için kuleden tek yiyor tüm minyonlar. İmkanı yok yani almanın. Son vuruş yapmaya çalışıyorum o sırada adam dürtüyor gene alamıyorum. Adamı dürtmeye çalışsam minyon alamıyorum. Gerçekten o kadar zor ki 10. dakkada 80 minyon yapan varsa helal olsun. 10. dakkada 80 minyon yapabilsem direk plat'a çıkarım zaten.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Minyon Skorun Berbat Ötesi: Nedenleri ve Çözümleri

"LOL Minyon" terimi, League of Legends (LoL) oyununda becerileri ve bilgisi düşük olan oyuncuları tanımlamak için kullanılan argo bir ifadedir. Minyon skorun berbat ötesi olması, oyun deneyimini olumsuz etkileyebilir ve takımının kaybetmesine neden olabilir.

Minyon skorun düşük olmasının birkaç nedeni vardır:

• Zayıf Çiftçilik: Minyon çiftçiliği, altın ve deneyim kazanmak için önemlidir. Minyonlarını efektif bir şekilde çiftlik yapmıyorsan, geride kalırsın.
    • Harita Farkındalığının Eksikliği: Harita farkındalığı, düşmanların pozisyonlarını ve hareketlerini takip etmek için çok önemlidir. Harita farkındalığı zayıfsa, minyonları güvenli bir şekilde çiftlik yapamazsın.
    • Zayıf Karar Verme: Hangi minyon dalgalarına öncelik verileceğini ve ne zaman geri çekileceğini bilmek önemlidir. Zayıf karar verme, kötü minyon skorlarına yol açabilir.

Minyon skorunu iyileştirmek için yapabileceğin birkaç şey vardır:

• Çiftçilik Uygulaması: Çiftçilik becerilerini geliştirmek için özel haritalarda veya kendi kendine savaşlarda pratik yapabilirsin.
    • Harita Farkındalığını Artırmak: Oyun sırasında mini harita ve takım sohbetini takip ederek harita farkındalığını artırabilirsin.
    • Karar Vermeyi Geliştirme: Deneyimli oyuncuların maçlarını izleyerek veya çevrimiçi kaynaklardan karar verme becerilerini geliştirebilirsin.

Minyon skorunu iyileştirmek zaman ve çaba gerektirir, ancak League of Legends'da başarılı olmak için önemlidir. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek minyon skorunu yükseltebilir ve oyun deneyimini iyileştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle hangi şampiyon ile oynadığını belirtirsen daha net yardımcı olabiliriz. Daha sonra ise verebileceğim tavsiye özel oyun açıp botlara karşı farm antremanı yapman olabilir. Hatta hiç bot olmasın. Sadece kaçırmadan farm yapmaya çalış. Eğer rakip olmamasına rağmen 10 dakikada 80 farm yapamıyorsan biraz çalış bu şekilde. Hangi şampiyonla oynadığını bilmiyorum ama gold eloda 30 dakikada 300 farm görmek zor bir şey değil. Muhtemelen şampiyondan kaynaklanan bir sıkıntın var. Tahminimce ya Malp gibi farmlaması özellikle kule altı kalınca zorlaşan bir şampiyon oynuyorsun ya da Leblanc tarzı farm yeteneği zayıf ap bir taşıyıcı kullanıyorsun. Eğer bunlardan birini ya da benzer bir şampiyon kullanmadan durumun buysa kolsuzluk hacım başka diyecek bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC8BE145A

