Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Mitsubishi Colt'u nasıl bilirsiniz, Fabia ve Clio ile kıyaslarsanız nerededir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • fabia, clio, colt arasından ben fabia derim. motor olarak mitsubishi belki bir adım önde olabilir. ama colt un kapısını açınca içine insanın binesi gelmiyor. itici bir içi var. colt bence tam bir bayan arabası. zaten reklamında da arabayı kullanan bayandı. fabia da ise vw ruhu ve motoru var. çok az yakıyor. içi ferah. tipi düzgün. uzaktan bakınca daha karizmatik. ve virajlardaki tutuşu da güzel. clio nun ise tasarımı güzel, motoru verimli ama sonuçta fransız arabası. yani içi küçük. uzakdoğu arabalarından ziyade alman arabalarına daha yatkınsan fabia al derim. benim o sınıf içinde alacağım araba fabia olurdu
  • colt mu jazz mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz
    colt mu jazz mı ?

ikisi arasında jazz. çünkü jazz ile kaza yaptık ve arabanın kaportasının dayanıklılığını gördüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kahve

fabia, clio, colt arasından ben fabia derim. motor olarak mitsubishi belki bir adım önde olabilir. ama colt un kapısını açınca içine insanın binesi gelmiyor. itici bir içi var. colt bence tam bir bayan arabası. zaten reklamında da arabayı kullanan bayandı. fabia da ise vw ruhu ve motoru var. çok az yakıyor. içi ferah. tipi düzgün. uzaktan bakınca daha karizmatik. ve virajlardaki tutuşu da güzel. clio nun ise tasarımı güzel, motoru verimli ama sonuçta fransız arabası. yani içi küçük. uzakdoğu arabalarından ziyade alman arabalarına daha yatkınsan fabia al derim. benim o sınıf içinde alacağım araba fabia olurdu

skoda fabia nın yakıt tüketim verisi

yeni fabia 1.4 85 hp nin manuel versiyonunun bile şehir içi tüketimi fabrika verisine göre;8.6 litre/100 km.

(http://new.skoda-auto.com/SiteCollectionDocuments/newFabia/Fabia_Catalogue_ENG_0507.pdf)

fabia 1.4 85 hp manuel şehir içi : 8.6 l/100km

colt 1.4 95 hp otomatik şehir içi : 7.3l/100km

jazz 1.4 83 hp otomatik şehir içi : 7,2 litre/100km

colt fabiadan 10 beygir daha fazla güç üretirken 1.3 litre daha az tüketmeyi başarıyor.

fabia hemen hemen jazz ile aynı gücü ürettiği halde jazdan da 1.4 litre fazla yakıyor.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Eylül 2007; 20:42:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orjinalden alıntı: kahve

fabia, clio, colt arasından ben fabia derim. motor olarak mitsubishi belki bir adım önde olabilir. ama colt un kapısını açınca içine insanın binesi gelmiyor. itici bir içi var. colt bence tam bir bayan arabası. zaten reklamında da arabayı kullanan bayandı. fabia da ise vw ruhu ve motoru var. çok az yakıyor. içi ferah. tipi düzgün. uzaktan bakınca daha karizmatik. ve virajlardaki tutuşu da güzel. clio nun ise tasarımı güzel, motoru verimli ama sonuçta fransız arabası. yani içi küçük. uzakdoğu arabalarından ziyade alman arabalarına daha yatkınsan fabia al derim. benim o sınıf içinde alacağım araba fabia olurdu

skoda fabia nın yakıt tüketim verisi

yeni fabia 1.4 85 hp nin manuel versiyonunun bile şehir içi tüketimi fabrika verisine göre;8.6 litre/100 km.

