Şimdi Ara

Mitoloji değil Gerçek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Sorun birkaç terimin nasıl,ne şekilde kullanılacağı değil ki bunlar benim konuu somutlamak adına yaptığım naçizane örneklemeler.Esas anlatmak istediğim anlaşıldıysa ne mutlu;

Pekala belgelerden gidelim. Kür şad diye kahramanımız var. Çok severim. Ama konu icabı inceleyelim. Belgeler tarafsız mı değil mi? Var mı Kür şad. Var diye belge gösterebilecek miyiz. Gösterirsek belgenin doğru olduğuna inanacak mıyız? Yoksa belgenin hoşumuza giden kısmını alıp gitmeyen kısmını görmeyecek miyiz?

Bunu yazmamın sebebi şu. Konuyu açana iyi ve kötüyü beraber vermekten bahsetti bir arkadaş. Bir diğeri de alkışladı. Bu arkadaşlar bakalım tarafsız mı? Belgeleri incelerken biraz da onların tarafsızlığını inceliyorum. Destroyer de bilir Kür şad konusu geçti bir ara. Gerçek mi değil mi diye. Eleştiride bulunan arkadaş hemen Kür şad ın belgeleri ile var olduğunu söyledi. Aynı arkadaş II. Abdulhamit in robotu konusunda bunu söyleyenlerin Halifelik yanlısı olduklarını söyledi. Yani Osmanlı iyi bir şey yaptı dersek Halifeliği getirmek için söylüyorlarmış gibi imaj veriyor. Kür Şad da ise bu tutum yok.

Oysa Türk Tarihi bir bütündür. Dedelerimizin tarihidir.

Hala Kürşad'ın gerçek olduğunu sananlar var ki bizim milletimizin diğer milletlerden farkı da efsane ve hikayeleri gerçek sanmasıdır.
    Bu konu Tarihin Arka Odası'nda uzun uzadıya konuşuldu ki size Murat Bardakçı'nın şu sözlerini aynen hatırlatıyorum:
    "Tarih,tarih kitaplarından öğrenilir;romanlardan değil"

Kürşad bir sembol. Nice Kürşadlar var. Yine Kürşad gibi isyan edenler var. Adları aklıma gelmiyor şimdi. En sonunda Kutluk Kağan başarılı olmuş.

• Benim konu hakkında yazacak daha fazla birşeyim yok,doğru okuyan ne demek istediği anlar elbet.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Harekât

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: combaba

quote:

9000 askerle değil,etkili savaş taktikleriyle kazanılmış bir operasyon

yani andrei bu kadarda muhalif olunmazki!

askerler orda tarla korkuluğu değildi herhalde.

Muhalefet değil hocam da cephe savaşında mümkün mü hiç böyle birşey.Her askerin 16 kişi öldürmesi gerekiyor
    Kötü birşey demedim ki hem,sonuçta başarı başarıdır.Kaldı ki benim içinde gurur kaynağıdır bu tarih fakat az da olsa dolu bir mesaj atayım dedim

Kürşat olayını hatırlatırım.

Efsaneler,destanlar ne zamandan beridir yaşanmış tarih olarak geçiyor.İyi bari Oğuz Kağan'ı hatırlatmamışsın

Dalga geçeceğinize araştırın,bizzat çin kaynaklarında vardır bu olay.

• şunu buldum.Tiryaki Hasan Paşa'ya bu zaferi kazanınca beylerbeyi verilmesinin haberi ulaştığında oturup ağlamış.Neden ağladığını soranlara.Bu kadar küçük bir zafer karşısında kendisine bu rütbe vermesi onu üzmüş.,''Osmanlıda nice büyük savaşlar kazanılmış nice zaferler kaznılmış artık bu zamnda beni mi layık görmüşler ki ''diye dert yanmış.Şu asalete şu duruşa ancak şapka çıkartılır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Muhalefet değil hocam da cephe savaşında mümkün mü hiç böyle birşey.Her askerin 16 kişi öldürmesi gerekiyor
    Kötü birşey demedim ki hem,sonuçta başarı başarıdır.Kaldı ki benim içinde gurur kaynağıdır bu tarih fakat az da olsa dolu bir mesaj atayım dedim

Efsaneler,destanlar ne zamandan beridir yaşanmış tarih olarak geçiyor.İyi bari Oğuz Kağan'ı hatırlatmamışsın

Murat Bardakçı'yı kaynak gösteriyorum,halen daha bana araştırın diyorsanız daha da birşey demem zaten.Siz daha iyi bilirsiniz elbet M. Bardakçı'dan

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Murat Bardakçı'yı kaynak gösteriyorum,halen daha bana araştırın diyorsanız daha da birşey demem zaten.Siz daha iyi bilirsiniz elbet M. Bardakçı'dan

