Ya arkadaşlar bu mısır piramitleri hakknda düşünceleri çok merak ediyorum kimler ne düşünüyor gören cevaplamadan geçmesin teşekkürler...
ben muhafazakar bakış açımla süleyman mabedi nasıl yapıldıysa öyle yapıldığını düşünüyorum. insanın yapabilmesine olanak vermiyorum hem de o kadar kısa sayılabilecek sürede. bizans imparatoru Justinien aya sofyayı açarken süleyman seni de geçtim diye bağırmıştı sanki süleymanın saygı görmek için bu rekabete ihtiyacı varmış gibi o da ayrı konu
Size bi kaç bilgi veriyim.
mısırda 80 adet piramit var en büyüğü ise keops piramididir. bu piramidi 20. yy kadar geçen bir yapı yoktu boyu 140 metre. yaklaşık 2.3 milyon taşların üstüste dizimiyle oluştu. her taş 2-9 ton ağırlığında kireç taşı tanesi insan boyunda piramit 5.5 milyon tondur denildiği gibi keops adında bir mısır firavunu tarafından yaptırıldı bu adam 20 yıl tahtaydı ve bu piramitde en kötü 20 yılda bitmeliydi. taşların kaynağı yüzlerce km ötede bu taşlar öle bi dizilmişki taşların arasında en fazla 2mm açıklık var yani her taş enine boyuna diğer taşlarla teğet oluşturuyo en fazla 2 mm açıklık var. bu kadar mükemmel nasıl taş kesebildiler bir taş bile hatalı kesilmemiş heleki okadar alet edevat yokken. Hadi var diyelim ozaman nasıl olurda teker icat edilmeden bu kadar taşı yüzerce km den getiriyolar. İşte madem insana mantık dışı geliyo o zaman piramit böle yapılmamıştır bu piramit taş taşımayla değil mısırlıların oluşturduğu karışımla olduğu yerde kalıplara dökülüp yükseldiğidir. Yani ortada çimento harcı gibi harçla kalıplara dökülüp yükseldi. Haaa nasıl olurda kimya bilgileri olmadığı halde kireç taşıyla ayırt edilemeyecek kadar harç icat ettiler. Biliyorum hayal kırıklığı yarattı ama bununda kanıtları var mesela bir yazıt bulundu üzerinde mısırlılara ait yazılar var yazıda ise falance kişinin karışım bulduğunu ve taş taşımaya gerek kalmadan muazzam yapılar yapılabildiğini yazmış demekki taş taşınmadı bizim yaptığımız gibi harç hazırlayıp kurutup yaptıkları açık.
O zamanlarda insanlar daha zeki ve yaraticiydi. Bence tarih bazi konularda yaniliyo. Misir piramitleri hakkinda tonlarca bilgi var ve hepsi de ''imkansiz'' olarak nitelendiriyo boyle bir seyi. Halbuki adamlar yapmis yani,yok uzaylilar yapmistir falan diye kivirmaya gerek yok.
Gidip gormek lazim oralari ama les gibi kokuyormus mısır
Bu arada kütahya simavda 4.9 büyüklüğünde deprem oldu beyler hisseden oldumu been sarsıldım beyler
Bazıları uzaylıların yaptıgına inanıyor . Ulan elin uzaylısı olacak , gelecek sana piramit yapacak , türlü türlü icatlar göstercek . E sen buna inanıyosunda , insanoğlunun bunu yapması imkansız diyebilyosan ne diyim ben sana
Her çağın kendine has teknolojisi vardır ama nasıl bir iştir arkadaş aklım tıkanıyor.