(http://new.skoda-auto.com/SiteCollectionDocuments/newFabia/Fabia_Catalogue_ENG_0507.pdf)

fabia 1.4 85 hp manuel şehir içi : 8.6 l/100km

colt 1.4 95 hp otomatik şehir içi : 7.3l/100km

jazz 1.4 83 hp otomatik şehir içi : 7,2 litre/100km

colt fabiadan 10 beygir daha fazla güç üretirken 1.3 litre daha az tüketmeyi başarıyor.

fabia hemen hemen jazz ile aynı gücü ürettiği halde jazdan da 1.4 litre fazla yakıyor.

hayırlı günler.

hocam şafak kaç? özledik sizi

• teşekkür ederim ilginize.

daha 200 gün var ama akşamları burada olurum artık evime internet bağlandı.

hayırlı günler.
  • colt 95 hp tork 125 fabia 86 hp tork 132
  • ben tam sonuna bunu yazacaktım...
    colt olucaksa ben jazz derim.

quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

colt mu jazz mı ?
  • bence colt mitsubishi
    mitsubishi deyip geçmeyelim adamlar evonun mucidi
    evo 9 a hayallerim yetişiyor param yetişmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orjinalden alıntı: eloksal

Forumda fabia, clio diye sayıklarken mitsubishi colt'u inceleme şansı buldum. Bir sürü artısı olduğunu farkettim. 25500'e verdikler 1.3 invite modelinde alu jant, 4 airbag, otomatik klima, buzdolabı, 95 bg, bir sürü özellik buldum benzer fiyatlarında rakiplerinde olmayan. Sizce alınır mı? İkinci eli kötü diyen var baya, alamadık gitti bir araba bu kararsızlıktan.

merhaba. colt hakkında bilgi verebilirim. diğer araçları tam bilmediğimden dolayı o iyidir bu iyidir diyemem.

colt 2005 yılında piyasaya çıkan bir araç.

hollanda da eski volvo fabrikalarında mersedes işbirliği ile smart for four ile birlikte üretilmekte idi. daha sonrafor fourun üretimi durduruldu. aynı fabrikada colt üretilmeye devam ediyor.

yüzde 60 a yakın mersedes parçası kullanmakta.aracın radyatöründen egzosuna kadar her yerinde smart logosu var zaten. motor kelepçelerinde bile mersedes yıldızı bulunmakta.

çıktığı yıl bild dergisiden altın dreksiyonaldı. hollandada da en uygun ölçülere sahip araç seçildi.

şanjımanı getrag marka 6 ileri AMT şanjıman. teknil bilgisi olan arkadaşlar GETRAG markasını tanıyacaktır. bilmeyenler için ise ferrarilerin de şanjımanlarını bu firma yapmaktadır dsem yeterli referans olacaktır kanımca.

şanjımana tiptronik de denebilir ama sadece sürüş stili tiptronik gibi. yoksa teknik olarak alakası yok. zira tiptronik wv nin patentli markası . ister vitesleri sen değiştir ister A moduna al araç kendisi değiştirsin. en önemli artısı 6 vitesli olması. çoğu otomatik araç hala 4 ileri den ileri gidememekte. şanjımanı güncellenebilme özelliğine sahip. siz gelimi 2006 dan buyana 3 kez yazılım güncellemesi yapılarak daha da mükemelleştirildi fabrika tarafında. ilk aldığımda A modunda araç vites değiştirirken rahatsız edici şekilde sarsmaktaydı. şimdi ise o sarsıntıdan eser yok.

motoruna gelecek olursak;

tamamı aliminyumdan üstten çift egzantrikli değişken subap zamanlamı ( hondada ki vtec sisteminin mitsubishi deki versiyonu mitsubishideki adı mivec) 95 beygir 125 nm tork üreten çok güzel bir motoru var.

bu motorun bir çok özelliği var. mesela; colt ,honda jazz dan sonra 1.4-1.6 hacminde en az yakıt tüketen 2. otomatik vitesli araç. bunu çoğu kişi bilmez ama teknik değerlerbunu doğrulamakta. ( honda jazz 7.2/100km şehiriçi, mitsubishi colt 7.3l/100km şehiriçi)

ben istanbulda 45 litrelik deposu ile şehir içi klima açık olarak 600 km gidebilmekteyim. gerçek tüketimi de bu bağlamda 7,5 litre100 km şehir içi demek ki bu kuvette otomatik vitesli bir araç için harika bir değer kanımca. örnek vermek gerekirse gene 1.4 otomatik vitesli wv polo şehir içi tüketimi 10 litrenin üzerinde sitesinden kontrol edebilirsin.

