Şimdi Ara

Mitsubishi Electric İç Ünite Kartından Gelen Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumdaki klima tavsiyelerinden uzun zamandır oldukça yararlanıyorum, yıllardır burada yazılıp çizilenleri okurum. Bu konuda bana yardımcı olabileceğinizi düşünerek size yazmak istedim. Yaklaşık üç ay önce Mitsubishi Electric multi klima aldım. Dış ünite 6.8 kw güç üreten MXZ-3E68VA modeli, iç üniteler ise kirigamine zen serilerinin EF35 ve EF42 modelleri. Tek bir dış üniteye şu anda iki tane iç ünite bağlı. Klimaların sessizlik ve soğutma vs. özelliklerinden gayet memnunum, fakat şöyle bir sorun yaşadım:

Klimayı taktırdıktan birkaç gün sonra evin tüm sigortalarının bulunduğu panodan böyle kulak çınlamasına benzer bir ses duydum. Bu sesi tarif etmek zor; ama daha önce başkaları da yaşamış ve herkes fare kapanının, sivrisinek avlayan makinelerin veya TV açıkken çıkan çınlama tarzı bir sese benzetmiş. Çok tiz bir vızıldama. Elektrik akımı sesi gibi, arada bir alçalıp yükselen bir şey. Neyse, sesin hangi sigortadan kaynaklandığını anlamak için hepsini tek tek kapattım. Klimaya ait sigortayı kapatınca ses kesildi. Bu arada ev henüz yeni, üç aydır oturuyoruz. Müteahhitten sigortanın amperinin yükseltilmesini veya bozuksa değiştirilmesini talep ettim. Önce klima sigortası, sonra röle ve takiben tüm pano baştan sonra değiştirildi; kaçak var mı diye testler yapıldı fakat ses bir türlü kesilmedi.

Geçen gün klimanın filtresini temizlemek için kapağını açınca, bir baktım ki aynı ses iç üniteden de geliyor. Tam olarak klimanın sağındaki kartların bulunduğu noktadan, çok ince bir çınlama sesi. Kulak kesilince çok net duyulan fakat belli bir mesafeden ve kapağı kapalıyken duyulmayan bir ses. Dahası bu ses klima kapalıyken de açıkken de geliyor. Bunun üzerine servisi çağırdım, sağ olsun hemen geldiler ve onlar da vidaları falan sıktılar fakat sorunun ne olduğunu anlamadılar. Telefonla danıştıkları kişi voltajın düşük olabileceğini söyledi; ama servis elemanlarına da bana da bu pek mantıklı gelmedi. Daha sonra ses yapan kartın başka bir klimadan sökülüp benim klimaya takılarak sesi kesip kesmeyeceğini denemek ve eğer çözüm olursa yeni kart siparişi vererek onu takarak sorunu çözeceklerini söyleyerek gittiler.

Benim kafama takılan şey şu: Dış üniteye bağlı iki klima var. Ve iki klimadan da aynı ses geliyor. Klimalar açıkken de kapalıyken de aynı ses geliyor. Açıkken biraz daha yüksek, ama hiç kesilmiyor. Klimanın kapağını söktüklerinde üstteki karttan odanın her yerinden duyulabilecek bir vızıltı geldiğini servis elemanları da gördüler. ENERJİSA abonesiyiz, normal elektrik kullanıyoruz ve elektrikte hiçbir dalgalanma yok. Voltaj düşmesi vs. bugüne kadar hiç yaşanmadı. Dahası çocuk odasında eski bir klimam takılı ve onda hiçbir sorun olmadı, çalışıyor. Ben gelen servis ekibine "Voltaj sorunu olsa, klima kapalıyken neden ses yapsın?" dediğimde, o da güldü. Kaldı ki aynı sitede multi klima kullanan, hatta 5 ayrı klima bağlatanlar var, hiçbir sorun yaşamamışlar.