Afedersiniz de M bardakçının ne kadar yanlı bir tarihçi olduğunu bilmeyen kalmadı,15 Mart 2009 tarihinde abdülhamit yazısından sonra kesinlikle zerre inancım kalmadı o adama.Onu geçtim,ben size kaynak sunuyorum araştırın diyorum siz bana m.bardakçı söyleyip kestirip atıyorsunuz.Yahu be adam şunu ''çin kaynaklarında derin bir araştırma yaptım,yok abicim yok öyle birşey. olan bir yer de sonradan yazılmış tarihi belirsiz saçmalıklar'' gibisinde birşey söylesen eyvallah derim adam araştırmıştır bende karşı tezimi koyarım ortaya tartışırız ama yok m. bardakçı böyle dedi şöyle dedi.Yahu kendin araştır önce bak nedir ne olmuş ne yapmışlar hemen pat diye atlamayın ortaya.Yok neymiş M.Bardakçıdan daha mı iyi biliyormuşuz öyle birşey diyen oldu mu? Eee kardeşim nedir bu saldırganlık bu küçümsemeler dalgaya almalar. Ciddiye almıyacaksanız ''yazmayın'' ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Sorun birkaç terimin nasıl,ne şekilde kullanılacağı değil ki bunlar benim konuu somutlamak adına yaptığım naçizane örneklemeler.Esas anlatmak istediğim anlaşıldıysa ne mutlu;

Pekala belgelerden gidelim. Kür şad diye kahramanımız var. Çok severim. Ama konu icabı inceleyelim. Belgeler tarafsız mı değil mi? Var mı Kür şad. Var diye belge gösterebilecek miyiz. Gösterirsek belgenin doğru olduğuna inanacak mıyız? Yoksa belgenin hoşumuza giden kısmını alıp gitmeyen kısmını görmeyecek miyiz?

Bunu yazmamın sebebi şu. Konuyu açana iyi ve kötüyü beraber vermekten bahsetti bir arkadaş. Bir diğeri de alkışladı. Bu arkadaşlar bakalım tarafsız mı? Belgeleri incelerken biraz da onların tarafsızlığını inceliyorum. Destroyer de bilir Kür şad konusu geçti bir ara. Gerçek mi değil mi diye. Eleştiride bulunan arkadaş hemen Kür şad ın belgeleri ile var olduğunu söyledi. Aynı arkadaş II. Abdulhamit in robotu konusunda bunu söyleyenlerin Halifelik yanlısı olduklarını söyledi. Yani Osmanlı iyi bir şey yaptı dersek Halifeliği getirmek için söylüyorlarmış gibi imaj veriyor. Kür Şad da ise bu tutum yok.

Oysa Türk Tarihi bir bütündür. Dedelerimizin tarihidir.

Hala Kürşad'ın gerçek olduğunu sananlar var ki bizim milletimizin diğer milletlerden farkı da efsane ve hikayeleri gerçek sanmasıdır.
    Bu konu Tarihin Arka Odası'nda uzun uzadıya konuşuldu ki size Murat Bardakçı'nın şu sözlerini aynen hatırlatıyorum:
    "Tarih,tarih kitaplarından öğrenilir;romanlardan değil"

Çünki Kür Şad İsmini Nihal Atsız sölüyor Gerçek isim Kür şad degil. Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'in yazdıgı Göktürk Kaitabının 2.cildinde olayın Kahramanlarının gerçek adları yazılı Yanı olay Kür Şad la alakalı degıl Kendısıde yalanlıyor zaten Kür Şadı o bir Roman kahramanıdır diyor ama .Ne varki olay gercek sadece Kahramanlarının adları farklı

Romanda, Tulu'nun kardeşi olan Göktürk prensi Kür Şad, Göktürkler Çin'le yaptıkları bir savaşı kaybedince diğer Türklerle birlikte Çin'e esir düşer. Burada kendisine bazı vazifeler verilir. Daha sonra Türkleri esaretten kurtarmak amacıyla bir harekat planlar. Buna göre, geceleri saraydan çıkıp dolaşmak gibi bir rutini olan Çin İmparatorunu, bir baskınla ele geçirecekler, Tulu'nun esir bulunan oğlunu kağan ilan ederek devleti yeniden kuracaklardı. Ancak planı uygulayacakları gece bir fırtına çıkınca İmparator saraydan çıkmadı. Kür Şad'ın 40 askerinden biri gecikince, Kür Şad ihbar edildiklerini düşündü ve saraya saldırı emri verdi. Saraya yapılan baskında birçok Çinli öldürüldü, ancak İmparator kaçtı ve baskıncılar geri püskürtüldü. Wei nehri kenarına kadar kaçabildiler ancak burada yakalanarak öldürüldüler.

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'in Yazdıgı Göktürklerdeki olay ise:

Ahmet Taşağıl'ın bildirdiğine göre, T'u-li'nin kardeşi olan Chie-Shih-Shuai, Çin'e sığınır. Ancak daha sonra, Göktürkleri bağımsızlığa kavuşturmak amacı ile bir plan yapar. Göktürk kabile reislerinden 40 kişiyi yanına alır. Plana göre, her gece saray dışına çıkıp dolaşan İmparator'u bir baskınla ele geçireceklerdir. Harekat başarılı olursa, T'u-li'nin oğlu, kağan ilan edilecektir. Ancak olay gecesi bir fırtına patlak verince İmparator sarayı terk etmez. Chie-Shih-Shuai ve yanındakiler, doğruca saraya saldırırlar. Dört savunma hattını yardıktan sonra bir Çin generalinin yardıma gelmesi neticesinde püskürtüldüler. Kaçmaya çalıştılarsa da Wei nehri kenarında sınır devriyeleri tarafından yakalandılar ve öldürüldüler

Atsız, Chie-Shih-Shuai yerine Kür Şad T'u-li yerine Tulu yazmıstır.
    Yazılı olmayan tarıhımezde bazen olaylar aynen kalsada Kahraman isimleri degişebiliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fear Dot Com -- 9 Nisan 2012; 11:17:31 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.