Öncelikle hangi şampiyon ile oynadığını belirtirsen daha net yardımcı olabiliriz. Daha sonra ise verebileceğim tavsiye özel oyun açıp botlara karşı farm antremanı yapman olabilir. Hatta hiç bot olmasın. Sadece kaçırmadan farm yapmaya çalış. Eğer rakip olmamasına rağmen 10 dakikada 80 farm yapamıyorsan biraz çalış bu şekilde. Hangi şampiyonla oynadığını bilmiyorum ama gold eloda 30 dakikada 300 farm görmek zor bir şey değil. Muhtemelen şampiyondan kaynaklanan bir sıkıntın var. Tahminimce ya Malp gibi farmlaması özellikle kule altı kalınca zorlaşan bir şampiyon oynuyorsun ya da Leblanc tarzı farm yeteneği zayıf ap bir taşıyıcı kullanıyorsun. Eğer bunlardan birini ya da benzer bir şampiyon kullanmadan durumun buysa kolsuzluk hacım başka diyecek bir şey yok.
    bence yukarıdaki kişinin yazdığı gibi deneme. asıl önemli olan karşında oyuncu varken farm yapabilmek. poke ve farm dengesini en iyi oynayarak öğrenirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapacağın tek şey rakibin hamlelerini takip edip daha fazla odaklanman minyonlara. Biliyorum zor ama yapacak bir şey yok. Zaten dakika 15-20 den sonra bizim millette bir orta koridorda toplanıp ittirme sevdası var. Ondan sonra zaten allah ne verdiyse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

bence yukarıdaki kişinin yazdığı gibi deneme. asıl önemli olan karşında oyuncu varken farm yapabilmek. poke ve farm dengesini en iyi oynayarak öğrenirsin.

Alıntıları Göster
    Elbette oynayarak kendini geliştirsin ama farmlara nerede ne zaman nasıl vuracağını özel oyunda daha rahat çözüp normal oyuna adapte edebilir.
  • Bu sorunun cevabı son vuruş alıştırması falan değil. Minyon dalgası kontrolü. Senin öğrenmen gereken minyonları gerektiği zamanlarda karşı kulenin altında gerektiğinde (farm yapacakken) ortada tutmak. Aggroyu bilmen gerek. Sen rakibi dürterken karşı minyonların saldırmaması gerek. Veya rakip sana vurduğunda seninkilerin ona vurması gerek. Bunu ayarlamayı bilmen lazım. Yani farm artırmak için öncelikle farm yapacağın vakti bulman gerek. Sen base attığında rakip senin kule altındaysa zaten minyon dalgası boşa gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E8C133B34

Bu sorunun cevabı son vuruş alıştırması falan değil. Minyon dalgası kontrolü. Senin öğrenmen gereken minyonları gerektiği zamanlarda karşı kulenin altında gerektiğinde (farm yapacakken) ortada tutmak. Aggroyu bilmen gerek. Sen rakibi dürterken karşı minyonların saldırmaması gerek. Veya rakip sana vurduğunda seninkilerin ona vurması gerek. Bunu ayarlamayı bilmen lazım. Yani farm artırmak için öncelikle farm yapacağın vakti bulman gerek. Sen base attığında rakip senin kule altındaysa zaten minyon dalgası boşa gidiyor.
    oraya varana kadar çok sıkıntım var. mesela talon gibi şampiyonlarla minyon alıyorum ama camille, kayle gibi şampiyonlarla sürekli 6 minyondan 3'ü kaçıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi gank atan jungle hangisi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • koridoru ortada tutmaya çalış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-280666920

koridoru ortada tutmaya çalış
    Beni niye alıntıladın bro?
  • bilmiyomki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Minyon skorum berbat ötesi
  • League of Legends Türkiyeyoutube
    Minyon nedir? Nasıl kesilir? (LoL Eğitim Videoları #3)
    https://www.youtube.com/watch?v=yNrFVhYu9m8
  • Teşekkürler beyler 10 saat boyunca minyon antremanı yaptım, lane nasıl itilir dondurulur bunların mantığını kavradım ve inanılmaz sonuçlar aldım aşağıda paylaşıyorum.

bu minyon alamadığım, koridoru kafama göre ittiğim maçlar;

bu da daha koridoru kafama göre itmediğim, maçın durumuna göre baskı kurup durumuna göre geri kalıp son vuruşla minyon aldığım maçlar;

gerçekten çok fark var. silver'dan çıkmak için bunu uygulamanız ve totem atmanız yeterli. heroya hakimseniz plat bile olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 7 Şubat 2019; 14:29:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.