Daha önce bu sorunu yaşayan iki kişinin nette yazılarını okudum. Bir arkadaşın klimasındaki bağlantılar zayıfmış, onu sıkılayınca sorun düzelmiş. Başka bir arkadaşın iç ve dış ünitelerini komple değiştirmelerine rağmen sorunu bir türlü çözememişler. Şimdi size birkaç sorum olacak:

- Klimanın kartını değiştirecekler (eğer yaptıkları denemede olumlu sonuç alırlarsa) ve ben bunun çıkma değil, orijinal ve sıfır bir kart olduğunu nasıl anlayacağım?
    - İki klimanın da kartlarının arızalı gelmiş olması sizce mantıklı ve mümkün mü? Sorun başka nerede olabilir?
    - Kartları değiştirmelerine rağmen sorun düzelmezse, iç ünitelerin değişmesini talep edeceğim? Başka ne yapabilirim?
    - Klima kapakları kapalıyken ses neredeyse hiç duyulmuyor. Bu şekilde kullansam klima zarar görür mü?
    - Bu süreçte daha iki aylık ürünlerimin garantisinin zarar görmemesi için servis raporları vs. ne yapmalıyım?
    - Para iadesi almak istemiyorum, zira fiyatlar dolardan dolayı uçtu. O paraya tekrar bu kalitede bir ürün almam imkansız. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
    - İçinizde Kirigamine Zen kullanan arkadaşlarım, benim için üst kapağı filtre temizliği yapar gibi açıp sağdaki kart kısmını dikkatlice dinleyebilir misiniz? Sizin klimalardan da ses gelip gelmediğini merak ediyorum.

Değerli bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum, selamlar.

• Bu bütün İnverter sistemlerde ve kartlarda var. Benim klimamda da var ama fan sesi bastırıyor. Çok rahatsız etmiyorsa bence klimanızın kartını hiç servise değiştirtirmeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

Bu bütün İnverter sistemlerde ve kartlarda var. Benim klimamda da var ama fan sesi bastırıyor. Çok rahatsız etmiyorsa bence klimanızın kartını hiç servise değiştirtirmeyin.
    Peki gelen servis elemanları, danıştıkları uzman ekip ve dahası bayinin sahibi neden bütün inverter sistemlerde var bu ses demediler hocam? Dahası ben sordum normal mi bu ses diye, kesinlikle olmaması gerekiyor dediler. Yoksa ben de klimanın orijinalliğinin bozulmasını istemiyorum; fakat bu şekilde kullanıp birkaç yıl sonra kart arızası falan çıkarsa da üzülürüm.

Kirigamine zen veya herhangi bir mitsubishi electric klima kullanan birileri keşke bu sesin kendi klimalarında olup olmadığını yazsa. O zaman gerçekten bir sorun olup olmadığını daha iyi anlayabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencturk33

Peki gelen servis elemanları, danıştıkları uzman ekip ve dahası bayinin sahibi neden bütün inverter sistemlerde var bu ses demediler hocam? Dahası ben sordum normal mi bu ses diye, kesinlikle olmaması gerekiyor dediler. Yoksa ben de klimanın orijinalliğinin bozulmasını istemiyorum; fakat bu şekilde kullanıp birkaç yıl sonra kart arızası falan çıkarsa da üzülürüm.

Kirigamine zen veya herhangi bir mitsubishi electric klima kullanan birileri keşke bu sesin kendi klimalarında olup olmadığını yazsa. O zaman gerçekten bir sorun olup olmadığını daha iyi anlayabiliriz.

Alıntıları Göster
    Belki de müşteri memnuniyeti için size bir şey diyemediler ya da bu konu hakkında bilgileri deneyimleri yok. Ama bazı klimalarda bu ses belli belirsiz bazı klimalarda belli oluyor. Ama yıllardır kullandığım benim klimamda da iyi dinlersem tarif ettiğiniz sesi duyabiliyorum. Voltajınızdan da kaynaklı olabilir.

İçiniz rahat olsun kart arızası çıkaracak bir durum değil. Evinizin voltajları çok düşmüyorsa stabil ise en az 10 sene kullanırsınız.