motorun bir diğer özelliği drive by wire sistemine sahip olması. yani gaz teli olmayan gaz sistemi. bu sayede gaz teli kopması vb gibi bir durum yok.

motorun bir diğer özelliği triger kayışının çelik zincir olması. triger kayışının değişmesi gerekmiyor. diğer çoğu araç ortalama 100.000 km de triger ayışı değişir.

donanımlarıı saymışsın ben bir daha sıralayayım.

öncelikle 4 havayastığı abs, ebd 5 adet 3 noktalı emniyet kemeri ve 5 adet kafalık, kapı içi çelik barlar güvenlik ekipmanları olarak sayılabilir. colt
    n capten 4 yıldız almıştır yanlız testi ayrıntılı incelerseniz 4 yıldız alan versiyonu 2 havayastıklı inform versiyondur. çarpışma resimlerine bakacak olursanz yolcu kabinini stabil olduğunu görürsünüz. burnunun kısa olmsı bir güvenlik açığı değil asla.

konforel ekipmanları ise; otomatik klima, alaşım 15 jantlar, 195 50 r15 H sınıfı bridgestone turanza lastikler (lastik önemli çünkü bu sınıftaki diğer çoğu model gibi standart binek lastikleri değil H sınıfı adedi 200 ytl civarı bir lastiği standart sunmakta yalan olmasın 2007 deki lastikleri görmedim bende turanzalar vardı.)

diğer aksesuarları; yol bilgisayarı soğutmalı torpido gözü, ısıtmalı elektrikli yan aynalar,hıza duyarlı silecekler, hıza duyarlı elektrik destekli ( eps) hidrolik direksiyon, 6 hoparlörlü cd player, yatabilen /çıkabilen/"ön koltuklar" gibi öne arkaya kayabilen arka koltuklar,sıkışma önleyicili elektrikli ön camlar,12 yıl paslanmazlık, isteğe göre ortalama 300 usd karşılığı 5 yıla sınırsız km ye çıkartılabilen 3 yıl 100000 km teknik garanti.

bir diğer artısı ise; honda jazz ile aynı iç hacme sahip olması. şöyle bir örnek vereyim.içi o kadar geniş ki benim boyum 1.80 ön koltuk bana göre ayarlı iken arka koltuğa oturduğumda ön koltuk ile dizim arasında bi 10 cm kadar boşluk kalmakta. arabaya bindiysen görmüşsündür zaten. dışardan tahmin edilemeyecek bir ic hacme sahip. bagajı ufak denmekte. ama aksesuarlar olarak saydığım modüler koltuk yapısı sayesinde içerdeki kişi sayısına göre kullanmadığın koltukları bir kaç basit hareketle katlayarak 1 dakikadan az sürede kocaman bir bagaja kavuşabilirsin. coltla istersen çamaşır makinesi gibi hacimli eşyaları rahatlıkla taşıyabilirsin.

bir kaç değişik özeliğini sayayım. bir çok şeye sürücü karar verebiliyor . örnek; alarmı kapattıktan sonra farların kaç sn yansın; arka silecek fasılası kaç saniye olsun, ön cama veya arka cama su sıktığında silecekler çalışsınmı çalışmasınmı, pratik sinyal verdiğinde sinyal lambası kaç kez yansız sönsün vb gibi özellikler serviste sürücünün isteğin göre kolayca değiştirilebilmekte. kapıları açtın mesela 10 saniye içinde gelip kapıyı açmazsan tekrar kendisi kilitliyor.

herşeyden önemlisi aracı bir kere sürmeni isterim. gerçekten çok seri ve hızlı bir araç.

aracın 2 eli türkiyede mitsubishini genel tanınmamazlığı sebebi ile pek iyi değil denebilir. ben 2006 de 1.3 invite amt yi 24000 e aldım şu an 2. el ilanlarında 19 ila 20 arası görünmekte.

aracım 35000 km de daha en ufak bir problem yaşamadım.

başka sorun olursa sorabilirsin.

hayırlı günler.

