Bu yaştan sonra mısır ekmeği ile tanıştım ya, ne yapalım artık. Çay ya da soğuk sütle mükemmel gidiyor.
Nasıl oldu derseniz Tuzla Balıkçısının masaya getirdiği o güzel mısır ekmeği sayesinde oldu tabii. Her gidişimde 5 TL verip ekstra almak yerine artık evde yapmaya karar verdim, aşağıdaki tarif ile hemen hemen aynısını elde edebildim.
Farklı tarifleri olan varsa yazsınlar deneyelim derim. Malzemeler basit, her evde olan şeyler.
Yarım kilo mısır unu, 2 YK şeker, 1 TK tuz, 50 gr tereyağ, Yarım su bardağı sıvıyağ (ben sızma z.yağ kullandım) 1,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı kaynar su, 2 paket kabartma tozu.
YAPILIŞI (mantık olarak hepsini karıştır, ver fırına )
1- Çırpma teli ile tereyağ, sıvıyağ, şeker, tuz karıştır, 2- Biraz mısır unu ve kabartma tozunu kat, karıştır 3- Kademe kademe sütü, suyu ve kalan mısır ununu katarak toplaklaşmadan yoğun akıcı bir malzeme elde et (hamur diyemiyorum o kadar katı olmayacak) (dileyen iki çorba kaşığı un da katabilir, ben kattım) 4- Altı yağlı tepsiye yayarak 200 derece fırında 40-45 dak pişir.