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim, çok sağ olun. Dediğiniz gibi gelen servis elemanlarının olaya yaklaşımı ve bilgileri pek yeterli değildi açıkçası. Durumu kurtarmak ve belki de daha uzman birilerine bırakmak için en kolay yolu seçip kartı değiştirmeyi teklif ettiler. Ben bu servis gelmeden önce de sonra da internette bulabildiğim her şeyi okudum, izledim. Kondaktör, röle, elektrik bağlantıları vs. hepsinden ben kendilerine bahsettim; "Yok abi öyle olsa klima hiç çalışmaz." diye kestirip attılar. Dış üniteye çıkıp bakmadılar bile. Dahası aynı ses, iki klimadan da geliyor, sizce de bu ilginç değil mi? Aynı kart hatasının bana gelen iki klimada da olması, sizce çok zor bir tesadüf değil mi?

Voltaj sorunu olduğunu anlamak için elektrik akımını ölçen aletleri yanlarında yokmuş. Elektrikli eşyalarımızda böyle bir sorun yaşamadık 4-5 ayda. Akşamları ışıkta veya herhangi bir cihazda bir anlık bile dalgalanma olmuyor, voltajın düştüğünü hissedebileceğimiz hiçbir belirti görmedim bugüne kadar. Fakat gözle fark edilmeyecek bir sıkıntı varsa, onu ölçerek anlamak gerek sanırım.

Bir arkadaşımın evinde WN serisi eski bir mitsubishi electric klimayı dinledim, kartın olduğu kısmı. Hiç ses alamadım. Dediğiniz gibi bu ses inverter cihazlarda normal de olabilir. Benim klimadaki ses, kapakları kapalıyken ve uzaktan kesinlikle duyulabilecek bir ses değil zaten. Fakat üst kapağı komple söktüklerinde çıkan ses, resmen gürültü düzeyinde. Kapalıyken bile klimanın kartından cazırtılar, çınlamalar geliyor ve bunun klimanın ömrüne, elektrik tüketimine vs. olumsuz etki etmesinden çekindiğim için sorunun üzerine gidiyorum.

Eşyalarımızı özenerek kullanan, satın alırken titiz seçim yapan biri olarak ciddi araştırmalar sonucu bir dünya para verip en iyisi diye düşünüp Mitsubishi Electric klima aldım. Daha iki ay olmadan sorun çıkarıp, kartı değiştirilirse sanki orijinalliği bozulacak gibi geliyor. Ve beni klimadan ve bu markanın güvenilirliğinden soğutacak bu gidişle.

• quote:

İlginize teşekkür ederim, çok sağ olun. Dediğiniz gibi gelen servis elemanlarının olaya yaklaşımı ve bilgileri pek yeterli değildi açıkçası. Durumu kurtarmak ve belki de daha uzman birilerine bırakmak için en kolay yolu seçip kartı değiştirmeyi teklif ettiler. Ben bu servis gelmeden önce de sonra da internette bulabildiğim her şeyi okudum, izledim. Kondaktör, röle, elektrik bağlantıları vs. hepsinden ben kendilerine bahsettim; "Yok abi öyle olsa klima hiç çalışmaz." diye kestirip attılar. Dış üniteye çıkıp bakmadılar bile. Dahası aynı ses, iki klimadan da geliyor, sizce de bu ilginç değil mi? Aynı kart hatasının bana gelen iki klimada da olması, sizce çok zor bir tesadüf değil mi?

Voltaj sorunu olduğunu anlamak için elektrik akımını ölçen aletleri yanlarında yokmuş. Elektrikli eşyalarımızda böyle bir sorun yaşamadık 4-5 ayda. Akşamları ışıkta veya herhangi bir cihazda bir anlık bile dalgalanma olmuyor, voltajın düştüğünü hissedebileceğimiz hiçbir belirti görmedim bugüne kadar. Fakat gözle fark edilmeyecek bir sıkıntı varsa, onu ölçerek anlamak gerek sanırım.

Bir arkadaşımın evinde WN serisi eski bir mitsubishi electric klimayı dinledim, kartın olduğu kısmı. Hiç ses alamadım. Dediğiniz gibi bu ses inverter cihazlarda normal de olabilir. Benim klimadaki ses, kapakları kapalıyken ve uzaktan kesinlikle duyulabilecek bir ses değil zaten. Fakat üst kapağı komple söktüklerinde çıkan ses, resmen gürültü düzeyinde. Kapalıyken bile klimanın kartından cazırtılar, çınlamalar geliyor ve bunun klimanın ömrüne, elektrik tüketimine vs. olumsuz etki etmesinden çekindiğim için sorunun üzerine gidiyorum.