Son zamanlarda okuduğum en güzel otomobil inceleme yazısı. Milletin benim otomobilimin boğaz kelebeği senin otomobilinin trigerini döver diye sidik yarıştırdığı bir ortamda çölde bir vaha gibi (ertem şener gibi hissettim bir an)

• iltifatınıza teşekkür ederim.

hayırlı günler.
  • sıfır colt 1.3 otomatiğini bayii ile pazarlıktan sonra kaça alabilirim.. bende ciddi ciddi düşünüyorumda. sitesinde 28.273 ytl gibi bi fiyat yazıyordu. telefon açtım temsaya bana 29.000 ytl dediler.. acaba dogrusu hangisi dogrudur? bu arada ankara daki temsa..
  • yerinize olsam istanbul ve çevre ilerdeki mitsubishi bayilerinde bir aradım.
    ankara istanbula uzak değil otobüsle gider arabanızla dönersiniz. hem yolda test etmiş olursunuz uzun yol performansını.

eloksal sıfırını 25500 e bahsetti ama manueli olabilir tabi. gene de sorun.

bayi numaralarını www temsa.com.tr den bulabilirsiniz.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 15 Eylül 2007; 22:02:28 >
  • teşşekürler ilgilin için... aklımdada arayıp sormak var zaten..
  • Bundan 2 hafta kadar önce Mar Otoda(Eyüp sahil yolunda) Colt 1.3 otomatik için bilgi almaya gittiğimde bana sölenen anahtar teslim fiyatı
    27.000 idi...

Gerçekten çok güzel bir araba....

quote:

Orjinalden alıntı: atillahan

sıfır colt 1.3 otomatiğini bayii ile pazarlıktan sonra kaça alabilirim.. bende ciddi ciddi düşünüyorumda. sitesinde 28.273 ytl gibi bi fiyat yazıyordu. telefon açtım temsaya bana 29.000 ytl dediler.. acaba dogrusu hangisi dogrudur? bu arada ankara daki temsa..
  • belki ellerindeki 2007 model araçlar için o fiyatı vermiş olabilirmi sana yoksa 2008 model mi colt?
  • quote:

Orjinalden alıntı: eloksal

Forumda fabia, clio diye sayıklarken mitsubishi colt'u inceleme şansı buldum. Bir sürü artısı olduğunu farkettim. 25500'e verdikler 1.3 invite modelinde alu jant, 4 airbag, otomatik klima, buzdolabı, 95 bg, bir sürü özellik buldum benzer fiyatlarında rakiplerinde olmayan. Sizce alınır mı? İkinci eli kötü diyen var baya, alamadık gitti bir araba bu kararsızlıktan.

eloksal arkadaşa pm at sor arkadaşım.

fiyat olabilir geçen sene bizim bir arkadaş 25000 e 1.3 invite otomatik almıştı.

model yılları arasında pek fak yok donanım seçenekleri değişmiyor. zaten tek donanım seçeneği var .

2. el de düşünebilirsin.

2006 model bulursan şayet daha 1.5 yıl garantiside olur. hatta aksigortanın sıfıra uyguladıkları poliçe 2. elede uygulanabiliyorsa 300-400 usd karşılığı garantiyi 5 yıl sınırsız km ye çıkartabilirsin.

benim coltum 5 yıl sınırsız garantili mesela. 2006 da aldım 2011 e kadar garantili.

hayırlı günler.

• 2008 di...
    quote:

Orjinalden alıntı: atillahan

belki ellerindeki 2007 model araçlar için o fiyatı vermiş olabilirmi sana yoksa 2008 model mi colt?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.