Eşyalarımızı özenerek kullanan, satın alırken titiz seçim yapan biri olarak ciddi araştırmalar sonucu bir dünya para verip en iyisi diye düşünüp Mitsubishi Electric klima aldım. Daha iki ay olmadan sorun çıkarıp, kartı değiştirilirse sanki orijinalliği bozulacak gibi geliyor. Ve beni klimadan ve bu markanın güvenilirliğinden soğutacak bu gidişle.
    Rica ederim ne demek. Her cihazın kendine ait çalışma sesi vardır, İnverter kartlar sistemler sürekli kontrol halindedir farklı şekilde akımı gücü kullandıklarından dolayı bu sesi duymanız normal.

Klimanız kapalıyken bile kontrol halindedir stand by. Bekleme konumundadır o yüzden sesin olması da normal.

Tüketimine vs olumsuz etki etmez rahat olun yıllardır aynı şekilde klima kullanıyorum tasarrufunu çok iyi bir şekilde yapıyor çok zor koşullarda kullanmama rağmen canavar gibi çalışıyor :).

• Bu kadar uzun yazıp çizmeye gerek yokmuş.

Bahsettiğiniz çınlama sesi yüksek frekanslı inverter dalgalarının sesi.

Bu ses sigorta kutusundaki kaçak akım rölesindeki bobine parazit olarak ta yansıyabilir ve normaldir. Benim çamaşır ve kurutma makimemdeki inverterler çalışırken de aynı ses sigortalardan geliyor.

Bu arada sigorta değerlerini yükseltmek gibi bir şeyi sakın yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 24 Ağustos 2018; 17:43:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnverter klimalarda normal denilen şeyi ben Arçelikte kabul etmedim...Ürün değişimi yaptım.

Herz midir nedir denilen şey iğrenç bir durum.
    Bu ses 3. klimamda denk geldi, koltukta oturduğumda direk beynimin içine işleyen vızıltı berbattı.
    Sonrasında takılan üst model Arçelikte en ufak ses yok.

Aslında benim tahminim ufak kompresörden, yüksek güç istendiğinde çıkan ses bu..üst modellerde yok.

Evde çamaşır makinam inverter motor kullanıyor ama en ufak sıkıntı yok. ev eski yapı, sigorta panosu stardart bir şey.

Benim tavsiyem ürün satıl alındığı andan itibaren ayıplı ve kusurlu ürünlerde satın alınmış gün gibi işlem yapılır maddesine istinaden iade yapabilirsiniz. Cidden sıkıntılı durum varsa.

Bu arada ŞİKAYETVAR sitesine bak %91 memnuniyet düzeyi var...kesinlikle genel merkeze ulaşın,yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daytone1 -- 24 Ağustos 2018; 19:16:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Bu kadar uzun yazıp çizmeye gerek yokmuş.

Bahsettiğiniz çınlama sesi yüksek frekanslı inverter dalgalarının sesi.

Bu ses sigorta kutusundaki kaçak akım rölesindeki bobine parazit olarak ta yansıyabilir ve normaldir. Benim çamaşır ve kurutma makimemdeki inverterler çalışırken de aynı ses sigortalardan geliyor.

Bu arada sigorta değerlerini yükseltmek gibi bir şeyi sakın yapmayın.
    Hocam birçok kişi sizin gibi söylüyor. İnverter motorların hepsinde olmamakla birlikte birçoğunda böyle bir parazit ses olabileceği yazılıyor. Fakat inverter klima kullanan arkadaşlarımdan birkaçına sordum. Hiçbiri bu sesi duymuyormuş. Bizzat ME klima kullanan bir arkadaşımın klimasını açıkkken ve kapalıyken dikkatlice dinledim, üst kapağı açtım vs. hiçbir şekilde ses gelmedi. Acaba bu ses sorunu Mitsubishi Electric Kirigamine Zen modelinde mi ortaya çıkıyor, onu da bilmiyorum. Eğer gelen servis elemanları bu ses normal, birçok klimadan geliyor deseydi belki de sorunun bu kadar üzerine gitmeyecektim. Fakat onlar da bunda bir hata var, normalde kesinlikle bu ses çıkmaması gerekiyor dediler. Hani ilk defa karşılaştıkları bir ses gibi karşıladılar durumu.

Sigorta değerlerini yükseltmedik. Öncekiler Makel'in bir alt kalite sigortalarıymış, onları daha kaliteli olduğunu söyledikleri C serisi ile değiştirdiler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: daytone1

İnverter klimalarda normal denilen şeyi ben Arçelikte kabul etmedim...Ürün değişimi yaptım.

Herz midir nedir denilen şey iğrenç bir durum.
    Bu ses 3. klimamda denk geldi, koltukta oturduğumda direk beynimin içine işleyen vızıltı berbattı.
    Sonrasında takılan üst model Arçelikte en ufak ses yok.

Aslında benim tahminim ufak kompresörden, yüksek güç istendiğinde çıkan ses bu..üst modellerde yok.

Evde çamaşır makinam inverter motor kullanıyor ama en ufak sıkıntı yok. ev eski yapı, sigorta panosu stardart bir şey.

Benim tavsiyem ürün satıl alındığı andan itibaren ayıplı ve kusurlu ürünlerde satın alınmış gün gibi işlem yapılır maddesine istinaden iade yapabilirsiniz. Cidden sıkıntılı durum varsa.

Bu arada ŞİKAYETVAR sitesine bak %91 memnuniyet düzeyi var...kesinlikle genel merkeze ulaşın,yardımcı olurlar.
    Hocam bilgiler için teşekkürler. Tarif ettiğiniz kulak çınlamasına benzeyen, insanın beynini kemiren sesten ben de nefret ederim. Bendeki ses klimanın yanına gidip kulak kabartmadıkça duyulmuyor ama yine de ileride artabilir veya kart arızası çıkarabilir diye sorunu çözmek istiyorum. Eğer bir çözüm bulamazlarsa ben de klimanın değişimini veya üst serisine geçmeyi düşünüyorum.

Mitsubishi Electric'in bu gibi konularda müşterisini mağdur etmeyeceğine inanıyorum. Bir şeyi merak ediyorum. Ben klimaları aldıktan (5-6 ay oldu) sonra bayağı zam geldi. Acaba üst seriye geçmek istesem, benim klimaları aldığım günkü fiyattan mı kabul ederler, yoksa bugünkü fiyatından mı?

• quote:

Hocam bilgiler için teşekkürler. Tarif ettiğiniz kulak çınlamasına benzeyen, insanın beynini kemiren sesten ben de nefret ederim. Bendeki ses klimanın yanına gidip kulak kabartmadıkça duyulmuyor ama yine de ileride artabilir veya kart arızası çıkarabilir diye sorunu çözmek istiyorum. Eğer bir çözüm bulamazlarsa ben de klimanın değişimini veya üst serisine geçmeyi düşünüyorum.

Mitsubishi Electric'in bu gibi konularda müşterisini mağdur etmeyeceğine inanıyorum. Bir şeyi merak ediyorum. Ben klimaları aldıktan (5-6 ay oldu) sonra bayağı zam geldi. Acaba üst seriye geçmek istesem, benim klimaları aldığım günkü fiyattan mı kabul ederler, yoksa bugünkü fiyatından mı?

Alıntıları Göster
    Kusura bakmazsan şöyle tarif edeyim,

2 çeşit firma var şerefli olan yada şeref diye arkadaşı bile olmayan.

Arçelik uygulamasında bir üst model veriyor.Ayrıca yeni verdiği cihaza yeni satılmış gibi fatura kesiyor ve garantiyi sıfırlıyor..
    Arçeliğin uygulaması muhteşem.

Decathlon ise zamanında 200 tl olan bisikletin iadesinde güncel fiyattan ödeme yapıyor.
    Bu konuyu firmaya danışarak çözebilirsin.
    üst modele geçmek istersen, ürün iadesini kabul ederlerse senin ürünün güncel fiyatının üstünü ödersin.
    Ama şu bir gerçek..bende Samsung Çamaşır makinası var..o ses devamlı var ama duymamazlıktan geliyorum. bu arıza belirtisi değil, sisteminden kaynaklı ama klima çalışması inverterde çok farklı...

• quote:

Hocam birçok kişi sizin gibi söylüyor. İnverter motorların hepsinde olmamakla birlikte birçoğunda böyle bir parazit ses olabileceği yazılıyor. Fakat inverter klima kullanan arkadaşlarımdan birkaçına sordum. Hiçbiri bu sesi duymuyormuş. Bizzat ME klima kullanan bir arkadaşımın klimasını açıkkken ve kapalıyken dikkatlice dinledim, üst kapağı açtım vs. hiçbir şekilde ses gelmedi. Acaba bu ses sorunu Mitsubishi Electric Kirigamine Zen modelinde mi ortaya çıkıyor, onu da bilmiyorum. Eğer gelen servis elemanları bu ses normal, birçok klimadan geliyor deseydi belki de sorunun bu kadar üzerine gitmeyecektim. Fakat onlar da bunda bir hata var, normalde kesinlikle bu ses çıkmaması gerekiyor dediler. Hani ilk defa karşılaştıkları bir ses gibi karşıladılar durumu.

Sigorta değerlerini yükseltmedik. Öncekiler Makel'in bir alt kalite sigortalarıymış, onları daha kaliteli olduğunu söyledikleri C serisi ile değiştirdiler hocam.

Öncelikle hocam bu ses bir sorun değil inverter sürücülerin doğasında var.

Nasıl ki dizel motor karakteristik tok bir sese sahipse elektrik motorlarında da inverter sürücülü çalışan motorlar da bu tiz sese sahiptir.

Bu sesi kimisi duyar kimisi duymaz, çok yüksek frekansta bir ses olduğu için kişiden kişiye değişir duyulması.

Sizin bazı klimalarda duyup bazılarında duymamanız ise o an kompresörün çalıştığı hızdır. Bazı hızlarda rezonans oluşarak inverter vızıltısı daha duyulabilir hale gelir.

Servisin dediklerini hiç ciddiye almayın bu ülkede işini bilen servis Yok çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 25 Ağustos 2018; 16:07:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daytone1

Kusura bakmazsan şöyle tarif edeyim,

2 çeşit firma var şerefli olan yada şeref diye arkadaşı bile olmayan.

Arçelik uygulamasında bir üst model veriyor.Ayrıca yeni verdiği cihaza yeni satılmış gibi fatura kesiyor ve garantiyi sıfırlıyor..
    Arçeliğin uygulaması muhteşem.

Decathlon ise zamanında 200 tl olan bisikletin iadesinde güncel fiyattan ödeme yapıyor.
    Bu konuyu firmaya danışarak çözebilirsin.
    üst modele geçmek istersen, ürün iadesini kabul ederlerse senin ürünün güncel fiyatının üstünü ödersin.
    Ama şu bir gerçek..bende Samsung Çamaşır makinası var..o ses devamlı var ama duymamazlıktan geliyorum. bu arıza belirtisi değil, sisteminden kaynaklı ama klima çalışması inverterde çok farklı...

Alıntıları Göster
    Valla Arçelik'ten bu kadarini beklemiyordum açikçasi. Dediğiniz gibi her firma müşteri memnuniyetini ön planda tutacak şekilde çalişmiyor. Ben daha çok bu yönü hakkinda çok fazla memnuniyet duyduğum için Mitsubishi Electric'i tercih etmiştim. Aslinda böyle büyük bir firmanin değişim veya iadeden önce bu sorunu çözebilmek için teknik olarak daha güçlü olmasi gerektiğini düşünüyorum. Servis eve gelip klimalara bakinca "Sorun şu, çözüm şu." demelerini bekliyordum. Veya burada bir sorun yoksa bu konu hakkinda bilgi ve deneyimlerine dayanarak beni ikna etmeleri gerekirdi. Ama kendileri sorunu çözemediği gibi asil ustalari da ilk defa karşilaşiyor gibi hemen voltajin üstüne atti topu, bu beni biraz gerdi ve üzdü açikçasi.

Kirigamine Zen kullanan birini ariyorum şu anda. Gerekirse bayiye gidip bu klimadan taktirdiği bir eve / işyerine gidip ayni sesi çikarip çikarmadiğini kontrol etmek istediğimi söyleyeceğim. Eğer gerçekten onda da bu ses varsa, kafam rahat klimami kullanirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

quote:

Öncelikle hocam bu ses bir sorun değil inverter sürücülerin doğasında var.

Nasıl ki dizel motor karakteristik tok bir sese sahipse elektrik motorlarında da inverter sürücülü çalışan motorlar da bu tiz sese sahiptir.

Bu sesi kimisi duyar kimisi duymaz, çok yüksek frekansta bir ses olduğu için kişiden kişiye değişir duyulması.

Sizin bazı klimalarda duyup bazılarında duymamanız ise o an kompresörün çalıştığı hızdır. Bazı hızlarda rezonans oluşarak inverter vızıltısı daha duyulabilir hale gelir.

Servisin dediklerini hiç ciddiye almayın bu ülkede işini bilen servis Yok çünkü

Alıntıları Göster
    Hocam ilginize çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi bunun bir sorun olmaadiğina inanmak istiyorum, bu beni çok mutlu eder. Fakat servisin "Bu ses normal değil, kart arizali." demesi benim bu işin üzerine gitmeme sebep oluyor. Üstelik başka bir forumda bir arkadaşin başina ayni sorun gelmiş yine Kirigamine Zen modelinde. Klimanin iç ve diş ünitesini değiştirmelerine rağmen sorun düzelmemiş ve en sonunda üst seriye geçince ses kesilmiş. Bu da beni düşündürüyor.

Dediğiniz gibi bu sesin moturun çalişma frekansina bağli olarak artip azalmasi mantikli olan. Fakat bendeki ses klima KAPALI konumda iken bile ayni şekilde geliyor. Bazi arkadaşlar fan motorundan gelebilir demiş, fakat klima kapaliyken bu ses niye gelir? Dahasi iki tane iç ünite var, ikisinden de ayni ses ayni şiddette geliyor. İkisinin de üst karti arizali mi şimdi? Çok saçma bir sorun.

• quote:

Hocam ilginize çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi bunun bir sorun olmaadiğina inanmak istiyorum, bu beni çok mutlu eder. Fakat servisin "Bu ses normal değil, kart arizali." demesi benim bu işin üzerine gitmeme sebep oluyor. Üstelik başka bir forumda bir arkadaşin başina ayni sorun gelmiş yine Kirigamine Zen modelinde. Klimanin iç ve diş ünitesini değiştirmelerine rağmen sorun düzelmemiş ve en sonunda üst seriye geçince ses kesilmiş. Bu da beni düşündürüyor.

Dediğiniz gibi bu sesin moturun çalişma frekansina bağli olarak artip azalmasi mantikli olan. Fakat bendeki ses klima KAPALI konumda iken bile ayni şekilde geliyor. Bazi arkadaşlar fan motorundan gelebilir demiş, fakat klima kapaliyken bu ses niye gelir? Dahasi iki tane iç ünite var, ikisinden de ayni ses ayni şiddette geliyor. İkisinin de üst karti arizali mi şimdi? Çok saçma bir sorun.

Hocam bu parçaların rezonans frekansları, kompresörün yük altında ne kadar zorlandığına bağlı olarak ta değişir.

Sizin değiniz ses ise şimdi aklıma geldi; eğer ses kulak çınlamasından çok tiz bir cızırtıysa(şarj aletlerinin boşta fişe takılı çıkardığı ses) bu ses iç ünite kartlarında bulunan parazit filtrelerinden de geliyor olabilir. Klima kapalıyken de kartlarda gerilim olduğu için sesi duyarsınız. Bu da yine bir arıza değildir. Yine karakteristik olarak bazı modellerde duyulup bazılarında duyulmayabilir.

Çok fazla kafaya takacak bir durum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 26 Ağustos 2018; 16:28:23 >

• gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Mitsubishi electric krigamine zen kullanıyorum. İç üniteyle ilgili yardımcı olmamı isterseniz , yardımcı olabilirim. Bu arada benim klimamın dış ünitesinde ses sorunu var. Bugün servis geldi. Sorun bulamadı ancak günün belli saatlerinde traktör gibi ses çıkartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _yusufaydin_ -- 20 Haziran 2019; 2:41:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.